Zeeuwse FVD-fractie komt ‘drie maanden te laat’ met referendum-idee

De Zeeuwse fractie van Forum voor Democratie is ongelukkig met het voornemen van de Provincie Zeeland om haar handtekening te zetten onder het Klimaatakkoord. Volgens Statenlid Robert Koevoets (FVD) zou de Provincie een referendum moeten organiseren over de uitvoering alvorens de provincie zich committeert aan de plannen. Echter is de partij daarmee drie maanden te laat met het voorstel, via PZC.

In het provinciehuis van Zeeland heerst momenteel discussie over provinciale steun voor het Klimaatakkoord. Zeeland is namelijk voornemens om haar handtekening onder het akkoord te zetten, maar Forum voor Democratie en de Partij voor Zeeland zien weinig nut en noodzaak in de plannen.

Zij willen niet dat de provincie haar handtekening zet en zien in de organisatie van een lokaal referendum het middel om te voorkomen dat de handtekening onder het Klimaatakkoord wordt gezet. De provincie moet voor 25 oktober een mening hebben gevormd over eventuele steun voor het Klimaatakkoord. De partij van Thierry Baudet pleit daarom voor een lokaal referendum:

“Geen Zeeuwse burger heeft ooit voor het Klimaatakkoord gestemd. Het referendum zorgt voor een grotere betrokkenheid van burgers. Referenda geven ook mogelijkheden aan politici om hun standpunten veel breder voor het voetlicht te brengen.”

Een leuk idee, dat moet gezegd worden, maar de volksvertegenwoordigers van Baudets partij hebben zitten slapen. En niet zo’n beetje ook! Immers is 25 oktober al over enkele dagen en is het vrijwel onmogelijk om nu nog een referendum te organiseren. Los van de vraag of het voorstel het überhaupt haalt. Met het voorstel toont de FVD-fractie zich ‘eerder lui dan moe’ en dient ze de voorstellen ruim drie maanden te laat in.

Wat zullen de ambtsgenoten van GroenLinks en VVD in hun vuistje lachen om zoveel politiek amateurisme bij de partij van Baudet. Immers is de Zeeuwse fractie al sinds mei onderdeel van de Provinciale Staten, maar komen ze nu pas -enkele dagen voor de deadline- aanzetten met het referendum-idee. Rijkelijk laat.

 

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. Mezzadra

  Het FvD en politiek amateurisme zijn synoniem.

  1. hans-e-pans

   De Zeeuwse FvD zijn snel geintregeerd, ze hebben zich de ambtelijke stroperigheid snel eigen gemaakt.

 2. Willemm

  Het FvD dacht nooit dat ze daadwerkelijk een referendum konden organiseren. Klagen over referenda is één van de populistische zaken waar altijd achteraf over geklaagd moet worden. Zo denken hun minder snuggere aanhangers dat het FvD het volk vertegenwoordigt, wat natuurlijk belachelijk is.

 3. Louise

  Het FvD is een filosofische beweging die haar kiezers bij de neus genomen heeft. Dat is af te zien aan de contacten van Baudet met rechtse bewegingen uit de VS en andere schimmige contacten.
  Maar dat deert de kiezer niet. Met mr. Hiddema een aardige act in de Haagse poppenkast. De kiezer betaalt de show..

 4. Jumping

  DDS vraagt steun via een donatie voor rechtse journalistiek.

  Is Teunis Dokter ook onderdeel van DDS.?

  1. Mycase

   Teunis is net als Mezza een enorme zuigvlek die hier echt op de verkeerde plek zit .

 5. Kretoloog

  Teunis Dokter doet een Chris Aalbertsje, de 2e keer al vandaag.

  Maar tegen het Klimaatakkoord stemmen, dat zou iedereen moeten doen. Dit akkoord ontbeert namelijk iedere wetenschappelijke grondslag. Het is in elkaar geflanst door Diederik Samsom (PvdA) en Ed Nijpels (VVD). Met behulp van klimaatregeling, waar niet alleen de wetenschap ontbrak, maar waar ook alle klimaatcritici werden beweerd. Iedere zichzelf serieus nemende partij zou dit klimaatakkoord moeten afwijzen! Dat dit niet is gebeurd, wijst op grote onnozelheid bij zowat alle politieke partijen.

 6. J.Rademaker

  De vraag is natuurlijk wanneer de provinciale bestuurders hebben besloten tot dit loze gebaar een handtekening van de provincie is weer een loos gebaar van een totaal overbodige bestuurslaag.

 7. Jack Flash

  Mee eens Rademaker.Het zou wel handig zijn als u leestekens en hoofdletters zou plaatsen.Dat maakt het lezen van uw goede bijdragen wat gemakkelijker.

 8. Henk Albarda

  Erg goed idee en WEER slaat Teunis de plank volledig mis. Met dit soort voorstellen blijft bij de bevolking het referendum springlevend en zullen de kansen voor FvD de komende 10 jaar stijgen.
  Fijn voor Mezzadra om zijn denkvermogen tot 5 jaar terug te laten functioneren maar vooral niet voorbij 5 jaar geleden na te denken en door te gaan met groen links lege kretologie.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.