Peilingen: Kiezer positief over klimaatbeleid ondanks stikstofcrisis, wenst behalen doelstellingen Klimaatwet

Het panel van Maurice de Hond (Peil.nl) beantwoordde vragen over hoe kiezers denken over de Klimaatwet, de doelstellingen van het klimaatbeleid en of de Rijksoverheid de doelstelling moet handhaven en eventueel de maatregelen moet vergroten. Uit de antwoorden van de respondenten blijkt dat kiezers voorstander zijn van handhaving van de Klimaatwet en dat de regering zich moet inzetten om de doelstellingen daarvan te behalen. 

Kiezers wensen forse reductie van CO2-uitstoot

Bron: Maurice de Hond / Peil.nl
Bron: Maurice de Hond / Peil.nl

Als we kijken naar de bovenstaande tabel wordt direct duidelijk dat kiezers voor het merendeel achter de 2030 doelstellingen van de Klimaatwet staan. Zo’n 57% van de kiezers is voorstander van het behalen van het 2030-doel. Met name kiezers van GroenLinks, D66, Partij voor de Dieren en de PvdA willen dit. Steun voor het behalen van een 50% reductie van broeikasgassen-uitstoot in 2030 is echter het minst sterk aanwezig bij kiezers van Forum voor Democratie en de PVV. Bij andere partijen is men meer verdeeld.

Geheel anders zijn de cijfers als we kijken naar de steun voor de doelstelling voor het jaar 2050. De overheid heeft zichzelf namelijk gecommiteerd aan het realiseren van een reductie van de CO2-uitstoot in 2050 met ruim 95%. Voor het behalen van dit klimaatdoel is een minderheid van slechts 47% van de kiezers voorstander. Zogezegd is steun voor de 2050-doelstelling net zo groot als het verzet.

De patronen geldig voor de steun voor de 2030-doelstelling gelden zien we ook weer terug in de antwoorden op de vragen over de 2050-doelstelling. De steun voor het behalen van de 2050-doelstelling is lager omdat bij vrijwel elke partij minder kiezers voorstander zijn, onafhankelijk van de politieke richting. Kiezers laten verder weten niet nog meer maatregelen op het gebied van klimaat te moeten slikken.

Wel is ruim 35% voorstander van het uitbreiden van het klimaatbeleid als de doelstellingen van de Klimaatwet niet worden bereikt tegen 2030 en 2050, terwijl 38% van de kiezers de doelstelling meer als richtsnoer ziet dan een daadwerkelijke doelstelling die voor de volle 100% behaald dient te worden. Zogezegd wensen veel kiezers een ‘foutmarge’ in het behalen van de doelstellingen:

Doelstellingen strikt hanteren, of toch niet?

Bron: Maurice de Hond / Peil.nl
Bron: Maurice de Hond / Peil.nl

Met de huidige steun voor het klimaatbeleid van Rutte 3 valt niet anders te concluderen dan dat de Nederlanders zich niet laten afschrikken door de economische schade veroorzaakt door de stikstofcrisis en evenmin de doelstellingen van de Klimaatwet verwerpen vanwege één slechte ervaring met de stikstofproblematiek. Nederlandse kiezers blijven, zoals blijkt uit de peiling van Maurice de Hond, relatief positief over de Klimaatwet en de klimaatdoelen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

82 reacties

 1. Aardappeltjes

  De Propaganda van het nos nrc Volkskrant trouw etc heeft de afgelopen 40 jaar de hersentjes van de nederlanders goed onder controle.
  China Rusland en noord Korea likken hun vingers er bij af zoals de huistrol zou tikken met zijn eeltloze dunne vingertjes.
  De hoax die er nu op de nederlanders af word gevuurd word gelukkig deels doorbroken door de boeren met hun nuchtere verstand.

  1. Blitzkrieg

   Aardappeltjes : Volgens mij wil de kiezer een soort klimaatbeleid light, wel de “lusten” maar niet de lasten. Mensen haken af bij Groen Links en willen dat de PVDA er een mooier papiertje omheen doet.

   1. Mezzadra

    Dit is de spijker op de kop: de kiezer snapt de klimaat-en milieuproblematiek wel maar wil er geen offers voor brengen.
    Dat is een niet houdbare situatie en daarom zal het Kabinet leiderschap moeten tonen.

