WHO tegen achterlijke, arrogante jongeren: ‘Hé, JULLIE KUNNEN OOK STERVEN AAN COVID-19!’

Het is één van de grootste ergernissen die weldenkende mensen tegenwoordig hebben: achterlijke jongeren die denken dat zij immuun zijn voor het nieuwe Chinese coronavirus COVID-19. Ze blijven met elkaar optrekken, gaan lekker buiten zitten met zijn allen, geven elkaar de hand, wassen hun eigen handen vervolgens niet, knuffelen elkaar zelfs… Je zou bijna denken dat ze het virus graag wíllen verspreiden.

Nou, de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) heeft een boodschap voor die jongeren: “Jullie zijn niet onoverwinnelijk, jullie kunnen weken in het ziekenhuis belanden, en zelfs sterven.” Ja, er zijn meer ouderen die daadwerkelijk overlijden aan het virus, maar “over de hele wereld liggen mensen jonger dan vijftig in het ziekenhuis.” Sterker nog, aldus de WHO, “het is een significant deel van de zieken.”

Hoewel ons walgelijke RIVM blijft volhouden dat schoolgaande jongeren een heel klein tot niet-bestaand verspreidingsgevaar vormen denkt de WHO daar heel anders over. Zij kunnen, aldus de topman van het WHO Tedros Adhanom Ghebreyesus, het virus wel degelijk op grote schaal verder verspreiden. “De keuzes die jullie maken over waar je naartoe gaat, kunnen het verschil maken tussen leven en dood voor een ander.”

Met andere woorden, het zal jongeren verbazen, maar er zijn twee heel goede redenen voor ze om lekker thuis te blijven in plaats van met zijn allen de hort op te gaan. De eerste reden is dat ze zelf heel ernstig ziek kunnen worden. Zolang de ziekenhuizen het aankunnen is de kans groot dat ze het overleven, ook als ze uiteindelijk op de IC eindigen. Maar in de tussentijd kunnen ze blijvende schade hebben opgelopen aan hun longen en hebben ze weken, misschien langer, van hun leven in een ziekenhuis bed gelegen, aan de beademing, etc.

Ten tweede, en dit is waar we dan toch maar hopen dat ze iets van sociaal zijn, kunnen ze de ziekte doorgeven aan anderen, waaronder aan hun ouders én grootouders. Heel gek, maar op de één of andere manier vinden mensen met een geweten dat geen leuk idee.

Nu die jongeren nog.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. Bockbeer

  Hou toch op met die bangmakerij, griep is ook dodelijk, gaan we ook niet in lockdown. Corona wordt veel erger gemaakt dan het is. We moeten nu wel in lockdown, anders missen we veel financiële compensatie vanuit de EU.

  1. Peetjoh

   Die griep doden per jaar zijn altijd mensen die al zeg maar in de bejaarden zorg zitten natuurlijk. Dus ook onderliggend lijden. Maar ook simpel weg het gegeven dat de bejaarde zorg normaal geen ambulance beld. Dus infeite gaat het normale sterf proces eerder in. Nu worden er gewoon wat meer jongeren ziek maar de meeste genezen gelukkig. Afgezien degene die dan al dan niet bekend wat onder de leden hadden. Tis wel wat anders dan griep. Vooralsnog niet met meer slachtoffers. Das afwachten. Maar wat je zegt, die van de Leyden heeft 36 biljoen vrij gemaakt dus nou mot rutte gaan pijpendansen voor geld denk ik. Kijk en of ze mening omdraait en wie de schuld krijgt. De lege winkels lag aan de hamsteraars niet aan de slechte voorraden van winkels.

 2. Bijenzwerm

  De Who heeft veel meer kennis dan het rivm die fouten maakt en ze vervolgens dan niet rectificeert.
  Mensen beseffen nog niet dat dit een gemeen griepje is die ZEER besmettelijk is.
  Een lockdown van zeker een aantal weken is echt nodig.

  1. Bockbeer

   Corona bestaat al heel lang. Alleen werden mensen met griepklachten nooit getest op Corona, ik heb ook waarschijnlijk al Corona gehad, bij een vorig griepje die ik had, maar heb het gewoon uitgeziekt, zoals de meeste mensen.

   1. ervi

    SARS CoV -2 is een NIEUWE Corona mutatie. Beweren dat jij dit ooit al hebt gehad maakt jou uniek. Misschien maakt onderzoek op jouw lichaam het verschil tussen leven en dood.

    1. Bockbeer

     Het is niet nieuw, het is een bestaand virus, alleen iemand heeft het een andere naam gegeven. Als Samsung zijn naam gaat veranderen naar Wamsung, en jij koopt een Wamsung telefoon, dan heb je nog steeds een Samsung telefoon.

     1. ervi

      Een Wamsung is een Samsung met upgrade functies. Begrijp je het zo beter?

 3. Mar

  Alle scholen, ook die van voortgezet onderwijs zijn dicht in Nederland, dus wat is nu je probleem?

  1. CLoVis

   @trol in de ‘mar’

   – Als alle scholen in Nederland dicht zijn is dat natuurlijk incluis het VO.

   – Wat jouw probleem is weet ik in ieder geval nu wel;
     niet alleen te lui om te lezen, maar ook om te denken.

 4. Kretoloog

  Test

  1. Kretoloog

   Oké, ik heb nog toegang.

   Wat ik schreef: Jongeren kunnen Corona krijgen. Ze kunnen er zelfs (een beetje) ziek van worden. Maar aan overlijden? Niet in de Westerse wereld met haar gezondheidszorg. Behalve als ze al een andere bedreigende ziekte hebben. Voor onderontwikkelde landen is het wellicht een ander verhaal. Maar daar lezen ze geen DDS!

   1. Mireille

    Denkt u dat werkelijk? Het bereik van DDS is niet zo groot als het aantal reacties doen vermoeden. Het is een speeltuin.

   2. Bijenzwerm

    Aldus professor viroloog kretoloog.

   3. Vee

    Maar als er teveel jongeren het krijgen dan beland ook een zeker percentage op de ic. Dan moet straks net als in Italië de keus worden gemaakt om dan maar een oudere te laten sterven. Als die jongere dan de richtlijnen aan zijn laars heeft gelapt iz ie direct schuldig aan de dood van jouw opa, oma, vader of moeder. Nog los van het gegeven dat jongeren het wel door kunnen geven en het beheersen nog moeilijker maken.

 5. Vee

  Die kut pubers het hele jaar te gamen en nu moeten ze perse, om dwars te liggen, allerlei buitenactiviteiten ondernemen. Wandel elke dag in het park met mijn hond en hdb met het mooiste weer nog nooit zoveel pubers daar gezien. Zelf niet in den zomers weekend. Nu moetsn ze ineens allemaal joggen en zelfs barbecuen.

  1. Mar

   Goh, van wie zouden pubers dat dwarsliggen nu hebben.

   Kenmerk van de Nederlander: Dat maak ik zelluf wel uit, ja.

   Volwassenen geven nou ook niet echt het goede voorbeeld.
   Bouwmarkten en tuincentra slaan alarm. Kom niet allemaal hierheen. Hornbach zet een teller neer bij de ingang om het aantal mensen binnen te kunnen doseren.

   1. Vee

    Niet van mij

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.