ruttus

Update van Mark Rutte over bouwput door stikstofuitspraak: "hele orgel bespelen, alle knoppen indrukken"

Geen categoriesep 07 2019, 16:00
Premier Mark Rutte stond gisteren alweer voor de derde keer dit jaar op Nieuwspoort. Daar ging hij in gesprek met het aanwezige journaille over tal van actuele onderwerpen, onder meer de Brexit, de dreiging van nieuwe migratiestromen vanuit Turkije en de gevolgen van de 'stikstofuitspraak' door de Raad van State waarna 18.000 bouwprojecten zijn stilgelegd.
Adviescommissie Remkes, onder meer bekend van het Staatscommissierapport over 'democratische vernieuwing', levert in de tweede week van september een rapport op over de bouwprojecten. Door de uitspraak van de hoogste rechter van Nederland, de Raad van State, liggen namelijk duizenden bouwprojecten stil.
Een wat opmerkelijke uitspraak is dat wel: het gremium waar karteleindbaas Thom de Graaf (D66) tegenover Zijne Majesteit zit, torpedeert gewoon met één gerechtelijke uitspraak héél bouwend Nederland de bouwput in. Daarmee de al heersende woningnood in het land, onder meer door de druk van massa-migratie, nog dieper makend. Premier Mark Rutte (VVD) heeft er echter vertrouwen in dat in 'coöperatie met de lokale overheden' een 'gebalanceerde oplossing zal worden gevonden'.
Het is dus nog even afwachten totdat er meer duidelijkheid komt over welke bouwprojecten wél en niet mogen doorgaan. Een opmerkelijke situatie waardoor de aandelen van de grote bouwbedrijven op de Amsterdamse beurs hard kelderen. Koninklijke BAM Groep verloor in enkele weken bijna 50% van haar waarde doordat bouwprojecten waarbij het bedrijf betrokken is zijn stilgelegd.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten