Vakbonden WOEST vanwege D66-gejank over pensioenen, lopen weg uit Tweede Kamer!

Vertegenwoordigers van de vakbonden zijn niet blij en lopen weg uit de Tweede Kamer. Het gesprek heeft weinig zin. Bron: YouTube / 
ThePostOnline TPO
Foto: Vertegenwoordigers van de vakbonden zijn niet blij en lopen weg uit de Tweede Kamer. Het gesprek heeft weinig zin. Bron: YouTube / ThePostOnline TPO

De beste manier om de belangen van je achterban te vertegenwoordigen is ‘aan tafel zitten’. Daar waar de besluiten worden genomen, aan de tafels daar in Den Haag. Voor het pensioendebat betekent dit dat vakbonden het liefst aanwezig zijn bij alle debatten, maar deze week liepen ze gewoon weg uit de commissievergadering! De aanleiding? Ze waren ontevreden over de voortgang van het gesprek in de Tweede Kamer.

En de woorden van Steven van Weyenberg (D66) hielpen natuurlijk ook niet mee.

Tja, zo gaat dat in Nederland. Het land van het ‘polderen, pamperen en nat houden’. Maar soms gaat het ook te ver. Want nu er een fikse pensioenkorting dreigt voor grote groepen Nederlanders roeren de vakbonden zich weer. Volgens de vakbonden is het probleem in deze D66. De partij wil namelijk de afdrachten voor de pensioenen verlagen voor jongeren. Die pensioenschafdrachten zijn gestandaardiseerd, met bevoegdheden voor Den Haag om richting te geven.

Maar dit heeft dan effect op de dekkingsgraad en dus de hoeveelheid geld die pensioenfondsen kunnen spenderen aan maandelijkse uitkeringen.

Dat is mooi voor de jongeren, maar hierdoor lopen mensen rond de veertig jaar dus kans op minder pensioen. Logisch dat deze groep mensen de voorgestelde wijzigingen van Van Weyenberg (D66) verwerpen. Het kan toch niet zo zijn dat hier gewoon met geldpotjes wordt geschoven terwijl mensen hier zelf voor hebben gewerkt? Donder op man! Het dedain naar de werkenden is groot! Hij gaat zelfs zo ver om te zeggen dat de eerste twee jaar geen verlaging noodzakelijk is, een uitspraak die niets meer inhoud dan het aanbieden van een ‘transitieperiode’.

Dan wordt u ook genaaid, maar net iets minder hard. Al duurt het wel langer. Dat dan weer wel.

Het is sowieso raar dat de overheid zich bemoeit met de pensioenen. Een pensioen is geen AOW en er zou eigenlijk nauwelijks wetgeving moeten zijn, maar dat is dus niet het geval. In plaats daarvan kampen we in Nederland met een halve scam waarbij de overheid af en toe wat grabbelt in de ton. Het verleden leert dat de overheid echt niet weet wat ‘mijn en dijn’ is. Zo is de Rijksoverheid verantwoordelijk voor het onteigenen van het bezit van arbeiders, namelijk 30 miljard gulden in de jaren ’80.

Tegelijkertijd krijgen bedrijven als Shell belastingvoordeeltjes en subsidieprogramma’s aangeboden.

Heel sociaal allemaal, maar zolang de Nederlanders de overheid als de ‘grote redder in nood’ blijven beschouwen zal het politieke gekonkel niet verdwijnen, de belastingen worden dan toch wel weer hoger en blijven de kolderieke subsidiescams schering en inslag waarmee dan bevriende netwerken financiële voordeeltjes wordt gegund door de politieke klasse. Dat is nu wat we noemen legale corruptie, maar met z’n allen doen we alsof Nederland daar immuun voor is.

Laten we hopen dat de vakbonden vanaf nu daar protesteren waar het grootste kwaad heerst. Dus niet bij één of andere aluminiumproducent in Delfzijl, maar in Den Haag. Want daar valt de meeste winst te behalen voor de arbeiders. FNV/CNV leest u even mee?

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

27 reacties

 1.   

  D66 de partij van de afbraak.

 2.   

  ‘Dan wordt u ook genaaid, maar net iets minder hard. Al duurt het wel langer. Dat dan weer wel.’

  Ben je op de hoogte van de verandering op de pensioen markt met commerciële partijen en waarom dit zo is?

  ‘Tegelijkertijd krijgen bedrijven als Shell belastingvoordeeltjes en subsidieprogramma’s aangeboden.’

  De natiestaat is zaligmakend. Ook hierbij enig idee hoe deze niet openbare rulings tot stand zijn gekomen? Wat dat betreft is het opvallend hoe het fvd de neoconservatieve agenda promoot maar hier met geen woord over rept, echte neoconservatieven zo blijkt, alles voor het groot kapitaal.

  ‘Zo is de Rijksoverheid verantwoordelijk voor het onteigenen van het bezit van arbeiders, namelijk 30 miljard gulden in de jaren ’80.’

  En die rekening schuiven we lekker door en leggen we bij de jeugd. Ipv de babyboomers ernstig te korten voor hun complete falen met de gasbaten en het optuigen van een onhoudbare verzorgingsstaat schuiven we de rekening door.

  Het enige wat de vijftigers en zestigers proberen is de rekening door te schuiven naar de jeugd, met pensioen en milieu en eigenlijk alle financiële maatregelen. Zij hebben compleet gefaald hou ze verantwoordelijk, verantwoordelijk zijn is geen eigenschap die in de westerse wereld trots en waarde heeft.

  1.   

   Satty:
   “Ipv de babyboomers ernstig te korten voor hun complete falen met de gasbaten”
   Wat hebben de Nederlandse “bayboomers” arbeiders in hemelsnaam te maken met gasbaten?
   Deze mensen hebben gewoon 40 tot 50 jaar hard gewerkt en pensioenafdrachten in hun fonds gestort!
   Thats it,houdt op met slap lullen.

   1.   

    Is die verrekte kaffer er nou weer?!

    1.   

     Gewoon simpel, geen aandacht aan schenken.

     Het is net als bij de ouderwetse kolen kachel, als je hem niet vulde ging de kachel uit.

   2.   

    Td het is vanaf het begin een verkapt omslagstelsel geweest wat altijd neerkomt op de rekening doorschuiven. Verdiep je er eens in.

    De gasbaten zijn aan voor het grootste deel ten goede aan de babyboomers gekomen en de generaties daarna mogen het uitzoeken. Dat vind ik niet solidair en verwacht het dan van mij ook niet. Van mij mogen ze het binnen hun generatie uitzoeken. Veel gepensioneerden overwinteren of vieren 4 maanden per jaar letterlijk vakantie. Vereffen maar met hen voor degenen met een klein pensioen maar leg die rekening niet bij mij. Ik wil ook nog wat terugzien.

    1.   

     Nee jouw pensioen geld hebben we nodig voor het verbeteren van het klimaat.

    2.   

     Satty:
     De mede reaguurders hebben gelijk,ik ga je negeren!

     1.   

      Groot gelijk TD. Sattya is een domme gans, een onnozele hals en een gefrustreerde nitwit die eeuwig hetzelfde schulddeuntje speelt.

      Sattya: ga werken voor je pensioen en houd verder je bek over onze pensioenen die wijzelf bij elkaar hebben gespaard en waar parasieten als jij met hun tengels verre van moeten blijven.

      ‘Pensioenen een verkapt omslagstelsel': je bent compleet gestoord om dat te zeggen en denken, nep-econoom.

      Het zou niet meer dan logisch zijn dan dat iedereen dat stupide gezwets van jou boycot.

    3.   

     mijn reactie 2 uur geleden was dus voor jou bestemd

    4.   

     Satty
     Pensioen is geen omslagstelsel .AOW wel . En idd Babyboomers hebben overal wel bij gevaren . Maar het waren ook zij die met stakingen enz er voor gezorgd hebben dat we qua werk en regels het beter hebben als zij . Dat het allemaal minder wordt heeft puur te maken dat er steeds meer mensen aanspraak willen maken op onze verzorgings staat . Zie het als een taart met de meer je die moet delen des te kleiner wordt het puntje . Nu bergen met oostblokkers econmische vluchtelingen enz dat kost 10 tallen miljarden per jaar en die moeten wij ophoesten .

  2.   

   De regering moet vervolgd worden, er is gewoon 30 miljard gulden gestolen van de pensioenfondsen. Dat geld dat zo hard nodig is nu. Wat betreft je aanval op 50 en zestigers hoop ik dat je zou oud word. Anders is je inleg verloren en lachen ze in Den Haag om jou. Weg met deze regering, zijn grote zakkenvullers. De armen worden armer de rijken rijker.

   1.   

    Perfect verwoord!

  3.   

   Wanneer laat jij je eens nakijken? Het wordt inmiddels een grijs gedraaide LP

  4.   

   Zit je hoofddoekje weer te strak? Andere ‘nick’, het zelfde domme gezwets.

 3.   

  Inderdaad beste Satty, in de jaren ’80 is door kabinet Lubbers 30 miljoen gulden uit onze pensioenpot gestolen en nooit meer teruggegeven, ook de gasbaten zijn verkwanseld en met gulle hand over de hele wereld uitgestrooid naar ieder land wat maar jankte, alleen de zogenaamde “babyboomers” zijn hiervan niet de schuldigen maar een handvol sinterklazen in Den Haag, daarbij loop jij dankzij de “babyboomers” wel rond op deze wereld.

  1.   

   Oma Wim, hier ben ik het volledig mee eens. Mij werd in het verleden niet gevraagd hoe ik over de gasbaten dacht en of ze hun stelende handen in onze pensioenpot mochten steken. Trouwens, pensioen is uitgesteld loon/salaris. Je werd verplicht mee te doen en vrouwen mochten zelfs bij aanvang van hun loopbaan niet mee doen, dat werd later rechtgetrokken. Wat ben ik blij mijn hele leven hard gewerkt te hebben, zodat ik nu met mijn pensioentje niet van honger hoef om te komen bij de alsmaar stijgende vaste lasten en raad eens, ik als 74 jarige werk nog steeds, waardoor ik per jaar één weekje op vakantie kan. Hoe rijk ben ik dan?

  2.   

   In 1948 is Shell/Esso (NAM) gas op het land gaan winnen en sinds 1975 op zee, het heeft beide bedrijven geen windeieren gelegd.
   Voor Esso moet men nu ExxonMibil lezen.
   Twee prachtige bedrijven met hart voor hun personeel.
   De vele Miljarden, die de staat uit de opbrengsten heeft ontvangen, zijn inderdaad voor het grootste deel uit Nederland verdwenen.
   Ook heel veel Staatsviolisten, met hele grote strijkstokken, hebben hun deel opgeeist.

 4.   

  F*ck de jongeren, ga eerst maar eens wat doen en haal voor je pensioen je eigen broek op, heb ik ook gedaan, niks mis mee! Mensen die hun hele leven premie hebben betaald en vaak ook dienstplicht hebben vervuld eerst!

  1.   

   Dit is dus wat het ‘sociale systeem’ in Nederland doet. Bevolkingsgroepen tegen elkaar opzetten, terwijl degenen die dit systeem beheren in Den Haag zitten!

   1.   

    Inderdaad Teunis, dat is niet van vandaag of gisteren, breng tweestrijd dan heeft men geen tijd voor de echte problemen.

  2.   

   Wanneer laat jij je eens nakijken? Het wordt inmiddels een grijs gedraaide LP

 5.   

  De vakbonden CNV én fnv hebben ons verraden door in te stemmen met de pensioenleeftijdsverhoging tot 67 en drie maanden. Geen enkel geloof meer in de vakbonden. Nooit meer lid.Nooit meer staken!!!

  1.   

   Ruudjeen jose
   Mijn ervaring als ea jaren or lid bij de NS . Is dat de jonger je collega’s zijn de minder animo er is voor vakbonds lid te worden en te staken . Generatie die regelmatig staakte is de afgelopen 10 a 15 jaar langzaam met pensioen aan het gaan . Dan CNV nooit begrepen dat mensen daar lid van werden (FNV ook niet ) eerst bidden voor het vergaderen en zeer nederig zijn tov de werkgever echt tot braakneigingen toe ooit van gekregen . Sinds KOK weg ging en minister president werd en het polderen begonnen is zijn FNV en CNV dieper de put in geraakt .Hoop leden verlies . Komt nog bij FNV was ook nog positief aan het discrimmineren en als je er wat van zegde (Ik oa ) dan werd je geroyeerd (ik dus ) .

 6.   

  Even wat wapenfeiten die niet kloppen .
  Lubbers graaide niet 32 miljard (exacte bedrag) gulden in de 80s .Maar het was in begin 90s .Samen met Kok . Dus het was een CDA PvDA onderonsje .

  Dan snap ik die bonden niet (heb zelf 7 jaar or ervaring achter de rug ) dat zij het niet voor het gerecht gooien of alleen abp onderhandelingen met de overheid bespreken . Idd zoals hier beschreven staat is een Pensioen tussen werkgever en werknemer of (bank of verzekerings maatschappij evt )waarbij de werknemer door de vakbonden wordt vertegenwoordigd . En de werknemer in de pensioenraad kan komen door verkozen te worden door de collega’s .Pensioen is helemaal geen sociale verzekering . Ik schreef het hier gisteren al dat bij mij vraagtekens rijzen als het over deze materie gaat wat een staat zich er mee te bemoeien heeft

 7.   

  Nederland moet velen onderhouden maar eigen werk volk laten verrotten, alleen nog maar werken, betalen, niet zeuren ook wel slavernij genoemd. Kut linkse slavendrijvers

 8.   

  De pensioenfondsen bulken van het geld. Het gaat om honderden miljarden. Maar ik heb een heel goed idee! Het geweldige klimaatrapport gaat NL duizend miljard kosten. Het is oneerlijk dat de nieuwe generatie dat moet gaan bekostigen. Terwijl de ouderen het milieu en het klimaat verziekt hebben. Simpel dus. De overheid moet gewoon een flink deel van de gespaarde pensioenen in beslag gaan nemen. Dat kan dan mooi gebruikt worden om de mooie klimaatdoelen te gaan realiseren. De vervuiler betaalt toch? Dus in dit geval dus vooral de oudere generatie. Ik hoop dat GroenLinks, de partij van de jonge, dynamische intellectuelen, dit idee ook zien zitten. Zij zullen dit als wetsvoorstel moeten gaan realiseren. De oudere generatie is het gewoon verplicht aan de jongeren. Die hebben straks anders geen cent meer te makken, omdat het klimaat al het geld gaat opslorpen. Ik kan me niet voorstellen dat de oudere generatie daar bezwaar tegen maakt. Uit solidariteit natuurlijk. Maar ook uit schuldgevoel.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!