DENK: Selçuk Öztürk lijsttrekker voor Eerste Kamer

Geen categoriefeb 17 2019, 18:00
De volkomen Nederlandse partij genaamd DENK, met alleen maar Nederlandse staatsburgers, maakte zojuist bekend dat Selçuk Öztürk de lijsttrekker voor de Eerste Kamer is geworden.
De bekendmaking vond plaats in Rotterdam. Dit was tevens de aftrap voor de campagne voor de Provinciale Statenverkiezingen van 20 maart. Ze kozen het monument voor de gastarbeider in Rotterdam en zeiden daarbij in een tweet: 'We zijn geen gasten meer.'
Hoewel ze dit zelf natuurlijk bedoelen in de context van dat zij graag als volledige Nederlanders willen worden beschouwd (lastig), lijkt het er vooral op dat mensen hun inderdaad niet meer als 'gasten' zien omdat die normaliter wél als welkom worden beschouwd.
Wanneer zij dus een zetel in de Eerste Kamer weten te behalen, zal dit betekenen dat Öztürk de Tweede Kamer moet verlaten. Daarmee verliest de Tweede Kamer helaas een ingrediënt voor het vuurwerk zoals te zien in de twee linkjes!
Gladys Albitrouw (36) zal Özturk opvolgen. Zij is nu ambtelijk secretaris voor DENK. Ze klinkt een stuk relaxter en genuanceerder dan Öztürk en trad voornamelijk op de achtergrond, dus denk ik dat we daar niet zulke clashes van kunnen verwachten. Misschien maakt ze heel het imago van die partij met haar aanwezigheid wel wat degelijker. Ik zal er nooit op stemmen maar ben wel benieuwd!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten