Tweede ontmoeting Trump en Kim Jong-un eind februari!

trumpkim
Foto: Donald Trump en Kim Jong Un in Singapore. Bron: Screenshot Fox News.

Zojuist maakte president Trump bekend dat er een tweede ontmoeting zal plaatsvinden met Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un. Dit keer is het aan Vietnam in de stad Hanoi om de ontmoeting te faciliteren. Deze zal plaatsvinden op 27 en 28 februari. Dat meldt NU.nl.

De tweede afspraak tussen de twee komt niet zomaar uit de lucht vallen. Trump’s ambtenaren hebben volgens hemzelf een ‘zeer productieve bijeenkomst’ gehad.

Trump kondigt dit soort nieuws natuurlijk voornamelijk via Twitter aan en het staat dan ook stijf van de typische hyperbolen die we van hem gewend zijn. Zo gaan ze in Vietnam ‘de vrede dichterbij brengen’ en zou Noord-Korea wel eens een ‘economische supermacht kunnen worden’ onder Kim’s leiderschap.

Dit lijkt me, zelfs voor Trump, een béétje overdreven. Trump is bij tijden echter ook hilarisch en zegt over Kim en zijn land dit:

“Noord-Korea wordt een ander soort raket, namelijk een economische.”

Duidelijk een referentie naar z’n eigen beledigingen van een tijd terug waar hij Kim Jong-un nog ‘Rocketman’ noemde! We zullen zien of Kim het ook zo weet te waarderen.

Inhoudelijk is er echter nog niets bekend over eventuele vervolgstappen wat betreft denuclearisering van Noord-Korea. Zeker nu de VS uit het kernwapenverdrag met Rusland is gestapt, is dat eerder een argument voor Kim om z’n wapens te behouden dan een argument voor Trump om Kim z’n wapens op te laten geven!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

50 reacties

 1.   

  Ook deze ontmoeting zal slechts de positie van Kim Jong Un versterken.

  1.   

   Voorlopig is Trump de eerste Amerikaanse president die er zich echt voor inspant, oftewel het niet bij woorden laat (op afstand).

   1.   

    Wat belangrijk is dat Noord en Zuid Korea met elkaar in gesprek zijn wat niet uit de lucht is komen vallen.

    1.   

     Ja, dat is een grote overwinning voor Kim Jong Un.

     1.   

      Je kunt het gewoon niet hebben dat die rare snuiter succes heeft, geef het nou maar toe.

     2.   

      Niet hebben? Het zou geweldig zijn als de mensen van Noord Korea het veel beter krijgen. Dus hopelijk staan de mensenrechten ook op de agenda. Maar dar lijkt me met Trump vrij klein.

     3.   

      Welk succes, vit?

     4.   

      Behalve dat de Korea’s met elkaar in gesprek zij o.a:

      “De erkenning van Jeruzalem als hoofdstad van Israël.

      Een nieuwe strategie voor de nationale veiligheid.

      En natuurlijk de belastingverlaging. De grote overwinning inzake wetgeving waar de president al even op zat te wachten.”

     5.   

      ” “De erkenning van Jeruzalem als hoofdstad van Israël.

      Een nieuwe strategie voor de nationale veiligheid.

      En natuurlijk de belastingverlaging. De grote overwinning inzake wetgeving waar de president al even op zat te wachten.”

      Dit zijn alledrie beleidsmatige missers van de bovenste plan.

      De erkenning van Jeruzalem heeft de spanningen in het Midden Oosten en een oplossing in het conflict met de Palestijnen uit zicht gebracht.

      De nieuwe strategie voor de nationale veilig is zowel onsamenhangend als rampzalig. De situatie in Syrë, met name voor de Koerden is een ramp en de enige die er garen bij spinnen is IS. Er is sprake van een nieuwe kernwapenwedloop. China is in korte termijn de nieuwe wereldmacht geworden. Het buitenlandbeleid van Trup is fout op fout en een totale ramp.

      De belastingverlaging leidde tot een wanstaltige verhoging van de staatsschuld en een ongezond oppompen van de economie die de onvermijdelijke recessie sterk zal verdiepen.

     6.   

      Veronderstellingen Rien en dat schiet niet op.

     7.   

      Nee, het zijn feiten, vit, en je hebt inhoudelik geen tegenargumenten.

      Fijne dag verder.

     8.   

      Het zijn jouw feiten en dat is wat anders, ook een prettige dag verder.

     9.   

      Rien Noppen zit in een vernauwd bewustzijn. Dat zie ja aan zijn gehaastheid en de vele typefoutjes die hij daardoor maakt. Het lijkt sterk op zichzelf overschreeuwen.

     10.   

      Haha, ja = je

     11.   

      @riennoppentrol wat een kansloos leven heb je toch..
      14 uurtjes ongeveer per dag 7dagen per week hier aanwezig..en dat al meer als 9 jaar.
      Geen enkel sociaal leven, zielig achter je scherm op jacht naar zelf voldoening om anderen reaguurders te trollen en af te zeiken.
      Welk moment van de dag je ook kijkt je huistrol met meerdere accounts is er ALTIJD op dds.

     12.   

      “Dat zie ja aan zijn gehaastheid en de vele typefoutjes”.

      :)

     13.   

      Nee @Blikkie, @Nopjes heeft gewoon weer eens gelijk. Hij is niet de enige die meent dat Donald verkeerde strategische keuzes maakt: notabene zijn eigen Americaanse inlichtingendiensten hebben gehakt gemaakt van diens analyses inzake Iran, Afghanistan, Syrië, China, Rusland en Noord Korea.

      Conclusie: Donald maakt er een potje van. De president van de VS is een amateur met weinig zelfkennis én met veel macht. Dat is een levensgevaarlijke combinatie.

     14.   

      We verschillen van mening Beuk. Noppen schrijft: “De erkenning van Jeruzalem heeft de spanningen in het Midden Oosten en een oplossing in het conflict met de Palestijnen uit zicht gebracht.”

      Jeruzalem is al decennia geleden erkend als de hoofdstad van Israel maar geen van de Amerikaanse presidenten durfde zijn vingers er aan te branden en spaarde geit en kool. Laf en onzinnig. Trump heeft de stap wel aan gedurfd en de ambassade verhuisd. Dat de Palestijnen daardoor spanningen inbrengen hoeft niet te verwonderen: dat doen ze bij elke scheet die gelaten wordt. Ik heb er bewondering voor dat Trump uitvoering geeft aan iets dat al zo lang in de pijpleiding zit.

      Dat China in korte termijn de nieuwe wereldmacht is geworden, valt Trump niet aan te rekenen, vind je wel? Met zijn handelsoorlogen heeft hij in iedere geval een aantal condities kunnen afdwingen die beter uitpakken voor de USA dan de tot dan geldende handelsovereenkomsten.

      Tot slot zegt Noppen nog: “De belastingverlaging leidde tot een wanstaltige verhoging van de staatsschuld en een ongezond oppompen van de economie”. Algemeen bekend is dat onder en door Obama de staatsschuld explodeerde en verdubbelde ten opzichte van zijn voorganger Geaorge Bush. Die Noppen-opmerking is dus volstrekt onzinnig.

     15.   

      ” Algemeen bekend is dat onder en door Obama de staatsschuld explodeerde en verdubbelde ten opzichte van zijn voorganger Geaorge Bush. ”

      Obama moest de Amerikaanse economie door de diepste recessie sinds de 30-er jaren van de vorige eeuw slepen. Met name met staatsteun moesten ondermeer de banken worden gered.

      Trump heeft de staatschul opgepompt in tijden van hoogconjuctuur. Dat is oliedom en daar gaat de Amerikaanse economie nog enorme repercussies van ondervinden.

     16.   

      ” Algemeen bekend is dat onder en door Obama de staatsschuld explodeerde en verdubbelde ten opzichte van zijn voorganger Geaorge Bush. ”

      Obama moest de Amerikaanse economie door de diepste recessie sinds de 30-er jaren van de vorige eeuw slepen. Met name met staatsteun moesten ondermeer de banken worden gered.

      Trump heeft de staatschuld opgepompt in tijden van hoogconjuctuur. Dat is oliedom en daar gaat de Amerikaanse economie nog enorme repercussies van ondervinden.

     17.   

      ” Dat China in korte termijn de nieuwe wereldmacht is geworden, valt Trump niet aan te rekenen, vind je wel?”

      Deels niet. China is een opkomende wereldmacht die economisch de capaciteit heeft de V.S. economisch te gaan overvleugelen.
      Trump heeft door zijn onhandige en gênante politieke optredens echter de geo-politieke positie van Amerika enorm aangetast. Het land wordt, ondermeer door de grilligheid van de buitenlandse politiek, niet meer serieus genomen. Ook het terugtrekken van de V.S. uit belangrijke internationale gremia is dodelijk voor de positie van Amerika. China profiteert daar enorm van.

     18.   

