Verminderende veiligheidssituatie treft VVD-wegkijker: woning Ed Nijpels leeggeroofd tijdens vakantie

Ed Nijpels in gesprek met Ernst Lissauer. Bron: YouTube / Lissauer.com
Foto: Ed Nijpels in gesprek met Ernst Lissauer. Bron: YouTube / Lissauer.com

De verslechterende veiligheidssituatie in Nederland eist een volgend slachtoffer en niemand minder dan voormalig VVD-Kamerlid Ed Nijpels. Tijdens een vakantie zou zijn woning volledig zijn leeggeroofd waarbij jammer genoeg ook objecten van emotionele waarde werden buitgemaakt, via Algemeen Dagblad

Sneu is het natuurlijk wel, maar dat een prominente VVD’er wordt getroffen door de toenemende onveiligheid in Nederland is ironisch. De partij van Mark Rutte staat erom bekend om te spelen alsof alles ‘steeds beter gaat’ en “op veiligheid moet je niet bezuinigen”, echter zien we in de praktijk vrij weinig van die woorden.

In de volksbuurten in de grote steden weten burgers dat dit onzin is, maar in de VVD-wijken is de illusie nog springlevend. Dat de gedachte van Rutte een illusie is ondervindt nu ook Ed Nijpels aan den lijve. Nijpels was op vakantie in Italië toen hij ineens werd ingelicht van de inbrak in zijn woning aan de gracht in Amsterdam. De VVD’er is erg verdrietig over de roof van zijn spullen. Zo werden afscheidscadeaus en herinneringen uit zijn loopbaan weggenomen:

“Ik hoop dat ze het troep vinden en het ergens weer opduikt. We zijn direct terug naar Nederland gevlogen. Werkelijk álles lag overhoop. Kasten, lades, ze zijn overal geweest. Er is ontzettend veel meegenomen.”

Ook het tafelzilver moest het ontgelden waaronder brandewijnkommen, broodmanden, geboortelepels en bekers. Het lijkt er dus op dat de inbrekers de jackpot hadden gevonden. Eerder in zijn leven had Nijpels ook al te maken met criminaliteit, maar dat was verklaarbaar omdat hij “nog student was”. En inderdaad, afhankelijk van je locatie en sociaaleconomische positie wordt je in Nederland vaker of minder vaak getroffen door criminaliteit:

“Nooit ben ik zelf slachtoffer geweest. Ja, er is een keer een lp uit mijn oude Eend gestolen toen ik nog studeerde was. Dat was overigens ook een dure grap, maar dat kwam vooral omdat ik toen nog student was.”

Laten we voor  Nijpels hopen dat hij zijn spullen terug krijgt, maar ook dat hij de VVD eens gaat aanspreken op hun slappe “op veiligheid moet je niet bezuinigen”-retoriek.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

44 reacties

 1.   

  Triest !
  Dit gun je niemand !
  Hoezeer ik het ook oneens ben met de idioterie van de klimaatpaus.
  Zelf ook inbraak meegemaakt en weet hoe hard dit aankomt.
  Dus van mijn kant alleen mededogen gewenst met de heer Nijpels.

  1.   

   Nou, ik gun dit Ed Nijpels van harte. Zelden een grotere lul ontmoet (figuurlijk dan, volgens zijn ex Ingrid Pieters heeft mr. Klimaat een kleintje. We zullen hem dan ook maar Edje Raketje noemen).

   1.   

    Kretoloog
    Volgens zijn ex Ingrid Pieters heeft mr. Klimaat een kleintje.
    Waar baseert u dit op ?
    Vreemd dat u onheil gunt aan een mens.
    Figuurlijk ben ik het met u eens dat Nijpels een lul is.
    Alleen hadden ze van mij die klimaattafels mogen meenemen.

  2.   

   Valt wel mee, dienstenrichtlijn van Bolkenstein pakt niet zo goed uit voor VVDers, want dit is natuurlijk het toppunt van karma.

 2.   

  Een domme, misschien wel krenterige VVDer

 3.   

  Totaal geen medeleven voor hem. Ouderen zijn om minder beroofd. Nederland is een gewelddadig land geworden, dankzij links.

  1.   

   ++++++++

 4.   

  “objecten van emotionele waarde werden buitgemaakt”
  Waarschijnlijk de blauwdrukken van de klimaattafel,ik hoop dat ze nooit meer teruggevonden worden!

 5.   

  Hebben ze Edje zijn warmtepomp ook meegenomen?

 6.   

  Ed Nijpels is 1 van de grootste schurken van de VVD. Samen met Loek Hermans en Gerrit Zalm. Alle 3 zo rond 1950 geboren. En hun hele leven lang uitsluitend aan zichzelf gedacht en zichzelf verrijkt. Wat deze gasten hebben uitgevreten, is ten hemel schreiend. Eigenlijk zouden ze alle 3 voor de rest van hun leven in de bak moeten zitten.

 7.   

  Nederland is een keiverrot land geworden.
  De grote verantwoordelijke is toevallig de VVD en dat is toevallig de partij van Nijpels.

  Links Demoniserend Wegkijkend Nederland, heeft Nederland in een poel van ellende gestort.

  En leugens zijn ook niet vreemd voor de VVD
  vraag maar aan Rutte.

 8.   

  Hoeveel hardwerkende burgers heeft deze klimaatfasist wel niet beroofd door zijn walgelijke doctrine te verspreiden?

  Ik gun hem dit van harte,
  Hulde aan de inbrekers
  Tijd voor gerechtigheid

 9.   

  Zonde van die verlepte klimaatpaus.
  Hopen dat ze die klimaattafel van hem ook mee hebben genomen.

 10.   

  Wat gek dat al die spullen die hem als ambtsdrager door ambtsdragers zijn geschonken persoonlijk eigendom worden. Schuiven ambtsdragers elkaar op deze wijze kostbaarheden toe die door de belastingbetaler zijn betaald?

 11.   

  De verminderde veiligheidssituatie waar Teunis over babbelt heeft niets met de werkelijkheid te maken.

  Google eens op ‘Aantal woninginbraken in zeven jaar gehalveerd’ en een kind kan zien dat hij onzin spreekt.

  Irritant, dit fact-free gewauwel.

  1.   

   Feitenvrij gezever is het enige waar jij goed in bent kletsmajoor, duvel op met blabla erbij.

   1.   

    Reageer eens inhoudelijk, Bosche draak. Dit snijdt weinig hout.

  2.   

   Ah nee, het gaat steeds beter met de veiligheidssituatie zeker?

   1.   

    Ja, Teunis, als je je even op de feiten zou orienteren had je dat kunnen weten. De misdaad neemt over de gehele linie af, zeker ook op het gebied van woninginbraken. Ik verwijs naar mijn bron.

    1.   

     Zoals het ook steeds veiliger wordt in zwembaden, zeker?

     Het manipuleren van statistieken is heel gemakkelijk en het is algemeen bekend dat er al jaren een ontmoedigingsbeleid wordt gevoerd om aangifte te doen. En waarom is dat?

     1) Omdat de criminaliteit tegen de plinten aanklotst en de politie het allang niet meer aan kan.

     2) Omdat het met name gaat om criminaliteit door allochtonen (aangevoerd door het pronkjuweel van de multicul afkomstig uit het rifgebergte) en dat mag de oorspronkelijke Nederlander niet weten van vadertje staat.

     Had je dit zelf niet kunnen bedenken, Einstein?

     1.   

      Merlot meent dat de statistieken over criminaliteit bewust worden vervalst door de overheid. Bewijs en logica blijven echter achterwege.
      Wie zou er belang bij kunnen hebben om de cijfers te vervalsen, Merlot, en wie heeft deze opzienbarende fraude uitgevoerd?

      Zo geformuleerd is het weinig meer dan een krakkemikkige complottheorie.

    2.   

     Krapuul en Joop, zijn geen betrouwbare bronnen, maar linkse wegkijkers.

    3.   

     Links gegoochel *kuch* jouw bron, dus laat statistieken alsjeblieft niet aan wegkijkers over. Die safe space weten we nu wel.

    4.   

     hahahaha tarrel zit weer onder zijn steen. De aangiften van misdaad neemt af omdat een aangifte geen toegevoegde waarde buitenom een rapport voor de verzekering. Doordat het aantal giften afneemt willen onze linkse glibbers ons doen geloven dat de misdaad cijfers krimpen. Wat een sukkels

  3.   

   De politie top heeft zelf gezegd dat 16000 zaken bleven liggen. En daardoor leken de cijfers gunstig al waren ze dat niet.

  4.   

   Die vermindering is maar tijdelijk. Nu zijn ze misschien op vakantie naar hun geboorteland, maar na deze vakantie neemt het aantal inbraken weer toe.

 12.   

  Jammer , er zijn helaas geen explosieven gebruikt.

 13.   

  Met zo’n oplichter kan ik geen medelijden hebben.

  Verder spreek ik de hoop uit dat zoveel mogelijk politiek correcten aan den lijve gaan voelen wat onder andere Johan Derksen heeft meegemaakt:

  “Marokkaanse jongeren hebben bij mij, als ervaringsdeskundige, weinig krediet meer. Ooit kocht ik een aardig grachtenpandje in Gouda, dicht bij de redactie. Volgens de makelaar was het niet goedkoop, maar dat kwam doordat ik op een A-locatie ging wonen. Dat verkooppraatje stak hij ‘s morgens rond koffietijd af langs een zonovergoten gracht. Toen ‘s nachts de koffieshops sloten, zag de wereld rondom mijn huis er heel anders uit. Tien procent van de Goudse bevolking is Marokkaans, maar het grootste deel van de criminaliteit in de stad komt op naam van die tien procent. Als binnenstadbewoner ben ik geïntimideerd, geprovoceerd en bedreigd. Mijn autoramen werden regelmatig ingeslagen en op de trap naar mijn voordeur speelde zich van alles af. Ik heb jeugdige Marokkanen spuitend, drinkend, poepend, piesend, neukend en de buit van autokraken verdelend aangetroffen.

  Er werd in mijn directe omgeving regelmatig ingebroken door Marokkaanse jongeren. Zodra je ze op heterdaad betrapte en de politie belde, kwam je met je volledige naam in het proces-verbaal en had je volop problemen zodra de jongeren weer op vrije voeten kwamen. Op een zomerse middag had een groepje zich op de trap naar mijn voordeur genesteld. Toen mijn vrouw vroeg of ze even mocht passeren, werd dat gedecideerd afgewezen. Ze moest noodgedwongen de stad weer in, totdat de kust veilig was.

  Even later waren we er getuige van dat een Marokkaanse jongen, tijdens een optreden van Kaz Lux op de Markt van Gouda, een volwassene neerstak, omdat die man een opmerking had gemaakt over het wangedrag van de desbetreffende jongen. We stonden er met vijfhonderd volwassen mensen bij en keken ernaar. Ook ik was te laf en te verbouwereerd om in te grijpen. Voor mij was het incident wel de reden het huis te koop te zetten. Een gezin uit Sittard bood een week later al de vraagprijs. Het was tenslotte een sfeervol grachtenpandje. Op het moment dat NOVA een item uitzond over de structurele problemen met Marokkaanse jongeren in Gouda, haakte het gezin uit Sittard meteen af. Uiteindelijk heb ik dat huis voor een redelijke prijs verkocht en was ik van de dagelijkse ergernis verlost. De gemeente stuurde voorturend ambtenaren op studiereis naar Marokko om begrip te kweken voor de Marokkaanse cultuur. De politie wilde wel ingrijpen, maar was onderbemand en de burgemeester probeerde iedereen wijs te maken dat het slechts om incidenten ging.”

