Wéér zwakke en hardnekkige EU-propaganda over Russische beïnvloeding van verkiezingen

Waar de EU en minister van Binnenlandse zaken Kajsa Ollongren (D66) al diverse keren de mond vol hadden over nepnieuws, Russische troll-accounts en beïnvloeding van stemgedrag, moeten ze nu toch íets inschikken. Ze praten nu niet meer over ‘statelijke actoren’ maar over ‘losse en naar Rusland te herleiden bronnen’. Nonsens dus.

Een rapport van de Europese Commissie spreekt nu niet meer van een Russische desinformatiecampagne met als verantwoordelijke de Russische overheid, maar van ‘meerdere losse nepberichten die naar Russische bronnen herleid zijn’. Wat dus eigenlijk neerkomt op iedere jandoedel met een troll-account en een VPN-verbinding die via Rusland loopt.

Ook Ollongren moet inschikken en stuurde de ‘evaluatie van de verkiezingen van provinciale staten, waterschapsbesturen, eilandsraden, kiescolleges en Europees Parlement’, waarin ze zegt:

“Ik heb momenteel geen aanwijzingen dat er bij onze verkiezingen door statelijke actoren grootschalig desinformatie is verspreid.” 

Maar goed, wel ‘Russische bronnen’ dus, en wat flikten die dan zoal? Nou, vrij weinig eigenlijk:

“Zo circuleerde tijdens de verkiezingen een bericht waarin staat dat de christelijke waarden van Europa onder druk staan en dat het Europese Parlement niets doet. Deze bewering wordt gekoppeld aan het ongeluk in de Notre-Dame eerder dit jaar, waardoor er brand in de beroemde Parijse kathedraal uitbrak.”

“In Duitsland circuleerde een nepbericht waarin stond dat kinderen hun kerstwensen niet meer in de kerstboom mogen hangen omdat dit in strijd zou zijn met de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG).”
Een uiterst geraffineerde werkwijze zoals u kunt zien. Wát een verschrikking. En heeft het dan effect gehad? Niet bepaald. De Groenen wonnen in Duitsland, Timmerfrans was de grote winnaar in Nederland en de opkomst was hoger dan de afgelopen twintig jaar.

Maar oh, oh, oh, wat verschrikkelijk allemaal! De Europese Commissie en Ollongren staan eigenlijk gewoon met lege handen te mekkeren en tonen feitelijk niets meer aan dan ‘er wordt getrolled op Twitter’. Gefeliciteerd, choquerende conclusie!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

25 reacties

 1. Brennivin

  Ollongren is de minister van Volksvoorlichting en Propaganda, stevig op weg om Rijkskanselier van EU’s Vierde Rijk te worden.

  Gewoon lekker wat te roepen, keutel intrekken, tendentieuze berichten in de media verspreiden, ‘betrouwbare bronnen’. Oh nee, toch maar weer niet…..Voor zulke onzin wil ik ook wel dik betaald worden.

 2. tomygun

  De christelijke waarden van Europa staan enkeld onderdruk
  door de islam , linkse en europese trollen .

  1. Aaldering

   Neen, @tomygun…die Christelijke waarden hebben zich goed doen gelden in het midden van de vorige eeuw en verder de vele oorlogen. Alles heel kunstig geschilderd op de schoolplaten uit mijn klas.

 3. Lao Tse

  De beïnvloeding van de Amerikaanse verkiezingen die Trump de overwinning bezorgden is glashard aangetoond.

  1. Trien Knoppen

   En we zijn ze eeuwig dankbaar! 🙂

    1. Sealgaire

     LOL

  2. Agios

   De beinvloeding van de verkiezingen in Nederland, wordt al jaren gemanipuleerd door deugvolk. Ook dat is glashard aangetoond.

   1. henkie

    Je hebt helemaal gelijk.
    Al meer dan 40 jaar repressie en censuur. De waarheid mocht niet gezegd worden. Elk discussie over immigratieproblematiek in de kiem gesmoord. Massieve hersenspoeling.

    Steeds minder mensen die dit bewust hebben meegemaakt, of die zich dit nog kunnen/willen herinneren.

  3. Cycle25

   Ja, en nog eens 4 jaar aub…MAGA.

   Trump heeft namelijk Poetin gevraagd minister te worden van defensie.

   1. Bolkestein

    Sowiezo tekent Trump bij tot 2025.

    Trump is Making America Great Agin
    Trump + Il Putini = Making The World Great Again

    Trumpism shall triumph!

    1. Piet51

     @Bolkestein
     Let op je Italiaanse spelling: Trump + Il Putini moet je schrijven als Trump + le Putane. Dan klopt het ook feitelijk 100%.

   2. Bolkestein

    De leugens van Kotsja Orwellongren komen uit.

