DENK brokkelt verder af door machtsstrijd! Öztürk wil niet opstappen, ondanks dringend verzoek van Azarkan

Tümült bij DENK, en op een bijzonder ongunstig moment ook nog! Nadat Tunahan Kuzu z’n vertrek had aangekondigd, kwam de vuile was van de partij buiten te hangen. En toen nóg meer. En nog één keer om het af te leren. Oké, dan is dit echt de állerlaatste keer: Öztürk en zijn bestuur willen niet opstappen, ondanks dringend verzoek van fractieleider Azarkan.

Het politieke drama binnen de partij lijkt wel een clusterbom: De boel knalt uit elkaar en daar ontstaan weer nieuwe, kleinere knallen uit. En een aantal van die bommen is (nog) niet afgegaan, dus de spanning wordt niet snel geklaard. Want je weet: de boel zou zomaar weer kunnen oplaaien. En dat is precies wat hier ook gebeurt.

Wegens corona zit de hele boel op slot, waardoor ook ledenbijeenkomsten moeten worden opgeschort. Dat is meestal niet zo’n probleem voor dit soort situaties, omdat het bestuur van een politieke partij normaliter luistert naar het advies van prominente partijleden, helemaal één die aan de oprichting heeft bijgedragen. Maar Farid Azarkan, die met een dringend advies aan het bestuur (om op te stappen) dacht zwaar genoeg geschut te hebben ingezet, kwam bedrogen uit!

Azarkan: “Volgens mij is het uniek dat een oproep van een politiek leider terzijde wordt geschoven. Dat is jammer en niet respectvol. Het draagt ook niet bij aan de oplossing van onze interne problemen en het zorgt voor verdeling binnen onze partij. Terwijl ik juist een waardige oproep heb gedaan, omdat het bestuur niet in staat is om de problemen op te lossen.”

Wat juist had moeten helpen om de patstelling tussen Kuzu en Öztürk open te breken, heeft het nu juist verhard! En nu is de partij op ramkoers met de (voor hun) slechtst mogelijke uitkomst. Contact tussen fractietop en partijtop is al verbroken. Begin juni moet er nu dus een ledenbijeenkomst komen, zo zegt het DENK-bestuur, ‘want alleen zo kunnen bestuurstaken over worden gedragen’. Maar zie dat maar eens voor elkaar te krijgen!

Het piept, kraakt en knalt aan alle kanten binnen die partij. Reken maar dat er nog een paar flinke knallen aankomen. Die partij valt op deze manier in rap tempo volledig uit elkaar.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

21 reacties

 1. -Bo-Realist

  Waar is de popcorn?
  To be continued.

 2. Hatseflats

  Weg met dat gespuis!

 3. Boudewijn Hummelinck

  Temidden van de Corona-crisis slagen de populisten van FvD en DENK er in om hun familietwisten voort te zetten.

  1. Kretoloog

   Ach, in het laatste oorlogsjaar (1944) sloegen de gereformeerden elkaar ook verbaal de hersens in met Bijbelteksten. Gevolg: een splitsing. Die ironisch genoeg De Vrijmaking werd genoemd. Wat is anders is dan De Bevrijding, die een jaar later kwam.

   1. Boudewijn Hummelinck

    Grappig, Kretoloog, daar moest ik ook aan denken.

    1. Brenda Welsh

     @Boudewijn, zelfs in de strijd speelde racisme een voorname rol. In het laatste oorlogsjaar werd Engeland in haar luchtoorlog met Duitsland zwaar op de proef gesteld. De RAF verloren veel toestellen en dreigden de strijd te verliezen. Onverwachts kreeg de RAF steun vanuit Polen. Poolse jachtvliegers sloten zich aan bij de Engelse vliegeniers. Dat ging niet soepel. De Polen werden zwaar gediscrimineerd door hoog tot laag. Naarmate de strijd vorderde kreeg de RAF weer de overhand en won de oorlog dank zij de Poolse inzet. Na de oorlog werd de burger gevraagd of de Polen Engeland weer moesten verlaten. Daar stemde 56% van de Engelsen voor. De Polen vertrokken gedwongen en bij thuiskomst werden zij gevangen gezet en veroordeeld.

  2. golie

   maar boudewijntje het gaat hier natuurlijk niet over FvD maar over de jouw zo intens geliefde denk partij je bent immers een islamistische eurofiele nedermoslim

 4. Beukman

  Een rasechte matennaaier, die Öztürk. Meeus bracht onlangs in de MSM het voorval in herinnering, waarbij de PVV-er Bosman zo lang door Öz (toen nog van de PvdA) was getreiterd, dat de PVV-er hem in een mailtje vervolgens een uitgekotst stuk halalvlees, gemaakt van Turks varken noemde.
  Het kostte Bosman de kop, overigens.

  Meeus schrijft over een ander incident dat Oz typeert:
  :
  De partij die beloofde verruwing en verharding te bestrijden, heeft in Öztürk een parlementariër die vrijwel stelselmatig verruwing en verharding bevordert. Een niet-PVV’er met PVV-methoden. Een van de ergste voorvallen was toen een jaar geleden een Kamerdebat escaleerde nadat Öztürk een ander Kamerlid foutief beschuldigde van fraude – en weigerde zijn vergissing te erkennen.

  Lees verder:
  nrc.nl/nieuws/2020/04/09/denk-de-pvv-en-een-pijnlijke-versimpeling-a3996342

  1. Boudewijn Hummelinck

   Kortom, we hebben hier met een populist te maken.

 5. Meriadoc Brandebok

  Ongeacht Azarkans politieke standpunten is hij een verademing vergeleken bij Ozturk. Azarkan is iemand die doorgaans helder formuleert en weet waar hij het over heeft, terwijl hij niet strompelend over het eigen Nederlands en polariserend waar dat kan door de Kamer banjert. Ik hoop werkelijk dat Azarkan uiteindelijk als winnaar uit de machtsstrijd zal komen.

  1. Kretoloog

   Het zal geen verschil maken, wie er als overwinnaar uit de bus komt. In beide gevallen (Azarkan of Ozturk) is het exit voor Denk. En daar kunnen we alleen maar blij mee zijn.

   1. Heinz

    Ik betwijfel dat. Stel dat er 300.000 stemmen worden geteld op Azarkan ?

  2. CLoVis

   En vertel mij eens waarom we zelfs de ‘minst slechte’ zouden moeten aanvaarden?

   Buitenlandse machten zouden helemaal geen vertegenwoordiging in de Nederlandse regering moeten hebbben.

   1. Morgan4321

    Dat is waar, maar daar worden meer politici van verdacht. Zois Wilders opmerkelijk vaak op de Israelische ambassade te vinden.

    1. CLoVis

     @Hondenkop
     Alweer een valse nick van de @lamlul.

    2. golie

     Wilders verdedigd Nederland, staat voor Nederland en antisemieten als morgan4321 staan dat niet..

   2. Heinz

    Ik help u even op weg. Baudet heeft een aantal behoorlijk rechtse vrindjes in Amerika, clubjes e.d die hij graag citeert. Beïnvloeding ligt op de loer.

 6. Shadow1100

  Populist? Deze T(sch)urk en matennaaier zal nooit zijn kont van het pluche halen. Hij zit daar puur voor Erdogan en het vullen van zijn eigen zakken.
  Weet u nog 2016:
  Twee zorginstellingen verdenken Kamerlid Öztürk van laakbaar handelen bij zakelijke transacties in zijn vorige leven als zakenman. Dat onthult NRC Next. Door vriendjespolitiek heeft Öztürk voor een vermoedelijk veel te lage prijs van de Limburgse borginstelling Daelzicht een zorgcomplex kunnen kopen. De autoriteiten die geïnformeerd hadden moeten worden werden er buiten gehouden.
  Ik denk dat we straks 3 nieuwe partijen in de kamer krijgen, Dink, Donk en Dank of zoiets……

 7. macsjang

  Hebben ze daar eindelijk het zelfoplossend vermogen ontdekt. Wie volgt? Zooitje Bij1? Groenlinks? PVDA? Dictatuur66 hoeft niet meer in dit rijtje, want trekpop Jetten doet het zelf al. Fijne Paasdagen.

 8. Lex

  Gelukkig.

  Denk is een aflopende zaak.

  Hopelijk komt er geen moslim partij meer in de politiek.

  Nu alleen de vraag wat gaan ze met die zetels doen?

  Weer onrust stoken?

 9. Wim Vreeswijk

  Laten ze elkaar maar de 2e Kamer uitvechten. Dat scheelt weer een hoop haatbaarden.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.