Schermafdruk 2020 03 05 113958

Voorzitter Pride Amsterdam krijgt 96 'tolerante' organisaties over zich heen door vluchtelingenuitspraak

Geen categoriemrt 06 2020, 17:00
Frits Huffnagel, voorzitter van Pride Amsterdam, wordt aan de schandpaal genageld door maar liefst 95 organisaties die pleiten voor diversiteit en tolerantie. Hij zou een "xenofobe kijk op vluchtelingen" hebben. Vrijheid van meningsuiting is dan niet meer zo leuk voor dit soort clubjes!
Zie hier de 'beruchte' uitspraak van Huffnagel:

"Wij zien een kind en denken dan 'oh wat zielig', terwijl we niet die vader die daarachter staat zien die misschien oorlogsmisdaden heeft gepleegd en een moeder die daarachter staat die dat heeft gefaciliteerd. Die mensen moeten hier niet naartoe."

En inderdaad, die kans is dik aanwezig. Helemaal nu diverse conflicten al een aardige tijd hebben geduurd. Maar we zien nu ook al dat slechts 4 procent van wat Turkije doorlaat richting Griekenland, Syriër is. De rest komt allemaal uit Afghanistan, Eritrea, Ethiopië, Irak, Iran, Soedan of Marokko. Die zijn dus al niet aan het vluchten voor oorlog.
Maar logica gaat er niet in bij de deugclubjes. Die zien alleen maar dat de Gay Pride ook een vluchtelingenboot heeft en dat sommige vluchtelingen juist vanwege hun geaardheid hier zijn gekomen. Dat zo'n Huffnagel dan zegt 'stop maar even', is direct racisme, xenofobie en islamofobie, volgens de ondertekenaars van die brief.
Ten eerste is het overduidelijk dat we ook intolerante, extremistische en gewelddadige figuren binnenhalen. Wat heeft vluchten naar Nederland wegens je geaardheid dan nog voor een zin? Ten tweede liegt een flink aantal vluchtelingen: die zijn 'toevallig' allemaal 17 jaar oud en homoseksueel. Ten derde is het zijn van een 'vluchteling' een categorie, niet een identiteit. Huffnagel heeft zijn uitspraken dan ook nooit bedoeld jegens de vluchtelingen die met zo'n Pride-boot meedoen. Die wil hij ook niet het land uit knikkeren voor zover ik weet.
Ik vind het dan ook belachelijk dat Huffnagel zich heeft verontschuldigd voor z'n uitspraken. En ieder individu en elke organisatie die meent dat zijn uitspraken vallen onder één of ander '-isme' of een fobie, beschouw ik bij deze als totaal losgezongen van de realiteit en puur gericht op wensdenken. Kijk alleen al naar die namen. De paar extremisten die we hebben binnengehaald, zijn niet ineens van Nederland gaan houden of zo. Die zie ik er eerder voor aan om die vluchtelingenboot op de Pride met een raketwerper op te blazen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten