Linkse Twitteraars boos want boeren wapperen met Confederate Flag

De beschuldigingen van racisme en dat de boeren ‘alt-right‘ zouden zijn, vliegen voorbij op Twitter. Een typische cultuurkloof en gedram om niks, als je het mij vraagt.

Hier is het allemaal om te doen:

Die vlag heeft natuurlijk een behoorlijke lading in de Verenigde Staten. Daar wordt de vlag geassocieerd met de zuidelijke staten die vochten voor (onder andere) het behoud van slavernij. Niet zo leuk voor zwarte Amerikanen om zo’n vlag te zien wapperen dus.

Voor Nederlandse boeren heeft die vlag echter niets met de slavernij te maken. De enige associatie die zij bij die vlag hebben, is die van het boerenbestaan in staten als Texas en Tennessee. De countrymuziek van Johnny Cash en natuurlijk The Dukes of Hazard met hun General Lee.

Links Nederland gaat echter los op Twitter omdat zij de vlag enkel en alleen weten te associëren met slavernij. Daarmee gaan ze er dus maar direct vanuit dat Nederlandse boeren dat óók doen, ondanks dat er verder totaal geen uitingen tijdens die protestactie zijn geweest die duiden op dergelijke extreem gedachtegoed.

Linkse Twitteraars zouden boeren met hun Confederate Flag eigenlijk moeten vergelijken met van die boekhandeltjes in Vietnam waar Mein Kampf gewoon tussen de roddelmagazines ligt. De associatie die wij er bij hebben, is er voor hen gewoon niet. Met andere woorden: niet zo aanstellen dus.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

61 reacties

 1. Mezzadra

  Niet zo slim van die boeren om de extreemrechtse betekenis van die vlag niet te kennen.
  Ik vrees echter dat ze het dondersgoed weten.

  1. ZiggyStardust

   De extreemrechtse betekenis van die vlag, is de betekenis die JIJ er aan geeft! Voor de zuidelijke staten in Amerika is dit gewoon een symbool van onafhankelijkheid en vrijheid. Je hebt zoals gewoonlijk weer snel je mond vol met extreemrechts en bent als eerste hier present om jouw mening hier te plempen als zou het de waarheid zijn, terwijl je nog geen seconde onderzoek naar wat deze vlag betekent hebt gedaan. Zo kennen we je weer!

   1. Mezzadra

    htt*ps://www.hpdetijd.nl/2015-07-11/vergruisd-misbruikt-en-verboden-confederatievlag-versus-prinsenvlag/

    1. spelende vrouw

     en tarreltje , wat wil je met je verouderde linkje tarreltje

    2. Mariposa78

     Assumption is the mother of all fuck ups.

     1. Julian

      Dat geldt dan uiteraard ook voor het artikel. De schrijver neemt maar voetstoots aan dat de gebruiker(s) van de vlag de beladen geschiedenis van deze vlag niet kennen en het anders bedoelen.

  2. Zozo

   Niet zo slim om die reactie hier te plaatsen en zeker niet met die debiele mening

  3. Siemien

   mezzadra is een smerig extremistisch linkse antisemitisch islamknuffelende klootzak..

   1. spelende vrouw

    `mooi gesproken , de waarheid is hard maar het is zoals het is

   2. Original NL

    Das een mooi tegeltje Siemien!

  4. Limburgse Separatist

   Mensen buiten je bubbel hebben daar schijt aan.

  5. Mieremet

   Jij vreest. Schei toch uit….. Je hoopt, dat klinkt beter, dan kun je ze ergens van beschuldigen en neerzetten als extreem rechts. Lapswans.

 2. Anne Sophe Schillersdorf

  En vervolgens eisen deze boeren respect. Van mij zullen ze die niet krijgen

  1. spelende vrouw

   respect moet je verdienen en boeren die jou te vreten geven verdienen het. Jij zal het derhalve nooit krijgen ass

  2. ZiggyStardust

   No food for you! Ga maar in Duitsland je heil halen, SchillersOrk.

  3. van Urk

   @Anne Sophe Schillersdorf, De boeren hebben eeuwenlang anders veel respect getoond aan hun medemensen door te zorgen dat hun magen werden gevuld en dat ze gezond bleven. U bent zelf respectloos.

  4. RvdBe

   Gelukkig ben jij ook niet zo belangrijk.
   Denk niet dat iemand zit te wachten op respect van een extreem links onbenul.

 3. spelende vrouw

  ppppffffffff , onze strontvlieg weer , de vlag heeft niets met rechts of links te maken stomme tarrel. Ga eerst de geschiedenis bestuderen maklapper

 4. Mar

  Hou de Nederlandse tradities hoog? Kopiëren van de Amerikanen, doen we dat al niet genoeg?

 5. Mar

  Hebben Nederlandse boeren dan ook illegalen in dienst, net zoals in Amerika?

 6. Jack Flash

  Ja hoor haal de slavernij er maar weer bij.Liever deze vlag dan de Europese fascistische vlag waar je niets van mag zeggen of je wordt bestraft.Stelletje linkse klootzakken.

 7. van Urk

  De Southern Cross is een militaire vlag omdat de officiele vlag van de confederatie “The Stars and Bars” op het slagveld moeilijk te onderscheiden was met de vlag van de Unie. De Stars and Bars is afgeleid van de Oostenrijkse vlag en was ontworpen door de Duitse kunstenaar Nicola Marshall. We gaan de Oostenrijkse vlag toch ook niet associeren met de Amerikaanse slavernij of nog erger met nazi Duitsland omdat deze vlag ook met een nazi kruis werd vertoond? Dat de boeren deze vlaggen tonen heeft inderdaad met de Zuidelijke “redneck” cultuur te maken. Boeren die tijdens hun werk op het land rode nekken kregen door de brandende zon.

  1. FCKDopper

   Linkse mensen zijn van de pot gerukt

  2. Mezzadra

   ht*ps://www.volkskrant.nl/columns-opinie/confederate-flag-racistisch-of-symbool-van-de-vrijheid~b63d03e2/

   1. van Urk

    @Mezzadra, Eerder symbool van de vrijheid. Vergelijk deze vlag met die van de Nederlandse vlag dat ook een symbool was van vrijheid. Ook onze vlag was het symbool van slavernij, onderdrukking, oorlog en kolonisatie. Ook onze vlag dan niet meer vertonen in ons straatbeeld? Deze linkse “stads”klimaatgekken haten gewoon plattelandse boeren en hebben toevallig weer een stok gevonden waarmee ze nog verder mee kunnen gaan slaan.

    1. Mar

     @van Urk

     Boeren vind je door heel Amerika. De schoonvader van zoon is opgegroeid op een boerderij in Iowa.

     Boeren in Amerika hebben het zwaar door o.a.de handelsoorlog met China. Er komt heel veel geld voor de boeren uit Washington ter compensatie, maar dit gaat veelal naar de grote boeren.
     Gewoon de Amerikaanse vlag als teken van verbondenheid had volstaan.

    2. spelende vrouw

     vlag van de confederates had niets met links of rechts te maken maar met verzet tegen het verplicht opheffen van de slavernij door de overheid.

     probeer die tarrel nu eens uit te leggen dat vanmiddag een verzet tegen de macht heeft plaats gevonden en de vlag daarom een symbolische plek heeft.

     tarrels zijn arrogant en eigenwijs dus veel su6 vanUrk

   2. Mycase

    De Nederlandse vlag moet blauw boven en rood moet oranje worden zo zie ik het graag . Snel teug kindervriend naar je geliefde kiddy sites.
    En vooral over je schouder blijven loeren nu meer dan ooit

   3. Siemien

    mezzadra is een racist

    1. Dik

     En een zwakzinnige digitale schetenlater.

     1. Bosche draak

      En een ranzige zuigende goorlap

     2. Siemien

      Ja dan drukken wij ons nog zachtjes uit natuurlijk..

 8. FCKDopper

  Het wordt tijd dat de boeren eens echt ballen tonen en laten zien hoe ze omgaan met mensen die dit soort gruwelijke beschuldigingen uitten

 9. debontereus

  En natuurlijk is de aandoenlijke p*do er weer als de kippen bij samen met zijn huisdier van de schillenboer .
  Gewapend met wat Google wikipedia en wat krantenfeitjes gaat hij alle boeren even veroordelen voor een vlag die gier geen enkele betekenis heeft behalve dat het bij sommige mensen een beetje jeugdsentiment omhoog haalt vanwege een serie met een paar hillbillies.
  Samen verdraaien ze.de feiten met hun verbale diarree om daarmee weer een aantal reacties te ontlokken waarna trol2 van de schillenboer zich weer gaat bezigen met commentaren die precies weergeven wat zij is . Jullie zijn gewoon een stel tokkies .

 10. debontereus

  Gier is hier

 11. Jumping

  Inderdaad, dit Nederland is een keiverrot land geworden.

  Links Demoniserend Wegkijkend Nederland, stort Nederland in een poel van ellende.

  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.
  Rutte was afwezig, borreltje drinken bij het MKB.

  Stop met de EU in deze vorm.

  NEXIT.

  1. DidiMadloba

   Kijk eens in de spiegel. Nederland vergaat van mopperaars zoals u. Verwende secreten. Met geheugenverlies, want toen Rutte aantrad slaakten vriend en vijand een zucht van verlichting van Balkenende af te zijn, een man die urenlang kon praten zonder iets te zeggen.

   Het allerergste is dat bijv. een Baudet de ambitie kan hebben te laten zien hoe briljant hij is, door een Nexit voor elkaar te krijgen waar de Brexit mislukt.

   Een Nexit zal ons land in dezelfde positie brengen als Zwitserland, dat om praktische redenen gedwongen is EU wetgeving te volgen, terwijl ze daar geen democratische controle op hebben.
   En een Nieuwe Gulden zal de Zwitserse Frank achterna gaan. Waardoor in één klap alle toeristenoverlast voorbij is: alleen de superrijken kunnen zich dan nog een trip naar Amsterdam veroorloven.
   En al die oliesjeiks nemen natuurlijk hun boerka-dragende vrouwtjes mee. Dan komen we voor de moeilijke keus te staan of we de business opofferen voor het principe.
   Als woedende sjeiks vervolgens de oliekraan dichtdraaien is dat zo “goed” voor het milieu dat niets terecht komt van de opwarming waar we in de kille herfst zo smartelijk op wachten.

 12. C.A.Barstow

  ”Voor Nederlandse boeren heeft die vlag echter niets met de slavernij te maken”

  Nee natuurlijk niet!
  Bij gebrek aan beter maakt hersenloos links dat ervan, heerlijk om hen weer zo door de mand te zien vallen.

  Stem FvD.

  1. Pauline Kummer

   Omwille van die vlag? Heeft FvD zelf geen vlag.

   1. Dik

    De aandoenlijke heeft zijn digitale scheetje weer gelaten.

 13. AS210854

  Geef mij maar deze vlag hier op straat, ipv de Turkse of Marokkaanse vlag

 14. Bes Tolen

  A.u.b. Van Urk, de Nederlandse vlag was daar helemaal geen symbool voor. In Nederland zelf was geen slavernij en aan verre oorden werd weinig tot geen aandacht besteed. Pas jaren na de oorlog werd enige aandacht aan Suriname en de Caribische eilanden besteed. Dat was nadat Indonesië voor Nederland zelfstandig was geworden. Zelfs op h.b.s. en gymnasium bestond dat uit niet meer dan Paramaribo en een tweetal rivieren wat Suriname betreft en de namen van de zes eilanden en Willemstad. Wat zich daar afspeelde interesseerde verder vrijwel niemand. Scholen iieten ook dadelijk elk onderwijs over ”Indië” vallen. Indië was niet bepaald populair bij de Nederlanders. Vaak gingen mensen uit noodzaak. Veel gestudeerden gingen omdat ze moesten van de “regering”. Anders hadden ze geen studiebeurs gekregen.
  Nederland ging in de Tachtigjarige Oorlog er toe over Portugese koloniën te bezetten omdat Portugal dat met Spanje was verbonden als vijand werd gezien. Nederland wilde Portugal benadelen. Zo kwam Nederland aan koloniën en daarmee ging het lange tijd niet ver. Heel anders dan Spanje en Portugal, die in de vijftiende eeuw van de paus Amerika en Afrika mochten verdelen of eigenlijk deed de paus dat. Dat is de oorspronkelijke oorzaak van het westerse kolonialisme.
  Nederland kwam aan Suriname doordat Engeland Suriname en Engels Guyana van de hand deed als troostprijs voor de inname van Nieuw Amsterdam en omgeving in Noord Amerika. Toen de slavernij werd afgeschaft, leefden in Suriname 36000 mensen.

  1. van Urk

   @Bes Tolen, De Nederlandse driekleur was dus geen symbool van vrijheid tegen de Spaanse bezetter? En onze driekleur wapperde niet als bezettingsvlag in Indonesie en de Surinaamse slaven bukten niet onder de Nederlandse driekleur? Bedoelt u dat? De vlag van de Zuidelijken was er ook nog niet voordat de eerste slaaf in de VS aan wal zette. Dus de vlag van de Zuidelijken had absoluut ook geen link met slavernij maar voor onafhankelijkheid van de Unie.

 15. lIN-T

  Mooie vlag 😀

  Opdelen dit land, alle linkse ratten en buitenlanders opsluiten in de randstad.

  1. spelende vrouw

   Dat gaat er ietsje anders uitzien dan.
   Van Kooten en de Bie waren hun tijd ver vooruit 🙂
   youtube.com/watch?v=K0lg9KchCqQ

  2. Joop Klepzeikert

   @IN-T: Niks in de Randstad. Laat dat linkse tuig zelf maar wat op gaan bouwen, samen met hun allochtone vrienden, ergens in de woestijn ofzo.
   Dat linkse tuig en hun allochtone vrienden hebben onderhand al veel te lang op de zakken van hard werkende mensen geteerd.

 16. toelos

  rebelrebel i am a countryboy sweethome alabama lynerd skynerd luister is

 17. Joop Klepzeikert

  Links heeft altijd wat te zeiken op en tegen hard werkende mensen. Links vergeet echter dat die hard werkende mensen wel voor de uitkeringen en het voedsel van links werken. Zonder het geld en voedsel van die hard werkende mensen was links al lang uitgestorven.

 18. DidiMadloba

  De vlag staat ook voor een splijting van de VS, die 150 jaar geleden dreigde.

  Voor de Oorlog leed Duitsland onder het dominerende Pruisen. Daarom hebben ze dat na de Oorlog opgesplitst.

  Gek genoeg is er weinig bezwaar tegen de dominerende rol van Holland in Nederland. Zijn er geen provincies die onder het juk van Holland uit willen komen? (behalve dan Limburg want dat heeft er nooit echt bij gehoord).

  1. Ron

   Jij bedoeld Holland heeft er nooit echt bijgehoord.
   Brabant, Friesland, Limburg zouden hier graag in voorop lopen om Holland af te stoten of in jouw worden daar niet bij willen horen.