    1. nml

     er is geen klimaat of milieu problematiek om te snappen strontvlek , snap dat nou is tar-rel

    2. Mariposa78

     En weer doet onze beroeps leugenaar even snel een ceteris paribus.

    3. Abn

     Not in MY backyard.

     1. hans-e-pans

      Wanneer gaan mensen nu eens zelf nadenken, en niet alles wat ze voorgekauwd krijgen na papegaaien?

   2. Roger7

    @blitz er zullen er zeker genoeg zijn die die overstap maken, immers wel lekker deugen en protesteren, maar na het protest toch even naar McDonald’s en niet de auto eruit en internet abbo en electrische fiets/scooter en hun 90 cm kookfornuis en natuurlijk 2 x per jaar de binnenkant van het huis schilderen 10 min per dag douchen etc etc
    Hypocriet volk.
    We moeten zeker iets doen aan de vervuiling die we zelf veroorzaken..
    En die begint bij iedereen max 2 kinderen mondiaal en andere impopulaire maatregelen, maar niet door dit soort zeer misleidende propaganda over stikstof en co2 verhaaltjes waarvan de waarheid van dit verzinsel werkelijk in de buurt komt van hooguit 1%

 2. Kretoloog

  Hersenspoelen, een gekende methode door de communisten. Wordt nu met succes toegepast door de Europese Unie bij het klimaat- en immigratiebeleid. Met Nederland als het meest meegaande lid. Terwijl paradoxaal genoeg, de vroegere communistische staten hun gezonde verstand bewaren. Maar ja, die stoelen op ervaring en zijn niet meer zo dociel.

  1. Balkebrij

   De hele klimaatvervalsing zoals die nu door de overheid word gepropageerd is werkelijk debiel, de zure regen is er werkelijk niks bij.
   Er is geen stikstof probleem eventuele ammoniak verbindingen zouden mogelijk lichte milieuschade kunnen opleveren.
   De hele protest lobby clubb onder financiering van soros, beseft niet dat als je puur kijkt naar vervuiling, dat alles wat wij doen vervuilend is. dan kunnen ze zich beter vestigen in Rusland ergens in het bos/oerwoud bij aankomst alle luxe en kleding inleveren en hooguit een mes meegeven, kijken hoe ze dan piepen.

  2. Vlaswiek

   “Hersenspoelen…”

   Herhalen inderdaad. Dit lukt (nog) gemakkelijk omdat de linksfascisten die in de Staatsmedia zijn verankerd.

   Maar het tij is gekeerd hoor. Mooi voorbeeld is de FDF (Farmers Defence Force). Zij zijn in enkele maanden uitgegroeid tot een levend platform met meer dan 40.000 leden. Inmiddels voeren zij, en dus niet LTO, gesprekken met Carola Schouten.

   Iets soortgelijks zie je met FvD. Die gaat buiten alle paden en heeft een bloeiend sociaal netwerk opgebouwd met bijdragen en filmpjes die massaal worden bekeken. Niet voor niets werd FvD de grootste na de verkiezingen van 20 maart 2019.

   De oude politiek is al gestorven en dat weten ze. Er zijn nu nog stuiptrekkingen, maar bij de volgende verkiezingen wordt FvD opnieuw de grootste omdat ze een daadwerkelijk verhaal hebben dat de noodzakelijke politieke veranderingen teweeg zal brengen.

   1. Watcher

    Dom gezwets van onze glibberige christenterrorist Lugár.

    Vorige topic bleef je ver vandaan en met rede..

    1. Vlaswiek

     Héé dom pikkie noga, heb je wel een gehoord van het script?

     Jij bent zo dom en laagschedellig dat jij erin mag.

     Dag dikke dombo!

     😛

   2. Blitzkrieg

    Vlaswiek : Ik ben de eerste die dat hoopt. Er zijn enorm positieve trends zichtbaar, mensen zijn echt aan het wakker worden. Bij de cijfers van de Hond, zet ik hele erge grote vraagtekens.

    Ik geloof werkelijk niet dat 58% van de VVD positief heeft geantwoord op “Wilt u dat het overheidsbeleid erop gericht is dat de CO2 uitstoot in 2030 minstens 49% lager is dan in 1990?”

    Aan de ene kant zou er in 2021 bij de verkiezingen zomaar iets heel moois kunnen gebeuren (alla Trump) aan de andere kant zijn kiezers heel erg dom en makkelijk indoctrineerbaar.

    Neem de tijd om mensen te laten begrijpen hoe ze elke dag weer geindoctrineerd worden, maak ze weerbaar. Samen moeten we de omslag te weeg brengen.

    NOS is the Dutch CNN | Biased News in Holland
    h**ps://www.youtube.com/watch?v=Ht-4NOtlO6A

    1. Vlaswiek

     “Ik geloof werkelijk niet dat 58% van de VVD positief heeft geantwoord…”

     Klopt, vooral niet als je zelf nadenkt. Al onze maatregelen zijn volkomen nutteloos omdat er in klimaatland geen grenzen bestaan. Wat wij ‘besparen’ flikkeren ze in China in 1000-voud over de klimaatmuur.

     Snappie?

     1. Blitzkrieg

      Vlaswiek : Dat klimaat en het beleid heromtrend volkomen onzin zijn is duidelijk. De VVD kiezer heeft van oudsher meer met hoogovens als met windmolens, als er dan beweert wordt dat 58% van de VVD kiezers dit een goed idee vinden, heb ik mijn twijfel.

     2. Abn

      Nou vlas, als deze cijfers kloppen;
      https://www.renewableenergyworld.com/2019/03/06/chinas-renewable-energy-installed-capacity-grew-12-percent-across-all-sources-in-2018/#gref
      Dan is china duurzamer met 25% opgewekte elektra dan NL op elektra, welke volgens CBS op 7,4% zit.

      1 bron voor beiden, maar k ga er geen uren op googlen. Met de 3klovendam als megaproject geloof ik het wel. China gaat razend hard van hongersnood in de jaren 80 naar nummer 1 wereldeconomie 50 jaar later, en daar hoort ook een behoorlijke levensvetwachting bij. Volgens de staatsbureaucijfers, dus mogelijk is het een piramidespel.

    2. Watcher

     De bal ligt bij de kiezer en geloof mij maar, in de luren leggen door het FvD doen ze dus niet.
     En dat janken op de z.g linkse media gaat ook niet helpen.
     Een smiley

     1. Blitzkrieg

      Watcher : Hier om mij heen krijgen steeds meer mensen een enorme rot hekel aan de staatsmedia. Smiley terug.

   3. Nep

    WERD is precies wat het nu is!

 3. Mycase

  Nou vooruit nog 1 keer dan
  HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA wat een lul verhaal flikker toch op hahahaha

  1. Top

   Ik lach hartelijk met u mee! Leugens en bedrog is het meer niet.

   1. Mycase

    Iemand moet de stekker uit de hond trekken die is al net zo mesjogge als groen links en aanhang

    1. Mieremet

     Hij was toch gestopt die hond?Nadien zien we alleen maar leugens, de hond krijgt dus meer voor oplichterij dan voor de waarheid.

 4. Mezzadra

  “Uit de antwoorden van de respondenten blijkt dat kiezers voorstander zijn van handhaving van de Klimaatwet en dat de regering zich moet inzetten om de doelstellingen daarvan te behalen. ”

  Dat verklaart ook waarom de populisten van PVV en FvD geen electoraal garen spinnen met het heulen met boze boeren en bouwers. De kiezer snapt dat het Kabinet moet ingrijpen en met name de veestapel moet halveren.

  1. Mezzadra

   Het geeft ook aan dat de meerderheid van reaguurders op dit blog het contact met de volkswil heeft verloren.

   1. Stanly2000

    Mezzadra,
    “De steun voor het klimaatbeleid nam de afgelopen maanden aanzienlijk af. Het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) maakte afgelopen juni bekend dat nog slechts 38 procent van de Nederlanders investeringen in de klimaatproblematiek steunt. In het eerste kwartaal van 2019 was dat nog bijna de helft. Volgens het SCP maken Nederlanders zich vooral zorgen om de kosten van het beleid.”
    Hoe de Hond aan zijn cijfers komt is niet helemaal duidelijk, maar het komt niet met het SCP overeen.

  2. nml

   de kiezer begrijpt heel goed dat halvering van de veestapel en vervolgens vleesimport vanuit Bra-zilie niet werkt , slechts strontvlekken volharden in hun aperte onzin. Linkse imbicielen die verzuipen in hun eigen gelijk.

 5. Joop Klepzeikert

  Hieruit blijkt dus dat ongeveer de helft van Nederland knettergek, slecht geïnformeerd en door linkse leugens gehersenspoeld is.
  Nederland is niet meer te redden.
  Beste oplossing voor mensen die nog wel een goed leven wensen is emigreren.
  De totaal debiele klimaatplannen gaan zo gruwelijk veel geld kosten en niets uithalen dat het leven in Nederland volledig onbetaalbaar gaat maken.
  Dat is het al bijna, maar hierdoor wordt het dat helemaal.

  1. Ron

   Nee hoor het is alleen de truc om f peilingen te bepalen waar je ze houd en onder welke groep.

   De nuchtere rechtse m/v doet niet mee aan peilingen.

   Zouden we wel moeten doen, maar dan krijg je na 2 foutieve meningen in de ogen van de peilers geen uitnodiging meer om deel te nemen.

   1. Joop Klepzeikert

    @Ron: Toch vreemd dat het percentage PVV en FvD kiezers in de peilingen altijd wel behoorlijk met de werkelijkheid overeen komt.
    Ik heb meer het idee dat Nederlanders onderhand echt zo zwaar gehersenspoeld zijn dat ze de linkse leugens in de media echt geloven.
    Ga maar eens op bijvoorbeeld nu.nl kijken hoe debiel ultra links daar gereageerd wordt, door heel veel mensen.

    1. Tman

     Joop Klepzeikert:
     +++++++++ juist

    2. Ron

     Heel veel dubbel accountants bedoel je.
     Propaganda machines draaien op volle toeren en daar trappen de mensen in

  2. Vlaswiek

   “De totaal debiele klimaatplannen gaan zo gruwelijk veel geld kosten en niets uithalen dat het leven in Nederland volledig onbetaalbaar gaat maken.”

   Klopt, de belastingen gaan steeds verder omhoog. Zag afgelopen week een rekensom uit betrouwbare bron:

   Energierekening: €98
   Verbruikte energie: €48
   Klimaat- en milieubelasting: €50

   1. Joop Klepzeikert

    @Vlaswiek: En dat zijn alleen nog maar de directe belastingen. De gevolgen daarvan zullen ook zijn dat alles wat je koopt of huurt veel duurder gaat worden.
    Als daarbij het totaal debiele plan om iedereen van het gas af te sluiten en verplichten elektrisch te gaan rijden doorgedramd gaat worden ben je echt helemaal klaar.
    Dan is het leven alleen nog betaalbaar voor de mensen met 5x of meer modaal.

    1. Vlaswiek

     Inderdaad, ik heb overigens niet gevraagd naar de specificatie. Maar het percentage klopt wel. 50% belasting, daar heb je dus geen moer voor terug.

 6. Pauline Kummer

  Kortom, het besef is er. Het besef dat niets doen een laffe vertoning is t.a.v. de volgende generatie die het dan mag opknappen.

  1. tonna

   @kummer:
   Neem een komkummer,en wordt stil van vreugde,inside!

 7. JFU

  De NPO, de nationale propaganda omroep doet zijn werk heel goed. Kost wat maar je hebt ook wat.
  De kijkers hier naar worden onbewust gehersenspoeld met nep nieuws halve waarheden, en verdraaiing van feiten. Ze worden pas wakker als ze zelf de gevolgen gaan merken van dit rampen kabinet. Helaas dan te laat…

  1. Vlaswiek

   @JFU: Sceptici en vragenstellers komen inderdaad niet aan bod bij de NPO. Die luxe hebben ze nu nog. Maar het mediaschip gaat keren, let maar op.

   1. Blitzkrieg

    Vlaswiek : Tegenwoordig hebben we een klimaat journaal, er is geen ander nieuws meer als klimaat en milieu. Elk ander programma van de NPO staat in het teken van CO2 en stikstof, gisteren was er een aankondiging van een programma en dat ging over… jawel, PFAS. Onze media is echt heel erg ziek geworden. De propaganda kraan is helemaal opgedraait. Toch hoor je ook steeds meer kritische geluiden, mensen worden steeds banger om hun naam te bevuilen klimaat bagger. Dat dit uiteindelijk ook zijn weerslag gaat krijgen op nationale tv is duidelijk, de vraag is hoelang dit nog duurt.

   2. JFU

    Zal zeker gebeuren..geduld..

    1. Blitzkrieg

     JFU : Het Malieveld is gelukkig veel zichtbaarder als al dat gepolder.

 8. C.A.Barstow

  Die vervloekte linkse klimaat smeerlapperij wordt als zoete koek geslikt,
  door het immer verachtelijk slappe ruggengraatloze Nederlandse volk.
  Totdat het moment daar is dat de rekening aan de burger gepresenteerd wordt.
  U denkt toch niet dat dit hele toneelstuk buiten uw portemonnee om geregeld wordt?
  alle kosten worden op uw rug gestapeld en waarvoor eigenlijk?
  De mens probeert de werking van de planeet op een hilarische en lachwekkende wijze tegen te houden.
  De opwarming gaat door zoals het al honderden miljoenen jaren doorgaat afwisselend met ijstijden.
  Iedere euro die gebruikt wordt om dat tegen te houden is weggegooid geld.
  Wat u overhoud is een lege beurs en het gevoel voor de zoveelste keer op een gruwelijke wijze door de zittende politiek bedonderd te zijn.
  U vraagt er zelf om, blijf vooral op dat smerig linkse tuig stemmen.

  Stem FvD/PVV.

  1. Mezzadra

   “U denkt toch niet dat dit hele toneelstuk buiten uw portemonnee om geregeld wordt?”

   Dat denk ik inderdaad niet. We zullen met z’n allen grote offers moeten brengen voor het redden van de planeet.

   1. nml

    hahahahaha , strontvlek met zijn achterlijke gelul , script 🙂 🙂
    lijkt nu.nl wel hahaha

   2. ShaoKahn

    En nederland zal het wel eens doen zeker. Qua grond oppervlak nog geen vierkante nanometer groot tov de hele planeet, maar omdat nederland zichzelf de financiele afgrond instort redden we de planeet.
    Ja, droom verder

  2. Vlaswiek

   “Die vervloekte linkse klimaat smeerlapperij wordt als zoete koek geslikt…”

   Toch niet hoor! De verbondenheid die het Nederlandse volk voelt, ervaart en uitspreekt wanneer de boeren de tractor ervoor gooien, is ongekend. FvD was de grootste partij bij de laatste verkiezingen, vergis je niet!

   Linksaf weet dat, ze schreeuwen moord en brand maar hebben verloren!

  3. Tman

   C.A.Barstow :
   +++++++++

 9. Tman

  “Kiezers positief over klimaatbeleid”
  Bedoelt hij die kinderen op de foto,of de vaste hap “een dagje vrij” kinderen op het Malieveld?
  Die zijn allemaal nóg niet stemgerechtigd,wat de opperpsychoot jetten wel graag zou willen!
  Stemgerechtigde kiezers, met zelfstandig werkende hersenen geloven er niet meer in!

 10. claus

  De Nederlandse marxistische sociaal democratische meute heeft de media helemaal in de zak!
  Hitler had óók goede punten en inzichten,hij “hervormde” in dat toenmalige tijdsgewricht dezelfde marxistische meute snel, met stevige dwang, tot een nationaal socialistische autocratie!
  Dat mag ook eens gezegd worden!
  Nationaal socialisme zou wel eens dé oplossing kunnen zijn voor onze ,gutmensch,pappen en nathouden cultuur!

  1. Heinrich

   claus/
   Helemaal met je eens!
   Met Geert Wilders als de “dictator” en alles richting gevende leiddraad!
   Eigenlijk een technocratie,met Wilders als aansturende factor!

  2. tonna

   @claus:
   Elke regeringsvorm is beter dan onze gehorigheid aan de EU dictatuur!

 11. tailgunner

  Zolang je het maar zoveel mogelijk blijft roepen in het 20.00 uur NPO journaal, met een bereik van 85% van de Nederlanders, en gelijkdenkende kranten dan word het vanzelf een ‘selffulfilling prophecy’.

  Binnen de klinische psychologie is het een bekend verschijnsel. Zo hebben volgens de cognitieve gedragstherapie mensen die lijden aan een klinische depressie of angststoornissen de neiging om negatieve voorspellingen te doen over zichzelf, de toekomst en de wereld om hen heen, die ze door een focus op negatieve gebeurtenissen in het algemeen vaak daadwerkelijk zien uitkomen. Een voorbeeld is de gedachte “De wereld is slecht, en het zal slecht aflopen met de mensheid”.

  1. Mieremet

   Self-fulfilling prophecy, absoluut correct tailgunner. Net als het gevalletje Rutte, ineens loopt ie weer voor in de peilingen, geloof je het zelf. Maurice heeft een zak met geld gehad, ga daar maar van uit.

  2. Mezzadra

   Tailgunner schat de intelligentie van de Nederlander niet hoog in en beschrijft ze als willoze slachtoffers van indoctrinatie.
   Dat de gemiddelde Nederlander wordt blootgesteld aan een breed scala van informatie in een pluriform medialandschap is hem mogelijk niet bekend. Wellicht woont hij, zoals de meeste boze reaguurders hier, al jaren in het buitenland.

 12. Mieremet

  EbMaurice hoeveel hebben ze dit keer betaald om de zaak op te lichten, net als dat Rutte ineens weer zo populair is, dat viel ook niet op, lul.

  1. Mezzadra

   Je uit een lasterlijke beschuldiging zonder bewijs of logica, Mieremet.

   1. Rechtsaf

    mezzadra is ped*fiel en dat is geen leugen en geen beschuldiging want het is waar en feitelijk door mezzadra zelf onderbouwd

 13. Mart

  Als men zoals de Nederlanders met millioenen en meer te verwachten op een relatief klein grondgebiedje wonen ,is het normaal dat men zich druk gaat maken over de lucht er boven.In GROTE landen zoals hier in Brasil en Rusland hoor je er niets over want nog ruimte genoeg.Dat jullie je economie erdoor naar de gallemiezen helpen is gewoon stom.Houd de ”opvreters” buiten,daar hebben jullie meer aan.

 14. debontereus

  @de p*dofiel
  En jij uit nooit lasterlijke leugens p*do ?
  Volgens mij doe je niet anders . Je doet niet anders als de waarheid verdraaien en lasterlijke leugens vertellen over Wilders en Baudet .
  Ik snap werkelijk niet dat jij deze woorden durft te zeggen smerige p*dofiel met je script .
  Begin nu maar weer verdrietig te worden omdat iemand je weer p*dofiel noemt en ga dan maar weer met jouw zogenaamde script gooien ellendige lamzak .

 15. JochemX

  De mensen hebben geen benul wat die grappen allemaal gaan kosten. En het help geen ene moer.

 16. cuoretx

  Lolbroek dat gelooft toch geen hond. M.de Hond PvdA lid.

  1. Mezzadra

   Nee hoor, hij is zeker geen lid van de PvdA, en als dat wel zo zou zijn is dat geen enkel bewijs dat hij zijn peilingen zou vervalsen.
   Dom gelul dus.

 17. Arnoniemuss

  Wat klimaatontkenning betreft, is DDS een achterhoede gevecht. Linksom of rechtsom, er komt een klimaatakkoord. De strijd is gestreden

  1. Vlaswiek

   Jij hebt ook recht op jouw dromen. Welke partij was ook alweer de grootste bij de laatste verkiezingen van 20 maart 2019?

  2. Mezzadra

   Ja, dit is achterhoedegepruttel zonder betekenis van mensen die er geen ruk verstand van hebben.

   Laat gaan.

 18. Arnoniemuss

  @Cuoretx.
  Als het om waarheidsvinding gaat, geef ik de voorkeur aan een gereputeerd onderzoeker als M de Hond boven een rechtse
  obscure activist als Cuoretx.
  Ik neem aan dat je methodologische scholing belabberd is.

  1. Vlaswiek

   Ach jij geeft de voorkeur en je neemt aan, een voorkeurskeuze dus.

   Linksfascisten, ik ruik ze op een kilometer afstand.

 19. Joost mag het weten

  Natuurlijk willen we dit. Maar willen we het nog steeds als het, ik noem maar een bedrag, 58 miljard extra kost per jaar om de doelstelling van 2030 te halen?

  1. ShaoKahn

   Wat uiteraard door de burger betaald zal worden, maar dat snappen die blauwe pilslikkers weer niet. Nee ze rennen als kip zonder kop achter debiele rutte aan

 20. Lex

  NPO gehersenspoelde linkse gekkies.

  Waarvoor alles moet wijken voor de in hun ogen groene idealisme.

  Dat straks de burgers de rekening daar door niet meer kunnen betalen het zal ze een rotzorg zijn.

  Ik blijf hopen op een kabinetcrisis en kabinet val.

  En steeds meer en meer Nederlanders met mij.

 21. Drollevanger

  Dit is meer een strijd tussen het platteland en de stad. Dan reken ik ook steden als bv Kampen bij het platteland.
  De stad heeft de media in handen. Dus we zullen zien wie het wint.
  De Fata-Morgana,s of het gezond verstand.
  Jammer dat de Randstad tegenwoordig volkomen is losgezongen van de natuur. Daar is men zijn wortels kwijt.

 22. rujoleki

  Hou toch eens op met dat stomme gelul!

 23. Jack Flash

  Wat een lulverhaal.Maurice de hondelul laat zich betalen voor dikke onzin.De meeste mensen geloven die klimaatonzin niet eens.

 24. ShaoKahn

  En dan te geloven dat half nederland dit slikt… Misschien wordt eens tijd voor de rode pil

  1. nml

   voor wie het interesseert

   //wattsupwiththat.com/2019/11/04/the-giga-and-terra-scam-of-offshore-wind-energy/

   niet voor de tar-rel of voor malle pietje , die wuiven de feiten toch weg

 25. Julian

  Het is duidelijk dat het de Fvd en PVV stemmer geen ene reet uitmaakt hoe we de planeet voor de toekomstige generaties achterlaten. Wie dan leeft die dan zorgt.
  Lekker egoistisch!

  1. Ron

   Juist wel.
   Er wordt nu een onleefbaar wereldje gecreëerd voor onze kinderen door nutteloze maatregelen gebaseerd op een spookbeeld.

   Dat willen wij voorkomen.

 26. Jack Flash

  Maurice de Hondelul is een klootzak.
  Wat een belachelijke domme vertoning die foto met die Jetten en die kinderen…
  Je zou ze zo de straat af willen meppen.

 27. Drollevanger

  Ik denk niet dat er iets met het klimaat aan de hand is buiten het gewone aardse klimaat gebeuren.
  We zitten als Aarde in een klimaatcrisis die al minstens 3 miljoen jaar duurt. Dat is de tijd dat de mens als mens bestaat. In die laatste geologische 3 miljoen jaar hebben wij als mensen minstens 50 ijstijden doorstaan, met de daarbij behorende warme tussentijden. In de laatste tussenijstijd was het 4-8 graden warmer op aarde, en zwommen nijlpaarden in de IJsel bij Deventer. Ga hun botten maar bekijken.
  In die tussenijstijden werd het aan de tropen nauwelijks warmer, maar trok de extra warmte meer naar de polen.
  Op spitsbergen groeiden palmen.

 28. Drollevanger

  Maar ik geloof wel dat een meerderheid van de Nederlanders gelooft dat er een klimaatcrisis is. Zeker met de huidige verdraaide media aandacht op het punt van het klimaat.
  Je kunt met de juiste berichtgeving en steun van de media mensen zo gek krijgen als een deur. (zie Nazi-Duitsland, de Sovjets)
  De grote Nederlandse Rekenmeester, baas van economische zaken, prof Frans Willem Rutten, secretaris van ministerie van economische zaken rond het jaar 2000, kreeg na zijn pensionering een kudde weldenkende mensen zo gek om met bussen en ambulance-auto,s, vanaf Rotterdam naar een dal in Spanje te rijden, omdat volgens de berekening van die grote rekenmeester de wereld zou vergaan, en alleen de geredden in dat dal zouden overleven, onder leiding van voornoemde prof Rutten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.