Hypocriet! Pieter Heerma (CDA) vindt wat Blauwe Moskee doet ‘onverstandig’

De Blauwe Moskee in Amsterdam wil mensen oproepen om te bidden, maar doet dit op zeer overlastgevende wijze. Ze willen de gebedsoproep over de straten laten klinken en versterken, door middel van luidsprekers. Dit alles om ‘de islam te normaliseren’. 

De fractievoorzitter van het CDA, Pieter Heerma, staat nu ook niet echt te springen om deze ontwikkeling te aanschouwen. Zo steekt hij in het televisieprogramma Goedemorgen Nederland, zijn mening niet onder stoelen of banken. Hij noemt de actie van de Amsterdamse moskee ‘onverstandig’ en vindt hij dat er op een ‘verkeerde manier’ naar ‘provocatie gezocht’ wordt.

“Maar wat de Blauwe Moskee in Amsterdam doet vind ik heel onverstandig. Er zijn zorgen over terreur waar Allahoe akbar op een andere manier bedoeld wordt. Ik heb het idee dat hier op een verkeerde manier een provocatie gezocht wordt door zo nadrukkelijk deze discussie te starten.”

Laat Heerma nu net de kans hebben gehad om dit soort acties tegen te houden. Het was FvD-voorman Thierry Baudet die recent een motie indiende. Door middel van deze motie, wilde Baudet ‘het verspreiden van religieuze boodschappen via geluidsversterkers‘ aanpakken. En raadt eens welke partij tegen de motie stemde. Precies: het CDA van Pieter Heerma.

Hij vindt de actie van de Blauwe Moskee dus op z’n zachtst gezegd niet wenselijk, maar als er een kans voorbij komt om daar iets concreets mee te doen, dan geeft meneer niet thuis. Iets met hypocrisie?! Voor de camera’s een beetje de stoere jongen uithangen, maar ondertussen. Het partijkartel in een notendop.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

57 reacties

 1. Joop Klepzeikert

  Ook Christenen Dienen Allah doet er alles aan om hun domme kiezers te laten geloven dat ze nog steeds een ‘conservatieve’ partij zijn, ondanks dat iedereen met meer dan anderhalve werkende hersencel onderhand al lang weet dat ook zij volledig overgenomen zijn door socialisten.
  Doen precies het tegenovergestelde van wat ze in de media beweren. Net als de Vereniging Van Dieven.

  1. Joop van Leeuwarden

   Domme mensen, anderhalve hersencel. Wat heb jij toch met domme mensen, herkenning?

 2. Mezzadra

  “Laat Heerma nu net de kans hebben gehad om dit soort acties tegen te houden.”

  Nee, Olivier, die kans had hij niet. Hij zou dan een motie hebben moeten steunen die lijnrecht tegen de wet ingaat.

  Is je dat werkelijk niet bekend?

  1. Blitzkrieg

   Mezzadra : Ik weet dat je niet wil, niet kan en niet zal. Dwarsliggen om het dwarsliggen. Als wetgever kan je dit soort zaken gewoon regelen. Ik ga hier nu geen uitgebreide discussie over houden. Ik geloof dat dit wel kan en jij niet. Je bent geen wetsgeleerde dus niet in staat om dit te kunnen beoordelen. Typisch gevalletje, jammer joh.

   1. Mezzadra

    De wet kan uiteraard worden gewijzigd maar dat wil Heerma niet.

   2. Beukman

    Leven en laten leven.
    Vlak bij mij zit een café met een groot terras, dat een vergunning heeft om een paar keer per jaar tot 11 of 12 uur ‘s avonds versterkte muziek te draaien, een paar graadjes harder dan van een versterkte oproep tot gebed.

    Heb ik daar last van? Absoluut. Ga ik daarover klagen? Zeker niet. Je woont in een stad, het hoort erbij. Zo’n moskee is echt peanuts, alleen mietjes miepen daarover.

    1. Mezzadra

     Ik denk dat voor veel mensen hier de geluidshinder nu het grootste probleem is, Beukman. Die stelt feitelijk weinig voor. Het probleem is de erkenning van het feit dat er moslims in Nederland wonen die een beroep doen op de grondrechten die hen toekomen.

     1. Mezzadra

      nu = niet

     2. Beukman

      @Mezz
      Dat lijkt mij ook.
      Veel van de bezwaren worden echter verkocht als geluidsoverlast. Dat nep-argument kan niet vaak genoeg worden doorgeprikt.

     3. Blitzkrieg

      Beukman : Het is geloof ik nodig om eindloos in herhaling te vallen.

      Blitzkrieg :
      “Beukman : We hebben vele discussies, waarin je vaak eindigt met “wat kan dat nu tegen zijn?”. Als je elke discussie dit antwoord geeft blijft er geen cultuur met over. Jij beaamt dit ook telkens, met de frase “tradities veranderen”. Kortom onze hele cultuur moet volgens jou weggesaneerd worden, ik bestrijd dat.”

     4. Maurits Dekker

      Mezzadrama zegt: “Het probleem is de erkenning van het feit dat er moslims in Nederland wonen die een beroep doen op de grondrechten die hen toekomen.”

      Oh ja? Is het een grondrecht om met luidsprekers vanaf een hoog punt de mensen te treiteren d.m.v. de bloeddorstige strijdkreet die moslims gebruiken terwijl ze het hun messen de kelen van weerloze slachtoffers doorsnijden?
      De woorden compassie, empathie en mededogen hebben voor u geen enkele betekenis, is mijn conclusie. U bent een creatuur zonder ziel.

     5. Mezzadra

      @Maurits Dekker,

      Het recht van kerkklokgebeier en gebedsoproepen is vastgelegd in de wet en gebaseerd op de Vrijheid van Godsdienst die is neergelegd in de Grondwet.
      De rest is gewauwel.

     6. Rechtsaf

      Ik kan mij heel goed voorstellen dat er mensen zijn die mezzadra beukhol e.d echt snoeihard in elkaar willen trappen en al zijn tandjes eruit willen rossen door zijn eeuwige gezuig…

     7. Rechtsaf

      “op de Vrijheid van Godsdienst die is neergelegd in de Grondwet.”

      De islam is geen godsdienst, de islam is een satanische ideologie die zich niet wenst te onderwerpen aan de Nederlandse wet…

    2. Original NL

     Uw standpunt tov de islam is bekend beukmans…het gaat u echter nog niet snel genoeg hè…
     #nepnederlander en trol.

     1. Beukman

      Jij bent hier degene zonder argumenten, @Original. Daarmee ben jij de trol.

 3. Jumping

  Inderdaad dit Nederland is een keiverrot land.

  Links Demoniserend Wegkijkend Nederland stort Nederland in een poel van ellende.

  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  Stop met de EU in deze vorm.

  RUTTUP EN NEXIT.

 4. debontereus

  @ het h*mofiel p*dootje.
  Alles wat er gebeurt staat lijnrecht tegenover de wet hufter.
  En het weer eens niet uitkomt wordt het een bezwaar.
  Val toch een keer dood vent .
  Ook het proces Wilders staat lijnrecht tegenover de wet.
  Val gewoon dood met eeuwige tegenstrijdige gezever van je .

 5. tailgunner

  Nou Pieter dáár zullen ze wel van onder de indruk zijn in de moskee. Een gristen die mohammedanen wel even gaat vertellen hoe het zit.

  1. Original NL

   Het cda..was niets, is niets en wordt nooit iets.
   Ruggegraatloze onnozele sukkels zonder principes!

 6. Beukman

  Let wel: het gaat om een oproep tot het gebed van éénmaal drie minuten per week

  1. Vrijedenkert

   Nee Beukman daar zit je fout, het begint bij een oproep tot het gebed van éénmaal drie minuten per week! Dan volgen er meer en volgen er ook meerdere moskee’s…

   1. Mezzadra

    Dat zou kunnen maar, binnen de geluidsgrenzen die de gemeente kan bepalen, blijft dat wettelijk toelaatbaar.

    1. Blitzkrieg

     Mezzadra : Wij willen geen islamitische cultuur, maar gewoon onze eigen christelijke cultuur. In turkije moet je ook geen kerk willen oprichten, prima maar hier wil ik mijn eigen cultuur. Maar hier in Nederland is het nog een stapje erger, hier wordt onze eigen cultuur moedwillig bij het grofvuil gezet, daar pas ik voor.

   2. Beukman

    @Vrijedenkert
    Grappig genoeg weet men nu amper waarover men praat. Er wordt voortdurend gesuggereerd dat er iedere dag steeds opnieuw die oproep tot gebed te horen zal zijn.

    De moskee heeft keurig van tevoren een informatiebijeenkomst georganiseerd. Drie minuten per week stelt uiteraard weinig voor, daar zal niemand van wakker liggen.

    Dat de moskee van plan zou zijn om dit geleidelijk op te voeren, is een vooronderstelling. Je kan wel van alles gaan verbieden uit angst dat het straks erger wordt.
    Ik zou zeggen: trek aan de bel mochten ze het opvoeren. Je gaat ook geen kinderen binnenhouden omdat ze anders wel eens een reep zouden kunnen stelen uit een winkel.

    1. Blitzkrieg

     Beukman : Dit gaat helemaal niet over die ene moskee. De werkelijkheid is dat elke moskee dit kan, mag een gaat doen. De frequenties zullen alleen maar toenemen, en niet afnemen. Binnenkort wordt het hele land hor-en-dol van dat kattegejank.

     En nog wat, wordt ongelofelijk moe van je “trek aan de bel”. Dit soort excuses hoor ik zo ongeveer aan het eind van elke discussie. We gaan steeds verder, en in sneltrein vaart, er blijft zo niks meer over. Links is pas tevreden als ze werkelijk alles hebben afgepakt. Maar jullie zijn pas tevreden als het hele land lekker gepolarizeerd is, moskeeën worden afgefikt en het helemaal fout loopt. Dit spelletje is extreem gevaarlijk en dom, angst en haatzaaien onder het mom van gelijkheid. Maar ja, alles moet opgegeven worden voor een zo spoedig mogelijke eurofederalisatie.

     1. Beukman

      @Krieg
      Gemeentes doen er beslist verstandig aan om duidelijke afspraken te maken met moskeeën. Amsterdam heeft dat bijv. gedaan met de Westermoskee. Ik zou als gemeente gewoon een norm opnemen van wat er nog mag.
      Heeft allemaal niks met “links” te maken trouwens, en alles met die puur-Hollandse karakteristiek van verdraagzaamheid.

     2. Blitzkrieg

      Beukman : Dit is wel degelijk links.

      Van die verdraagzaamheid van de Hollander zou ik nog maar even genieten nu het nog kan. Dit gaat gewoon uitlopen op een burger oorlog. Voor een deel is dit al lang aan de gang, het cordone sanitair is niet eeuwig houdbaar. Mensen gaan gewoon ageren, simpel een kwestie van logica. Nederland is niet gevuld met mensen die sprinkhanen willen eten en “welkom in mijn land” zingen. Dit is precies de bedoeling, mensen moeten elkaar de hersens in slaan, dat is nou eenmaal beleid. De represieve maatregelen die daarop volgen uiteraard ook. Natuurlijk hebben we dan de Beukmannetjes en de Mezzadratjes die met het vingertje staan te wijzen. Het hele spel is zo ziek, zo vies en goor dat… laat ook maar zitten, ik heb er geen woorden voor.

     3. Vrijedenkert

      Geachte Blitzkrieg,

      Beukman wauwelt iets over maar een moskee en Mezzadra mompelt iets over lokale wetgeving, beide hebben het niet begrepen of willen het niet begrijpen…

      Als een moskee toestemming krijgt om dit gejengel zeer luid af te mogen spelen in de openbare ruimte schept dat een precedent voor alle andere moskeeën en Islamitische gemeenschappen in Nederland en zal men vanuit dit ene precedent dit overal gaan afdwingen en mogelijk maken, maatschappelijke weerstand of lokale ongewenstheid, lokale wetgeving of geluidsoverlast doen dan totaal niet meer terzake en zal men dit maatschappelijk en bestuurlijk gaan afdwingen ook al voorziet de wetgeving hier niet in!

      Voorbeeld: demonstreren bij Islamitische gebedshuizen zou mogelijk moeten zijn volgens de wet.
      Islamitische gemeenschappen in dit land hebben het maatschappelijk en bestuurlijk onmogelijk gemaakt dat autochtone organisaties nog langer kunnen demonstreren bij hun gebedshuizen of in hun wijken.
      Demonstreren is daar nu zo ongeveer uitgesloten, de wet zegt dus niks als de overheid deze niet kan of wil uitvoeren.

      We hebben in Nederland een gezegde, als er een schaap over de dam is volgen er meer.
      Als een moskee toestemming krijgt en begint met luide gebedsoproepen is volgens een ander gezegde “het hek van de dam” en dit niet meer te stoppen en zal men op alle manieren dit overal gaan doordrammen en afdwingen.

      Met naief-links valt hier niet over te discussiëren…
      Linkse personen zoals Beukman, EU-waterkokert, Mezzadra, Anne Sophe Schillersdorf en maatschappelijke linkse organisaties maar ook linkse, progressieve, anarchistische partijen zoals PvdAllah, D666, Groene Khmer, DENK, Nida, BIJ1 en PvdH(van Doorn) zijn gewoon westerse middelen om via allianties met deze de Islam te verspreiden!

      De rol van linkse personen en organisaties wordt heel duidelijk omschreven
      Hieronder het manifest van de Moslimbroederschap, het project:

      Het Project worden gedaan vallen de volgende tactieken en technieken:
      Netwerken met en het coördineren van acties met gelijkgestemde islamistische organisaties.
      Het vermijden van open allianties met bekende terroristische organisaties en individuen om de schijn van “gematigdheid” op te houden.
      Infiltreren in en overname van bestaande moslimorganisaties om ze op één lijn te stellen met de collectieve doelstellingen van de Moslim Broederschap.
      Gebruik maken van misleiding om de voorgenomen bedoelingen van islamistische acties te maskeren, zolang dit niet tegenstrijdig is met de wetten van de sharia.
      Het vermijden van lokale, nationale en globale conflicten met Westerlingen die op de lange termijn het vermogen om de islamistische machtsbasis in het Westen uit te breiden schade zouden kunnen berokkenen of die een negatieve reactie tegen moslims zouden kunnen veroorzaken.
      Het opzetten van financiële netwerken om de bekering van het Westen te financieren, inclusief de ondersteuning door fulltime bestuurders en medewerkers;
      Verkennen, gegevens verzamelen, en het opbouwen van capaciteit om gegevens te verzamelen en op te slaan.
      Het opzetten van een controlesysteem om toe te zien op de Westerse media om moslims te waarschuwen voor “tegen moslims gerichte internationale samenzweringen”.
      Het ontwikkelen van een islamistische intellectuele gemeenschap, inclusief het opzetten van studiecentra en belangenorganisaties, het publiceren van “academische” studies om de islamistische positie te legitimeren en de geschiedenis van de islamistische bewegingen te boek te stellen.
      De ontwikkeling van een allesomvattend honderd-jaren-plan om de islamistische ideologie over de hele wereld te bevorderen.
      Internationale doelstellingen afwegen tegen plaatselijke flexibiliteit.
      Het creëren van uitgebreide sociale netwerken van scholen, ziekenhuizen en liefdadigheidsinstellingen die de islamitische idealen zijn toegedaan, zodat moslims in het Westen constant in contact staan met de beweging.
      Het betrekken van moslims die onze ideologie trouw zijn bij democratisch gekozen instellingen op alle niveaus in het Westen, inclusief overheid, NGO’s, particuliere instellingen en vakbonden.
      Gebruik maken van bestaande Westerse instellingen tot ze kunnen worden overgenomen in dienst van de islam.
      Het opstellen van islamitische grondwetten, wetten en beleid voor uiteindelijke ten uitvoerlegging.
      Conflicten binnen de islamistische bewegingen op alle niveaus vermijden, inclusief de ontwikkeling van processen om conflicten op te lossen.
      Allianties sluiten met Westerse “progressieve” organisaties met vergelijkbare doelstellingen.
      Autonome “veiligheidstroepen” organiseren om moslims in het Westen te beschermen.
      Geweld ontketenen om de moslims die in het Westen wonen “in de stemming te houden voor jihad”.
      Jihad-bewegingen in de hele islamitische wereld ondersteunen door preken, propaganda en financiële, personele en operationele steun.
      Zorgen dat de Palestijnse kwestie wereldwijd een wig drijft tussen moslims en het Westen.
      De bevrijding van heel Palestina uit handen van Israel en de oprichting daar van een islamitische staat tot een hoeksteen maken van het plan voor globale islamitische overheersing.
      Een doorlopende campagne op touw zetten om onder de moslims haat tegen de joden op te wekken en elke discussie over verzoening of co-existentie met hen af te wijzen.
      Het actief oprichten van jihad-terreurcellen in Palestina.
      De terroristische activiteiten in Palestina verbinden met de wereldwijde terreurbeweging.
      Voldoende geld inzamelen om de jihad wereldwijd voor onbepaalde tijd voort te zetten en te ondersteunen.

  2. Original NL

   Wel eens gehoort van de vinger en de hele hand…lulhannes!!

   1. Beukman

    Wel eens gehoord van geven en nemen, polderen, leven en laten leven, hannes?

    1. Original NL

     Ik wel lulhannes…de islam echter niet!

     1. Kretoloog

      Orgininal NL: ++++++++

      Spijker op de kop.
      De islam doet niet aan polderen.
      Nergens en nooit!

     2. Beukman

      Moslims daarentegen weer wel, @hannes.

     3. Blitzkrieg

      Mezzadra : Jou ontgaat niks, zolang je onrust kan stoken is het al gauw goed genoeg. Ga je gang, alleen ben ik er niet bevattelijk voor.

    2. Blitzkrieg

     Beukman : Voorlopig moet wij alleen maar geven, geven en geven. Helemaal niks leven en laten leven, dat is nu precies het hele punt. Binnenkort gaan mensen elkaar gewoon de ogen uit steken om te nemen wat rechtmatig van hun is. Maar ja, dat is dan ook precies het hele doel. Repressie, daar draait het uiteindelijk allemaal om.

     1. Mezzadra

      “Binnenkort gaan mensen elkaar gewoon de ogen uit steken om te nemen wat rechtmatig van hun is. Maar ja, dat is dan ook precies het hele doel.”

      Wiens doel is dat, Blitzkrieg?

     2. Blitzkrieg

      Mezzadra : Dit is het doel van de eurofederalisten. Soevereiniteit opgeven noemt guy verhofstadt dat.

     3. Beukman

      @Krieg
      Als een moskee akkoord gaat met 1 x 3 minuten per week, dan is er zeker wetensprake van “geven”.

     4. Blitzkrieg

      Beukman : Het feit dat er in Amsterdam een moskee staat, dat is pas geven volgens de wetenschap. Maar we verliezen ons in details…

      Voorlopig moet wij alleen maar geven, geven en geven. Helemaal niks leven en laten leven, dat is nu precies het hele punt. Alles moet weg, weg en nog meer weg en snel ook.

      Ik was vroeger ooit heel erg tolerant, dit gaat heel erg snel achteruit. Het kost steeds meer moeite om de nuance te blijven zien, ik weiger echter om jullie spelletje mee te spelen. Dit is onze eigen schuld, niet die van iemand anders (en het is verdraait moelijk om dat op deze manier te blijven zien).

      Op dit blog zijn jullie de “mensen” die weg-weg-weg propageren, in de echte wereld hebben we een kartel (inclusief media en scholing).

     5. Mezzadra

      “Het kost steeds meer moeite om de nuance te blijven zien”

      Dat is me niet ontgaan.

      Volgens mij is de nuance die je zou moeten zien dat we met elkaar van mening kunnen zijn dat niemand op gebedsoproepen van de moskee zit te wachten maar dat onze rechtsstaat zo in elkaar steekt dat je door het te willen verbieden veel kinderen met het badwater moet weggooien. Het vergt een wetswijziging en, voor zover ik kan zien, ook een grondwetswijziging. Vooral dat laatste, een beperking van de vrijheid van godsdienst, is uiterst ongewenst.
      De nuancering van Beukman is niet principieel maar relativeert e.e.a.wel: waar hebben we het eigenlijk over, drie minuten in de week. Laten we ons ook niet aanstellen.

     6. Beukman

      … ik weiger echter om jullie spelletje mee te spelen.

      Ik speel geen spelletje, @Krieg. Bovendien spreek ik alleen voor mezelf.

      In mijn ogen is het belangrijkste onderscheid dat tussen degenen die wél nuance (willen) zien en zij die dit niet doen.
      Niet genuanceerd zijn moslims die vinden dat alles moet wijken voor hun godsdienst, én degenen die de islam willen verbieden. Een gevaar voor de samenleving vanwege hun destabiliserende effect zijn de ongenuanceerde krachten.

      Als ongelovige hond sta ik in mijn opvattingen dichter bij mijn islamitische buren die geen vlieg kwaad doen, dan bij degenen die de hele dag, versterkt en onversterkt, moord & brand schreeuwen over de islam.

     7. Blitzkrieg

      Beukman : Schreeuw ik moord en brand over de islam? Inderdaad ik dacht het niet. Mijn probleem is dat ik mijn eigen cultuur in sneltreinvaart moet opgeven voor een stelletje euro-idioten. Ook mag je er nooit iets van zeggen, immers moet er steeds slechts een stukje opgegeven worden, ondertussen is mijn eigen land onherkenbaar geworden.

  3. Maurits Dekker

   Beukman: Let wel: het gaat om een oproep tot het gebed van éénmaal drie minuten per week

   In het begin slechts drie minuten per week.
   Daarna: slechts drie minuten per dag.
   Vervolgens: slechts drie minuten om de 5 uur per dag.
   Tenslotte: de hele dag en nacht islamitisch gekrijs tot de mensen er gek van worden.

 7. Job Jansen

  moslims hebben geen rechten. Alleen plichten.

  1. Mezzadra

   Job maakt maar een geintje hoor.

  2. Original NL

   Ze hebben het recht om tussen hun 4 muren te doen waar ze zin in hebben als dit maar binnen de nl wetgeving valt.
   Daarbuiten hebben ze zich maar aan onze westerse normen te houden of op te rotten
   Noem 1 voordeel van de islam………niemand??
   Klopt!

 8. Heras

  Dat de christenunie ook voor dit gebler heeft gestemd, verbijsterde mij.
  Gelukkig stemde de sgp tegen.

 9. fusilier

  De moskee is onze kazerne,van hieruit veroveren wij Nederland zonder oorlog.

