VIDEO! Antisemitisch Amsterdam, pal naast Nationaal Monument: ‘Auschwitz-Birkenau, dat is waar de Joden thuishoren!’

Sedert enige tijd is pro-Israëlactivist Michael Jacobs op de Dam in Amsterdam te vinden, waar hij met zijn bodycam vastlegt hoe inwoners en bezoekers van Amsterdam – waar ooit een trotse Joodse wijk stond – tegenwoordig denken over Joden. Het is niet mals (zie hier, hier en hier). Ook afgelopen week was het weer buitengewoon schokkend. Eén Israëlische vlag is kennelijk voldoende om te roepen dat alle Joden moeten worden afgevoerd naar het concentratiekamp Auschwitz in het Poolse Birkenau.

Het korte bijgevoegde filmpje is van afgelopen woensdag. Ik had geen Israëlische vlag of spandoek bij me. Waarschijnlijk beschouwde de voorbijganger in de video mij daarom als één van Norren’s vrienden. Ook dit walgelijke incident laat zien dat de Israël-haters op de Dam met hun Fatah-vaandels en hun anti-Israël posters niet slechts ‘protesteren tegen Israël’s beleid’, zoals zij en de gemeente Amsterdam beweren, maar dat zij tot haat jegens het volk der Joden oproepen – hetgeen toch echt wettelijk verboden en strafbaar is.

Hoe denken wij antisemitisme te kunnen bestrijden indien wij notabene bij het Nationaal Monument openlijk laten verkondigen dat men Israël moet vernietigen?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

46 reacties

 1. Scaldis

  Sylvana’s achterban. Niets nieuws hoor.

  1. hans-e-pans

   Je krijgt wat je toestaat.

 2. DeBruijn

  Tegenwoordig is het mode om Anti-Zionist te zijn, voor velen is het ook gewoon een schuilnaam voor antisemitist, alleen dat durven ze niet hardop te zeggen.

  Want als Israël de schuld zou zijn, waarom worden dan wereldwijd Joden lastig gevallen? Joden wiens familie al 400 jaar of langer in bepaalde landen wonen.

 3. Jumping

  Prachtig toch dit Amsterdam de hoofdstad van Nederland.
  Het land van Rutte 3.
  Rutte 3 ” VVD.CDA.CU.D66 en de gedogers GL en de PvdA.

 4. Roughwood

  ‘Waarschijnlijk beschouwde de voorbijganger in de video mij daarom als één van Norren’s vrienden.’ Zit tikfout in, Norren’s moet Noppen’s zijn…

 5. Tguard

  Dit mag allemaal van onze burgermoeder!

 6. Indigo Child

  Dat dit kan….. ben geschokt , deze varkens moeten zo snel mogelijk ons land uit.

 7. Indigo Child

  In zuid-Limburg zou het gauw afgelopen zijn met dit soort zwarten

  1. struisvogelpolitiek

   Wie sjoeën os Limburg is.

 8. Regina

  Kijk als dit nou een wit persoon was geweest dan zou dit absoluut niet door de beugel kunnen maar ik zie wel een verschil als een zwarte man dit zegt

  1. Punt50

   Racist!

  2. Siemien

   Maar reginaatje is ook een misselijkmakende reaguurder die vooral alleen maar bezig is zieke reacties te plaatsen.
   Beetje zuigen en irriteren, lijkt veel op.

   Rientje, AYTAS, ERNST, QUISPEL, KOOS VAN WINTEREN, RIEN NOPPEN, DUIJNDAM, DENDERMONDE, CJD, ONNO, ONSLOW, CODE134, MERIADOC BRANDEBOK(OCCULT FANTASIETJE) SPAANSE KOK, GUUS, TENGO, ELU, EU-KOK, KONG, BEUKMAN, FRITS JANSEN, ROSASOLIS, HENK-JANSEN, PROFESSOR ZONNEBLOEM, ADOLF HEINZ, ADOLF MEINOUD MARINUS, SVETLANA, BECKER, JOHNNY ROEST, SUZANNE, FORTIORI, EN DAT SOORT LANDVERRADERS!!!!!

 9. Indigo Child

  We kennen dit niet

 10. Indigo Child

  De enkele kleurling die bij ons woont heft zich netjes aangapast aan onze blanke tradities, en praten gewoon dialect zoals het hoort.

 11. Indigo Child

  Ja precies je krigt

  1. Indigo Child

   Wat je toestaat,
   Helemaal mee eens

 12. J.Rademaker

  Ach laten we de democratische partijen maar extreem etc noemen.
  Mooi dat er direct ingegrepen is en dat deze demonstratie vergunning kreeg.
  Haat zaaien en oproepen tot genocide mag dus.
  Je hoeft je in ieder geval niet meer af te vragen hoe de toekomst eruit ziet.

 13. Heras

  Ongelofelijk. Heeft de vorige en onze generatie daarvoor gestreden?? Alles moet gewoon kapotgemaakt worden hé, waar wij jaren voor gewerkt hebben wordt door dat gajes afgebroken. Halsema moet hiertegen optreden. Die troep gewoon verbieden. Ik hoop dat ze gauw weg moet, ik heb in elk geval de petitie getekend.

 14. Punt50

  In 020 kan dat allemaal, daar heerst de anarchie en chaos. Daarom, wat ik altijd zeg, groot hek om 020, ophaalbruggen, visa, etc… Opdat het niet overslaat naar normaal Nederland.

  1. Siemien

   Jij bent net zo erg met je 020

 15. haha

  De enige reden waarom FvD Israël steunt is dat Israël in conflict is met de hun omringende Arabische wereld. Inhoudelijk is er voor FvD geen enkele reden om Israël te steunen.

  1. Punt50

   De FvD komt in bovenstaand stukkie niet voor…

   1. haha

    Je hebt gelijk. Ik hoop oprecht dat DDS en fvd verschillende dingen zijn. DDS kent niks anders dan dat Israël je van het is. Alle kritiek op Israël is volgens DDS fout, ofwel ultralinks.

    1. Siemien

     Onzin wat jij hier uitkraamt, wat is jouw probleem met Israël?

     1. haha

      In 1948 zou groot Brittannië de soevereiniteit aan 2 volken overdragen: de joden en de Palestijnen. Maar een dag voor de overdracht begon Israël een oorlog tegen de Palestijnen. Ze hebben daarmee een volk van hun grondgebied geflikkerd. Dat leidt van generatie tot generatie tot haatgevoelens. Die moeten worden opgelost door ook de oorspronkelijke bevolking een plek te bieden. De joden in Israël doen hetzelfde als waar jij in Nederland zo bang voor bent.

     2. F. Domela Nienhuis

      Wat zijn probleem met Israël is? Niet de politiek van Israël, maar het bestaan van Israël. Het bestaan van Israël en hun milennia lange permanente Joodse bewoning waarvan Perzische, Griekse en Romeinse geschriften, alsmede archeologische vondsten de harde bewijzen zijn van aan wie de ancestrale rechten op dat geweldige high tech land Israël behoren. En dat is niet die vergaarbak van Arabisch zwerfvuil in de Levant welke zich na 1967 Palestijnen zijn gaan noemen.

  2. Siemien

   Aldus onze antisemiet

   1. haha

    Meer had siemien hierop niet te zeggen

   2. haha

    Excuus voor het eenmalig fout gebruik van het woord ‘joden’. Ik bedoelde israeli. Het gaat namelijk helemaal niet om een religieuze kwestie, maar om een staatkundige kwestie. Waarmee meteen duidelijk moge wezen dat antisemitisme hier helemaal niets mee te maken heeft.

    1. F. Domela Nienhuis

     “We drijven de Joden de zee in!” scandeerden de Islamitische Arabieren massaal in 1967. Niks Israëliërs.

     Jouw verspreking, jouw vallen van jouw masker, spreekt in dit geval boekdelen.

     En Israël kent al milennia lang permanente Joodse bewoning. Perzische, Griekse en Romeinse geschriften beamen dat. Alsmede de archeologische vondsten. En dat zijn alle profane bronnen! Dat geeft maar aan hoe misplaatst een ancestrale claim door Islamitische Arabieren op het land Israël is. En evenmin kunnen Moslims op grond van een of ander godsdienstig sprookjesboekje te weten het haatepistel de Koran Jeruzalem claimen als ondeelbare hoofdstad van de Islam.

  3. DeBruijn

   @ Haha

   Slechte kennis van de geschiedenis. De Joden werden in 1948 aangevallen door de Arabieren.

   Van mij mag je kritiek op Israël hebben, maar blijf wel bij de feiten aub.

   1. haha

    Als reactie op de primaire Israëlische aanval

   2. haha

    een feit is bijvoorbeeld dat een volk zijn grondgebied is uitgeflikkerd door oorlogsgeweld. De militaire details ken jij evenmin als de grootste strateeg van tegenwoordig.

    1. Stanly2000

     Haha beste strateeg! Ik zou toch maar eens wat beter naar de historie kijken en niet de pro-palestijnen op hun bruine ogen geloven. Jouw opmerkingen zijn nogal eenzijdig, om niet te zeggen bezijden de waarheid.

    2. DeBruijn

     @ Haha

     Niet alle kritiek is antisemitisch, dat heb ik ook nooit beweerd. De Arabieren hadden al meer aanvallen op de Joden uitgevoerd voor die tijd en 1948 was de zoveelste.

