“What’s next for Europe?” als agendapunt van elites tijdens 67e Bilderbergconferentie

Rutte en de koning vinden elkaar al een tijdje heel erg lief. Bron: Wikimedia Commons / Minister-president Rutte.
Foto: Rutte en de koning vinden elkaar al een tijdje heel erg lief. Bron: Wikimedia Commons / Minister-president Rutte.

Komende week vind de 67e Bilderbergconferentie plaats in het Zwitserse Montreux zo lezen we op RTLZ. Dat is natuurlijk reuze spannend want tijdens die conferentie gaan bekende elites een praatje maken over de toestanden in de wereld. Als er dus een wereldoorlog uitbreekt dan weet u wie we de schuld in de schoenen kunnen schuiven. 

De agenda van de conferentie staat ondertussen vast en is geopenbaard op de website van de Bilderberg Groep. Aanwezigen zijn personen van organisaties die iedereen wel kent. Denk aan topmannen van consultancybureau McKinsey, Goldman Sachs, UNESCO en ook Deutsche Bank. Dit jaar zullen ook een aantal Nederlanders aanwezig zijn. Een van hen is GroenLinks-politica Kathalijne BuitenwegCroiset van Uchelen van de juristenklasse en minister Sigrid Kaag. Koning Willem Alexander is er ook, uiteraard.

Het overleg tussen de elites is niet openbaar en de Chatham House Rules worden gevolgd. Concreet betekent dit dat de personen als privépersoon aanwezig zijn en de identiteiten van andere aanwezigen niet kunnen relateren aan de informatie die zij als gasten ontvangen. Ze mogen dus wel handelen naar de informatie, maar deze niet delen met de rest van de wereld. Zelfs niet wanneer de nationale veiligheid in het geding is, dus. Sektarisch clubje dus.

Op de agenda staan een aantal talking points. Voor de 67e editie is ook het onheilspellend klinkende “what’s next for Europe” opgenomen. Verder staan er wel interessante onderwerpen genoemd op de agenda, maar zijn ze niet echt belangrijk voor ons op dit moment. Zo maar een greep uit de onderwerpen:

The Future of Capitalism

We wachten nog steeds op een eenduidige definitie van ‘kapitalisme’. Het zou fijn zijn als de Bilderbergconferentie die kan bedenken. We konden het kapitalisme verder ook nergens vinden. Wel konden we een geldsysteem vinden dat middels (inter)nationale wetgeving is dichtgeschroeid zodat er geen concurrentie kan ontstaan, behalve dan van rogue-innovaties en disrupties zoals Bitcoin. Dus als de Bilderbergconferentie het kapitalisme heeft gevonden, maak dan vooral een foto zodat we kunnen kijken naar het ‘kapitalisme’.

Brexit

De elites gaan over de Brexit praten!

The Ethics of Artificial Intelligence

Mensen begrijpen zichzelf niet, maar proberen een machine te maken die intelligenter is dan zijzelf. Mensen kunnen bestaande menselijke kennis niet meten, maar gaan wel een machine maken die kennis vergaart. Klinkt inderdaad als de innovatie van het jaar 2000: de ‘vliegende auto’, die ook nooit heeft bestaan. Spannend hoor. We zien dan ook uit naar een eenduidige definitie van AI, want wat dit precies is, tja. Alles kan eronder vallen.

The Weaponisation of Social Media

Dit onderwerp past natuurlijk helemaal in het straatje van de doemdenkers zoals de Amerikaanse Elizabeth ‘Facebook is het grote gevaar’ Warren. Ooit geraakt door sociale media? Ik niet. Maar blijkbaar reuze eng voor de bezoekers van de Bilderbergconferentie. Wellicht omdat alternatieve politieke partijen gebruik maken van sociale media? In ieder geval worden communicatiesystemen zoals sociale media op het internet altijd al gebruikt als ‘wapen’. Het is maar net hoe je er naar kijkt. Maar jarenlange NPO-programmering van de goedgelovige Nederlandse bevolking zal er wel niet onder vallen.

Afijn, ,met dergelijke onderwerpen kunnen we één ding zeker stellen: wat zijn wij blij dat we niet zijn uitgenodigd! Zeker gezien het feit dat we niets mogen delen vanwege de Chatham House Rules. We wensen de gasten veel plezier.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

21 reacties

 1.   

  Zo moeilijk is het niet. IKKE IKKE IKKE en de rest kan STIKKEN.

  1.   

   Dit is een rechtse site en als je rechts ben prijs je multinationals want die creëren geweldig veel welvaart en werkgelegenheid, niet in de laatste plaats bij miljoenen toeleveringsbedrijven.
   Multinationals die alles zelf doen zijn uit de tijd. Zelfs IBM doet dat (al lang) niet meer.

 2.   