  1. Vrijedenkert

   Fusilier,

   Dat is een uitspraak van de Turkse president Erdogan, Diyanet de grootste Turkse geloofsgemeenschap valt onder directe leiding en verantwoording van Turkse eerste minister.

   Edrogan en zijn AK-partij hebben zeer goede banden met de Moslimbroederschap waarvan het hoofdkwartier is gevestigd in Ankara!

   Moslimbroederschap, het project:

   Het Project worden gedaan vallen de volgende tactieken en technieken:
   Netwerken met en het coördineren van acties met gelijkgestemde islamistische organisaties.
   Het vermijden van open allianties met bekende terroristische organisaties en individuen om de schijn van “gematigdheid” op te houden.
   Infiltreren in en overname van bestaande moslimorganisaties om ze op één lijn te stellen met de collectieve doelstellingen van de Moslim Broederschap.
   Gebruik maken van misleiding om de voorgenomen bedoelingen van islamistische acties te maskeren, zolang dit niet tegenstrijdig is met de wetten van de sharia.
   Het vermijden van lokale, nationale en globale conflicten met Westerlingen die op de lange termijn het vermogen om de islamistische machtsbasis in het Westen uit te breiden schade zouden kunnen berokkenen of die een negatieve reactie tegen moslims zouden kunnen veroorzaken.
   Het opzetten van financiële netwerken om de bekering van het Westen te financieren, inclusief de ondersteuning door fulltime bestuurders en medewerkers;
   Verkennen, gegevens verzamelen, en het opbouwen van capaciteit om gegevens te verzamelen en op te slaan.
   Het opzetten van een controlesysteem om toe te zien op de Westerse media om moslims te waarschuwen voor “tegen moslims gerichte internationale samenzweringen”.
   Het ontwikkelen van een islamistische intellectuele gemeenschap, inclusief het opzetten van studiecentra en belangenorganisaties, het publiceren van “academische” studies om de islamistische positie te legitimeren en de geschiedenis van de islamistische bewegingen te boek te stellen.
   De ontwikkeling van een allesomvattend honderd-jaren-plan om de islamistische ideologie over de hele wereld te bevorderen.
   Internationale doelstellingen afwegen tegen plaatselijke flexibiliteit.
   Het creëren van uitgebreide sociale netwerken van scholen, ziekenhuizen en liefdadigheidsinstellingen die de islamitische idealen zijn toegedaan, zodat moslims in het Westen constant in contact staan met de beweging.
   Het betrekken van moslims die onze ideologie trouw zijn bij democratisch gekozen instellingen op alle niveaus in het Westen, inclusief overheid, NGO’s, particuliere instellingen en vakbonden.
   Gebruik maken van bestaande Westerse instellingen tot ze kunnen worden overgenomen in dienst van de islam.
   Het opstellen van islamitische grondwetten, wetten en beleid voor uiteindelijke ten uitvoerlegging.
   Conflicten binnen de islamistische bewegingen op alle niveaus vermijden, inclusief de ontwikkeling van processen om conflicten op te lossen.
   Allianties sluiten met Westerse “progressieve” organisaties met vergelijkbare doelstellingen.
   Autonome “veiligheidstroepen” organiseren om moslims in het Westen te beschermen.
   Geweld ontketenen om de moslims die in het Westen wonen “in de stemming te houden voor jihad”.
   Jihad-bewegingen in de hele islamitische wereld ondersteunen door preken, propaganda en financiële, personele en operationele steun.
   Zorgen dat de Palestijnse kwestie wereldwijd een wig drijft tussen moslims en het Westen.
   De bevrijding van heel Palestina uit handen van Israel en de oprichting daar van een islamitische staat tot een hoeksteen maken van het plan voor globale islamitische overheersing.
   Een doorlopende campagne op touw zetten om onder de moslims haat tegen de joden op te wekken en elke discussie over verzoening of co-existentie met hen af te wijzen.
   Het actief oprichten van jihad-terreurcellen in Palestina.
   De terroristische activiteiten in Palestina verbinden met de wereldwijde terreurbeweging.
   Voldoende geld inzamelen om de jihad wereldwijd voor onbepaalde tijd voort te zetten en te ondersteunen.

