Hypocriet VVD wast handen in onschuld, Jesse Klaver zaagt door over sanering veestapel “het is onvermijdelijk”

Terwijl zich binnen de coalitie de eerste scheuren aftekenen vanwege de stikstofcrisis en de VVD roept dat ze ‘geen koe en varken minder’ willen, herhaalt GroenLinks-leider Jesse Klaver nog maar eens “hoe onvermijdelijk” het uiteindelijk is dat de veestapel toch gaat inkrimpen. Volgens Klaver wordt de politiek ongeloofwaardig als het niet gebeurt. Het gekke is dat hij een punt heeft, lees maar eens mee:

Klaver heeft goed begrepen dat de VVD zich hoogst ongeloofwaardig maakt met de plotselinge draai en ineens tégen het saneren van boerderijen is, immers was het de partij van premier Mark Rutte, die mede-verantwoordelijk is voor de wet- en regelgeving rondom stikstof.

Want die Natura2000-gebieden en richtlijnen komen niet uit de lucht vallen. Eraan vooraf, alvorens de stikstofregels ‘tot wet van het land’ werden gemaakt, ging (verondersteld) een uiterst zorgvuldig wetgevend proces, maar dat proces was niet zorgvuldig genoeg om de stikstofcrisis te voorkomen: het was wederom brakke wetgeving. Volgens Jesse Klaver is het daarom ongeloofwaardig dat de partijen die instemden met de Wet Natuurbescherming, Habitatrichtlijn en Vogelrichtlijn nu ineens tégen zijn:

Stikstofcrisis herleidbaar tot politieke status quo

De herkomst van de huidige stikstofcrisis is politiek Den Haag, immers zijn het de wetten en regels van de politiek die hebben geleid tot het intrekken van vergunningen. Een aantal internationale verdragen zijn hierbij ook relevant en de uitgangspunten van deze internationale afspraken zijn verwerkt in de Habitatrichtlijn en -wet en de Vogelrichtlijn. Ten slotte is de Wet Natuurbescherming relevant in deze casus.

Deze wet werd door een overgrote meerderheid in de Tweede Kamer geratificeerd, met steun van de nu panikerende SGP’ers, PVV’ers en dergelijke. Kortom: die partijen creëren dus zelf een “stikstofcrisis” om vervolgens met elkaar in de pers te doen alsof ze voor of tegen zijn! De enige partijen die tegen de wetten stemden waardoor de stikstofcrisis is ontstaan zijn de Partij voor de Dieren en de SP.

Alle overige politici hebben destijds lopen slapen en brakke wetgeving opgeleverd. Maar de falende politiek van ons land is goed in het verbloemen van haar gestuntel en dus zien we overal in de pers een fictieve discussie “voor sanering” en “tegen sanering”, terwijl de werkelijke discussie zou moeten zijn of Den Haag überhaupt nog wel in staat is anno 2019 om wetgeving op te leveren die kwalitatief is. Mijn vermoeden is, nee, dat zijn ze niet.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

54 reacties

 1. van Urk

  Het is onvermijdelijk om de Nederlandse populatie aan mensen te halveren. Dat klinkt logischer als men een schoon leefbaar land wil. Want een krimp in een sector die voorziet in de Nederlandse en zelfs wereldbehoeften is wel het meest idiootste gedram van deze klimaatgoeroe.

 2. Joop Klepzeikert

  Wanneer gaat Nederland eindelijk de sanering van extreem links eisen? Te beginnen met GroenSlinks.
  Dat stelletje kneuzen onder ‘leiding’ van de opperkneus, voor wie de MBO al na een half jaar te moeilijk bleek, begint steeds gevaarlijker te worden. Voor zowel het welzijn als de Nederlandse cultuur.

  1. Mezzadra

   Wenst Joop Klepzeikert democratisch gekozen politici te ‘saneren’?

   1. Joop Klepzeikert

    @Trol met minstens 10 aliassen: ga eens werken. Pleurismongool.

 3. Jumping

  Dit is typerend voor het Linkse Rutte kartel.

  De Gele Hesjes gaven het eind 2018 al aan en nu Oktober 2019 de Boeren.

  RUTTE PRAAT NIET MET ONS.
  MAAR.
  RUTTE PRAAT OVER ONS.

  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  Stop met de EU in deze vorm.

  NEXIT.

  1. Vraagtekentje

   Rutte ongeloofwaardig????? Die hadden we nog nooit gehoord

 4. Mezzadra

  Natuurlijk heeft Klaver gelijk en dat beseft elke VVD-er donders goed: die halvering van de veestapel is onvermijdelijke gaat de komende jaren werkelijkheid worden.

  Alleen dromers denken nog dat die ontwikkeling kan worden gestopt.

  1. Control

   Natuurlijk geeft mezzadra Yasser gelijk, dit doet mezzadra gewoon om te zuigen en te stangen, kijk al zijn reacties maar eens een x

   1. Mezzadra

    Weer een nieuwe nic?

   2. Mezzadra

    Denkt control dat de halvering van de veestapel in Nederland niet doorgaat?

    1. Groeneveld

     Wis en zeker: de halvering van de veestapel is van de baan.

     1. van Urk

      Mezzadra doelt waarschijnlijk over melkoverschot. Beter te veel dan uiteindelijk nooit geen melk meer.

     2. Mezzadra

      Geestig, Groeneveld.

      🙂

     3. Vlaswiek

      De heer Groeneveld heeft gelijk als hij zegt dat ik warme gevoelens koester jegens kleine kinderen.
      ~Aandoenlijke~

     4. Mezzadra

      Vlaswiek lijkt me de zoveelste uitwas van het kankergezwel Lugar.

      Script.

  2. Kristalix

   Mezzadra
   De tijd van figuren als jij in dit land is voorbij. Net als je broeder Yasser. Oproerkraaien blijft niet ongestraft.Deze wannabee politicus is in zijn eigen Waterloo gelopen. Net als jij en je aanwezigheid hier. Lapzwans.

   1. van Urk

    Dat Mezzadra dit soort debiele acties ondersteund. Halveren van vee kan zeker als dit soort klimaathysterische buikenvullers en meevervuilers dan ook maar verdwijnen.

    1. Mezzadra

     Van Urk kan zich met zijn bezwaren beter richten op de Minister van Landbouw. Die heeft voldoende geld uitgetrokken om de halvering van de veestapel te realiseren.

     1. Vraagtekentje

      Het lijkt me beter om de bevolking uit te dunnen, te beginnen bij de illegalen en parasiterende import. Da’s heel goed voor het stikstofverminderen.

  3. Original NL

   God p*do…nog steeds niet geruimd???

  4. bifbof

   Uw naam is een typefout misschien ? Is het mogelijkerwijs madrassa ?

 5. Kristalix

  Opvallend hoe Yasser Feras persisteert in ongekende stupiditeit.

  De meetgegevens verwerking en berekening kloppen niet. Dit weet de burger. Islamitische augurk moet enkeltje rifgebergte.

 6. Vrijedenkert

  Wazig, zwakzinnig, gestoord en gesjeesd naief-links wil de zo ongeveer de halve wereldbevolking vanuit het Midden-Oosten, Afrika en Azië ongelimiteerd toelaten tot Europa en Nederland onder het mom van allemaal politiek, economisch en zelfs klimaat-vluchteling en deze zelf gaan ophalen met o.a. Frontex-watertaxi maar ondertussen wil men de veestapel halveren en op termijn de intensieve land en tuinbouw, pluimveehouderijen veeteelt decimeren en volledig biologisch maken waar in Nederland totaal geen ruimte voor is…

  Hoe wil naief-links al die verschillende volksstammen die men wil binnenhengelen en de bevolking die hierdoor enorm gaan toenemen allemaal gaan voeren in de nabije toekomst?
  Enorme idiote bevolkingstoename en het afschaffen van het eigen vreten produceren gaat niet samen, ook het verplaatsen van de eigen voedselproduktie naar het buitenland maar wel veel meer monden voeren gaat geen enkel probleem oplossen maar het enkel verplaatsen.