    Kajsa Ollongren na jaren bangmakerij: Verkiezingen 2019 niet beïnvloed door Rusland

    Plus: Een overzicht van twee jaar angst aanjagen in 15 handige links

    Sinds haar aantreden als minister van Binnenlandse Zaken waarschuwt Kajsa Ollongren (D66) al voor beïnvloeding van verkiezingen door ‘statelijke actoren’ (Lees: Rusland). Nepnieuws, desinformatie, beïnvloeding, ze gooit al jaren binnen en buiten de Tweede Kamer met die termen. Vrijdagavond verstuurde ze de ‘evaluatie van de verkiezingen van Provinciale Staten, waterschapsbesturen, eilandraden, kiescolleges en Europees Parlement’ naar de Tweede Kamer. Wat blijkt?

    “Ik heb momenteel geen aanwijzingen dat er bij onze verkiezingen door statelijke actoren grootschalig desinformatie is verspreid.”

    Juist ja. Jarenlang alles en iedereen angst aanjagen en dit is het resultaat? Een overzicht van twee jaar bangmakerij en reacties hieronder:

    15 november 2017 – Kajsa Ollongren (D66): ‘PVV levert bijdrage aan nepnieuws’

    18 december 2017 – Kajsa Ollongren (D66) heeft geen extra voorbeelden van (Russisch) nepnieuws

    15 januari 2018 – Nepnieuws-hype bereikt EU: Expertgroep van start om dit ‘gemene probleem’ te bestrijden

    30 januari 2018 – Kajsa Ollongren (D66): Niet goed dat EU TPO en Geenstijl aan schandpaal nagelde

    14 februari 2018 – Kajsa Ollongren gaat EU-schandpaal organisatie EU vs Disinfo ‘versterken’

    6 maart 2018 – Alleen D66, CDA en DENK willen EU-nepnieuwsbureau EU vs Disinfo behouden

    8 maart 2018 – Europese Unie trekt nepnieuws-beschuldigingen aan adres TPO en Chris Aalberts in

    9 maart 2018 – Minister Kajsa Ollongren nu toch tegen anti-nepnieuwsbureau

    11 maart 2018 – Voorzitter EU-nepnieuws taskforce: Beter geen ‘nepnieuwslijsten’ aanleggen

    19 juni 2018 – Martin Bosma: De term ‘fakenieuws’ wordt aangegrepen om onze vrijheden in te perken

    13 december 2018 – De overheid komt met propagandacampagne ‘bewust maken van nepnieuws’

    6 januari 2019 – Bassiehof: Aanval Eva Jinek op TPO laat exact zien waar giftige retoriek Kajsa Ollongren toe leidt

    11 maart 2019 – We moeten het hebben over D66 en nepnieuws (6 voorbeelden)

    13 maart 2019 – Nepnieuwscampagne kost één miljoen euro

    1. Brennivin

     @Bolkestein +1

  4. tomygun

   Yep ruk knopje volgens het Comics Native News.

  5. edoc431

   Hutje frutje uit den Haag get a live zielepoot wat een obsessie is DDS voor jouw geworden zeg zoek hulp

  6. henkie

   Zielige leugentjes, jij bent overduidelijk zo een EU troll die fake nieuws verspreidt. De Dombo’s trappen er natuurlijk in.

 4. Heinz

  Poetin is een uitermate betrouwbare demagoog !

  1. Fortiori

   Kysia Hekster, een kenner van de Russische samleving schreef erover in haar boek, “de Poetin show: “Vladimir Poetin, al meer dan een decennium de machtigste man van Rusland, laat zijn leiderschap maar al te graag zien. Op televisie zien de Russen hem ? met ontbloot bovenlijf; als copiloot die hoogstpersoonlijk de verstikkende bosbranden bestrijdt; als vaardige coureur in een Formule 1-wagen..

   De man die nu als ’s wereld rijkste man wordt beschouwd, bracht zijn hele jeugd door in doffe armoede. De jonge Vladimir was een straatvechtertje in Leningrad, de stad die later werd omgedoopt tot Sint-Petersburg. Het was een meedogenloze wereld, in de sloppenwijken van Leningrad. De man die nu twintig paleizen en landhuizen bezit en naar verluidt 58 vliegtuigen en helicopters heeft, hokte in zijn jeugdjaren samen met zijn ouders in een anonieme woonkazerne met een gezamenlijk toilet voor alle bewoners. Zij woonden in een flat die niet veel ruimer was dan een studentenkot met muren van karton waardoor altijd wel de geluiden van een slaande ruzie of een regelrecht gevecht weerklonken.

   Ondanks zijn rijkdom en die van zijn vazallen, valt die rijkdom niet af te zien aan vele Russische Staatsburgers.

 5. Beukman

  Een grote trollenfabriek, het Internet Research Agency, waar gecoordineerd werd getrold vanuit honderden nepaccounts, werd beheerd door Jevgeni Prigozjin.
  Prigozjin is een makker van Poetin. Poetin houdt schone handen, het valt nooit te bewijzen dat hij opdracht gaf (check even zijn cv, dan weet je hoe de man zo mediawijs komt).

  1. Fortiori

   https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20170306_02765259

   Lees ook eens het boek van Kysia Hekster, Rusland deskundige, “de Poetin show ”
   Poetin, opgegroeid in St. Petersburg, v.m. Leningrad en lid van een van de vele jeugdbendes.
   Vladimir Poetin, al meer dan een decennium de machtigste man van Rusland, laat zijn leiderschap maar al te graag zien. Op televisie zien de Russen hem vissend met ontbloot bovenlijf; als copiloot die hoogstpersoonlijk de verstikkende bosbranden bestrijdt; als vaardige coureur in een Formule 1-wagen. Rijk, terwijl vele Russische burgers het met veel minder moeten doen.

  2. Sealgaire

   Wat maak jij je druk kwijlende bejaarde, de grootste pisvlek en zuigtrol die bestaat wordt door jou aangemoedigd om hier te blijven spugen. Hypocriete parasiet en supporter van de speklap, steenpuist, smeerpijp, leugenaar, blaaskaak en pisvlek.

 6. Veteraan

  Ik zeg meer Russen en minder Marokkanen.

 7. lIN-T

  Onze overheid heeft een obsessie met Russische internet trollen maar doet niets aan criminele nepvluchtelingen die het land overspoelen.
  Ze zien het gevaar helemaal verkeerd.

 8. Bes Tolen

  Mooi verhaal van Fortiori over Poetin maar wel lachwekkend. St Peter(s)burg heette nu eenmaal in de communistische tijd Leningrad. Dat Poetin daar een arme jeugd had, valt nogal mee. Zijn vader was wat heet een dikke communist. Poetin heeft zelf niks met het communisme op. Hij houdt zeker van show en dat kun je zien als propaganda maar de meesten zien dat alleen als grap. Poetin heeft zijn eigenaardigheden.
  Rusland doet het in ieder geval beter dan de Oekraïne. Het gaat de Russen stukken beter dan in de communistische tijd. Het is een hele bevrijding. Ook al is er veel te verbeteren. Grote delen van Rusland zullen Nederland in de toekomst in de schaduw stellen. Dat is niet zo bijzonder want voor 1917 waren er ook al zulke gebieden. Het communisme heeft Rusland kapot gemaakt. Ook de Oekraïne trouwens. Alleen vertellen ze daar de leugen dat de Russen de schuldigen zijn. Dat is niet zo. Het waren juist lieden met andere nationaliteiten Meest lieden uit de Oekraïne zelf.
  Dat Rusland, dat Europa eeuwenlang bescherming bood tegen agressieve horden Aziaten waar Russen zelf zwaar onder hebben geleden, ontgaat de meeste Europeanen. Niet dat Rusland heilig is maar de verhouding met westelijk Europa is altijd al sinds 300-330 na Christus door het Vaticaan vertroebeld. Dat heeft te maken met de wellicht onhandige verplaatsing van de Romeinse macht vanuit Rome naar Constantinopel, de nieuw gebouwde hoofdstad naast Byzantium. De macht van het pausdom is sindsdien gebruikt om de omkering naar Rome te bewerkstelligen. Dat heeft wel heel West en Midden Europa onder de paus gebracht, die zo in het jaar 1200 op het toppunt van de macht stond. {Denk ook aan de bouw an de vele kerken in die tijd waaronder de Notre Dame}. Maar Europa is daarmee wel altijd een slagveld geweest. Ook het kolonialisme vond haar oorsprong in de politiek van het Vaticaan. Uit dit oogpunt is het begrijpelijk dat het westen zo tegen Rusland is maar wel onverstandig in deze tijd. Immers altijd opgejut. Terwijl er nu heel andere bedreigingen zijn, die veel ernstiger zijn. Rusland bereikte haar eigen keizerrijk na zelf eeuwen onderdrukt te zijn door vreemde volken maar juist deze volken werden uiteindelijk grotendeels overwonnen. Het communisme heeft hier niets mee te maken. Dat was juist een periode waarin niet-Russen lange tijd machtiger waren dan de etnische Russen.
  De bedoeling ligt voor dat in de Oekraïne alle verbanden met de Russische Orthodoxe kerk worden verbroken en de invloed van Rome daar groter wordt. Andersom is nota bene in de vroege communistische tijd gebeurd met met name de zogeheten Roethenen. Maar laten we wel wezen, het lijkt meer het veronderstelde geopolitieke belang van de VS en in bepaalde mate ook van Engeland om zo op Rusland te reageren als nu door de westerse landen gebeurt. De vraag wie hier de meest geïnteresseerden zijn, wordt onderdrukt. Ook met taboes. Dat kweekt macht in de deep state en dat is per definitie ondemocratisch.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.