Fidan Ekiz gaat los: “Ik vind dat hele Wilders-proces één grote aanfluiting’

Bij De Vooravond, van de NPO, maakte Fidan Ekiz vrijdagavond duidelijk wat ze vindt van het proces tegen Geert Wilders: “Eén grote aanfluiting.” Wat haar betreft is het een politiek proces, niet een strafproces. Alles rond de zaak wijst daarop. En dat is een grote schande.

Het is ongelooflijk, maar Fidan Ekiz heeft zowaar een eigen show bij de NPO. Weliswaar samen met een ander, maar toch. Waarom dat ongelooflijk is? Omdat deze vrouw haar mening niet voor zich houdt… en die mening is vrijwel altijd niet-politiekcorrect.

Zo ook gisteravond toen ze het hadden over het proces tegen Geert Wilders. De PVV’er werd in tweede instantie ook veroordeeld wegens groepsbelediging. Volgens Ekiz is dat absoluut belachelijk, niet in de laatste plaats omdat we weten dat het proces tegen de PVV-leider van boven af geregeld werd.

Ekiz begon door uit te leggen dat ze het met Wilders eens is dat het een “corrupt” proces was. “Het is ook een beetje corruptie. Ik vind dat hele proces één grote aanfluiting omdat het een politiek gemotiveerde vervolging is. Het is eigenlijk een politiek proces,” aldus Ekiz. “We weten, er zijn duidelijke aanwijzingen dat… de vooringenomenheid, de adviezen van hoge ambtenaren bij het ministerie van justitie, en minister van Justitie Opstelten zelf destijds, het OM hebben geadviseerd over hoe ze deze man die ‘kwaadaardige’ uitlatingen doet moeten aanpakken.”

“Weet je, in een rechtsstaat die we serieus willen nemen denk ik: waar gaat dit over?”

Niets mis mee, zou je denken. Ik riep jaren geleden al dat Wilders veroordeeld zou worden — en dat dit volgens de wet terecht zou zijn, hoewel die wet natuurlijk aangepast moet worden omdat het volstrekt belachelijk is dat de vrijheid van meningsuiting zo ingeperkt wordt in ons land. Maar toch, dat maakt de manier waarop dit gelopen is niet minder politiek en belachelijk. De minister was er bij betrokken, de aangifteformulieren lagen klaar voor mensen die “aangifte” wilden doen… Hoge ambtenaren mengden zich achter de schermen in de zaak.

Een schande.

Hilarisch genoeg vinden linkse gekkies het vreselijk wat Ekiz gisteravond zei. Zo wordt haar volstrekt heldere uitleg door iemand van Universiteit Leiden (yep) weggezet als “wartaal.” Volstrekt belachelijk natuurlijk, maar ja, zo rollen linkse wappies nu eenmaal.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

30 reacties

 1. Blondie

  Kijk het zo simpel Geert is een gevaar voor de Linkse hegemonie.

  Dus alles is vanaf Links geoorloofd, tot aan het manipuleren en bedrog van bewindslieden aan toe.

  Links maakt meer kapot dan je lief is.

  Maar eens komt de tijd, dat er wordt afgerekend.

  1. Logica

   Blondie, ik sta helemaal achter je woorden. Ik ben hier enorm kwaad om. Vandaag nog een vriend van mij ge-appt. Hij stemt altijd VVD. Even wat frustraties geuit. Zijn reactie: maak je niet druk, geniet van het leven. Hij en zijn vrouw hebben geld zat en genieten van het leven. Hardstikke goed maar als hij volgend jaar kan stemmen dan wordt het weer blind Rutte. 8k heb het goed, ik ter me wel. Zoals hij zijn heel veel VVD stemmers. Rutte stemmen is hetzelfde als elke ochtend brood eten. Dat doe je gewoon en denk je niet over na.

 2. Ernest Stern

  Op DDS wordt de NPO in de regel weggezet als een linkse leugenachtige Staatsomroep, behalve wanneer er een keer een uitspraak op wordt gedaan die lekker valt.

  1. Grasmaaier

   De NPO deed die uitspraak niet, maar een powervrouw op persoonlijke titel.

   Ze zal hier vast nog voor op het linkse matje worden geroepen.

   1. Wesley Benley

    “Bij De Vooravond, van de NPO”…

    Lezen ken je ook al niet.

    1. Factor

     etc

  2. Cootje

   Maak je druk om je mooie Europa , wat volgend jaar niet meer bestaat , of denk je dat de heer Knot niet voor de troepen uitloopt . Die ziet de bui al hangen. En de publieke omroepen zijn zo links dat onze Turkse vriendin zich geen twee maal zo uitglijder kan veroorloven

  3. .nexit2021

   we hebben het niet over npo tar- rel. We hebben het over het Wilders proces , je weet wel dat proces waar het OM op alle punten op 1 na bakzeil haalde. Dat laatste puntje gaat in cassatie ook onderuit. 😂🤣😂

  4. combat le pelicule

   ernest doet er alles aan om de npo/islam/EU uit de wind te houden…ernest is nogal dom…

 3. Gebande3

  Wat is Nederland toch een prachtland.
  Een dame met een migratie achtergrond uit kritiek op het land waar zij mag wonen ( zij is pas 2e generatie) en dat kan en mag gewoon.

  1. ikweetwatikwil

   Die dame met migratie achtergrond is dan ook één van de weinigen met migratie achtergrond die wat heeft bereikt gebande 3. Nu jij nog.

   1. Gebande3

    Nu jij nog.

    De periode om de maatschappelijke ladder te beklimmen ligt reeds enkele jaren achter mij.
    Ik geniet dagelijks van het niet meer moeten maar mogen/willen.

    1. .nexit2021

     jammer dat je bij elke opstap door de sporten heen zakte

 4. Svetlana Patricia de Fleur

  Didam Ekiz is een islamhater dus haar mening neem ik wel met een korreltje zout

  1. ervi

   Jouw liefde voor de vrouw-onderdrukkende Islam is hier alom bekend, maniakale tr@l. Daarom wordt jouw mening bij voorbaat niet serieus genomen,of
   liever gezegd, niet op prijs gesteld.

 5. Grasmaaier

  En begrijpend lezen moet jij nog leren. Vooruit dan, speciaal voor deze Jip&Janneke gehandicapte: de uitspraak werd niet UIT NAAM van de NPO gedaan, maar door een verstandige dame die in dienst is van de NPO.

  Vandaar mijn veronderstelling dat ze nog wel op het matje geroepen zal worden.

  Het is overigens ‘Lezen KUN je ook al niet’, kluns.

  1. Grasmaaier

   Deze reactie is een reactie op Wesley Benley.

  2. Gebande3

   Mogen wij uit dit betoog concluderen dat een ieder die op de NPO een uitspraak doet, niet het standpunt van de NPO vertegenwoordigt maar een persoonlijk standpunt?

   1. Grasmaaier

    Nee kokkie, zeiksnor: als je een NPO-welgevallige mening verkondigt die in het linkse potje plast, word je natuurlijk niet op het matje geroepen, maar bewierookt en geschouderklopt.

    Wat word ik moe van domoortjes als jij. Kun je niet even lekker oprotten naar Spanje?

    1. Gebande3

     Helaas gaat een conversatie met de plantsoenendienst medewerker halverwege altijd over in een bij hem passende scheldpartij.
     Jammer, maar het is zijn keuze of tekortkoming.

     1. Grasmaaier

      Je ontwijkt de ‘conversatie’ weer, frikandellenbakker.

  3. Nanko

   Ja he he!, vertel eens iets nieuws.
   Is altijd zo geweest en daarom des te kinderachtige om dat nu ineens te berde te brengen, nu met jou goed uitkomt.
   Elke serieuze gast in een praatprogramma spreekt op persoonlijke titel, kluns. We zitten hier niet in de Muppetshow.

 6. Piet Klein

  Fidan wint de harten van velen omdat ze oprecht is en niet gevoelig is voor de politiek correcte hype die door de medialand waart. Met name het schrille contrast tussen het Wilders proces waarin te veel feiten boven tafel zijn gekomen dat politiek en ambtenarij een actieve rol hebben gespeeld naast het niet aanspreken van Grappenhaus op zijn verantwoordelijkheid is verbijtsterend. Tevens blijft het vreemd dat Wilders wel voor de rechter gedaagd wordt en Pechtold met zijn nog stevigere uitspraak “alle Russen liegen niet”. Onafhankelijk van welke mening je bent toegedaan het debat werd en wordt vermoord in politieke correctheid die doordrenkt is in vele politieke partijen en in de media. Fidan weet met haar oprechte, politieke correctheid doorbrekende opstelling vele harten te winnen. En het is zeker een plus dat zijn een Turkse achtergrond heeft omdat we dan ook gelijk van ons zelf weten dat we ontzettend fijn vinden om van iemand te houden waarbij afkomst totaal geen rol speelt. Als Fidan hiermee een trend zet dan komen we mogelijk meer met elkaar in gesprek en dat is hoog nodig, want de grote onzin die Knot de wereld in hielp verdient een stevig debat.

  1. Cootje

   Onzin??

 7. tata

  De HR gaat dit rechtzetten, maar dat kost nog een paar jaar. Marokkanen zijn geen ras. Berbers zijn een ras.

 8. StanleyC

  Het is toch geweldig om te zin dat de linkse leugenpers een narratief in stand proberen die met de dag steeds verder afbrokkelt

 9. LifeBuddy

  HaHaHaHa, Fidan Ekiz probeert nog een paar stemmers terug te winnen, maar met al die ellende van de Mocro’s, Zwarte Piet, Ultra sLinkse en alle buitenlandse maffia, die zich hier miljonair maken over de rug van de Werkman, is dat te laat.

 10. Logica

  Een mooie oprechte vrouw. Dat vond ik al toen ze haar vorige programma presenteerde, dat heette geloof ik de halve maan. Toen kreeg ze al bedreigingen maar ze bleef tegen de stroom in een echte liberaal. Sociaal en strijdend voor openheid.

  Ik vrees echter dat de linkse kliek al een beetje spijt heeft en haar er op een zeker moment uit zal gooien. Maar dan is ze welkom bij Ongehoord Nederland.

 11. RvdBe

  De npo krijgt veel.kritiek om haar linkse overheidsgezinde uitzendingen.
  Schakel een allochtone vrouw in die politiek incorrecte uitspraken doet en rechts is weer even de mond gesnoerd.

 12. Bolkestein

  En Fidan Ekiz heeft in haar analyse 100 % gelijk.

  De krampachtige reacties van intolerant links waren natuurlijk te verwachten. Toch gek dat ze bij heel wat kwalijkere meningssturing door presentatoren als Charles Groenhijsen, Francisco van Jole, Eva Jinek en zo altijd zwijgen als het graf. Iets met links hypocriet meten met twee maten?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.