Peiling! Boeren dreigen steun bevolking te verliezen: hakken over de sloot

Foto: Maurice de Hond stak zijn politieke thermometer weer in de bips van de maatschappij en keek naar het streepje. Oei! De boeren lijken de steun van de bevolking te verliezen. Het ís er nog wel. Er is ook nog wel begrip voor de boeren maar de irritatie begint toch wel echt de overhand te krijgen. Hieronder zijn de stellingen en de percentages te zien van respondenten die het er mee eens zijn. Wat opvalt is dat alles wat op maatschappelijke steun duidt, een beetje rond de 60 procent kwakkelt. Het sentiment is als volgt samen te vatten: 'Ja, boeren zijn slecht behandeld door de politiek/overheid. Ja, ik snap heel goed dat de boeren telkens de straat opgaan en nee, de politiek lijkt niet echt te luisteren naar de boeren. Maar hou nou eens op elke keer die snelweg te blokkeren, man!' faa344d113_boeren Het lijkt er steeds meer op dat de boeren hun goodwill aan het kwijtraken zijn. Het mollen van de provinciehuis deur in Groningen is waarschijnlijk in de hoofden van mensen blijven hangen, net als de Holocaust-vergelijking, de mogelijke supermarktblokkades en natuurlijk de snelwegblokkades die telkens weer het nieuws domineren. Is natuurlijk ook irritant. Maar eigenlijk doen de boeren het nog steeds vrij goed. Zolang zij het momentum hebben en blijven houden, terwijl de politiek te weinig lijkt te doen, zullen ze door moeten gaan. Het lastige daarmee is dat ze onophoudelijk het nieuws blijven domineren. Dat lijkt goed maar resulteert uiteindelijk in een boeren-moeheid, net zoals bij nieuws over Brexit. En wat óók niet helpt is dat sommige media een ware lastercampagne lijken te zijn begonnen. Een boer met een Confederate flag? Vast een boze witte man en nazi! Een omgekeerde Nederlandse vlag? Dat deden de NSB'ers ook! Wat ze (voor zover 'de boeren' een eenduidige groep zijn) dan wél weer goed doen, zijn dit soort spontane acties. De strijd tussen boeren en overheid lijkt steeds meer een kwestie van beeldvorming te zijn. Ik hoop dat de boeren daar tegen opgewassen zijn maar het kan héél snel écht misgaan.

Maurice de Hond stak zijn politieke thermometer weer in de bips van de maatschappij en keek naar het streepje. Oei! De boeren lijken de steun van de bevolking te verliezen. Het ís er nog wel. Er is ook nog wel begrip voor de boeren maar de irritatie begint toch wel echt de overhand te krijgen.

Hieronder zijn de stellingen en de percentages te zien van respondenten die het er mee eens zijn. Wat opvalt is dat alles wat op maatschappelijke steun duidt, een beetje rond de 60 procent kwakkelt. Het sentiment is als volgt samen te vatten: ‘Ja, boeren zijn slecht behandeld door de politiek/overheid. Ja, ik snap heel goed dat de boeren telkens de straat opgaan en nee, de politiek lijkt niet echt te luisteren naar de boeren. Maar hou nou eens op elke keer die snelweg te blokkeren, man!’

faa344d113_boeren

Het lijkt er steeds meer op dat de boeren hun goodwill aan het kwijtraken zijn. Het mollen van de provinciehuis deur in Groningen is waarschijnlijk in de hoofden van mensen blijven hangen, net als de Holocaust-vergelijking, de mogelijke supermarktblokkades en natuurlijk de snelwegblokkades die telkens weer het nieuws domineren. Is natuurlijk ook irritant. Maar eigenlijk doen de boeren het nog steeds vrij goed.

Zolang zij het momentum hebben en blijven houden, terwijl de politiek te weinig lijkt te doen, zullen ze door moeten gaan. Het lastige daarmee is dat ze onophoudelijk het nieuws blijven domineren. Dat lijkt goed maar resulteert uiteindelijk in een boeren-moeheid, net zoals bij nieuws over Brexit.

En wat óók niet helpt is dat sommige media een ware lastercampagne lijken te zijn begonnen. Een boer met een Confederate flag? Vast een boze witte man en nazi! Een omgekeerde Nederlandse vlag? Dat deden de NSB’ers ook! Wat ze (voor zover ‘de boeren’ een eenduidige groep zijn) dan wél weer goed doen, zijn dit soort spontane acties. De strijd tussen boeren en overheid lijkt steeds meer een kwestie van beeldvorming te zijn. Ik hoop dat de boeren daar tegen opgewassen zijn maar het kan héél snel écht misgaan.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

78 reacties

 1.   

  Ze zijn te zacht

 2.   

  Hahahahhahahahahahaha, ze scheiten in de broek daar in den haag.
  De boeren en bouwers zijn in staat om dit rampenkabinet te laten vallen……
  De hond kijkt in een emmer stront en voorspelt iets met zijn lulletje in een emmer snot .

 3.   

  Prachtig de boeren boezemen ontzag in, bij al die Linkse dropveters.

  Het demoniseren via Links is in volle gang.

  De Linkse media voelt zich bedreigd en gaan nu vol in de Demoniserende ankers hangen.

  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

 4.   

  Op die polderde Nederlanders moet je niet op rekenen die waaien net zo als ze stemmen met alle winden mee . Maar met gier en stront moet je toch veel meer kunnen ,rekening met een ander houden is hier niet goed besteed .

 5.   

  Die Fransen Stakers houden geen rekening met de opinie in hun land die doen alleen waar ze goed in zijn

 6.   

  Die steun is vele maler groter!

 7.   

  Zoals voorspeld.
  De macht is de boeren naar het hoofd gestegen. Logisch, want het zijn nog groentjes op dit gebied.
  Bovendien wordt de meest dominante organisatie geleid door een testosteronboer. Daar krijgt het volk na een tijdje genoeg van, zeker als door de acties de inkopen gevaar lopen.

  1.   

   Tijd voor bezoek aan psychiatrische kliniek?

   1.   

    Moet je via je huisarts regelen, @Jv, niet via mij.

    1.   

     Met mij is alles oke!
     Bij u betwijfel ik dat!

     1.   

      @ jV
      Iets mee opgeschoten met reageren op Trolletje Beukje ?
      Behalve dat hij nu weer denkt dat hij er weer 1 te pakken had [jij dus].

     2.   

      Voor jou komt het allemaal als een verrassing. Niet voor mij; ik heb het zien aankomen. Ik denk dat je daar moeite mee hebt.

     3.   

      bekmannetje heeft het zien aankomen zegt ie , hahahahaha , :) :) :)

      vaak herhalen wordt je eigen leugen van zelf waarheid in je verwarde brein bekmannetje

     4.   

      Ik heb hier onlangs nog geschreven dat de boeren bezig zijn in hun eigen voet te schieten, @weermannetje, en dat ze geleidelijk hun goodwill verspelen.
      Voor zulke waarschuwingen zal jij als socialist blind zijn, jij bent immers een wensdenker. Voor zover er sprake is van denken, althans.

     5.   

      Beukman is een linkse rat die probeert DDS te vernietigen.

      Trap er niet in mensen.

     6.   

      Nee hoor beukhol de boeren verliezen nooit de steun van de bevolking

     7.   

      Haha
      Annoying Orange is Wesley.
      Trap er niet in mensen.

     8.   

      Zoals uit het bovenstaande blijkt, heeft nog maar 54 procent van de Nederlanders sympathie voor de boeren, @Rechtsaf. Hoe denk je dat dat komt?

     9.   

      Beukman is hier permanent aanwezig nu zijn holmaat Benbow is gebant.

      Wat verteld ons dit?

     10.   

      Het valt mij op dat mijn oranje vriend precies dezelfde spelfouten maakt als Wesley (wanneer hij ze expres maakte) en Vervelling.
      Daarom speciaal voor jou een mooi gedicht van Rumi:

      Je was een droppel sperma
      Dat bloed werd, daarna groeide
      Tot zulk een schoonheid.
      O mens, kom dicht bij mij
      Zodat ik je beter dan dat
      Kan maken.

      Doe er je bekomst mee, oranje makker!

     11.   

      Nee hoor beukman, Nederland steunt massaal de boeren

     12.   

      Beukman!

  2.   

   Blijkbaar snap jij er helemaal niets van!!

 8.   

  De boeren krijgen 1 cent voor een kilo uiten, waar de supermarkten 3 euro vragen in de winkel. De supermarkten hebben een monopoly. Ze trappen andere merken eruit en nemen alleen nog hun eigen merken. Ze wurgen de overige toeleveranciers want er is geen alternatief. Het wordt tijd dat de supermarkten verdwijnen en we weer teruggaan naar kleinschaligheid. Vroeger hadden we geen plastic. Minder mensen zorgt voor minder vervuiling en roofbouw. Ik hoor in het klimaatagenda niets over minder mensen in het dichtbevolkte Nederland??????

  1.   

   @no douwt
   logisch! wat betreft de ‘peilingen’, wie wordt wat gevraagd. ik zet mijn vraagtekens bij al dat gedoe van peilingen, opinies en ga zo maar door. onze vriend de Hond waagt het niet om een peiling te doen t.a.v. de ongebreidelde immigratie.

   1.   

    t*o.nl/2019/10/13/opiniepeiling-de-hond-migratie-nederland/

    1.   

     Beukman.

   2.   

    Wesley Seneca !

   3.   

    @Seneca
    Zou deze berichtgeving ook onder framing vallen ?
    In ieder geval lijkt het me nepnieuws want de Hond lijkt me toch stiekem ook wel een links rakkertje

  2.   

   Niet verder vertellen maar die boeren sluiten zelf contracten af met supermarktorganisaties om een van te voren afgesproken prijs te behalen.
   Kan gunstig/ongunstig zijn tov dag/marktprijs.
   Terug naar de groenteboer op de hoek, welke door de consumenten in de steek gelaten is?
   Sukses met uw Mission Impossible.

   1.   

    Dat is inderdaad geheim.

   2.   

    EU kok : De groene druif-nichten halen hun bio voer uit de supermarkt waar de E numers welig tieren, wat een geloof is die bio nichterij toch. Bio voer, pixel landbouw, eerlijke prijs voor een eerlijk product… Ondertussen worden hele oerwouden versnippert en verstookt als biomassa. Voor kaalslag in Nederland hebben we een oplossing gevonden, dat noemen we natura 2000 gebied.

 9.   

  Nog even en het kantelpunt is bereikt.

 10.   

  De boeren moeten nog veel harder actie voeren!
  Ze moeten lak hebben aan het volk want alleen als het volk zelf iets aan de lijve ondervinden, veroorzaakt door de monsters Rutte en Co, dan zouden ze wel graag zien dat iedereen solidair is met hen.
  We zullen zien hoeveel klagers en woede er komt als de eerste grote bedrijven zoals de bouw, hoogovens en allerlei andere bedrijven kapot gaan door de klimaat maatregelen.
  Dus boeren, ga gewoon door want zwijgen betekent akkoord gaan met deze idiote klimaat maatregelen!

  1.   

   Jv : De uitspraak rondom urgenda zal de onvrede nog een stuk duidelijker maken.

 11.   

  Zet hem op boeren. De linksen zijn weer bezig met nep nieuws Ze voelen de bui hangen. Ook hebben ze het over oud nieuws want ze kunnen verder niets vinden.

  1.   

   De politie heeft woensdagavond een 17-jarige tractorbestuurder uit de gemeente Westerkwartier (Groningen) aangehouden voor het hinderen van een ambulance op de A7 tussen Beerta en Scheemda. De ambulance vervoerde een patiënt en had het zwaailicht aan.

   1.   

    Hoe kom je daar bij?? Was je erbij??

 12.   

  Ik geloof dit nieuws niet.
  Men probeert weer verdeeldheid te zaaien.
  Die Ruttekliek moet weg.
  Zij zijn het probleem.

 13.   

  Daar scoor je punten mee …

  De boerenacties in Groningen pakten woensdag dubbel beroerd uit voor een vrouw uit Bad Nieuweschans. Eerst knalde ze met flinke snelheid op een file die door trekkers was veroorzaakt, vervolgens werd haar ambulance tot twee keer toe door boeren gehinderd.

  1.   

   Als je als vrouw van 73 achter op een file knalt dat heb je niet goed uitgekeken. De rest is nep

  2.   

   Had je net ook al gemeld stuk stront.
   Je valt in de herhaling om jouw eigen gelijk te halen over 1 incident.
   Alsof alle boeren daar schuldig aan zijn .
   Ga asjeblieft verder spelen met jouw dinkytoys sukkel .

 14.   

  Ben benieuwd hoe het met Evert van Benthem gaat, hij heeft Nederland misschien wel op het juiste moment verlaten.Net zoals mijn oom, die in 1948 naar Canada ging,omdat hier geen plek was voor jonge boeren.

  1.   

   Oei, dus op het nippertje :) :) :)

 15.   

  Ik moest er net een boertje van laten.

 16.   

  Het is te begrijpen dat het draagvlak voor de boeren daalt, nu even plaats en rust dames en heren van de boeren en landbouw ondanks de problemen die op u afkomen.

 17.   

  En hoe verklaart mijnheer de Hond dit dan:

  ht*ps://www.nporadio1.nl/standpunt/2019-12-18

  Dat zijn er een paar meer dan 1000! Bijna 25.000 stemmen uitgebracht.

  1.   

   toetssteen : Volgens Wout Willemsen stak Maurice de Hond zijn politieke thermometer weer in de bips van de maatschappij, waarschijnlijk zat hij een beetje teveel naar links.

 18.   

  Begint DDS nu een linkse medium te worden het lijkt er wel heel veel op.

  De boeren hebben heel veel steun op een paar zeurkousen na.

  Geen boeren geen eten.

  1.   

   Dat valt wel mee @Lex. 80 procent van wat ze verbouwen gaat naar het buitenland.

   1.   

    Dankzij die export verdient de landbouw jaarlijks ruim 45 miljard (45 MILJARD !) euro voor de Nederlandse economie.

    Ik ben benieuwd of Beukman zich een voorstelling kan maken wat de consequenties zijn voor onze schatkist als die 45 miljard komt weg te vallen…

    1.   

     Quote: Dankzij die export verdient de landbouw jaarlijks ruim 45 miljard (45 MILJARD !) euro voor de Nederlandse economie.
     .
     Verdienen?
     Omzet, bruto of netto rendement wat ten goede komt van de Nederlandse boeren?

     1.   

      Quote : voor onze schatkist als die 45 miljard komt weg te vallen…
      .
      Wat?
      Storten die boeren hun omzet/bruto/nettowinst in de schatkist?

     2.   

      EU kok?

    2.   

     “Geen boeren geen eten” is iig niet waar.
     Beter als we in ons kleine landje niet meer verbouwen dan we opkunnen.
     Sperziebonen uit Egypte vliegen is waanzin.
     En overbodige boeren omscholen.

     1.   

      Alleen voor eigen behoefte produceren? Onzin, we maken deel uit van Europa. De meeste export van landbouwproducten gaat trouwens naar onze buurlanden België en Duitsland en naar Frankrijk. En wij importeren uit die landen weer graan, olijfolie en wijn. Niks mis mee!

    3.   

     De uitkeringen van zowel Eu dik als Beukhol per direct stoppen en hup aan het werk zetten..

     1.   

      Voor de helft van het geld!!

 19.   

  Mijn Opa dat was pas een veelzijdige boer ,30 stuks roodbont m.r.ij melkvee,40 stuks jongvee , 200 legkippen, 50 vleesvarkens,en tenslotte een bijenstal met 30 kassen plus een moestuin voor 9 hongerige kinderen. En het belangrijkste van alles, geen schulden bij de bank. Een vrije boer dus.

 20.   

  Tuurlijk verliezen de boeren nooit de steun van de bevolking

 21.   

  gebruik je boerenverstand , steun de boeren en stem pvv

  tot ziens bij de verkiezingen

 22.   

  55% heeft er genoeg van, over 54% die hen wel steunt.

  Ik heb herhaaldelijk voorspeld dat de publieke opinie zich op den duur tegen de boerenprotesten zou keren. Dit is het logische gevolg van de overlast die de acties hebben veroorzaakt. Als de boeren de voedselvoorziening hadden platgelegd, waar zij op het laatst van terugschrokken, hadden ze nog minder steun gehad.

  1.   

   55% en 54% is 110%. Dat kan niet Maria. Je eerste getal moet 45% zijn. Een ruime meerderheid steunt dus de boeren.

   1.   

    Bafff, Rammstein gaat op zijn platte plaat.

    1.   

     Leg uit.

    2.   

     Ja, ik zie het al. Kromme zinsconstructie van Maria Brandegeit die uitnoodde tot verkeerd lezen,.

   2.   

    @Rammstein

    Over de protesten zijn er aan de kiezers twee vragen voorgelegd:

    – Ik heb sympathie voor de acties van de boeren (54%)
    – Nu weten we het wel en moeten de boeren de komende tijd geen actie meer ondernemen (55%).

    Het komt er dus in feite op neer dat meer mensen willen dat de boeren de acties stopzetten dan dat zij willen dat de boeren de acties voortzetten. De boeren verliezen de steun.

    Eerder voorspelde ik al dat de boeren de sympathie van het volk zouden verliezen als zij bleven volharden in radicale acties of distributiecentra gingen blokkeren. Mijn voorspelling komt uit; de publieke opinie is langzaam aan het kantelen. De snelheid waarmee dit gaat hangt van de protesten af.

    1.   

     De boeren zijn jarenlang door de politiek slecht behandeld 60%
     De steun voor de boeren neemt massaal toe in Nederland…

    2.   

     @Meriadoc. Zo denk ik ook. Hoewel wij begrip voor de boeren hebben, al die heftige tractor protesten zullen gaan averechts gaan werken, als zij doorgaan.

  2.   

   Nederland steunt de boeren massaal, ondankbaar Nederland minachtende honden als occult fantasietje en EU dikcje, die hun stukje vlees en melk voor weinig kopen, moeten kruipen voor de overheid want daar komen hun uitkerinkjes vandaan…

  3.   

   QUOTE Meriadoc Brandebok 5 uur ago Beantwoorden
   55% heeft er genoeg van, over 54% die hen wel steunt. END

   Ons rekenwonder in de bocht :) :) :)

   maar gauw je schoolgeld terughalen brandende bok.

 23.   

  Vandaag een artikel in Trouw over gematigde boeren die verenigen in een nieuwe Boerenraad. Ze zijn niet voor tractorblokkades. Zij vinden dat wegblokkades niets zullen oplossen behalve een hoop ellende voor de gewone bevolking. Deze nieuwe Boerenraad
  geeft de voorkeur voor samenwerken om oplossingen voor problemen uit te zoeken.
  Zij willen doorgaan als verantwoordelijke boeren die zowel voor hun vak opkomen, en ook
  begrip hebben voor de milieu problemen. Maar ze zijn niet van plan om als oproerkraaiers te gaan optreden.

  1.   

   Goed om te lezen!
   Waarom zouden boeren niet kunnen polderen?

   1.   

    steun de boeren ONVOORWAARDELIJK, verpletter de regenten

    stem sociaal , stem PVV

  2.   

   knettergek

 24.   

  Gelul. De boeren hebben gewoon de steun. Het volk is deze regering zat en Maurice de hond, is een linkse hond die de main stream media lekker naar het mondje praat. We worden nog steeds constant voor gelogen. Die dit kabinet, de linkse media en al die zogenaamde Maurice de honden.

  Het is één grote liegende tering bende in dit land geworden. Alles om de mensen Dion, stil, geest dood te houden. Wordt wakker….

 25.   

  Boeruhh!!!! Boeruhh!!!! Boeruhh!!!! Boeruhh!!!! Boeruhh!!!! Boeruhh!!!! Boeruhh!!!! Boeruhh!!!! Boeruhh!!!! Boeruhh!!!! Boeruhh!!!! Boeruhh!!!! Boeruhh!!!! Boeruhh!!!!

  1.   

   De msm en uiteraard pinokkio en zijn roversbende zou zo graag de steun van de burgers willen vernietigen voor de helden….de boeren en bouwers.
   Helaas zal ze dat niet lukken ,vooral niet buiten de randstad.
   Wij staan hier in Drenthe nog steeds achter de boeren en steunen elke (harde) actie tegen dit rariteiten en roverskabinet…

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!