Thierry Baudet openbaart 'voorstander' te zijn van het populisme! 'Ik sta aan de kant van de bevolkingen'

Geen categoriedec 12 2019, 10:00
De rapporten vliegen je om de oren in politiek Den Haag. Dit keer is het de beurt aan het eindrapport van de staatscommissie over het parlementair stelsel. Geheel volgens traditie wordt er weer flink gedebatteerd over zo'n rapport als deze naar buiten is gebracht. De heren politici moeten tenslotte hun woordje klaar hebben staan, nietwaar?!
https://www.youtube.com/watch?v=PLu1o0zRvTE
Bij dit debat was ook FvD-voorman Thierry Baudet aanwezig. We kennen Baudet allemaal als een flamboyante politicus, die er niet voor terugdeinst om eens een stevige of opmerkelijke uitspraak te doen. Zo zien we op de beelden van Lissauer dat dit debat hierop geen uitzondering vormt.

"Wat ik wilde toevoegen aan deze discussie, is dat een aantal sprekers die ik heb gehoord benadrukken dat er een institutionele of een interne reden zou moeten zijn voor het willen aanpassen van ons democratisch bestel. Bijvoorbeeld: er is toenemend wantrouwen of er is sprake van een wildgroei aan moties of andere dingen die te maken hebben met het systeem zelf. Logica binnen het systeem zelf. En wat ik wil toevoegen aan die discussie is een externe reden. Dat is namelijk dat ik het idee heb dat er in Nederland, en in alle ontwikkelde democratieën, sprake is van stilstaand water aan de top. Dus er is een kleine groep mensen die overal in de westerse wereld de macht heeft verkregen. En daar is geen sprake meer van een reële afspiegeling van de opvattingen die leven in de samenleving."

Formuleren kunnen we wel aan Thierry Baudet overlaten. Naar mate het debat zich vorderde kwam de leider van Forum voor Democratie met een paar ontboezemingen. Maar eerst legde hij even knip en klaar uit waar al dat wantrouwen volgens hem vandaan komt.

"Ideologisch zijn de mainstream politieke partijen in alle westerse landen, maar ook hier in Nederland, het gewoon eens. Ze zijn grosso modo voor de Europese Unie. Ze zijn grosso modo voor een demografische transitie waarbij wij allen wereldburger worden en geen herkenbare volkeren zullen zijn in de nabije toekomst, enzovoort. En de bevolkingen zijn daar tegen. En dat is waarom er wantrouwen is."

Baudet zette z'n statement kracht bij door eventjes mede te delen dat hij 'aan de kant van de bevolkingen' staat en voor 'democratische vernieuwing' is. Hij wil een 'correctie aanbrengen' op die 'scheefgegroeide elites'. De FvD-fractievoorzitter wil dat de elites minder macht krijgen en dat de bevolkingen het 'voor het zeggen krijgen'. 'Daarom ben ik een voorstander van het populisme, enzovoorts', voegde hij er nog even aan toe.

"Ik weet dat de meesten van jullie het hier niet mee eens zijn, want ik ben hier natuurlijk ook gekomen om jullie te bestrijden en te verslaan. Maar ik wilde het wel gezegd hebben, want ik strijd met open vizier."

Ja, ja. Thierry is weer eens on fire, zullen we maar zeggen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten