Filmpje! Robert Jensen pakt klimaatdoemdenkers aan: “tijd voor klimaatoptimisme, meer ijsberen dan ooit tevoren!”

Robert Jensen pakt in zijn meest recente video de klimaatdoemdenkers aan die ons steeds maar weer vertellen dat “het einde nabij is” en we “onmiddellijk klimaatbeleid moeten implementeren want anders wordt de aarde vernietigd”. Jensen gaat daarvoor in gesprek met Gert-Jaap van Ulzen en Marcel Crok. Een punt van optimisme: anno 2019 zijn er méér ijsberen op aarde dan vroeger.

Jensen stelt verder dat de mainstream media een verkeerd beeld schetsen van de staat van het klimaat door voortdurend te focussen op wat er fout gaat en niet op wat er steeds beter gaat. Marcel Cok wetenschapsjournalist en aanhanger van het ecomodernisme, stelt dat dit beeld dat de media schetsen onjuist is omdat zélfs het IPCC van de Verenigde Naties aangeeft dat de ‘belangrijkste extremen, zoals orkanen, tornado’s, overstromingen en bosbranden niet toenemen’.

Crok voegt daar sceptisch aan toe:

“hoe vaak hoor je ze dat zeggen op radio en televisie?”

Ook zijn er dus meer ijsberen dan vroeger en neemt de landmassa op de wereld niet af, maar toe. Ja, op sommige plekken stijgt de zeespiegel, maar op andere plekken neemt de waterspiegel juist weer af. Maar volgens de doemdenkers heeft dit natuurlijk alles weer te maken met “man made climate change”, ‘tuurlijk!

Veel beter is het om dus te spreken van regionale klimaatverandering. Op sommige plekken wordt het droger, op andere natter. Op andere plekken koelt het af terwijl de temperatuur elders weer toeneemt. Vervolgens alle fenomenen in één variabele presenteren als ‘realistische weerspiegeling van klimaatverandering’ is dan ook niet ecologisch valide.

Dat begrijpt Crok ook en daarom herhaalt hij graag in lezingen ‘dat de belangrijkste extremen niet toenemen’. En daar gaat het uiteindelijk om, dames en heren. Hopelijk kijken de journalisten en redacteurs van de mainstream media ook de video van Robert Jensen. Wellicht dat het doemdenken dan eindelijk een halt kan worden toegeroepen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

33 reacties

 1. EU kok

  Uit wetenschappelijk onderzoek is komen vast te staan dat er in 2018 veel meer paraplu’s en regenjassen verkocht zijn.
  Hier kan dus worden vastgesteld, in de Jensen logica, dat we helemaal geen water tekort is in Nederland.
  Gewoon landerijen en tuinen op volle kracht besproeien is mijn advies.

  1. Frets

   slap stinkend en bejaarde cockje, met ‘ck’

  2. Lao Tse

   🙂

   1. Frets

    zuiger

 2. Lao Tse

  Dr. Jensen heeft goed nieuws voor ons. Die global warming, daar is niks van waar.

  Teunis is er opgetogen over, dus dan zal het wel kloppen.

  1. Pronounce

   *Man made* global warming, Rien. Maar dat heb je voor het gemak maar even weggelaten. Klimaatverandering is de enige constante in het klimaat en wordt aangestuurd door onze zon. Helaas is die niet maakbaar of belastbaar en daarom proberen allerlei groene communisten ons nu wijs te maken dat de mens maar weer eens schuldig is en boete moet doen. Het groene riedeltje is echt zo doorzichtig als wat.

   De klimaathype zal pas in een kwaad daglicht bij deze wereldvreemde maar oh-zo-deugende malloten komen zodra ze ontdekken dat klimaathysterie zal ontaarden in een nieuw, kapitalistisch verdienmodel. Grote Bedrijven, Speculanten en Winstjagers die rijk worden met dank aan bij wet opgelegde klimaatmaatregelen. Het klimaat-industrieel complex. En als dan ook nog blijkt dat met name leden van een (((bepaald volk))) er rijk aan worden, dán zullen de linkse klimaatgekkies als groene bladeren aan een kerngezonde co2 opnemende boom omslaan.

   Tegen die tijd zijn we alleen al wel zo’n 10.000 miljard euro aan uitgaven verder en dat is dan alleen nog maar Europa. Alleen al onze Duitse buren komen uit op zo’n 320 euro per huishouden per maand aan extra uitgaven en 7600 miljard euro totaal (zie Syp Wynia bij de buren van de online post).

   1. Lao Tse

    Ik bedoelde inderdaad de opwarming van de aarde veroorzaakt door de verhoogde CO2-uitstoot van de mens.
    Ik dacht dat je dat wel had begrepen.

    1. logisch denken

     dat hebben heel veel mensen nog niet begrepen omdat er geen enkel onderzoek is wat dat bevestigd

  2. RobVerhoeven

   Dat klopt ook LT, er is geen Global Warming, had je dat even gemist?
   Vraag je je niet af waarom de term Global Warming veranderd is in Climate Chance?
   Met Climate Change kun je nl alle kanten op, het wordt warmer of kouder!
   Een jaar of 5 terug heeft een Brits wetenschappelijk bureau een bericht doen uitgaan waarin zij stellen dat er geen sprake is van een GW, een conclusie die gebaseerd is op FEITEN!
   Tegelijkertijd hebben ze IPCC een veeg uit de pan gegeven over hun computermodellen dat vol staat met AANNAMES!
   En ook nog eens de zwendel en leugens van de vet gesubsidieerde jongens en meisjes van IPCC!
   Ook gemist zeker?

   1. Lao Tse

    Rob Verhoeven weet het zeker, de aarde warmt helegaar niet op.

    De aarde draait ook niet om de zon en bovendien is hij plat.

  3. logisch denken

   wat heeft die Jenssen weer raak geschoten

  4. Siemien

   “Die global warming, daar is niks van waar.”

   Klopt, het weer heeft niets met klimaat te maken, overigens is er geen klimaat probleem..

 3. Aaldering

  De beken in de bossen in onze prachtige Achterhoek staan al jaren droog. Dat zal in Twenthe niet anders zijn. De boeren maar beregenen. Het mais verpietert op het land.

  1. toetssteen

   @Aaldering
   Hier (oost Brabant) niet hoor! Alles staat er toppie bij! Aardappels, mais en rogge schiet omhoog. (Aardappels blijven natuurlijk gewoon piepers, maar ze staan er perfect bij.) Het gras is groen, de bloemen en struiken staan momenteel weer te slurpen en de vogeltjes doen hun best de insecten te verorberen, inclusief de vliegende mieren.

 4. Sans Rancune

  Lees maar eens wat het Parool erover schrijft :>Mede door de klimatologische veranderingen is de insectenpopulatie uitgebreid met soorten van exotische herkomst als de bladpootrandwants, het mediterraan draaigatje en het veelkleurig Aziatisch lieveheersbeestje. De eikenprocessierups uit Noord-Brabant en Limburg vormt de absolute climax. De stad ziet er deze zomer drie keer zoveel van als vorig jaar.< Dat was 6 dg geleden voor alle duidelijkheid.

  1. Frets

   zuigerAch ja, Noppie/Tengo/Kawana/Dopper/Duijndam/Code134/Rancune/F.C. Labrouste/Lao Tse/Garland S. tucker slaat altijd terug, met de kracht van een vlindervleugeltje. Niets om over na te denken. Het lijdt een armzalige leventje, waar zijn toekomst alleen maar zwarter wordt. Hij heeft altijd een pot vaseline binnen handbereik, want als oude PC-rukkertrol, is dat noodzakelijk voor hem, zit in de leeftijd.

   1. Lao Tse

    Hoeveel verbanningen en hoeveel nicknames heeft malle Frets al versleten?

    🙂

    1. logisch denken

     hoeveel heb jij er versleten tarrel ? niet de aandacht afleiden om anderen te beschimpen. Das zo links achterhaald 🙂 🙂 🙂 🙂

     sommige vallen zo makkelijk door de mand

     1. Lao Tse

      En jij, logisch denken?

      🙂

    2. Sans Rancune

     Frets is ook de enige die op zich zelf reageert en een pluimpje geeft is mij opgevallen.

     1. fockingworst

      @sans rancune de huistrol zit weer paraat achter zijn toetsenbord 24/7
      Je moet toch wel gestoord zijn en niks anders in je leven hebben als je hier 24/7 zit te reageren zoals @eu slappe cock.
      @huistrol wat een kansloos leven heb je elke dag weer door hier te komen en werkelijk iedere minuut te reageren, op een werkelijk door iedereen hier ervaren als abjecte manier,
      en dat al zeker 10 jaar lang.
      U bent werkelijk niet goed bij uw hoofd

 5. Vanduinen

  Hoeveel views zou dr. Jensen met dit filmpje binnen harken? Knallende kijkcijfers !

  1. Lao Tse

   Inmiddels is dat gedaald tot 13.000. RTL zag dus goed dat met deze brallende brulkikker geen kaskraker kon worden.

   1. Trien Knoppen

    Schelden blijft een zwaktebod… 🙂
    Iets met hypocriet!

    1. Lao Tse

     Ik ben niet met Jensen in debat, Trien.

     Je snapt het dus niet.

     1. fockingworst

      @lao Tse de huistrol zit weer paraat achter zijn toetsenbord 24/7
      Je moet toch wel gestoord zijn en niks anders in je leven hebben als je hier 24/7 zit te reageren zoals @eu slappe cock.
      @huistrol wat een kansloos leven heb je elke dag weer door hier te komen en werkelijk iedere minuut te reageren, op een werkelijk door iedereen hier ervaren als abjecte manier,
      en dat al zeker 10 jaar lang.
      U bent werkelijk niet goed bij uw hoofd

     2. Trien Knoppen

      Beetje laf vind je niet?… Alleen iemand voor brulkikker uitmaken als je niet met hem in debat bent… maar dat zijn we uiteraard gewend van links…

 6. Cycle25

  Over 1500 jaar maakt niemand zich meer druk over CO2, dan is deze inclusief de rest van de atmosfeer verdwenen. Aarde wordt Mars V 2.0.

 7. Lao Tse

  Jensen voert een heuse klimatoloog op, Gert-Jaap van Ulzen. Die rondde in 1987 de opleiding aan de Christelijke Hogeschool Windesheim af.
  Die weet dus van de hoed en de rand.

  🙂

  1. logisch denken

   helaas is het klimaat reden geworden voor een oorlogsvoering . Helaas is het klimaat verworden tot een strijd in plaats van een debat over nut en noodzaak. Linkse lamstralen die op voorhand elk argument afwijzen en niet op argumentatie het debat aan willen. Je bent een schoolvoorbeeld van een lamstraal tarrel

  2. Ts

   Geachte Lao Tse,
   Iets verdiepen in de feiten kan helpen…
   Maar vooruit, enkele weetjes:
   GertJaap van Ulzen is lid van het bestuur van de groene Rekenkamer, een aanrader om hun artikelen te lezen over diverse zaken.
   Hij is geen klimaatontkenner maar heeft wel twijfels of dit door menselijk handelen komt, hij is zelfs betrokken bij projecten op gebied van wind- en zonne-energie.
   Ja het is lastig om een model voor de gehele planeet te gebruiken aangezien er best wel grote verschillen zijn.
   Inderdaad heeft men in de loop der tijd de term Global Warming vervangen door Climat Change.
   Het gehele debat lijkt gebaseerd op doel redenatie en niet, zoals wetenschappelijk te doen gebruikelijk, feiten bewijzen op basis van falsificatie..

  3. Siemien

   Het mooie is dat niet-gesubsidieerden ontkennen dat er een klimaatprobleem is

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.