  De hele column is te lezen op VI: ‘Discriminatie als drogreden voor terreur’.

 14.   

  nou , koekje van eigen deeg !

 15.   

  Op zich is er niks gestolen. Alles wat hij heeft is afgepakt van belasting betalers. Dus eigenlijk was het indirect niet van hem.

 16.   

  Dat is het gevolg van het open grenzenbeleid. Zijn eigen partij is daar groot voorstander van en kan nu dus zelf ook meegenieten van het resultaat. Voordat half Afrika hier zat, konden wij nog een touwtje uit de brievenbus laten hangen. Nu hebben we extra sloten, alarm, camera’s enz nodig om een beetje veilig te kunnen wonen.

 17.   

  Gevalletje Rustig-Aanvaarden-Afgeven-Kijken in de woning van Nijpels, Teeven had nog het idee om inbrekers eruit te smijten, volgens de wet mogen inbrekers altijd op andermans grondgebied komen dus doe gewoon alsof ze niet bestaan.

  1.   

   In de U.S.A. hebben ze geen muren rond hun riante voor en achtertuin/erf…..ga er niet onaangekondigd door baggeren,want dan zie je iemand des huizes met een shotgun verschijnen ,ik zie dat wel zitten.Hier in Brasil trekken ze hog e muren op,liefst met een rol prikkeldraad er op,zodat de meestal mooie voorgevel nauwelijks nog te zien is ……och het is overal wel wÀt.

   1.   

    Het respect voor burgers is daar 100 hoger dan Nederland, hier mag je niks omdat ambtenaren burgers te dom vinden om je eigen woning en gezin te beschermen. En als je er wat van zegt pakken ze je gewoon op, en de crimineel lacht je in je bakkes uit.

    Gelijkheidsbeginselen in Nederland zijn een verdienmodel voor de staatskas.

 18.   

  Hahaha, kansenparels zijn er met zijn klimaattafel vandoor. Geen medelijden met dit heerschap.

 19.   

  En nu nog de woningen van de Linkse wegkijkers!
  Daders?
  Opgeschoren koppen, scootertje, licht getint, enzovoort,.
  Maar……….(Links)…….. we blijven zeggen dat het Nederlanders zijn!
  Potjandorie; waarom breken ze nooit, nooit, nooit in bij de Linkse Moslim knuffelaars!?
  Zoals Jetje, Klavertje, Segertje, Asschertje, etc,.

 20.   

  Heel mooi, het zij hem van harte gegund, slachtoffer van het VVD beleid.
  Ik weet er nog wel één waar ze het zooitje mogen weg roven.

 21.   

  Inbraak in je huis is heel erg, dat gun je niemand wie het ook is. Geeft wel de verloedering aan in ons land, door het uitblijven van de juiste politieke beslissingen.
  En dan nog iets….Nijpels zat in Italie. Ik neem aan dat hij daar per fiets of met de stekker auto is heen gegaan?
  Want vliegen…auto’s….is toch taboe Ed? Of nu even niet?

 22.   

  en die neef die er lag te slapen en OOK beroofd werd ? Hou die neef maar eens in de smiezen. Verhaal klopt van geen kant.En dat die Nijpels terug kwam van vakantie…..

 23.   

  Prima, beter dat de pluchemensjes, ook een keer aan de beurt komen i.p.v. de hardwerkende loonslaven.

 24.   

  Ed Nijpels ja, ik vind hem ook een klootzak. Bovendien zeker zo’n progressief VVD figuur, die dacht dat hem nooit wat zou overkomen omdat ”Nederland zo’n goed land is”. Die nooit er bij stil staan wat ze anderen aan doen. Eigen waan.

 25.   

  Gelukkig hebben ze die landverrader te pakken.Eindelijk weer eens goed nieuws.

 26.   

  Ik heb geen enkel vertrouwen in de statistieken die ik niet zelf heb gemanipuleerd!!!!!

 27.   

  Google maar eens op “roze Edje”……

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!