Filmpje! Robert Jensen pakt klimaatdoemdenkers aan: "tijd voor klimaatoptimisme, meer ijsberen dan ooit tevoren!"

Geen categoriejul 20 2019, 16:00
Robert Jensen pakt in zijn meest recente video de klimaatdoemdenkers aan die ons steeds maar weer vertellen dat "het einde nabij is" en we "onmiddellijk klimaatbeleid moeten implementeren want anders wordt de aarde vernietigd". Jensen gaat daarvoor in gesprek met Gert-Jaap van Ulzen en Marcel Crok. Een punt van optimisme: anno 2019 zijn er méér ijsberen op aarde dan vroeger.
Jensen stelt verder dat de mainstream media een verkeerd beeld schetsen van de staat van het klimaat door voortdurend te focussen op wat er fout gaat en niet op wat er steeds beter gaat. Marcel Cok wetenschapsjournalist en aanhanger van het ecomodernisme, stelt dat dit beeld dat de media schetsen onjuist is omdat zélfs het IPCC van de Verenigde Naties aangeeft dat de 'belangrijkste extremen, zoals orkanen, tornado's, overstromingen en bosbranden niet toenemen'.
Crok voegt daar sceptisch aan toe:

"hoe vaak hoor je ze dat zeggen op radio en televisie?"

Ook zijn er dus meer ijsberen dan vroeger en neemt de landmassa op de wereld niet af, maar toe. Ja, op sommige plekken stijgt de zeespiegel, maar op andere plekken neemt de waterspiegel juist weer af. Maar volgens de doemdenkers heeft dit natuurlijk alles weer te maken met "man made climate change", 'tuurlijk!
Veel beter is het om dus te spreken van regionale klimaatverandering. Op sommige plekken wordt het droger, op andere natter. Op andere plekken koelt het af terwijl de temperatuur elders weer toeneemt. Vervolgens alle fenomenen in één variabele presenteren als 'realistische weerspiegeling van klimaatverandering' is dan ook niet ecologisch valide.
Dat begrijpt Crok ook en daarom herhaalt hij graag in lezingen 'dat de belangrijkste extremen niet toenemen'. En daar gaat het uiteindelijk om, dames en heren. Hopelijk kijken de journalisten en redacteurs van de mainstream media ook de video van Robert Jensen. Wellicht dat het doemdenken dan eindelijk een halt kan worden toegeroepen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten