Filmpje! Theo Hiddema en Thierry Baudet proeven revolutionaire sfeer in Nederland ‘het is een ontwaking’

De Tweede Kamerleden van Forum voor Democratie, Theo Hiddema en Thierry Baudet, gingen zojuist in gesprek met parlementair verslaggever Ernst Lissauer. Beide heren voerden het woord  over het boerenprotest dat volgens hen ‘een ontwaking’ is en niet alleen over stikstofbeleid gaat, maar ook over de invloed van de Europese Unie en de massale immigratie, waardoor Nederland nog méér stikstof uitstoot

Dat Thierry Baudet (FVD) de revolutionaire smaak te pakken heeft blijkt wel uit de bovenstaande beelden, maar ook Baudets toespraak afgelopen week bij de American Freedom Alliance stipte deze voorliefde aan toen hij de Italiaanse filosoof Antoine Gramsci prees voor zijn visie op het bewerkstelligen van verandering in de samenleving via een ‘culturele revolutie’ in plaats van ‘via dwang’.

Iets waar FVD natuurlijk ook mee bezig is en daar geen doekjes omwindt: zo was de naamgeving van de zomerschool van de partij in 2017 niet voor niets ‘de nieuwe studentenrevolte’. De boerenprotesten ziet Baudet ook in dat licht. Het gaat in deze om meer dan alleen een paar trekkers die in Den Haag rondjes draaien. Het gaat ook om méér dan alleen het stikstofbeleid. Het gaat uiteindelijk om het afgeven van een signaal ‘van onvrede’.

Een actie als vandaag helpt om bewustzijn te creëren bij de bevolking, die wellicht minder goed op de hoogte is van de plannen van politiek Den Haag. In dat kader stelt Baudet dat de boerenprotesten ‘een ontwaking’ zijn, en dat is juist. Meer mensen dan ooit zullen zich nu gaan interesseren voor milieu, klimaatverandering, maar ook de dreiging van ecologisch fascisme als de wet- en regelgeving niet goed wordt ontwikkeld en mensen worden gereduceerd tot tabellen van ‘input’ en ‘output’. Wat dat betreft heeft Baudet helemaal gelijk dat er een ‘revolutionaire sfeer’ in Nederland hangt, maar dan wel een culturele.

 

 

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

69 reacties

 1. Riesmog

  Mijn oma zaliger zei vroeger altijd;
  “als de dominees niet vragen en de boeren niet klagen, zijn we aan het eind der dagen…”

  Gelukkig heeft ze deze twee idioten nooit meegemaakt.

  1. Kim Verlouw

   Ze zit gelukkig in haar eeuwige safespace.

   Ben ik ook blij om. Opgeruimd staat netjes.

   1. Willemm

    Erg zielig en respectloos. Beter zijn we dan ook niet gewend van onze Kim.

  2. Kretoloog

   Ja, het einde der dagen, dat geloofde dat gezin in Ruinerwold ook. We weten nu uit wat voor soort familie Rie Smog komt. Sterkte dan maar, Rietje.

  3. van Urk

   @Riesmog. Iedereen komt toch een keer aan de beurt. Eerst de zorgmedewerkers toen de onderwijzers en nu de boeren. Later bent u aan de beurt.

   1. Kim Verlouw

    Ja, zijn tijd komt sneller dan ie aankan.

    Ik kan niet wachten.

    1. Willemm

     Kim hoopt tot er iets foutgaat zodat ze er dan om kan klagen en anderen de schuld kan geven. Dan kan ze haar haat kwijt en anderen de schuld geven van haar problemen.

     1. Kim Verlouw

      Die Willem toch. Hij zit er altijd naast.

  4. Mycase

   Tja ze mag blij zijn dat ze jouw niet meer mee maakt dan …

 2. merlot

  Baudet en Hiddema voelen goed aan wat er onder brede lagen van de bevolking leeft en brengen dat in dit filmpje prima onder woorden. Ook leggen ze de vinger op dit zwakke kabinet dat wel betoverd lijkt door de Groene Khmer.

  Anderzijds is er een groot (groter?) deel van de bevolking dat evenzo “betoverd” is. Het gevolg van een halve eeuw linkse indoctrinatie door onderwijs en media.

  Als Nederland (en heel West-Europa) zich niet weet te bevrijden uit de linkse wurggreep, en dan bedoel ik vooral de mentale wurggreep op de mensen die door de indoctrinatie is ontstaan, dan gaan ze ten onder.

  Ik vrees dat dat laatste zal gebeuren. Het is één minuut voor twaalf en er is niets, totaal niets, dat erop wijst dat het kartel dat beseft.

  1. Kim Verlouw

   Binnenkort wordt er aangebeld bij ene Mark Rutte. En dat wordt niet gezellig.

   1. Jv

    Hang ik de vlag uit!
    Wat zou dat fijn zijn dat deze leugenbeest, oplichter en volksmenner eens een flink koekje van eigen deeg kreeg.

    1. Kim Verlouw

     Tja, je kan een volk niet voor eeuwig in hun reet naaien.

     Eens gaat de gulp dicht.

  2. Ron

   Eigenlijk zou er een Facebook actie moeten komen dat we laten zien de boeren te steunen door de vlag te hijsen ondersteboven.

 3. Mezzadra

  De enige revolutie die plaatsvindt is dat de kiezer populistische charlatans zat is en zich weer toevertrouwt aan de fatsoenlijke en professionele politici.

  Laatstgenoemden gaan het stikstofprobleem oplossen dat de populisten domweg denken te kunnen ontkennen.

  1. van Urk

   Mezzadra. Zoals de visie van VVD-verkeersminister van Nieuwenhuizen zeker? Geen autoloze zondagen maar futuristische ideeen. Bijvoorbeeld al rijdend je auto opladen of een speciale coating met titaniumdioxide op snelwegen dat als een soort katalysator stikstofverbindingen omzet naar zouten. Kost veel geld en de VVD zal er achter komen dat men in de toekomst meer elektriciteit zal verbruiken dan voorheen. Kunnen die windmolens en ons net dat wel aan? De elektriciteitsnet in delen van Flevoland en Friesland zijn al niet meer beschikbaar voor bijvoorbeeld zonneparken en stroomvretende datacenters. Een van de nieuwe maatregelen is dat de initiatiefnemers van zonneparken alleen nog subsidie kunnen aanvragen als zij beschikken over een zogeheten transportindicatie. Die indicatie krijgen zij niet voor plekken waar de netcapaciteit nu al onder druk staat. Een ander advies zou zijn, als er meer naar stroom gevraagd wordt, dat de tuinders hun lampen tijdelijk uit gaan zetten. Al dit soort ideeen van de overheid als dubbele wegen, een vliegveld op zee, megastallen is allemaal bedoeld om ongestoord door te gaan op de oude weg: meer, meer,meer. Het lijdt tot niets wel tot meer vervuiling en het kost klauwen met geld. Het allerbeste is: Minder mensen. Net zoals de overheid in de jaren vijftig Nederlanders adviseerde om te emigreren vanwege de demografische prognose. Dan lossen de problemen vanzelf op inclusief de woningnood.

   1. Agios

    Correct van Urk. Het probleem is het grote aantal mensen. Een aantal dat blijft groeien. Als hier niets tegen gedaan wordt, groeien we ons kapot. Links wil van minder mensen niet weten, want dat kost stemvee. Hypocrisie ten top. Daarom orakelt links niet over deze mogelijkheid en daarom is links het probleem.

    1. Gelul

     NEDERLAND WAS TE VOL MET 10 MILJOEN INWONERS. IN 1950
     WIE HEEFT NEDERLAND GROTER GEMAAKT IN DE TUSSEN TIJD ?? OF WORDEN WE WEER BELAZERD DOOR DE PVDA
     Toen eind 1949 de Nederlandse bevolkingsomvang de ‘gevaarlijke grens’ van bijna 10 miljoen inwoners had bereikt vond de regering, onder leiding van PVDA-premier Willem Drees, dat de tijd was aangebroken dat men beter kon gaan emigreren want “Nederland werd te vol”. Begin 1950 merkte Drees op dat “een deel van ons volk het moet aandurven zijn toekomst te zoeken in grotere gebieden dan eigen land”.
     Drees1950
     Ook koningin Juliana wees er in 1950 in de troonrede op: “De sterke bevolkingsgroei en de beperktheid van de beschikbare grond blijven een krachtdadige bevordering der emigratie eisen”.
     01
     De overheid maakte het dan ook gemakkelijk door voor de emigranten vaak de overtocht te betalen plus enkele honderden guldens zakgeld mee te geven. Met deze ‘oprotpremie’ emigreerden alleen al in de jaren ’50 meer dan een half miljoen Nederlanders naar Zuid-Afrika, Canada, Australië en Nieuw-Zeeland. Toen tijdens het bezoek van koningin Juliana aan Prescott (Canada) in april 1952 een journalist haar vroeg of de emigratie naar Canada zou worden voortgezet, werd dit door haar beaamd “omdat dit noodzakelijk was om het hoofd te bieden aan de overbevolking”.
     02
     03
     Vlak voordat het aantal inwoners de 10 miljoen zou passeren, kwam de regering begin 1954 met een rapport dat diep inging op de consequenties van deze overbevolking. Het rapport verdween echter in een diepe la.
     Clipboard01
     06
     Mede doordat de werkgevers in de jaren ’60 en ’70 behoefte hadden aan goedkope arbeidskrachten uit Italië, Spanje, Marokko en Turkije begon de bevolking nogmaals sterk te groeien. Er werden in de laatste twee landen zelfs wervingskantoren geopend om de mensen, en later hun gezinnen, naar Nederland te halen.
     Nadat in 1973 de grens van 13 miljoen inwoners was overschreden, gingen in politiek Den Haag weer alle alarmbellen rinkelen. In een brief d.d. 15 mei 1973 schreef minister-president Joop den Uyl dat de overbevolking een groot probleem vormde “voor de verbetering of zelfs het handhaven van de kwaliteit van het leefmilieu”. De overheid diende dan ook een actieve bevolkingspolitiek te voeren, zoals verantwoorde gezinsplanning, aldus de brief. Alleen werd er in de praktijk niets aan bevolkingspolitiek gedaan en ging de massa-immigratie gestaag door.

     1. Mezzadra

      Waar is deze tekst zonder bronvermelding vandaan gepikt?

     2. Gelul

      Vraag

      Van welke socialist is de volgende uitspraak:

      Wij zijn socialisten, we zijn de vijanden van het huidige kapitalistische
      systeem van uitbuiting van de economisch zwakken.
      Wij zijn vast besloten dit systeem te vernietigen tot elke prijs.

      antwoord
      Adolf Hitler in zijn 1mei speech van 1927

     3. Gelul

      Democratie volgens de pvda
      Oud pvda minister ella vogelaar vondt dat,
      als het gaat om de massa-immigratie en de eu ,
      haar partij capituleert voor de volks wil.

      Maarten van rossem ,in 2010 pvda kandidaat voor de gemeenteraad van Utrecht,
      zegt: als er één remedie is tegen de pvv is, dan is het waarschijnlijk
      niet meer .Maar minder democratie.

  2. Kretoloog

   Mezzadra, die fatsoenlijke en professionele politici van jou hebben bijna 30 jaar de tijd gehad het stikstofprobleem op te lossen. En wat hebben ze bereikt? Een gigantische maatschappelijke onrust en onvrede. Want het zit echt niet alleen bij de boeren (en de vissers). Na 1 januari merken de ouderen dat ze fors gekort gaan worden op hun pensioen. En alle burgers dat ze fors meer energiebelasting gaan betalen. En dan heb je de poppen echt aan het dansen. Dankzij de boeren is de geest uit de fles. En die gaat de komende tijd niet meer terug.

   1. Mezzadra

    De politici hebben niet veel keus na de rechterlijk uitspraak waar niemand onderuit kan: halvering van de veestapel en terugbrengen van de maximumsnelheid of stoppen met bouwen.

    Onder die druk wordt alles vloeibaar en je moet eens zien hoe hard het de komende jaren gaat met die terugbrenging van de stikstofuitstoot.

    1. merlot

     De tar*rel liegt veel en gemakkelijk.

     En wat de Raad van State betreft: opheffen die handel.

     Dat clubje van grijze studeerkamergeleerden onder aanvoering van een D66-activist die het land op enorme kosten heeft gejaagd door onder andere 18.000 bouwprojecten stil te laten leggen is schadelijk en heeft geen bestaansrecht meer.

     1. Mezzadra

      Wel ja, merlot, laten we die hinderlijke rechters afschaffen als ze vonnissen uitspreken die ons niet bevallen.

      Beetje armoedig, kun je dat zelf ook zien?

     2. merlot

      De koning is vz van de RvS, alleen dat klopt al niet in een moderne democratie.

      Maar los daarvan: deze uitspraak doet het land grote schade en van wijze heren (dames?) zou je mogen verwachten dat ze pragmatisch zijn en het landsbelang voorop stellen in plaats van de juridische komma-neukerij.

      Zo zou het enkele decennia geleden ook zijn gegaan. Geen SPRAKE van dat welk juridisch orgaan dan ook 18.000 bouwprojecten zou hebben stilgelegd vanwege een papieren clusterfuck.

      Nu dus wel. Het is tekenend voor de staat van ontbinding waar Nederland in terecht is gekomen door het linkse virus.

    2. Agios

     Ook maar de helft van de fabrieken sluiten? Daar hoor ik niemand over en dat zijn de grootste vervuilers.

  3. Meriadoc Brandebok

   @Mezzadra

   Dat ben ik met je eens. Alle peilingen wijzen erop dat het volk de misleidende rechtspopulistische partijen weer de rug toekeert en het vertrouwen in het kabinet stijgt.

   1. Rosasolis

    @Meriadoc Brandebok en Mezzadra. Zo denk ik ook. Hoewel ik niet blij ben met het beleid van D66, vooral niet over hoe zij proberen de boeren hun vak op te geven, denkt ik dat VVD, CDA, en CU het nu goed doen. Deze drie partijen hebben respect voor elkaar en willen samen werken. De meeste Nederlanders zijn nuchtere denkers en hebben geen sensatie prestatie van pseudo-intellect Baudet nodig. Om hen voor de FvD te lokken.

 4. Vanduinen

  Weer typisch Thierry Baudet ; .”ontwakening” zomerschool, ecologisch fascisme. Het FvD als een secte…

  1. Ron

   Hoe typisch is dan de linkse seKte?

   Klimaat, milieu, stikstof zijn de enige woorden die nog gemantreerd worden door die GL, d66 VVD sekten

   1. Vanduinen

    Helegaar niet tiepies, zaken die ons allemaal aangaan. En ook als u dat allemaal ontkent, u er toch van profiteert.

    1. Vlaswiek

     De aandoenlijke kan het niet, hij wil het niet en hij doet het ook niet.

    2. Ron

     Nee hoor. Hoe kan je profiteren van iets wat niet bestaat.
     Althans het bestaat wel maar de oorzaak van de klimaatverandering is niet wat ons voor gehouden wordt.

    3. van Urk

     Vanduinen. Mij gaat dat niet aan. Ik woon op een schitterend plek met veel groen, frisse lucht en een groot schoon helder meer voor de deur waar je lekker zomers in kunt zwemmen. Zaken waar een stadsmens in zijn drukke, benauwde en stinkende omgeving graag naar snakt.

     1. Stanly2000

      van Urk, alleen de horizon wordt vervuilt door een paar windmolens, maar dat mag de pret niet drukken. Is tenslotte voor het goede doel.

 5. Vlaswiek

  Het draagvlak onder de burgerbevolking is ongekend groot, dat snap het partijkartel niet. Ze worden vanzelf wakker want de boer laat zich niet meer afschepen.

  1. Vanduinen

   Die boeren gaan u straks knollen voor citroenen verkopen. Ze dumpen liever de dagproductie aan eieren dan dat ze er u 2 kado geven.

   1. Ron

    Dan hebben ze nog gelijk ook.
    Kijken wat ze in den haag dan zeggen als ze honger aan hun reet krijgen.

    1. Mycase

     Ja en dat is niet de eerste keer he 44 45 wisten ze de boeren wel te vinden vuile huigelaars zijn het niet meer en niet minder

  2. merlot

   Zolang het stemgedrag niet radicaal verandert kan het kartel alles bij het oude laten.

   Er zijn twee problemen qua stemgedrag:

   1) Een groot deel van de bevolking is gehersenspoeld. Die lopen blind de linkse partijen achterna.

   2) Een ander deel is te bang en te onzeker om op de nieuwe rechtse partijen te stemmen. De drempel is voor hen te hoog ofschoon ze helemaal niet blij zijn met de koers van het kartel.

   Zolang deze status quo niet doorbroken wordt verandert er niks.

   Het zal vanuit het buitenland moeten komen. In Vlaanderen stemt bijna de helft op nieuw-rechts. Dat durven de Nederlanders (nog) niet.

   1. C.A.Barstow

    @merlot:

    +1

 6. Tman

  “ecologisch fascisme”
  Een prachtige kreet,precies waarmee de EU/Nederland mee bezig is!

 7. C.A.Barstow

  Nederland wordt wakker?
  ik hoop het, voorlopig zijn onze boeren en boerinnen de eersten bij wie het besef leeft dat als zij niets doen zij hun langste tijd gehad hebben, met dank aan het verachtelijk land en volksverradende smerig linkse kabinet.
  Ik hoop dat dit boerenprotest de opmaat is naar een algeheel landelijk oproer die zijn weerga in onze geschiedenis niet heeft met als doel het laten vallen van dat vuile linkse land en volksverraders kabinet in Den Haag.

  Stem FvD/PVV.

 8. Nep

  Baudet en Hiddema weten TOTAAL niet wat er omgaat binnen onze organisaties.
  Een paar idioten lopen met deze teee mee.
  De rest lacht wanneer ik deze reactie’s vanavond voorlees en schudden hun boerenverstand!

  1. Ron

   Moeten wij nu echt geloven dat jij je tussen de boeren bevind?
   Ze zouden je lynchen denk ik.

 9. Agios

  ‘The Awakening’ fantastisch. De mensen worden wakker uit de slaap waar links ze in heeft geloosd. Het zal tijd worden. Links is verloren omdat links de oorzaak is van politieke en andere problemen.

  1. Vanduinen

   Een vraag aan u, begrijpt u die twee. Ik hoorde de rechtsgeleerde Hiddema wat mompelen naar een publiek wat nu nog in opperste verwarring is. Is hij nu tegen ons of voor ons? Toch raar als je zo staat te verkopen.

   1. Mezzadra

    De bejaarde Hiddema had ook nogal ruzie met de microfoon.

    Een deerniswekkend beeld.

    1. Ron

     Je kan weer niets inbrengen tegen de boodschap, dus onbenullige zaken benoemen is dan jou inbreng?
     Tss

  2. Agios

   Inderdaad. Ik begrijp de boodschap, ook al komt die niet altijd even helder over.

 10. Anne Sophe Schillersdorf

  Sinds wanneer zijn rechtspopulisten revolutionair ? 🙂

  1. Agios

   Wie niet meesukkelt in de linkse brainwashpolitiek is op zich al revolutionär.

  2. DidiMadloba

   Inderdaad. Baudet is zo conservatief dat hij terug wil naar de Middeleeuwen.
   Dat wilde Pol Pot ook.

   1. Kretoloog

    Smerige vergelijking, Dombo.

   2. Groeneveld

    Als extreemlinkse en ‘progressieve’ globalist, schaamt MadDidi er zich nooit voor de meest gemankeerde en zieke vergelijkingen te maken. De plank misslaan is zijn specialiteit.

 11. DidiMadloba

  Noem een onderwerp, en komisch duo Baudet & Hiddema brengen dat in verband met hun eeuwige stokpaarden, de Europese Unie en de zogenaamde massale immigratie.

  1. Ron

   Weerleg het eens op een inhoudelijk niveau

   1. Stanly2000

    Kan Fritsje de gesjeesde rechtenstudent niet.

    1. Ron

     Geen 1 van die zuigtrollen die hier rond hangen kunnen dat.

 12. JohanDijk

  Echt top van FVD om dit zo te brengen en ook eerder genoemde Animal Farm.. klopt nog ook!

 13. Rosasolis

  De twee bovenstaande foto’s laat zien de zeer bezorgde duo Thierry & Theo, van de FvD. Misschien willen ze een “ecologisch fascisme”, en een “culturele revolutie” in
  Nederland creeeren, maar een echte revolutie zal nooit gebeuren. Alles wat de boeren willen is hun
  vak blijven houden, en doorgaan met hun gewone dagelijkse leven, zoals ieder andere
  vakman of vrouw in ons land. Iedereen staat achter de boeren. En hun supporters onder de niet-boeren, groeien dagelijks. Wij hebben geen drama van Baudet nodig,
  om te weten hoe belangrijk de boeren zijn voor zowel onze land als voor het export naar vele andere landen.

 14. Pescador

  Gewoon allemaal opstaan en ook maar denhaag weg met dit achterlijke kartel met die grote leugenaar en droplul rutte voorop, de maat is o onderhand wel vol zou ik zo denken.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.