 19. Rosasolis

  Deze vlag behoord helemaal nergens in Nederland getoond te worden, in eerste plaats omdat het helemaal niets met ons land te maken heeft.
  Het staat niet zomaar voor onafhankelijkheid van de zuidelijke staten van de VS, maar ook voor haat en racisme tegen kleurlingen. Sinds het oprichten van de extreem-rechtse
  Ku Klux Klan gedurende de zuidelijke onafhankelijk strijd werd dit vlag altijd ophesen tijdens hun wrede aanvallen tegen zowel kleurlingen, als blanke mensen die durfde hulp te bieden aan de duizenden bedreigde kleurlingen. In de meeste Amerikaanse staten, is dit vlag een gehaat symbool van een vreselijke oorlog.
  Ik had een lieve tante die woonde en werkte in Miami, Florida. Zij kwam ieder twee jaar ons bezoeken. En vertelde over haar ervaringen, in het dagelijkse leven als medewerker in een grote luxe warenhuis. Vele activiteiten waren voor kleurlingen verboden. Overal in de ramen van restauranten of sports zalen, etc. kon je borden zien met “whites only”. Of dat de toegang van kleurlingen zeer beperkt was, zoals het feit dat kleurlingen alleen achter in de bussen mochten zitten of staan. En in openbare gemeente kantoren en banken was er Een loket met Een lange rij voor kleurlingen.
  In ieder gebouw was er aparte W.C.’s voor kleurlingen. Die soort wrede oneerlijke toestanden hadden we nooit in Canada. Toen ik afgestudeerd was, kon ik kiezen om of
  extra zang les te krijgen van de beroemde alt-vocalist, Marian Anderson, die ook kleurling was, of naar Nederland te komen. Hoewel ik de prachtige stem van Anderson
  bewonderde, koos ik voor Nederland, omdat ik wilde concert zangeres worden en wilde doorgaan met oude muziek als mijn eerste keuze.
  Gisteren was er in de hele muzikale wereld, ook in Nederland een zeer speciale dag.
  Een van de mooiste hedendaagse sopranen was eergisteren overleden: Jessye Norman,
  ook een kleurlinge uit Amerika. Omdat zij zo ontroerend mooi voor zoveel jaren in ons land zong, heeft gisteren al onze radio 4 omroepen de hele dag veel aandacht aan deze heel bijzonder vocaliste besteed. Ik denk dat er velen met me mee zullen zijn om te zeggen: Lieve Jessye gelukkig hebben we nog steeds je CD’s; Rest in peace, God bless you and keep you. Als er een aantal liefhebbers zijn die de grootste laatste CD van Jessye Norman wil horen is dat: Die Vier Letze Liederen, van Richard Strauss.
  Als je aan deze lederen luisteren uitgevoerd door J. Norman, dan weet je zonder twijfel dat de mooiste muzikale instrument de menselijke stem is…en dat dit feit helemaal niets met huid kleur te maken heeft! Waarschijnlijk heeft Jessye Norman deze heel bijzondere liederen gekozen omdat dij zij leed aan het gevolg van een Dwars-laesie, zij was 74 jaar.

  1. Bosche draak

   Anekdotische tante of niet, menig Amerikaan zal het niet met je eens zijn.
   Het is wel degelijk ook een teken van verzet.
   Grappig weetje ook is dat de KKK hun oorsprong aan de democraten te danken hebben.
   Een veelgehoorde uitdrukking vanaf 2016 was ook ” de laatste keer dat de democraten zo kwaad waren moesten ze hun slaven opgeven”

   1. Ron

    Ik vraag me eerder af hoe oud die tante is. Als ze nog achter in de bus moest.

    En voor de rest wat een onzin wat heeft die zangeres ermee van doen?
    Zoek een psycholoog.

    1. Rosasolis

     @Ron. Blijkbaar weet u weinig over hoe moeilijk het was, en nog steeds voor kleurlingen is, in verschillende delen van Amerika. De Amerkaanse vocalist Jessye Norman had het in het begin van haar carriere heel erg moeilijk omdat zij een kleurling was.
     Haar grote doorbraak kwam eindelijk in Europa.

   2. Rosasolis

    @Boze draakje. Je bent zeker aan het aftakelen. Het oprichten van de Democraat Partij van Amerika kwam vele jaren later. Wie bent u, een gestoorde wezen, om te vertellen dat: een partij die veel jaren geleden werd opgericht, na de burger oorlog van Amerika , te vertellen dat de veel later opgerichte Democratische Partij dat voor de mensen rechten opkwam, moet onder druk gaan en zo moet verder gaan. Omdat er nog steeds zoveel leed van onder de miljoenen Amerikanen zijn, moet u weten dat het zo niet langer door kan gaan. Ik kom in eerste plaats op voor Nederland en daarna voor onze samenwerking binnen de EU. Laten wij samen werken voor een sterke EU beleid. Europa is heel belangrijk voor de hele wereld. Meer dan ooit van te voren . Daarom steunen wij het beleid voor een veilige samenleving.

    1. Pronounce

     De Ku Klux Klan komt wel degelijk voort uit de Democratische Partij. De eerste grand wizard kwam uit de Democratische Partij evenals de Jim Crow laws. In de burgeroorlog vochten Democraten voor het behoud van slavernij, de Republikeinse Partij werd opgericht op slavernij te beëindigen. Lincoln heeft dat met zijn dood moeten bekopen. Democraten kwamen het het ‘separate but equal’ systeem dat in feite apartheid betekende. En laten we vooral niet de desastreuze invloed van president Johnson vergeten. Zijn optuigen van de welvaartsstaat in de jaren 60 was de directe aanleiding voor het uiteenvallen van zwarte gezinnen nadat zwarte vrouwen daddy government in hun levensonderhoud lieten voorzien en zwarte mannen de door hen verwekte kinderen in de steek lieten.

     Dít is de werkelijke reden van de oververtegenwoordiging van zwarten in gevangenissen: de rode draad bij geïnterneerden is opgroeien in een single moeder gezien. Dit geldt voor alle rassen, maar omdat zwarte mannen buitensporig vaak in single moedergezinnen opgroeien kennen ze armoede en missen ze een mannelijk rolmodel. En dat is waar de gangsta cultuur het overneemt met alle gevolgen van dien. Voor de Democrats zijn zwarten niets anders dan stemvee en moeten ze vooral niet de plantage verlaten.

    2. Bosche draak

     Zegt de debiel die nog geen foutloze brief kan opstellen, je bewijst niet alleen dat je je geschiedenis niet kent, je bent een hatelijke nepfeminist die slim wil overkomen met ellenlange kulverhalen waar zelfs de Libelle de neus voor zou ophalen.

     Zoek het maar op en geef me later je verontschuldiging maar als een grote meid, zodra je erachter bent gekomen dat ik wel degelijk gelijk heb….

    3. Kretoloog

     Raadsel: het klets uit haar nek en kakelt als een kip zonder kop.
     Antwoord: mevr. Rosa Halvesolis.

  2. Politiek Profeet

   Zoals eerder gesteld…iq van een pinda

 20. ReneR

  Linkse jankende zeur dozen. Sta liever achter het volk. De boeren hebben gewoon gelijk. Al die leugens over de co2, nu weer stikstof. Wanneer wordt men wakker. Dit zijn alleen media taktieken om het volk uit te knijpen. Ergo geld van het volk te stelen. Co2 en stikstof heb je nodig. Het volk produceert helemaal niet veel van beide stoffen. En zou de overheid natuur aanplanten om de co2 en stikstof weer op te nemen. Niks ad hand. Daarnaast kan ons kleine landje helemaal niks betekenen op wereld schaal. Denk daar maar eens aan , als je weer het beste jongetje vd klas probeert te zijn, huichelaar van een Mark Rutte.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.