Provinciale SGP-christenen in Brabant willen ‘kappen met drugs’, maar hoe dan?

Dat er in Brabant veel problemen zijn rondom de illegale drugsproductie dat weten we ondertussen wel. Zo werden afgelopen maanden talloze vondsten gedaan en ontdekte de politie vieze chemicaliën. In busjes gedumpt in woonwijken, maar ook in grote containers in de natuur. Behalve de schade aan het milieu heeft drugs natuurlijk ook impact op mensen. De provinciale SGP te Brabant is er klaar mee, zij willen ‘kappen met drugs’.

De SGP impliceert op de website van het Reformatorisch Dagblad dat festivalbezoekers schuldig zijn aan de dumping van drugsafval in de natuur en de negatieve effecten daarvan. De christelijke partij wil de drugsproblematiek aanpakken en dat is fijn, want de negatieve effecten van illegale drugsproductie zien we overal. Maar hoe dan? Volgens SGP-Statenlid Dirk Vreugdenhil wil de partij zich hard maken voor ‘slachtoffers van drugscriminaliteit’ en zegt hij:

“Op het gebied van een weerbare samenleving is er echt nog een wereld te winnen. Mensen die vastgezogen zitten in de drugswereld, daar wil ik het voor doen.”

Hartstikke mooi, maar hoe lost dit de negatieve effecten van drugsproductie op? Zoals de afvaldumpingen? Geen woord daarover natuurlijk. Terwijl de vraag naar xtc toeneemt staat de SGP dus in een spagaat. Ze willen mensen weerbaarder maken, maar tegelijkertijd het drugsbeleid niet herzien. Zo lang er wordt gedoogd en de vraag blijft toenemen, groeit de drugscriminaliteit in omvang mee, zo simpel is het. Verder zou het een probleem zijn dat ‘mensen geld willen verdienen’.

Als dat laatste een argument is waarom iets moet worden bestreden dan blijft er weinig over. Dat mensen geld verdienen aan medicijnen (legale drugs, red) of andere economische activiteiten is blijkbaar geen probleem, maar geld verdienen aan ‘het verbouwen van door God geschapen plantjes’: groot probleem! Legaliseren dus die handel, want dat lost in ieder geval problemen als dumping in de natuur op. Verder vervallen daarmee taboe’s, kan voorlichting effectiever worden ingezet, verdient de staat geld met belastingen en nog veel meer positieve effecten.

De SGP lost met haar Provinciale programma dus helemaal geen problemen op rondom de drugscriminaliteit. Ja, ze helpen individuen via Stichting Herstelling om los te komen van het wereldje, maar de vondsten van chemicaliën gaan gewoon door. Die zijn namelijk maar op één manier te stoppen, maar die ene oplossing is nu juist de oplossing die de SGP niet wenst. En dus blijft het bij symptoombestrijding.

Erg jammer natuurlijk, want het kan zoveel beter.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. Top

  ?????? Door niet meer te ademen? Verhuizen naar Mars? Ik geef wat voorzetjes.

 2. DeBruijn

  ‘Legaliseren die handel’, wat een domme oplossing. Oh, wacht het is geen oplossing!

  Overal zijn we bezig om mensen met het roken te laten stoppen, omdat het gewoon verdomd slecht is voor een mens en dan willen ze X.T.C. legaliseren.

  Volgens mij heeft deze persoon wat teveel ingenomen.

 3. DeBruijn

  Teunis Dokter eerst nog wat verder leren, legaliseren maakt de drempel voor het gebruik lager. Dus nu kunnen de mensen die stoppen met roken gelijk aan de X.T.C.

  Zal ik je aan wat mensen voorstellen die nu kasplantjes zijn geworden door ‘goede’ X.T.C., oh wacht goede bestaat niet, ook niet met een keurmerk. Net zo min als goede w.i.e.t. bestaat, ook daar kun je psychoses van krijgen. Kom even hierop bezoek bij een instellingen die vol zit met mensen die beide middelen gebruikt hebben.

  Kost de Nederlander 400.000 per persoon.

  Heel goed over nagedacht.

  1. Meester Kong

   SGP’rs willen alle geneugten des levens verbieden en zien het liefst dat je leven in het teken staat van een sprookjesfiguur.
   Lijken wel moslims…

   1. Gekko

    Meester Trol geeft modder.

  2. slayer

   google of YouTube anders ff op mariuana parkenson en vertel dan nog maar is dat er geen goede wiet bestaat. niet alles is zwart wit ,dat zou debruijn toch moeten weten

 4. marco1

  Zouden de pillenslikkers onder de milieuactivisten door hebben ze mede schuldig zijn aan het dumpen chemisch afval in de natuur.

 5. DeBruijn

  Volgens mij zijn de GroenLinkers en D66’er de grootste slikkers?

  1. edoc431

   Die vreten tabletten zo groot als beschuiten .

   1. DeBruijn

    Haha

 6. Meester Kong

  Kijk naar de ogen van Vreugdenhil en ziet een zware dr*gsgebruiker.
  Viermaal per week haalt hij zijn shots bij de plaatselijke kerk.
  Gast is echt van het padje af..

 7. Gerlos

  Ik zal onze lieve heer aanspreken, veel bidden en hopen dat hij de helpende hand gaat toesteken.

  1. Meester Kong

   Zeg @Gerlos je moet niet gaan spotten ….

  2. Van Havezaat

   Uw Onze Lieve Heer hoort dat graag, Gerlos en hij zal Nederland de oplossing gaan laten toekomen. ASAP!

   Rusland is niet de vijand.

 8. Gerlos

  Meester Kong helpt het niet om te bidden om onze lieve heer aan te spreken over dit probleem.

 9. plakband

  Beproefde methoden in de politiek zijn bv: wegkijken, een andere registratie zodat het probleem keiner lijkt, een onderzoekscommissie (bv Job Cohen), betere voorlichting met evaluatie na de verkiezingen of je gewoon ergens anders druk over gaan maken. Bv ‘het klimaat’. Kortom, geen daden maar woorden.

  1. Van Havezaat

   Met ander woorden: Rekken en er bijblijven!

 10. Van Havezaat

  Legaliseren is de oplossing.
  Verkrijgbaar via een Apotheek en waar de afname geregistreerd kan worden.
  Spaart verschrikkelijk veel geld
  enorme reductie in criminaliteit
  lege gevangenis cellen,
  een beter geconcentreerde Politie op haar overige belangrijke taken,
  minder psychologische druk en rust en kalmte onder de bevolking.

  Wanneer dit niet winstbrengend is dan weet ik het niet meer. Dit moet toch een geld-regering van Nederland duidelijk aanspreken. Geld over aan het eind van het budgetjaar!
  De buzdget-overschotten komen ten gunste van de bevolking! Niet vergeten!

  Rusland is niet de vijand.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.