  Men verwacht dat de wereldbevolking nog deze eeuw gaat stijgen naar 10 a 11 Miljard mensen, de technologische hoogwaardige intensieve Nederlandse land en tuinbouw en pluim en veehouderij zijn onmisbaar om dit toekomstig probleem op te kunnen lossen!

 7. Kristalix

  Overigens zou uit sanitaire redenen Den Haag ontdaan moeten worden van imbecielen die zich politici noemen.

  Ruimen!

 8. Drollevanger

  Dit is gewoon een strijd tussen de stedelijke Yuppy,s uit de Randstad en het platteland dat hen voedt.
  Als de Randstad dit wint gaan uiteindelijk allebei ten onder.
  Als boer zou ik uitkijken of Poetin nog een stukje Zwarte Aarde voor mij kan missen.

  1. van Urk

   In de Randstad geloven ze nog steeds in het sprookje dat de melk uit de fabriek komt.

 9. RvdBe

  Gaaaap, daar gaat de vvd weer met hun ferme rechtse taal, bang als ze zijn om hun kiezers aan PVV of FVD te verliezen, uiteindelijk laten ze toch hun oren hangen naar hun linkse vazallen.

 10. Duckday

  Stem gewoon PVV of FvD misschien uit de EU en EURO dan worden een hoop mensen weer blij Ook kunnen we de politiek halveren

 11. Jack Flash

  “Het is onvermijdelijk” klinkt mij in de oren alsof het achter gesloten deuren allang beklonken is.

 12. Jv

  Flikker die l.l van een Marokkaan toch het land uit!
  Laat die kl..tzak in z’n eigen land die geiten en kamelen fokkers aanpakken en dit land naar de afgrond brengen.
  Wat een miezerige, stinkend vieze emmer gier is dat toch.

 13. Jv

  Jammer dat het nog niet voorgekomen is dat een verward persoon de tweede kamer binnenliep met een automaat!

  1. Mezzadra

   Arme kerel toch!

   1. Jv

    Ja hè, ik heb maar eens een voorbeeld genomen aan jou, maar dan met een centrum rechtse gedachte ipv jouw linkse!
    Wanneer ga je terug naar de stinkende zandbak aan de overkant van de Middellandse zee?

    1. Mezzadra

     Zieke man.

     1. Vlaswiek

      “Pure ontkenning is misschien wel de meest gebruikte vorm van afweer als het gaat om emotionele pijn en wordt vooral door mannen ingezet: ’Ik vind het helemaal geen probleem als ze mij afkeuren en aan de kant zetten; iedereen moet zich op zijn eigen manier kunnen uiten’. Wie vol overtuiging blijft geloven in het probleemloos samenzijn, zal ook daadwerkelijk minder last hebben van afkeuring.

      Het verzachten van de afkeurings-pijn kan nog zo effectief zijn, de mens heeft altijd nog zoiets als een emotioneel geheugen. En als de afkeuring maar lang genoeg aanhoudt, dan knapt er iets van binnen. De bescherming van psychische afweer is dan eindelijk doorbroken en een golf van emotionele vermoeidheid overspoelt het, anders zo evenwichtige, gemoed. Dat is het begin van een depressie.”

     2. Jv

      Tja, mond dood? Dan maar theorieën aannemen?

 14. Veteraan

  Op zichzelf geen gek idee.
  Waarom moeten we zoveel vlees uitvoeren, alleen het vervoer is al een crime voor dieren en als we alleen NL voeden vind ik het prima.
  Geen vervoer van dieren binnen de EU, elk land kan genoeg dieren houden voor eigen veestapel. Scheelt een hoop kosten en brandstof.

  En wat minder vlees kan ook, ik ben flexitarier met 3 keer een stukje vlees en 1 keer vis per week en dat is meer dan zat.
  Maar dan ook wel even de fabrieken en vliegverkeer evenredig aanpakken.
  En zorgen dat er dan wel bomen worden geplant van dat extra geld want nu is het een zooitje en worden er alleen maar mensen rijk van de milieu fraude.
  Maar kunnen we het hoofd van die nep Marokkaan eens een tijdje niet laten zien, ik word niet goed van dat blote billen snoetje van Klaver.

 15. goedisfout

  Met al die EU regelgeving is Den Haag niet meer nodig en kan worden opgedoekt. Beter is natuurlijk EU op te heffen en een nieuw samenwerkingsverbond op te zetten met fatsoenlijke landen.

 16. Blitzkrieg

  Klaver moet uitkijken z’n hand niet te overspelen.

 17. Vliegenvanger

  Die groenslinkse klaver moet gauw oprotten naar waar hij vandaan komt. Laat hem maar in zijn eigenland de boel naar de kloten helpen. Iemand die niet kan tellen kan ook geen geloofwaardige berekeningen uitbrengen. Hij is een groot gevaar net als die drammer van Dram66. Vier handen op een buik.Weg met GL en Dram66.

  1. Mezzadra

   Het eigen land van Jesse Klaver is Nederland, Vliegenvanger.
   Was je dat niet bekend?

   1. claus

    Mezzadra,
    Zolang iemand 2 paspoorten bezit, kan je niet feitelijk spreken van “eigen land”!

    1. Mezzadra

     Klaver heeft geen dubbel paspoort.

   2. ManusR

    Een varken, geboren in een paardestal, blijft een varken, was dat je niet bekent, mezza?

 18. Joost mag het weten

  Red de planeet. Zet GroenLinks op het menu.

 19. Gerlos

  Tijd dat Klavertje Vier een boerderij gaat bezoek en dat hij daarbij in een gierput kiepert en helaas niet geholpen kan worden.

 20. C.A.Barstow

  Klaver heeft helemaal geen punt,
  Klaver is een linkse hersenloze idioot die er alleen maar op uit is de boerenstand te vernietigen, is altijd al de wens van smerig links geweest, en ons mooie land in de vernieling te helpen.
  Wat de VVD betreft, die zijn er op uit ons land en volk te verkwanselen aan Brussel
  en daarom bij uitstek volstrekt onbetrouwbaar.
  Ze denken in Den Haag op vele vlakken erg belangrijk te zijn en altijd ten koste van de bevolking de eerste viool te moeten spelen, laat je niets wijs maken wij stellen op wereldschaal totaal niets voor, Den Haag wordt door veel landen volkomen terecht gewoon uitgelachen.

  Stem FvD/PVV.

 21. Heras

  Dit is al jaren geen regering meer. Elkaar vliegen afvangen in de kamer, alleen maar om gelijk te krijgen en voor het verwerven van kiezers.
  Dit is geen regering dat het beste voor heeft met de bevolking.
  Groenlinks faciliteert al die nepmilieuactivisten, helpen de economie om zeep, zijn pro hamas. Ze moeten het hebben van de jeugdige kiezers, anders verliezen ze het van rechts.
  De hele linkse kliek klit aan elkaar om hun goedbetaalde baan te behouden.
  Dit is het slechtste kabinet ooit.

 22. Jack Flash

  Barstov@ ++

 23. musicmaniac

  Waarom wordt er over koeien en varkens gesproken? Waarom niet over schapen en geiten? Dit is pure discriminatie ten opzichte van het Nederlandse volk. Moslims vreten geen varkensvlees, maar wel schapen en geiten. Kan iemand mij uitleggen waarom Nederlanders minder varkensvlees zouden moeten eten, terwijl de moslims buiten schot worden gehouden?

 24. ManusR

  Sinds wanneer mogen politici zich gaan mengen in een minder, minder, minder beleid?? Als Wilders het niet mag, mag Klaver het ook niet want hij discrimineert nu onze veestapel., Halalsema die minder, minder, minder roept als het om handhaving gaat, Rutte die minder, minder, minder roept als het gaat om arme mensen meer besteedbaar inkomen toe te kennen want alleen “rijk” mag er op vooruit gaan.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.