     Veel huizen zijn gekocht van de Palestijnen zelf, eveneens ook grondgebied. Er zijn meerdere malen aanbiedingen geweest om samen in dat land te gaan wonen (ver voor 1948 woonden er al Joden, er hebben altijd Joden gewoond trouwens. Het land is nooit echt vrij geweest van hen), maar dat werd beantwoord met aanvallen. Daarop zijn mensen verdreven, nadat de Arabieren de aanval inzetten. Is dat goed of slecht? Er zijn ook 1,5 miljoen Joden uit islamitische landen gezet, die niets met dit conflict te maken hebben. Dat weten de meeste mensen niet eens. Huizen, bedrijven en land hebben zij allemaal op moeten geven, want die zijn allemaal ingepikt, net als spaargeld en alles wat zij hadden.

     Daar hoor ik nooit iemand over. 1,5 miljoen Joden die verdreven zijn, dat is een groter aantal dan de Palestijnen die verdreven zijn, maar niemand die zich daar druk om maakt. Daarmee zeg ik niet dat het daarom geoorloofd is. Maar we kunnen de aanvallen door de Arabieren, de pogroms in Rusland e.d. én de Tweede wereldoorlog er niet los van zien. Als wij dan zeggen ‘ja, maar dat hadden zij nooit mogen doen, want zij moeten beter weten na de Holocaust’. Dan denk ik altijd ‘hoe durf je zoiets te zeggen’ als je het zelf niet meegemaakt hebt.

     Wij hadden beter moeten weten en onze Joodse burgers moeten beschermen. En ik vind het niet gek dat de Joden dit gedaan hebben. Zij hadden allang door dat toch niemand voor hen opkwam en dat het puur overleven was.

     Duitsland heeft ook grondgebied af moeten staan na WWII, daar maakt ook niemand zich druk om. Hongarije ook na WWI.

     Oorlog is nooit netjes en er zijn altijd verliezers. Maar na alles wat de Joden mee hebben gemaakt, is te begrijpen wat zij gedaan hebben. Ik zou ook niemand meer vertrouwen en puur alleen met overleven bezig zijn.

     Daarmee praat ik niets goed, maar we moeten niet selectief zijn in dit verhaal. Alleen de schuld bij de Joden leggen klopt niet. En we kunnen blijven hangen in het verleden, maar daar schieten we niets mee op. We kunnen alleen samen aan een betere toekomst bouwen en ik hoop dat dat ook eens zal gebeuren in het Midden-Oosten, maar als ik zie hoeveel haat jonge kinderen in de Palestijnse gebieden en Arabische landen wordt ingeprent, dan heb ik weinig hoop. Kijk maar eens naar de Iraanse tv, Syrische of die van Hamas.

    3. F. Domela Nienhuis

     Een feit is dat een volk, de Joden, zichzelf succesvol teweer stelden tegen uitroeing en verdrijving door de Arabieren. En Arabieren zijn slechts tot bedaren te brengen als je voor hun pogingen tot de Joden te verdrijven en uit te roeien een gepast prijskaartje in rekening brengt. Dus hen confronteren met de deksel op hun neus als ze het onderste uit de kan willen halen. Het moest en zou toch een koud kunstje zijn geweest in 1967 om Israël te vernietigen en de Joden de zee in te drijven..? En hoe anders liep het af. Het werd voor die Arabieren een pak op hun sodemieter. En dat is wat links en de Islam steekt.

   3. haha

    En beste debruijn, is het een kwestie van antisemitisme (religieus), of staatkundig? En is op DDS alle kritiek op Israël ultralinks of niet?

    1. Veteraan

     We hebben weer een Trol met een andere nickname.
     So saai, ha ha.
     Kom er gewoon uit dat je joden haat, dat doen de andere Trollen ook hoor.
     Dus mijn lijstje wordt groter, ik ga toch maar het script inschakelen.
     Nu kan ik van de helft van alle reacties niet lezen omdat het laffe Trollen zijn die er wat uitkotsen of allemaal reacties op hun en daar leven ze voor.

     Dus Ha, ha val maar dood.

     1. haha

      Je lult er omheen veteraan

 16. Brazil

  Zie er nogal fake uit, denk dat dit is opgezet.

  1. Rien Noppen

 17. A3aan

  Dat werkschuwe linkse tuig zou je van de Dam willen vegen. Waar zijn de mariniers als je ze nodig hebt…

 18. Godefroy France

  DUBBELE PASPOORTEN PERSONA NON GRATA IN OVERHEIDSFUNTIES
  DUBBELE PASPOORTEN NA VEROORDELING LAND UITZETTEN

  PVV en FVD zijn de enigen die ons land nog kunnen redden!

 19. Dennis76

  Zelf vind ik elke vorm van geloof de grootste kolder(de ene nog meer dan de andere) maar deze kansparel zou ik toch graag eigenhandig op de boot terug naar de zandbak zetten…

  Dit soort ongedierte halen we massaal binnen wanneer houd het eens op?

 20. F. Domela Nienhuis

  Rien Noppestrol’s soortgenoten.

 21. koeiepoep

  ik hoorde laatst iemand zeggen, dat er nu dezelfde taal, als in de jaren ’30 wordt gebezigd. Ik wist niet , dat het al zó erg was.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.