 10. rujoleki

  Cda christenen dienen alla Vuile huichelaars en landverraders.

 11. Maurits Dekker

  Mezzadra 6 minuten ago
  @Maurits Dekker,

  Het recht van kerkklokgebeier en gebedsoproepen is vastgelegd in de wet en gebaseerd op de Vrijheid van Godsdienst die is neergelegd in de Grondwet.
  De rest is gewauwel.

  Nee Mezzadrama, de islam doet zich voor als een godsdienst maar is het niet.
  Het is een barbaarse, moordlustige ideologie welke tot doel heeft om de macht te veroveren en alle niet-moslims te vermoorden (ook u) zoals beschreven staat in de koran. Maar zodra u er eindelijk achter komt dat ik gelijk heb is het voor u te laat en valt u hoofd naast uw voeten.

  1. Rechtsaf

   precies Maurits, de islam is en satanische ideologie..

 12. Michael M

  Er leven nu eenmaal achterlijke mensen in Nederland. Waar Erdogan even razendsnel de grondwet aanpast durven de schijters en bangerikken in Nederland zijn of haar handen niet te willen branden aan wijzigingen in de wet. Wel 20 jaar lullen, maar niets vullen.

 13. Michael M

  Lees Nostradmus of slaap lekker verder zou ik zeggen.

 14. Bes Tolen

  Zwamneus die Mezzadra, Elke godsdienst is onderworpen aan alle wetgeving in dit land. Niet anders. De vrijheid van godsdienst is dus beperkt en omdat het een organisatie betreft ook beperkter dan de rechten en vrijheid van elk individu. Tenzij het een individu is, die wegens misdaad rechtens is veroordeeld tot vrijheidsstraf uiteraard. Maar dat gegeven heeft niets met vrijheid van godsdienst te maken. Onder vrijheid van godsdienst is ook te verstaan geen godsdienst hoeven te belijden of daar plichtplegingen en dergelijk aan hoeven te verrichten. Dat in Nederland de godsdiensten dagelijks de wetten overtreden en daarvoor niet rechtens worden gestraft, is een democratisch tekort en een tekort, die de rechtstaat in belangrijke mate aantast. Lieden, die zich met illegalen en afgewezen asielzoekers bezig houden, hadden al lang moeten worden vervolgd door het Openbaar Ministerie. Dat dat niet gebeurt, is een schande maar ook vreselijk voor de gewone Nederlandse burger. Verkrachting van het recht is voor veel findamentalisten geen probleem. Door hen is de sfeer in Nederland voorgoed verpest. Partijen als CDA en Christen Unie tellen vele dwepers, Vaak ziekelijk en soms echt godsdienstwaanzinnig. Merkwaardig genoeg zitten zulks behalve in de politiek als doordrammer vaak in (sub-)topbanen als ambtenaar hoe labielig ze ook zijn. Het blijken veelal grote egoïsten, die dat juist niet van zichzelf onderkennen. En een grote last voor anderen.

 15. Maurits Dekker

  Mezzadra 23 uur ago
  @Maurits Dekker,

  Het recht van kerkklokgebeier en gebedsoproepen is vastgelegd in de wet en gebaseerd op de Vrijheid van Godsdienst die is neergelegd in de Grondwet.
  De rest is gewauwel.

  Nee Mezzadrama, de islam is geen godsdienst. Het is een perverse, barbaarse en moorddadige ideologie die tot doel heeft om de macht te veroveren en alle ongelovigen te vermoorden. U komt dan ook aan de beurt ondanks uw gewauwel.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.