Linkiewinkies haten op de door staatsjuristen gekwelde boeren: "zie je wel, intimideren loont"

Geen categorieokt 26 2019, 16:00
Bij links Nederland begrijpen ze de relatie tussen de burger en de Nederlandse staat allerminst. Volgens sommigen zouden de boeren namelijk "de samenleving intimideren om hun doel te bereiken" en "loont intimidatie". Maar dat is natuurlijk net andersom: de boeren komen in opstand tegen de intimidatie van staatsjuristen, die brakke wetgeving opleverden.
Het zijn dus bijzonder zwakzinnige beschuldigingen zoals die hieronder: het is juist precies andersom, staatsjuristen intimideren de boeren om het gedrag van de boer in lijn te brengen met de letter van de wet -die overigens totaal niet deugt. En uiteindelijk is elke wet berust op dwangmiddelen, dus wie intimideert wie nu eigenlijk? De juristen van de staat intimideren de boeren, en niet -zoals onderstaande stelt- dat 'de boeren ons intimideren'.
Ondertussen worden sommigen ook "een beetje moe van de boerenprotesten" en storen ze zich aan de 'overlast' veroorzaakt door de rollende trekkers. Tja, ook dat hoort erbij wanneer één groep in de samenleving onevenredig hard wordt geraakt door de staatsjuristen. Maar dergelijke vormen van 'kritiek' zijn natuurlijk stiekem een manier om de demonstraties te de-legitimeren.
Want er is vrijwel altijd overlast bij sociale activiteiten waar méér dan 1.000 mensen bijeenkomen, geheel los van het doel van die bijeenkomsten. Denk bijvoorbeeld aan een festival, markt of een concert. Ook daar kunnen mensen 'hinder' van ondervinden. Het enige verschil tussen die economische activiteiten en die van de boeren is dat de mainstream media er bij concerten niet zo'n groot verhaal omheen breien. De demonstraties van de boeren zijn niet wezenlijk anders dan tal van economische activiteiten waardoor mensen overlast zouden kunnen ervaren.
Ten slotte is er nog een onderstroom aan motivaties en redenen waarom de Nederlandse (en Europese) boeren in volledig protestmodus zijn geslagen en nu ook gebruik maken van de hashtag #boerenalarm op Twitter, want de alarmbellen rinkelen om méér redenen dan alleen een beetje stikstof en saboterende staatsjuristen:
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten