De huidige WHO is idioot en móet anders! Hervormen, anders verdwijnen!

De WHO bleef tot 11 maart ontkennen dat er een pandemie was. Veel landen baseerden hun beleid op deze ontkenning. Restricties op reizen kwamen pas laat conform het oordeel van de WHO was dat niet nodig en men experimenteerde met ideeen als groepsimmuniteit of het gecontroleerd laten woekeren van het virus omdat het de meeste mensen slechts licht zou raken. Mark Rutte hoor je er niet meer over. De WHO staat aan de basis van die verkeerde gedachten.

De Verenigde Staten verlaten de WHO. Volgens president Trump is de WHO als VN-orgaan te veel op de hand van China en is het veel te laat in actie gekomen tegen het coronavirus. “Ze hadden het maanden geleden al kunnen zien aankomen. Ze moeten het hebben zien aankomen en waarschijnlijk wísten ze het ook. De WHO heeft de boot gemist. Dus dat is iets waar we nauwkeurig naar zullen gaan kijken.” zei de president. De ‘Chinagezindheid’ van de WHO uit zich volgens Trump onder meer in de kritiek die hij kreeg van de organisatie nadat hij in een vroeg stadium de grenzen voor al het verkeer uit China had gesloten. De WHO was in een eerder stadium tegen reisbeperkingen, uit vrees voor de economische gevolgen die dat zou kunnen hebben. Inmiddels heeft de organisatie dat standpunt bijgesteld.

Is de stap van Trump terecht? Belangrijk is of de WHO aan haar taakopdracht heeft voldaan. Deze luidt:

a. to act as the directing and coordinating authority on international health work, b. to establish and maintain effective collaboration with the UN specialised agencies, government health administrations, professional groups and such other organisations as may be deemed appropriate, c. to assist governments, upon request, in strengthening health services, d. to furnish appropriate technical assistance and in emergencies, necessary aid upon the request or acceptance of governments.

Heeft WHO voldaan – en tijdig voldaan – aan deze taakopdracht? Het mandaat van de WHO is dus: A en B: coördinatie en C en D: assistentie op verzoek van lidstaten. Ik betwijfel of iemand in ons land een waterdicht antwoord kan geven of ze dit al dan niet prima hebben gedaan. Op 14 januari kwam WHO met een waarschuwing maar was die wel voldoende dringend? Is daar voldoende acht op geslagen? Lijkt me niet. Het definitieve antwoord daarop laat nog op zich wachten. Laat WHO inderdaad het oor te zeer naar China te luisteren leggen? Ook dit is niet met zekerheid te zeggen. WHO had zich niet naar het publiek moeten richten zoals ze hebben gedaan. Dat is niet in hun mandaat.

WHO is onderdeel van de VN, een organisatie waarin vooral ruzie heerst. De tendens lijkt dat dit soort internationale organisaties hun langste tijd hebben gehad omdat ze niet hebben geleverd en vooral een platform zijn voor tweespalt.

Wat wel bekend is wat de verschillende landen aan de WHO bijdragen. Volgens de bron McArthur and Rasmussen (2017) zijn de bijdragen in percentages: VS 24, VK 11, Japan 5, Duitsland 5, Frankrijk 2, Canada 4, Zweden 3, China 2, Denemarken 0.België 0, Spanje 0, Rusland 1, Brazilië 0, Zwitserland, Italië 1, Nederland 2, Noorwegen 2, Australië 3. Arabië 0, Afrika 0. Uit dit overzicht blijkt de enorme donatie van de VS aan deze organisatie. China draagt vrijwel niets bij. Dat geeft scheve ogen terwijl daar de bron van het virus is!

De Verenigde Staten zorgt voor een pluraliteit van het WHO-budget. “Wie betaalt, bepaalt”. Ik kan me voorstellen dat VS niet gelukkig is met de enorme bijdrage tot WHO en de mate waarin het land gigantisch getroffen is door corona. Het gevoelen is “ik betaal gigantisch aan deze gezondheidsorganisatie en we worden het meeste getroffen.” Kan ik me iets bij voorstellen. Waarom doen andere landen zo weinig? China 2%! Nederland doet evenveel!

Voor de VN doneert VS 17%, VK 8% en Japan 8%, Duitsland 7%, Nederland 4% en China 5%, China dus alweer veel te laag en iedereen kijkt hier naar de Chinese kwatta. Idioot. Dit móet anders! Waarom zwijgt Nederland hierover in alle talen???

Zonder VS bestaat er geen WHO. Is dat erg? Zou best kunnen, want wie anders neemt internationale signalering op zich? Wie anders waarschuwt Afrika? Gaan ze ongewild aan bevolkingspolitiek doen. Bill Gates met z’n Foundation? Deze meneer wordt eerst achterlijk rijk en dan hangt hij de vrome altruïst uit. Can you believe it! Ongeloofwaardige kwezel! Hij houdt voldoende miljarden voor zichzelf over, daar mogen we gevoeglijk van uitgaan.

Naar mijn mening moet WHO doen: evenwichtigere bijdragen van lidstaten vragen. Vooral China moet veel meer doen. De verdeling ligt nu onevenredig bij VS en VK. Voorts moet de WHO los van de VN. Kortom: de WHO moet fors hervormen wil het enige kans maken op een doorstart.

Internationale organisaties staan onder grote druk: VN, WHO en EU in het bijzonder. Als het IMF gelijk krijgt dat we mogelijk naar een 1929-scenario gaan, dan is het ‘berg je maar’: buigen of barsten.

Frits Bosch, auteur van “Risico als obsessie”, “Dat is het risico”, “Wereld op een keerpunt” “Onbehagen bij de elite”, “Schaft ook Nederland zich af?” en “Feminisme op de werkvloer”.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

48 reacties

 1. lotje

  Vooral die massa moordenaar met zijn geschreeuw op de tv moet weg

  1. AnnetKlaver

   Met je eens, die Trump is een totaal idioot.

   1. LifeBuddy

    Lotje bedoeld rutte en anders zijn jullie van Lotje getokt.

   2. evil knievel

    Klopt alweer annetje maar wel n totale idioot die Amerika voorspoed heeft gebr8 n dit dalik nog 4 haat gaat doen!😁
    Hiep hiep toeter!🥳🎉

    1. evil knievel

     4 jaar ntlk,die haat komt r automatisch omdat ik schijnbaar op links reageer!?😁

    2. AnnetKlaver

     Er is zich een ramp aan het voltrekken in de VS.
     Geen sociaal vangnet, gaat zich nu uitbetalen.

     Mensen wachten tot het laatst om zich ziek te melden, met alle gevolgen van dien….

     Nu al meer dan 20 miljoen aanvragen voor een WW uitkering, die lijkt niet op onze WW.
     Zorgverzekering is gekoppeld aan werk, tel uit je winst.

     1. M. Brandenburg

      Er is inderdaad een probleem in de VS, na Obamacare zijn er meer onverzekrden dan voor ObamaCare omdat ze de premies niet meer kunnen betalen of omdat de Obamacare verzekering hen behandeling voor bijvoorbeeld kanker onmogelijk maakt. Mensen sterven liever dan hun familie nu met die kosten op te schepen, immers premies zijn met Obamacare maar liefst vijf keer over de kop gegaan en nadelig voor iederen, van particulier tot de bedrijven die er extra aan moeten bijdragen en dus de uren van de werknemers kortte om uiteindelijk financieel niet kapot te gaan.

      Dezelfde situatie gaan we in het huidige Nederlandse ziekenfonds tegemoet. De overheid kleed de verzekering steeds verder uit terwijl de adimistratieve bedrijven (verzekeraars)die de premie van die overheidsproduct mogen innen als boosdoeners worden gezien.

      Terwijl we nu ten tijde van het coronavirus al kunnen zien, waarbij de overheid door alle door gevoerde bezuinigingen van de laatste 20 jaar de mensen nu oproept thuis te blijven en enkel hen die zo goed als zeker de terminale fase ingaan worden getest en opgenomen. Beleid waar elk socialistisch geleid land jaloers naar kijkt, omdat de Nederlander het klakkeloos accepteert.

     2. Bullshit16

      Annet
      Ga ergens anders huilen
      Huilbaby

     3. Arbeider65

      Annet,

      Als je een amerikaan kent, fan weet je dat hij een keus wil hebben tot wel of niet verzekeren. Wel of niet een wapen dragen.
      Een amerikaan is argwanend tegen over de overheid. Dat is al heel lang zo. Zij hebben meer de mentaliteit van wij redden ons wel.
      Hier kun je , nooit, Trump de schuld van geven. Overheids steun riekt naar communisme/socialisme in de USA.

     4. josemoonen@70

      Annetklaver,. zoals altijd klets je weer veel uit je nek . je weet niet wat Pr Trump heeft gedaan voor de mensen in deze corona crisis, en om de economy weer een beetje op te starten , omdat dit nooit en te nimmer in de mainstream media vermeld word . je hoort alleen maar negatieve berichten . Trump heeft voor iedere man en vrouw die minder dan $99.000 per jaar aan inkomen hebben een bedrag uit betaald van $12.00 iedere man en iedere vrouw , en voor ieder kind $500 . dus in een gezin met 2 kinderen krijgen zij dus $25.00 . een malig . De mensen kunnen weer wat besteden om de moeilijke tijd te overbruggen en leveren zo ook een bijdrage aan de economie . Wat denk je , zou onze beste Mark Rutte ooit zoiets invallen . ik weet dat heel veel mensen in de US hier blij mee zijn . en ik weet zelfs van mijn familie in de US dat zelfs mensen die net boven dat jaarlijks inkomen liggen ook allemaal dat geld hebben ontvangen . Hier ,onze Mark Rutt,e en die tuttebel van een Ollongron denken er nog niet eens aan om de huren te bevriezen , of om andere regelingen te treffen om de mensen even te helpen in de zware tijden die er aan komen . Informeer je eerst eens voordat je gaat raaskallen en Trump overal de schuld van geeft . laat je niet zo beïnvloeden door die smerige media hier . maar niet alleen van hier maar ook van België Duitsland en andere Europese landen . En de meeste Amerikanen zeggen Obama care is het ergste wat ons ooit is overkomen . !.

  2. RvdBe

   Lotje bedoeld, hoe kan het ook anders: Verhofstadt.

 2. Kretoloog

  Waar sloeg en slaat in Europa het Corona-virus het hardste toe? In België, Italië en Spanje.
  Wat zijn de bijdragen van deze 3 landen aan de WHO? Be: 0, It: 0 en Sp: 0.

  ‘Boontje komt om zijn loontje’. Maar wel helaas ten koste van heel veel slachtoffers.

 3. Rammstein

  Voor wat het waard is: “Nederland ziet de WHO als een belangrijke partner,’ verklaarde minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking Sigrid Kaag als reactie op het stopzetten van de Amerikaanse bijdrage aan de WHO door president Trump. Deze ‘belangrijke partner’ heeft echter een lange lijst van uiterst dubieuze besluiten, desinformatie en regelrechte blunders achter zijn naam staan, waardoor de vraag meer dan gerechtvaardigd is waarom ons land nog steeds betalend lid is van deze corrupte, voor de vaccinindustrie werkende VN-organisatie, die misschien juist helemaal zou moeten verdwijnen.

  Waarom begaat de WHO zoveel blunders? Wordt er soms met opzet vaak te laat en te slap, of juist veel te overdreven, gereageerd op een gezondheidscrisis? Hoe kan het dat zowel WHO researchers en wetenschappers de meest lachwekkende fouten in hun rapporten hebben gemaakt? Waarom promoot de WHO nog steeds massale vaccinatiecampagnes, terwijl die al in tal van landen dood en verderf hebben gezaaid? Laten we een paar voorbeelden geven.

  Coronavirus wekenlang gebagatelliseerd

  Volgens de WHO was er slechts ‘matige’ kans dat de corona uitbraak in China zich over de hele wereld zou verspreiden. Daarom was de WHO wekenlang tegen het sluiten van de grenzen en het stopzetten van het vliegverkeer met China. Artsen die pleitten voor het sluiten van de grenzen werden zelfs het zwijgen opgelegd, zo berichtte Sky News Australia. Die fatale inschattingsfout is inmiddels toegegeven. WHO directeur-generaal schreef op Twitter dat het hem ‘bijzonder speet’.

  Taiwan eist excuus van Marxist Tedros

  Het was bepaald niet de eerste blunder van de Marxist die aan het hoofd van de WHO staat. In een persconferentie beweerde Tedros dat hij ‘racistisch’ was bejegend door Taiwan, dat onder druk van China niet door de WHO erkend wordt. Taiwan had felle kritiek op de WHO geuit, omdat het om dankzij China geen informatie over het coronavirus krijgt, en de eigen ervaringen met het virus ook niet met de WHO mag delen. WHO-adviseur Bruce Aylward verbrak zelfs op schofterige wijze de verbinding toen een Taiwanese journalist hem online om uitleg vroeg.

  Fox News: Tedros dankt baan aan China na verbergen cholera uitbraak

  Fox News kopstuk Tucker Carlson onthulde twee weken geleden dat Tedros zijn baan vooral dankt aan China, nadat hij eerder diverse cholera uitbraken in Ethiopië had toegedekt, onder meer door deze te bagatelliseren als ‘acute diarree’. De VN verklaarde later dat er meer levens hadden kunnen gered als erkend was dat het een cholera epidemie was. Op 14 januari van dit jaar verspreidde de WHO nog steeds de Chinese propaganda dat er ‘geen mens op mens besmetting’ van het coronavirus plaatsvond. In februari beweerde de WHO zelfs dat het ‘racistisch’ is te zeggen dat het coronavirus uit Wuhan, China, komt.

  Tedros was vooraanstaand lid van communistische terreurorganisatie

  Tedros voorliefde voor het Chinese regime is te verklaren: hij was in het verleden namelijk voorstaanstaand lid van de gewelddadige communistische partij TPLF in Ethiopië, die in de jaren ’90 op de officiële Amerikaanse lijst van terreurorganisaties stond. Journalist John Martin wees erop dat de TPLF zich schuldig maakte aan ‘systematische discriminatie en mensenrechtenschendingen’ tegen de Amhara etnische minderheden, bijvoorbeeld door hen gezondheidzorg te onthouden. Het ministerie van Gezondheid dat hier toezicht op hield werd geleid door Tedros. In die periode zijn er zo’n 2 miljoen Amhara ‘verdwenen’.

  Verder lezen: ht*ps://www.*andernieuws.net/algemeen/waarom-is-de-who-met-deze-lange-lijst-van-blunders-een-belangrijke-partner-van-nederland/

  1. Beukman

   Tjonge, niveautje weer, @Ramm. X*ndershit als bron.

   Natuurlijk maakt de WHO fouten. Het is een enorm grote organisatie, waarbinnen soms diverse inzichten bestaan. Ze hebben te dealen met informatie die niet klopt of die onvolledig is of verandert. Ze moeten een lastpak als China en een heethoofd als Trump te vriend zien te houden.

   Juist vanwege de combinatie van diplomatieke lenigheid en technische kennis wordt Tedros geprezen. Het is ziek zoals er op dit moment een hetze wordt gevoerd door de grootste organisatie die opkomst voor de gezondheid en het welzijn van de aardbewoners. Die strijdt tegen SARS, Ebola, malaria en Corona.
   Het is beschamend dat de president van de VS op dit moment besluit om de financiering door zijn land stop te zetten.

   En jij gaat de stokers lopen verdedigen, @Rampstein? O sorry, Rammstein. Ga eens gauw een frisse neus halen in dat bos van jou.

   1. Beukman

    door de grootste organisatie die opkomst

    tegen de grootste organisatie die opkomt

   2. Rammstein

    De vraag die opdoemt Beuk is, waarom jij de WHO zo in bescherming meent te moeten nemen. Waarom ga je niet in, of ontkracht je de feiten die genoemd worden? Ben je bang dat je wereldbeeld van goed en kwaad in duigen valt?

    1. Beukman

     Dat heb ik al eens eerder uitgelegd, @Rammstein. X*ndershit is een leugenpropagandasite. Het kost me te veel tijd om hun verhaaltjes te ontkrachten. Ik heb dat in het verleden een paar keer gedaan, zoals met hun verhaal over die piloot die zich vlak voordat hij zijn kist met passagiers en al te pletter vloog, tot de islam zou hebben bekeerd.

     Waarom zou ik de moeite nemen om verhaaltjes van een organisatie die dergelijke overduidelijke verzinsels plaatst nog te factchecken?

     Oja, en ik heb geen wereldbeeld van goed en kwaad, ben je achterlijk of zo? De WHO doet zijn stinkende best, staat met zijn poten in de modder, en kan zich niet veroorloven om ethisch brandschoon te zijn. Ze zijn zelfs bereid om zich zo nu en dan te compromitteren als dat de enige manier is om mensenlevens te redden. Precies wat Tedros in China heeft moeten doen.

     Het zijn de goedmensen met hun pasgewassen haartjes en hun naar lavendelzeep geurende handjes die het zich kunnen veroorloven om zich daar druk over te maken. Je ziet ze opvallend veel hier om vanaf de zijlijn kritiek te leveren op hardwerkende mensen.

     Ben jij ook zo’n goedmens, @Rammstein?

     1. Rammstein

      Er klinkt paniek in deze reactie van jou Beukman. Oh hemel, als die WHO-aantijgingen toch eens waar blijken te zijn.

      OK, ik ga er in mee dat X*ndernieuws niet het toonbeeld van onbevangen neutraliteit is. Wat niet wil zeggen dat ze het niet bij het rechte eind kunnen hebben.

      De WHO ligt onder een spervuur van kritiek, vanuit verschillende landen. En dat is niet voor niks. Het blijkt dat veel VN-organisaties niet deugen, frauduleus zijn en corrupt. Daar is op dit moment veel om te doen.

      Waarom zou de WHO dan schone handen hebben? Ook daar ligt de verleiding door invloedrijke staten, omkoopgeld en macht op de loer.

      Misschien is het goed als je toch je vooroordelen t.o.v. X*ndernieuws eens opzij zet en de daar genoemde feiten zelf googelt om zo je eigen oordeel te vormen, een journalist waardig.

     2. Beukman

      Natuurlijk heeft de WHO geen brandschone handen, @Rammstein. Ik heb nu juist uitgelegd dat dit onmogelijk is voor een dergelijke organisatie, die ook nog eens in een politiek mijnenveld moet opereren. De WHO kan het zich niet permitteren om schone handen te houden.
      En nee, ik ga X@ndershit niet meer factchecken. Ik heb al eens uitgeplozen waar die site de mosterd vandaan haalt. Als ik dire keer ben afgezet in een augurkenwinkel, ga ik daar de vierde keer ook niet meer naartoe.
      Wil je soms ook dat ik Dienie Kars ga factchecken?

     3. Rammstein

      Beukman leurt: “Natuurlijk heeft de WHO geen brandschone handen, @Rammstein.”

      Het probleem is dat Beukman beslist niet wil weten HOE vuil de handen zijn van de WHO. Dat ze vuil zijn geeft hij toe ‘dat hoort bij zo’n grote organisatie’ volgens hem. Maar als je dan komt met een onmiskenbare hoeveelheid vuil geeft hij niet thuis: “dan deugt de website die met die facts & figures komt aandragen plotseling niet.

      Zwak Beukman, heel zwak. Ga er maar van uit dat de WHO de zoveelste VN-organisatie is die deugt – de hele VN-boom is rot.

 4. Meriadoc Brandebok

  De Verenigde Staten is naar verhouding het rijkste en meest invloedrijke land ter wereld. Het is dan ook vrij logisch dat zij hogere percentages bijdraagt aan internationale instituties als de VN en WHO. Zowel de Volkenbond als de VN zijn door de VS en het VK uitgedacht.

  1. Rammstein

   Op grond van deze redenatie is het ook volkomen logisch dat Nederland als een van de rijkste en meest invloedrijke landen van Europa, de failed outlaw staten Italie, Spanje en Frankrijk overvloedig voorzien van pecunia.

   Waar zit je verstand Meriadoc?

   1. Kretoloog

    “Waar zit je verstand, Brandebok?”

    Dat noemen we nou een retorische vraag. Want we weten het antwoord al: Bij Brandebok is er geen sprake van verstand, alleen maar van een onderbuik. En die denkt en spreekt voor hem.

  2. Ritter

   China knew severity of COVID-19 but delayed critical responses, new evidence shows
   Internal documents obtained by the AP show the Chinese government remained silent despite knowing the outbreak would spread; Benjamin Hall reports.

   China kende de ernst van COVID-19, maar vertraagde kritische reacties, blijkt uit nieuw bewijsmateriaal

   Uit interne documenten die door de AP zijn verkregen, blijkt dat de Chinese regering zweeg hoewel ze wist dat de uitbraak zich zou verspreiden.

   h**ps://video.foxnews.com/v/6149600226001#sp=show-clips

 5. Boudewijn Hummelinck

  We wensen Frits van der Bosch een spoedig herstel toe.

  1. Rammstein

   Boudewijn Hummelinck is aan het eind van zijn latijn, geheel uitgeluld, heeft geen inhoudelijk argumenten en moet dus noodgedwongen de vluchtroute van een ad hominem kiezen.

   Dit is erg dom. Dan kun je maar beter niet reageren.

   1. Boudewijn Hummelinck

    Ik geef toe dat ik bij de hysterische betogen van Frits van der Bosch nauwelijks nog aanknopingspunten zie voor een inhoudelijke reactie.

    1. Rammstein

     Flauwekul Hummelinck: een debater van jouw niveau ziet altijd aanknopingspunten voor een inhoudelijke reactie.

     Je kent toch de stelling: “ik heb bewezen wat u wilde, maar indien nodig kan ik ook het tegenovergestelde bewijzen.

     Kom op, een beetje spirit asjeblieft.

  2. Borealist

   We wensen Boudewijn een spoedig herstel.

  3. Beukman

   Ik wens vooral mijn vriend @Rammstein een spoedig herstel toe op dit moment.

  4. Mario44

   schaamteloos varken

 6. RvdBe

  Het probleem van politici met Trump is dat hij een zakenman is en dus niet alleen genoegen neemt met een handtekening maar ook afrekent op effectiviteit, opvolging en positief effect op eigen land.
  Neem bv het klimaatakkoord, iedereen tekent en bijna geen hond houd zich eraan, Afrikaanse landen die 10 tallen miljarden eisen aan tekengeld, Trump is gekke Henkie niet en stapt er terecht uit, terwijl de rest van de politici trots met de handtekeningen vol loze beloftes zwaaien.

  1. Beukman

   maar ook afrekent op effectiviteit, opvolging en positief effect op eigen land., aldus RvdBe.

   Daar kunnen we kort over zijn: Donald maakt er een puinzooi van. Hij greep te laat in, hij bagatellisseerde het probleem, hij speelt staten tegen elkaar uit, hij luisterde niet naar zijn adviseurs en loog daar later over, hij gaf de Democraten de schuld, hij gaf Gauci de schuld, hij gaf Tedros de schuld, hij hangt de maffia-baas uit door loyaliteit te eisen en kritiek te verbieden, hij denkt dat hij koning is ipv president, en hij gebruikt het Witte Huis en de persco’s aldaar om campagne te voeren. Goddank zijn we wel ontsnapt aan de agelijkse 2 uur durende tv-show die Donald had willen geven.

   Als uitsmijter stopt hij de financiële bijdrage aan de WHO. Dat is zoiets als een Gemeente die kritiek heeft op de plaatselijke brandweer en de brandweerauto’s terugroept, tijdens het blussen van een brand.

   1. Ritter

    @Beukman

    U kent kennelijk de feiten niet.

    Trump was er al vroeg bij met zijn reisverbod voor China in januari en later voor Iran en Europa

    Juist de media en de Democraten beschuldigden Trump toen van racisme en vonden een reisverbod niet nodig.

    Nadat de omvang van het virus duidelijk werd heeft Trump krachtige steunpakken voor de individuele burger en bedrijven verzorgt en nog veel meer.

    Uiteraard demoniseren de media Trump……….dat doen ze al vanaf 2016.

    Hieronder een tijdlijn van de acties die Trump heeft ondernomen in verband met het virus:

    h**ps://www.donaldjtrump.com/media/timeline-the-trump-administrations-decisive-actions-to-combat-the-coronavirus/

 7. Beukman

  @Donald beweert:
  Ze hadden het maanden geleden al kunnen zien aankomen. Ze moeten het hebben zien aankomen en waarschijnlijk wísten ze het ook. De WHO heeft de boot gemist. Dus dat is iets waar we nauwkeurig naar zullen gaan kijken.

  Wat een gotspe. De WHO heeft half januari al gewaarschuwd dat dit virus mogelijk overdraagbaar was van mens tot mens, en twee weken later, toen dit inderdaad het geval bleek te zijn, de wereld gewaarschuwd. Alles wat Donald toen kon bedenken als praktische maatregel was het luchtruim met China sluiten. Overigens prees hij op dat moment de WHO nog de hemel in.

  Inmiddels is duidelijk dat het een puinhoop is in zijn land – waar de man overigens voor een groot deel weinig aan kan doen – inmiddels is er geen president in de geschiedenis met zulke hoge werkloosheidscijfers als Trump, en is hij begonnen anderen de schuld te geven. Het is nogal doorzichtig allemaal.

  1. Ritter

   @Beukman

   No human-to-human transmission, no travel bans, but plenty of praise for Beijing: How WHO parroted Chinese lies as coronavirus pandemic unfolded

   Geen overdracht van mens op mens, geen reisverboden, maar veel lof voor Beijing: hoe de WHO de liegende Chinezen napraat terwijl de pandemie van het coronavirus zich ontvouwde

   h**ps://www.dailymail.co.uk/news/article-8221607/What-said-coronavirus-pandemic-unfolded.html

 8. Boudewijn Hummelinck

  “Internationale organisaties staan onder grote druk: VN, WHO en EU in het bijzonder.”

  De vraag is waarom Frits op basis van deze observatie niet tot de conclusie komt dat de WHO noodzakelijker is dan ooit en de move van Trump op dit punt dus levensgevaarlijk en oliedom.

  1. Maks

   Willem Falus Hummelinck?

  2. KokZonderKeuken

   Fritz is een media-narcist en hier om zijn boeken te promoten en DDS is blij met elke gratis stukjesschrijver.
   Hetzelfde geldt voor RMPL en die scholier.

   1. Maks

    “Hetzelfde geldt voor RMPL en die scholier.”

    Binnenkort weer een andere Cock. 🙂

  3. Ritter

   @Boudewijn Hummelinck

   De WHO is onder huidig bestuur een spreekbuis van China.

   Enkele onjuiste adviezen van de WHO:

   “De uitbraak in China is mild” – “De voorzorgsmaatregelen in China zijn uitstekend!” – “Geen enkel land zou zijn burgers moeten evacueren!” – “Geen enkel land zou moeten stoppen met zijn vliegverbindingen naar China!” – “Taiwan kan geen lid worden van de WHO!” – “Het heet´Taipeh en omringend gebied´!” – “We zullen voor het virus niet de naam ´China´ of ´Wuhan´ gebruiken, omdat dit Chinese gevoelens kwetst.”

 9. Bullshit16

  Wat een drama hier
  Ik heb een oplossing kijk naar jensen die komt met feiten en hij laat documenten zien alles wat hij zegt onderbouwd hij
  Trump heeft gelijk dat hij niet meer aan deze corupte zootje betaald.zouden wij ook moeten doen en stoppen met die loterijen wand dat geld komt toch niet terecht waar het behoort te komen
  Stem fvd of PVV uit de eu

 10. Ritter

  No human-to-human transmission, no travel bans, but plenty of praise for Beijing: How WHO parroted Chinese lies as coronavirus pandemic unfolded

  Geen overdracht van mens op mens, geen reisverboden, maar veel lof voor Beijing: hoe de WHO de liegende Chinezen napraat terwijl de pandemie van het coronavirus zich ontvouwde

  h**ps://www.dailymail.co.uk/news/article-8221607/What-said-coronavirus-pandemic-unfolded.html

 11. Ritter

  Nadat Trump in januari een ‘humanitaire en veiligheidscrisis’ had verklaard tijdens een primetime Oval Office-toespraak, zei senator Chuck Schumer, sprekend naast huisspreker Nancy Pelosi, dat Trump werkte om ‘een crisis te veroorzaken, angst op te wekken en de aandacht af te leiden van de onrust in zijn administratie. ”

  Partijleider Tom Perez noemde het ook ‘vervaardigd’.

  Rep. Alexandria Ocasio-Cortez, D-N.Y., Beschreef het als een “‘crisis’ die niet bestaat.”
  Senator Elizabeth Warren tweette destijds dat “we niet vallen” voor de “nepcrisis”.

  14 januari – de WHO (Wereldgezondheidsorganisatie) heeft een tweet gestuurd waarin wordt verklaard dat er geen aanwijzingen zijn voor overdracht van mens op mens van het COVID-19-virus.

  24 januari – Dr. Anthony Fauci National Institute of Allergy and Infectious Diseases (NIAID) Directeur zei: “Covid 19 Het is niet iets waar het Amerikaanse publiek zich zorgen over hoeft te maken of bang voor moet zijn, omdat we manieren hebben om ons voor te bereiden en te screenen. Het is een zeer, zeer laag risico voor de Verenigde Staten, maar het is iets dat wij als volksgezondheidsfunctionarissen heel serieus moeten nemen, ”

  Op 29 januari 2020 zei Joe Biden in een toespraak in Iowa dat Trump’s idee om reizen vanuit China te beperken “xenofoob” was.
  ============

  Trump heeft in januari al gezegd dat vluchten uit China gestopt moesten worden. Dat was racistisch volgens de Democraten… Op basis van de gegevens uit China (niet mens-op-mens overdraagbaar) heeft Trump in ieder geval sneller gereageerd dan Italie en eerder dan Nederland.

  Dat zijn dus de personen die nu zo’n kritiek op Trump hebben.
  ================

  Fauci: Chinese “Misinformation” Delayed U.S. Response To Coronavirus

  Fauci: Chinese “verkeerde informatie” vertraagde Amerikaanse reactie op coronavirus

  h**ps://www.realclearpolitics.com/video/2020/04/13/fauci_chinese_misinformation_delayed_us_response_to_coronavirus.html

 12. B. Pascal

  Ook de WHO heeft te maken met de ”nare blanke man”.
  Daarom wordt een blanke man per definitie bij herverkiezing vervangen voor een Asiaat of Chinees, afrikaan, als het maar geen ”nare blanke man” is.

  Het gevolg, dom volk wat de boel gewoon niet begrijpt.
  China kan gewoon niet perfect een virus kweken en in een lap houden.
  Het is nu de derde keer in 25 jaar dat deze situatie ontstaan, alleen deze is wel de ergste. De WHO likt China de straat schoon, maar de VS is altijd de strever geweest naar Wereld Gezondheid! Het is 75 jaar goed gedaan, nu moet het maar goed mis gaan. We mogen hopen dat God ons behoed voor de gevolgen.

  Hou er maar rekening mee, massa sterfte onder onze ouderen en zwakkeren.
  Je loon, daar ga je een 25% van inleveren komende jaren.
  De wereld handel is voorbij, we gaan weer op eigen benen staan.

 13. Ritter

  Trump vaardigde al in januari een reisverbod uit voor China.

  Daarvoor werd hij door de Democraten en media uitgemaakt voor racist. Want de Democraten en media vonden dat er eigenlijk weinig aan de hand was en een reisverbod dus niet nodig was.

  Zelfs in februari heeft Pelosi gezegd dat het Chinese nieuwjaar gewoon gevierd kon worden en de mensen de straat op konden gaan om het te vieren.

  Deze video heeft Pelosi proberen te verwijderen maar internet heeft een sterk geheugen.

  Onderstaande video laat zien dat Trump het virus serieus nam maar dat juist de Democraten (en media) het virus niet serieus namen.

  h**ps://twitter.com/realDonaldTrump/status/1250852583318736896

 14. Ritter

  De media strooien met allerlei roddel verhalen over Trump die dan als “feiten” worden gepresenteerd.

  Een van deze roddel verhalen is dat Trump niet zou luisteren naar zijn medische adviseurs.

  Maar Dr. Fauci ( de medische hoofd adviseur) zegt in onderstaand interview iets heel anders:
  =================

  Dr. Fauci zei dinsdag in een interview met Washington, DC-talkradio WMAL dat de media “niet behulpzaam” waren door te proberen hem tegen Trump op te zetten.

  ‘De president heeft geluisterd naar wat ik heb gezegd en wat de andere mensen van de taskforce hebben gezegd. Als ik aanbevelingen heb gedaan, heeft hij ze opgevolgd ‘, zei hij. ‘Het idee om de ene tegen de andere op te zetten, helpt gewoon niet.’

  Hij voegde eraan toe: ‘Dat is echt jammer. Ik zou willen dat dat ophield. ‘

  h**ps://www.nationalreview.com/news/not-helpful-fauci-calls-out-media-for-pitting-him-against-trump/

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.