Politie blijkt zelf ook ‘iets te voorbarig’ en doet toch geen aangifte tegen Thierry Baudet

De Nationale Politie ziet toch af van een aangifte tegen Thierry Baudet in de zaak rondom de inmiddels beruchte ‘Marokkanen-tweet’. Gisteren gaf de politie nog aan te onderzoeken of de tweet van Baudet strafbaar zou zijn. Dat blijkt niet zo te zijn. Volgens de politie is de zaak daarmee afgedaan.

Thierry Baudet kan eindelijk weer opgelucht adem halen. Na een weekend vol stormachtig vaarwater vanwege een voorbarige en intuïtieve tweet van zijn hand lijkt de kou nu dan echt uit de lucht. De Nationale Politie, die eerder nog dreigde om Baudet aan te geven, ziet toch af van een aangifte tegen de FVD-leider.

Niet alleen binnen de mainstream media was er beroering ontstaan over de tweet van Baudet – waarin hij beweerde dat twee ‘dierbare vriendinnen in de trein waren lastiggevallen door vier Marokkanen’. In werkelijkheid ging het om controleurs in burgers.

Ook De Dagelijkse Standaard was even helemaal klaar met het ondoordachte geneuzel van Baudet en berichtte daar dan ook veelvuldig over.

Nadat Baudet vandaag ook nog een tik op de vingers kreeg van zijn leermeester Theo Hiddema lijkt het schuim nu eindelijk opgedroogd: Thierry was te voorbarig en de politie speelde dat spelletje net zo hard mee.

Nu moeten zowel Baudet alsmede de Nationale Politie weer op volle kracht vooruit. Er is immers -voor beide kampen- nog genoeg werk te verrichten in Nederland.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

66 reacties

 1. Isengrijn

  Twitteragent:

  “…Na intern overleg en na afstemming met de betrokken collega hebben wij besloten geen aangifte te doen. Voor ons is de zaak afgedaan…”

  Drie van de vier zijn FvD-stemmers?
  Zij konden er wel om lachen blijkbaar…

  1. Zweedse kok

   Rechters stemmen D66.
   Politie stemt FvD.
   Waar moet dat heen, hoe zal dat, waar komt al die rotzooi toch vandaan ?

   1. RvdBe

    Die rotzooi komt van links en rechts mag het opruimen.
    Toch wel typisch, mensen die de dagelijkse praktijk mee maken stemmen FVD, degene die daar totaal buiten staan d66

   2. Isengrijn

    We gaan allemaal naar de verdoemenis…
    …Ach en wee.

    1. Hard

     Isengrijn?

   3. Heinrich

    zweet kok/
    “Politie stemt FvD”
    Logisch, de politie heeft dagelijks de directe confrontatie met het getinte tuig, en weet dat zolang “links” regeert er weinig gaat veranderen!
    Rechters hebben totaal geen realistisch beeld van de maatschappij ontwrichtende gebeurtenissen in de échte criminele wereld!

    1. Shadow1100

     Het zal verplicht moeten zijn voor rechters en officieren van justitie om minimaal 2 x per jaar een zaterdagnachtdienst in een (middel) grote gemeente mee te draaien met de politiemensen op straat. Dus NIET van uit de meldkamer of zo, maar met de poten in de stront……..

 2. Beukman

  Dit zal in het volgende Thierry-Journaal breed worden uitgemeten.
  Maar wat zal hij stiekem balen. Vervolging had hem een heleboel nieuwe leden opgeleverd.

  1. nu ik

   vreemd , het bekmannetje denkt te weten dat vervolging positief is voor een politicus.

   bekmannetje doet weer een vogelaartje , K N E T T E R G E K

   1. Isengrijn

    Nou ja, het heeft Wilders toen geen windeieren gelegd.

    1. nu ik

     onzin bewering of heeft uw cijfermatige onderbouwing ?

    2. Kretoloog

     Huh? De PVV heeft nog steeds maar 1 lid.

     1. Isengrijn

      Juist Kretoloog.
      Stemmers dan.

     2. Zweedse kok

      De PVV heeft nog steeds maar mannelijk 1 lid.
      In de volksmond, herstel volkshand, herstel ergens ook wel l*l genoemd.

     3. Hard

      Zweet Cock?

     4. Kretoloog

      Zweed kok: je bent een viespeuk.

     5. Fonz

      zweet sock kok?

     6. Hard

      Zweet Cock inderdaad.

     7. Cootje

      Het kleinste clubhuis van Nederland heeft ook maar een lid en dan moet hij nog staan ook

   2. Beukman

    En alwéér zijn we het eens, dik vriendje van me! Wij weten beiden dat Leiders van populistische partijen gedijen bij slachtofferschap.

    Pinokkio heeft sowieso al een Messias-complex. Reken maar dat die zichzelf graag aan het kruis zien hangen, ons met die reebruine stuiters aankijkend die zeggen: “Kijk! Kijk wat ze met mij hebben gedaan! Word daarom lid van FvD!”

    1. Rammstein

     ‘Pinokkio’ is een erenaam die al lang geleden door Rutte werd gewonnen en die hij jaar na jaar prolongeerde. Op DDS wordt De Grote Leugenaar der lage Landen al zeker 5 jaar zo genoemd.

     Het getuigt van een totaal gebrek aan creativiteit en fantasie dat Beukman niet in staat is een nieuwe, vrije en passende bijnaam voor Baudet te verzinnen. Linkse armoede zullen we maar zeggen.

     1. Beukman

      Het zal je zijn ontgaan dat de heer Baudet de Pinokkiobokaal met de grote oren inmiddels van Rutte heeft overgenomen. Ik kan niet altijd leuk en origineel zijn, vriend. De waarheid moet ook nog verteld worden.

     2. Blitzkrieg

      Beukman : Baudet is samen met Wilders de enige die het Marrokanen probleem durft te benoemen en actie wil ondernemen getuige meerdere moties. Wat nou pinokkio, blijf aub in je eigen bubbel.

     3. Rammstein

      Het is onmogelijk Beuk, dat Baudet na slechts 1 onhandige tweet de Pinokkio-bokaal van Rutte overneemt: Rutte heeft met zijn meer dan 100 flagrante leugens waar de hele Nederlandse bevolking aantoonbaar de dupe van is, een voorsprong van lichtjaren.

      Geeft het nu maar toe: je kunt geen nieuwe, passende bijnaam bedenken voor Baudet. Daar ben je gewoon te stom voor.

     4. Blitzkrieg

      Rammstein : Beukman leidt weer af van de eigenlijke kwestie en dat is het Marrokanen probleem. Typisch links, zolang hij jou aanvalt kan hij de eigenlijke discussie vermijden.

     5. Fonz

      beukhol neemt zoals gewoonlijk een minderheidsstandpunt in hier, dit doet beukhol om te zuigen (zuigmans) zonder inhoudelijk te zijn.
      beukhol zou blij moeten zijn met leiders die het voor Nederland opnemen maar beukhol is er als nedermoslim duidelijk niet van gediend..
      De kans is groot dat hij gaat aanklagen…

     6. Beukman

      Marokkanenprobleem, @Blitzman, afleiden? Laten we het dan even over jouw Leider hebben. Die gebruikte het feit dat twee zogenaamde dierbare vriendinnen niet meteen gewoon hun plaatsbewijzen lieten zien aan twee controleurs, zoals elke rechtgeaarde burger hoort te doen, om te gaan zwatelen over vier Marokkanen die de dames ernstig zouden hebben lastiggevallen.

      Jij bent het vlees geworden bewijs dat Pinokkio’s framing heeft gewerkt, want jij en andere kritiekloze Thierry-groupies zwatelen nu verder over het “Marokkanenprobleem”.

      De Leider van de Partij van de Liefde kan zo weer een nieuw boekie schrijven: Framen doe je zo.

     7. Blitzkrieg

      Beukman : Als ik ergens het vleesgeworden bewijs van ben dan is het wel de moeheid van de deug mens. Je leidt weer af van de echte kwestie weg kijker, het Marrokanen probleem.

     8. Beukman

      Jij bent als die vent die bij de psychiater een Rorschachtest doet, in elke vlek een stelletje n*kende mensen ziet, en vervolgens de psychiater verwijt dat deze overse*t is, @Blitzman.
      Dit gaat voor de verandering niet over Marokkanen maar over het liegbeest Baudet, die en passant Nederlanders dominee-achtig “kinderlijk naief” noemt.

      Jij praat het baasje na, jij tuint in zijn onschuldige ogen. Door Pinokkio’s leugen over vier Marokkanen kan jij alleen nog maar aan Marokkanen denken. Als jij straks bij je psychiater naar die inktvlekken kijkt, ga je hem vertellen dat er Marokkanen op staan.

     9. Blitzkrieg

      Zuurmans :
      Ruim helft van vrouwen in Amsterdam geïntimideerd op straat
      h**ps://www.ad.nl/amsterdam/ruim-helft-van-vrouwen-in-amsterdam-geintimideerd-op-straat~a1dfe2e0/

      Terwijl jij je druk maakt om een tweet houd ik me bezig met echte problemen, zielepoot.

     10. Beukman

      Je maakt het steeds bonter, @Blitzman. Eerst van de leugens van de Leider proberen af te leiden naar het Marokkanenprobleem, en nu naar het mannenprobleem, waarvan je overigens zelf deel uitmaakt.
      Wat krijgen we daarna: het klimaatveranderingsprobleem?

     11. Hard

      Zuigman

     12. Blitzkrieg

      Beukman : Het is precies hetzelfde probleem dat weet zelfs Halsema. Halsema is een mooie brug naar klimaat, ben alleen bang dat je het Marrokanen probleem niet oplost met een windmolen. Ga nu maar lekker slapen, ben je morgen minder chagrijnig.

    2. Blitzkrieg

     Beukman : Baudet vindt jullie naar misselijke mannetjes! Nodig hebben? Nooit van z’n leven, je lijdt aan grootheidswaanzin.

     1. Beukman

      Ik ben inderdaad heel naar tegen die arme Thierry, @Blitzman. En dat doe ik uit medelijden, zodat hij toch weer even in de slachtofferrol kan kruipen.

     2. Blitzkrieg

      Beukman : Je bent inderdaad een naar mannetje, Baudet zal het echter niet deren die gaat lekker door waar hij mee bezig is. Mij interesseert het niet wat je doet, uiteindelijk zal jij moeten leren leven met de zure walm die om je heen hangt.

  2. Vraagtekentje

   Eind goed, al goed, “leukman”

 3. Jack Flash

  Het moest ook niet veel gekker worden.
  Het Wildersproces is al farce genoeg.

  1. nu ik

   Ooh zal op de achtergrond enige politieke druk geweest zijn. Hiddema had deze zaak met liefde en gedrevenheid verdedigt

 4. Kidogo

  Poeh een pak van hart , stem FVD !

 5. plakband

  De NS moet een meldpunt inrichten.
  Intimiderende lichtgetinte controleurs, meld het hier.
  Voor je het weet is het meldpunt overbelast.
  Gevolgen: noppo, nada.
  Dan drogen de meldingen vanzelf op.
  Probleem opgelost.

 6. Brenda Welsh

  Wordt het niet eens tijd om mr. Hiddema naar voren te schuiven als 1e man en waarschijnlijk toekomstig MP?

  1. Hard

   Brendah Graatsma Quispel?

  2. Kretoloog

   Nee Brenda, wij van FvD hebben al gesloten dat Annabel de volgende MP wordt. Onze eigenste Iron Lady uit Amsterdam. Die gaat Jessie en Lowie en Robbie helemaal fijn knijpen.

   1. Hard

    Hahaha, Kretoloog gaat in discussie met de ultratrol. 🙂

 7. Zweedse kok

  Kan er ook een meldpunt voor mannen met een (ver)zonnebril en vlakgom komen ?

  1. nu ik

   heb liever een meldpunt over spaanse inquisitie cockje

 8. Marlene

  Ik denk dat de FvD aanhang, leden, wel woedend zullen zijn. Dit was toch een zaak waarvoor je de straat opgaat. Of zie ik dit verkeerd?

  1. Isengrijn

   Welnee, Marlene.
   Negen van de tien gevallen betreft het namelijk wel Marokkanen, niet?
   Ik denk dat veel leden/aanhangers dit door de vingers zien.

  2. Fonz

   Ja het akelig stil bij diegene die Baudet voor van alles en nog wat uitmaakte

  3. trutje

   Marlene de Marokkanen mogen blij zijn hoe vaak zijn ze hier niet weggekomen met wat ze hier uitgevreten hebben. Voetballen met bloemenkransen na de dodenherdenking, doodschoppen van een scheidsrechter, in Nijmegen met een scooter een man doodgereden omdat ze wegvluchtten voor de politie, in Nijmegen een juwelier overvallen die in een kuil viel en later was overleden. Dan hebben we het nog niet over al die plofkraken in Nederland en Duitsland, vrouwen die lastiggevallen worden op straat en zwembaden. Nee wat Baudet zegt dat is pas erg terwijl Samson, Oudkerk en Spekman na verhouding ergere dingen zeiden over Marokkanen zonder gevolgen.

 9. Yoyo

  Wat zou de aangifte dan moeten inhouden?

  Anders kunnen we wel aangifte doen tegen meer dan helft van alle politici in Nederland….

  1. Kretoloog

   Er schijnt nog een GroenLinker (natuurlijk 1 van de NSB-partij van NL) uit Amersfoort aangifte te hebben gedaan. Met uiteraard een fraaie Marokkaanse naam. Die voelt zich door Baudet zwaar op zijn pik getrapt (wat op zich al een hele prestatie is, want rifapen zijn heel klein geschapen, zoals iedereen weet).

