D66’er Sophie in ’t Veld verliest verkiezing fractievoorzitterschap ‘Renew Europe’

De Nederlandse Malik Azmani (VVD) is wél verkozen, maar D66-baasje Sophie in ’t Veld maakte geen schijn van kans en verloor van de Roemeense oud-premier Ciolos in een strijd om het leiderschap van de Renew Europe-fractie in het Europees Parlement, via NOS

Dat mevrouw nu niet wordt geselecteerd voor de pretentieuze rol van fractievoorzitter van Renew Europe heeft ze aan zichzelf te danken. In tegenstelling tot VVD’er Azmani staat In ’t Veld ondertussen bekend door haar weg handig richting de onkostenvergoedingen te vinden. In Brussel gaat dus veel mis, maar is men niet zo dom om een graaier aan te stellen.

De fractie Renew Europe komt natuurlijk op een goed ogenblik ten tonele. De naam van de fractie suggereert dat ze inspeelt op de onvrede van Europese burgers over de huidige koers van de EU. Er is immers een ‘hernieuwing’ nodig en dat gaan de EU-vertegenwoordigers van de oude ALDE-fractie wel even regelen dus.

Jammer genoeg zien we bij de partij echter veel bekende gezichten. Of oude bekenden veranderingen kunnen brengen is twijfelachtig. Sophie in ’t Veld zit ook al jaren in het Europees Parlement en is geen nieuw gezicht. Wat valt er voor haar te hernieuwen?

Tijdens de periode dat In ’t Veld in Brussel vertoeft heeft de EU het continent behoorlijk beschadigd. Brussel verleent subsidies, maar dat geld wordt uit andere delen van de economie onttrokken, waardoor een schijnrealiteit ontstaat. En de schijnwerkelijkheid van kostbare subsidies is een hype onder carrièrepolitici, de subsidiehazen. Verder verstrekt de EU wat verorderningen waarvan wordt geacht dat iedere burger op dit continent gehoorzaamd. Ook al staat er klinkklare onzin in de regelgeving.

Verder is de EU sinds 2015 behoorlijk zwakzinnig omgegaan met migratie en staat de totaal ontwrichtende Euromunt door economische verschillen tussen noordelijke en zuidelijke EU-lidstaten onder druk. Maar al die problemen zijn binnenkort natuurlijk allemaal opgelost dankzij ‘Renew Europe’ en Sophie in ’t Veld!

 

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. logisch denken

  schande dat de maandbetalingen en aanvullende vergoedingen nog steeds niet aangepakt zijn. nexit aub en heel snel

  1. NoDoubt

   Ze krijgen het al decennia niet voor elkaar dat Straatsburg wordt opgeheven doordat Frankrijk hun veto gebruikt en geen straf krijgt omdat ze hun staatsschuld nog steeds niet op orde hebben. Het is een gotspe dat hele EU

 2. Jumping

  D66 heeft nog steeds te veel macht en zolang de verstandige Nederlanders daar via een negatieve stemming geen verandering in aan brengt, is D66 nog steeds een partij met een waterhoofd.

  1. Vliegenvanger

   Een waterhoofd? Volgens mij hebben ze allemaal een waterhoofd daar. Verstand van 0,0 drammen dat is het enige wat ze kunnen. Onnodig geld uitgeven en zo veel mogelijk zakkenvullers binnen halen. Dram66 is niet partij waardig.

 3. Blokkeer-Fries

  Deze extreem linkse, criminele CO2-deugtrol, ziet er niet alleen uit als een heks, maar ook als een crackverslaafde, die geld jat van de belastingbetaler om te hallucineren over het groot Europese Graairijk.

 4. tonna

  Gelukkig!
  Weer een stomme gans minder aan de knoppen!

 5. Mars020

  Ze kosten al belachelijk veel en nog is het niet genoeg. Dan ook nog sjoemelen met onkosten en declaraties op kosten van de belastingbetaler is ronduit diefstal. Die salonsocialisten zitten daar alleen maar om zichzelf te verwennen, vandaar natuurlijk al die positiviteit over de EU. Als wij er net als GB uit zouden stappen, dan hebben die feestende en snuivende politici ineens geen luizenbaantje meer op kosten van ons. Daarom verdedigen ze het gedrocht zowat met hun leven. Smoesjes over oorlog, trappen wij niet in, want voordat die figuren daar met z’n allen zaten, was er gewoon vrede in Europa na 1945.

  1. Behold My Negativity

   “zowat met hun leven”
   Dat wil ik best wel zien.

   1. Mars020

    Als het om hun rijkelijk beloonde luizenbaantjes gaat, dan gaan die gasten over lijken om hun positie veilig te stellen.

 6. Kretoloog

  Als D’66 een beetje verstandig was geweest, hadden ze In t Veld terug getrokken en een andere kandidaat naar voren geschoven. Want Sophie is ontmaskerd als een ordinaire graaierd,
  Maar bij D’66 zijn ze niet verstandig. Die zijn oerstom, kijk maar naar Jetten, Kaag en Ollongren (en Snel niet te vergeten).

 7. peetjoh. k

  Deze linkse idioterie gaat langzaam aan dood. https://saltmines.nl/2019/06/19/deense-pvda-kiest-voor-eigen-volk-eerst-een-voorbeeld-voor-nederland/ In Denemarken gaat links bijv al in de goede richting. Goede punten en een idee voor ons land. Jammer voor alle linkse wegkijkers maar de wereld zoals jullie hem kennen houd op.

 8. Godefroy France

  DIT ANTISEMITISCH GEDROCHT IS EEN SCHANDE VOOR ALLES DAT LOOPT EN KRUIPT!

  Haar ideaal beeld is de vernietiging van ISRAEL!!!!!!!!!!!

  need I say more???????????????????

 9. Heras

  Weer goed nieuws, dat zij het niet geworden is.
  Dat d66 mag decimeren tot 0 zetels.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.