  Kijk ons dikke prinsje eens mooi zitten in het midden. Allemaal met de centen van zijn moeder, want op zijn inbreng zit niemand te wachten. Straks zijn alle centen van hem( over een jaar of 40), maar dan heeft hij hopelijk zijn Maxima nog om het te beheren.
  Het begint zo langzamerhand toch wel een operette vertoning te worden he, die hele oranje familje.

  1.   

   WA heeft ongeveer hetzelfde defect als zijn vader had, dus wat dat betreft ziet zijn toekomst er niet echt gunstig uit. Daarom is het misschien maar goed dat hij toendertijd door zijn moeder aan zo’n slimme meid is uitgehuwelijkt.

   Laten we dan denken aan deze slogan:

   “Een slimme meid is op haar toekomst voorbereid.”

   1.   

    Koningin Máxima als staatshoofd? Lijkt me helemaal geen slecht idee. Ze zou zo’n rol kunnen spelen als wijlen Bhumibol: als de politici te lang kibbelen riep hij: “en nou is het uit”, en dan bonden de kemphanen eerbiedig in.
    Emma von Waldeck zu Pyrmont redde onze monarchie al eens als sterke vrouw, en Máxima past naadloos in haar voetsporen.
    Natuurlijk heeft het Koninklijk Huis constitutioneel geen macht. Maar wel gezag, zeker Máxima.
    Als we alle politieke gedonderjaag zat zijn is een verlichte absolute monarchie een heel rechtse optie, passend bij deze site. Inspraak zonder inzicht leidt tot uitspraken zonder uitzicht.

 3.   

  De elites gaan over de Brexit praten laten ze gelijk de Nexit even meenemen.

 4.   

  Hoe houden wij het voetvolk in bedwang.

 5.   

  Wat men ook vindt van deze samenkomst is punt twee, heel goed dat er over geschreven wordt.
  Het gaat helaas in deze maatschappij om geld en macht, hoe het ook verpakt wordt.
  Als je al geld en macht hebt wil je dat houden en daar zal het in de wandelgangen wel over gaan.

  1.   

   Als je geld en macht hebt wil je dat houden, nee hoor, als je geld en macht hebt , wil je steeds meer en is het nooit genoeg.
   Maar gewoon lekker Koninginnedag blijven vieren en met ons vlaggetje blijven zwaaien.

  2.   

   Alleen in deze maatschappij? Dat is het bepalende voor de geschiedenis, macht. Om het te krijgen is alles geoorloofd en het verandert de grootste revolutionair in tiran. Dan nog voor de natiestaat opkomen door velen. Hoe zou het met de intelligentie van die mensen zitten? Hun zelfvertrouwen is in ieder geval extreem laag.

 6.   

  Zo’n monarchie is best leuk, maar we kunnen het niet meer betalen.

 7.   

  In een heldere bui stelt Tim de DDS grondwet vast :
  Bilderberg is een pompeus theekransje voor de machtigen, maar niet de zetel van de wereldregering.

  1.   

   Juist kok. Een theekransje voor de loopjongens en meisjes van de machtigen der aarde.

 8.   

  Een theekransje van vier dagen?

 9.   

  Je kan wel raden waarom Kaag en die Groene Communiste erbij zitten. Meer immigratie, meer klimaatverdienmodel voor de elite. Met de hulp van Soros Instituten

 10.   

  in ieder geval kunnen wij er zeker van zijn dat tijdens deze bijeenkomst, zal worden besloten hoeveel meer de burgers kunnen betalen om de hobby’s van deze ‘elite’ – waar mijn tenen krom van staan – te bekostigen. eveneens zal er worden besloten om mensen, die het recht opeisen, te zijn wie zij zijn, steeds meer in de extreemrechtse en nationalistische hoek te duwen. een argeloze toeschouwer zal dan veronderstellen dat deze mensen, die als zodanig worden beschouwd, als agressief bestempelen terwijl het toch om gewone en vreedzame mensen gaat.

 11.   

  Ze bedenken wel over links nog wat denktanken , subsidieverdeler, herenbaantjes en uitvreet posities. En bij de volgende verkiezingen stemt de goegemeenschap wederom op het partijkartel

 12.   

  What is er na het Next.
  Europese politici zijn helemaal niet in staat om problemen op te lossen.
  Elk probleem dat Europese politici lijken op te lossen komt na verloop van tijd groter en andersvormig terug. Daarom wordt de Eurpese Unie een steeds grotere puinhoop.

  De Europese elite verschilt nauwelijks van de Franse adel vlak voor de revolutie.
  Het kan nog best een aantal jaren worden gerekt, maar de klap gaat komen.

  1.   

   @plakband:

   +1

 13.   

  Een hele verzameling schathemeltje rijke machtswellustige zakkenvullers.
  Daar heeft het gepeupel helemaal niets mee en het zal er voor hen ook niet beter op worden.

 14.   

  Als je rechts bent ben je niet tegen elites.
  DDS is toch rechts?

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!