      Ik constateer, @Blikje, dat je Donald niet verdedigt inzake zijn beleid tav Iran, Rusland, Noord Korea en Afghanistan. Het lijkt er dus op dat we het voor een groot deel gewoon eens zijn.

      Jeruzalem laat ik even zitten. Zoals je weet, leidt discussie hierover in de regel tot niets.

      Wat de onderhandelingen met China gaan opleveren is even afwachten. Het is inderdaad nog te vroeg om hierover Donald nu al de grond in te boren, maar ik vermoed dat de Chinezen het spel wat listiger en geduldiger spelen. Zij weten heel kundig stroop te smeren om de mond van de narcist Donald, zoals de presidnt van Zuid Korea dat al eerder deed. Wat hierbij helpt is dat het zelf geen grote borstkloppers zijn.

      Tenslotte de staatsschuld. We hebben het niet over Obama maar over Trump. Obama had overigens te maken met een economische crisis. Hij deed gewoon wat er stond in het boekje van Keynes.
      Donald echter haalt het in zijn hoofd tijdens economische hoogconjunctuur belastingen te verlagen zodanig dat hiervan vrijwel uitsluitend de toch al schatrijke elites profiteren. Hoe wil hij de kapotte infrastructuur aanpakken als de schatkist leeg is?

      Donalds beleid maakt de rijken nóg rijker, en de armen nóg armer. Dat is geen goede ontwikkeling.

  2.   

   Rien Noppen

   Als het President Trump lukt een goed akkoord te krijgen met NK dan heeft Trump het onmogelijke voor elkaar gekregen. En komt dan een einde aan 42 jaar oorlog.

   Ondanks tegenwerking van het politiek ( en media!) establishment werkt Trump hard aan een “deal” met NK. Alleen al daarvoor verdient President Trump de Nobel prijs voor de vrede.

   1.   

    Als dit Trump gaat lukken zou dat inderdaad een mooi resultaat zijn maar dat zal niet gebeuren. Het enige dat de amateur in de buitenlandse politiek Trump bereikt is dat de positie van Kim wordt versterkt.

   2.   

    @Ritter
    De Americaanse inlichtingendiensten hebben gehakt gemaakt van Donalds analyses inzake Iran, Afghanistan, Syrië, China, Rusland en Noord Korea.
    Conclusie: Donald is een amateur met weinig zelfkennis. Dat is een gevaarlijke combinatie.
    Donald heeft zich de vorige keer laten piepelen door het slimme vosje Kim. De verwachting is dat dit opnieuw gaat gebeuren.

    1.   

     Dat hij zich welzeker opnieuw in de maling laat nemen door het slimme vosje Kim is bovendien zo stupide omdat hij er geen belang bij heeft.
     Putin piepelt hem ook maar die chanteert hem, daar kun je in zekere zin nog begrip voor hebben.

     1.   

      De kern van het probleem is dit: Donald heeft alle adviseurs aan de kant geschoven die hem durfden tegen te spreken. Zijn adviseurs bestaan nu uit een koor van nazingers: het is bijkans alsof Donald zijn adviseurs adviseert ipv andersom.

  3.   

   Trump is een top president die alles doet voor de wereldvrede. Obama ging alleen verder met oorlogje spelen in oa libië

 2.   

  Het word tijd dat President Trump de Nobel prijs voor de vrede krijgt.

  Hij heeft met het overleg met NK het onmogelijk voor elkaar gekregen. Ook streeft Trump naar het terug trekken van troepen uit Afghanistan.

  Obama heeft die prijs gekregen (nadat hij enkele maanden President was) en heeft er niets voor gedaan. ( oorlog in Syrië; geen troepen terugtrekking uit Afghanistan; oorlog in Libië; geen overleg met NK; enzovoorts)

  1.   

   Waar wenst Ritter die Nobelprijs op te baseren? Kim Jong Un heeft de afgelopen periode zowel zijn kernwapenarsenaal als zijn internationale reputatie versterkt.

   Was dat de bedoeling van Trump?

   1.   

    Trump heeft zich ingespannen om vrede te bewerkstelligen, daar is terecht de nobelprijs voor, wat de uitwerking is doet niet terzake.

   2.   

    De Nobelprijs van Obama was ook nergens op gebaseerd. De Nobelprijs is trouwens zo onderhevig aan inflatie dat hij niks meer waard is. Wie wil die fopprijs nog?

    1.   

     “De Nobelprijs van Obama was ook nergens op gebaseerd. ”

     Daar ben ik het wel mee eens.

 3.   

  Mister Kim heeft een eenzijdige garderobe. Misschien een leuke Koreaanse styliste inhuren en een andere look zal wonderen doen! Een mooi pak in plaats van dit. Geen operette uniform zoals andere staatshoofden vol met medailles en onderscheidingen terwijl ze nog nooit een kazerne hebben gezien of een militaire prestatie hebben geleverd!

 4.   

  Het enige dat jullie doen is hem in leven houden, iedere reactie aan zijn adres is een teug nieuwe adem voor zijn doorlopende, dagelijkse trollentheater.

  1.   

   Allemaal luisteren naam Baaz Lugar!
   Wie niet gehoorzaamt krijgt de ultieme straf: opgenomen worden in Lugar zijn gevreesde script.

  2.   

   Idd ja..onbegrijpelijk….en zo zinloos.

   1.   

    @lugar..

 5.   

  Trump blijft verrassen. Alhoewel, we zijn zijn daadkracht inmiddels wel gewend. Na 3 maanden president te zijn geweest, had Trump al meer gepresteerd dan Obama in 8 jaar.

 6.   

  Als ik naar de tot nu toe behaalde resultaten kijk, is er maar een winnaar .
  Kim Jong-un is van een geïsoleerde dictator naar een wereldspeler gepromoveerd.
  Slimme jongen, iets bereiken zonder er daadwerkelijk iets voor te doen .

  1.   

   “…naar een wereldspeler gepromoveerd.”
   ————————————————————————–
   De volksnationalistische patriot Spaanse kok bejubelt zijn Grote Voorbeeld. Inderdaad, zonder de machtige, invloedrijke en superslimme Kim Jong-un is geen conferentie, geen wereldoverleg, geen supranationale beslissing meer mogelijk. Alles staat of valt met de instemming van Kim. Noord-Korea’s streven naar werelddominantie heeft grote vorderingen gemaakt!

   1.   

    Kurkentrekker probeert duidelijk te maken dat Trump zich met een onbelangrijke zaak bezig houdt.
    Misschien heeft hij wel gelijk .

   2.   

    ” Noord-Korea’s streven naar werelddominantie heeft grote vorderingen gemaakt!”

    Dat zie je goed, Blikopener.
    Dankzij de clown Trump.

 7.   

  In de bus is het lekker vertoeven, op weg naar de Gele hesjes.
  En wederom heeft HendrikJan het gelijk aan zijn zijde.
  Trump is een kanjer, hij doet wat hij zegt en zegt wat hij doet.
  America first.
  Er is al ca 75%, van zijn beloftes verwezenlijkt.
  Klasse Trump, had Nederland maar zo’n kanjer als MP.

  1.   

   Quote: En wederom heeft HendrikJan het gelijk aan zijn zijde.
   .
   Blijft u vooral staan in de bus.
   Bij het zitten lijkt mij de zelf geplaatste veer in uwer achterste nogal pijnlijk.

   1.   

    Wil je het tegenspreken soms hmm?

    1.   

     Wilt u helpen met veren plaatsen ?

 8.   

  President van Zuid-Korea: Trump verdient Nobelprijs

  Donald Trump zou de Nobelprijs voor de Vrede moeten krijgen voor zijn rol in de toenadering tussen Noord- en Zuid-Korea. Dat zei de Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in tegen hoge ambtenaren. „Het enige dat wij nodig hebben is vrede”, aldus Moon.

  Moon roemde zijn Amerikaanse ambtgenoot eerder. Trump „verdient veel voor het op gang brengen van de Koreaanse gesprekken”, aldus de Zuid-Koreaanse president in januari. Die gesprekken zouden mede tot stand gekomen zijn door de Amerikanen geïnitieerde sancties en de opgevoerde druk.

 9.   

  Dit nieuwe afspraak zal, net als de vorige, tot helemaal niets leiden. Kim gaat z’m nukes niet vernietigen. In feite hij aangekondigd enkele maanden geleden dat er nieuwe, groter raketten nu in aanbouw zijn. Die langer afstand kunnen bereiken. Dit afspraak betekent voor Trump alleen meer eigen glorie in zijn eigen land, en voor Kim betekent het alleen maar tijdverspilling.

 10.   

  Het allerbelangrijkste is, dat Trump ervoor gaat zorgen dat de U.S.A geen derde wereldland wordt, en overspoeld wordt door illegale gelukszoekers uit zuid Amerika. De Trump dynastie zal nog lange tijd doorgalmen in Amerika. Ivanka Trump, Trump lievelings dochter is over een tig aantal , jaren rijp voor de eerste vrouwelijke president van Amerika.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!