 10. Tman

  Wie komt dan ook op het stupide idee om getinte figuren als treincontroleurs te lanceren?
  Als deze aso’s een bijdrage willen leveren in de samenleving kunnen ze stratemaker, sleufgraver of iets dergelijks worden, dat zijn uiterst eerbare beroepen!
  Alhoewel ik nog nooit een getinte sleufgraver in action heb gezien, zal ook nooit gebeuren vermoed ik!

 11. FVD

  “Nu moeten zowel Baudet alsmede de Nationale Politie weer op volle kracht vooruit. Er is immers -voor beide kampen- nog genoeg werk te verrichten in Nederland.”

  En wat te denken van DDS, er is nog genoeg werk te verrichten om Baudet aan het kruis te pinnen, nietwaar?
  Daar hebben we de linkse sekte niet voor nodig, daar is de redactie van DDS als een soort Judas voor ingehuurd.

 12. claus

  Ik vind het overigens misplaatst en onprettig mijn treinticket te moeten tonen aan zulke figuren, het is vernederend voor een autochtone Nederlander, het geeft die gasten een misplaatst gevoel superieuriteit!

  1. Bint

   Treinticket is meestal een OV kaart.

  2. Piet51

   @claus
   Ik heb echt met je te doen, als je zoveel landgenoten met een migratie-achtergrod om je heen moet dulden. En ze hebben het allemaal verder geschopt dan jij. Vreselijk lijkt me dat. Ik hoop van harte dat je niet in Rotterdam woont, met zo’n burgemeester nota bene. En we worden bestuurd door ons parlement, die zo’n voorzitter heeft. Ook heel erg en bovendien zijn er ook nog een aantal parlementsleden bij verschillende partijen links en rechts met familie in Marokko. Dat hou je toch niet vol? En bij de populairste artiesten laat zich, verschrikkelijk, wel eens een artiest met migratie-achtergrond zien, Ali B bijvoorbeeld. En dan vergeten we voor het gemak maar al die medewerkers die we elke dag in supermarkten, andere winkels, voor de klas tegenkomen, of als hypotheekadviseur, bankmedewerker, wetenschapper. En van allen zijn we meer of minder afhankelijk.
   Weet je wat ik zou doen? Ik zou een 100% wit land zoeken en daar gaan wonen. Misschien is Luxemburg een idee, of Liechtenstein, Estland of IJsland, keuze teover. Dat is echt beter voor…., ja voor wie eigenlijk? Ik weet het, dat is echt beter voor de mensen die hier in Nederland blijven wonen en gewoon tevreden zijn met die verschillende culturen, ook van mensen die helemaal niets fout doen. Op een enkele uitzondering na dan, want het zijn wel gewoon mensen.

 13. Johnsen

  JAMMER HEEL JAMMER

  1. Hard

   Johnsen de Roder?

 14. Meriadoc Brandebok

  Zo’n aangifte was niet kansrijk geweest. Begrijpelijke beslissing van de politie. De politieman vond het kennelijk ook niet nodig.

  Thierry Baudet moet de volgende keer niet zo -> kinderlijk naïef <- zijn als hij iets overneemt.

  1. Bint

   Geen lieve vriendinnen, maar listige vriendinnen.

 15. Rieks

  Ongetwijfeld heeft de hoogste baas van het OM opdracht gegeven geen aangifte te doen, dat soort dingen blijft geheim. Want men wil natuurlijk niet nog een proces Wilders. Dat is de ware reden.

 16. Bullshit15

  Vanaf begin al gezegt dit zaakje stinkt in dat die valse tim engelbert die valse links rat er nog zo aan mee werkt diep triest
  In de politie schaam jullie in doe gvd je werk er liggen nog genoeg andere aangiften waar jullie werk aan hebben stelletje klootzakken
  Stem fvd of PVV uit de eu

 17. nu ik

  heeft de politie die mafklapper van groots liegen ingehuurd om aangifte te doen ? voor aangifte van diefstal moet je een afspraak maken en hopen dat ze de week erop tijd voor je hebben

 18. Dr. Knowswhy

  Voorbarig?

  Als men aangeeft intern te overleggen, en besluit het niet te doen, is het dus niet ‘iets te voorbarig’ Naar een goede overweging.

  Zou leuk zijn als dhr. Roeptoeter Baudet, ook eerst gaat nadenken, voor hij iets op twitter knalt, of een speech doet. Of vooral, zijn hersenen royeerd als lid.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.