Diederik Gommers is een HIT op Instagram nadat hij een corona-influence-duo vormt met Famke Louise

Diederik Gommers, vooraanstaand intensivist en voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care, lijkt rijp te zijn voor een nieuwe carrièremove als influencer op de sociale media. In slechts twee dagen tijd wist Gommers maar liefst 125.000 volgers te scoren op Instagram.

Voor het tijdperk Famke Louise was Gommers nog helemaal niet zo actief op Instagram, maar nu de kritische corona-influencer Louise en Gommers de handen hebben gebundeld, lijken er ook voor Gommers gouden tijden op de sociale media in het verschiet te liggen.

Na de veelbesproken (en zeer goed bekeken) uitzending van Jinek waarin Louise haar kritiek uitte op het huidige coronabeleid, ging Louise in de leer bij IC-arts Gommers om met eigen ogen te zien hoe het er aan toe gaat op de intensive care in tijden van corona.

Anderzijds kreeg Gommers een lesje ‘social-media kunde’ van Louise, en dat bracht hem zeker geen windeieren. In slechts twee dagen tijd stormde Gommers door tot een gerenommeerd influencer op Instagram.

Zelf is Gommers erg te spreken over zijn nieuwe nevenfunctie:

“Overweldigd door alle volgers hier op Instagram! Ik weet niet wat me overkomt… […] Op mijn zoon na, krijg ik van veel mensen positieve en warme reacties.”

Ondanks dat de ietwat onhandige uitspraken en de veelbesproken hashtag #IkDoeNietMeerMee veel kritiek en zelfs bedreigingen aan het adres van Louise te weeg brachten, kon de Instagram-diva ook rekenen op steun. Eerder nam Johan Derksen het al voor haar op en premier Mark Rutte nodigde het Famke Louise-kamp zelfs uit voor een gesprek in zijn torentje. Daar kunnen we Diederik Gommers nu dus aan toevoegen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

7 reacties

 1. R.H.J. van Hees

  Famke, bedoeld het allemaal niet zo slecht, was beïnvloed onvoorbereid en was niet in staat parate kennis te produceren. Famke is weinig aan te rekenen, beter is als Jinek gasten uitnodigt die wel verbaal sterk zijn en prima hun verhaal kunnen uitleggen, zoals Sven Hulleman, maar ook zat medici staan te springen om hun verhaal te mogen vertellen, maar worden volledig links gelaten door de media. Ook vooraanstaande professoren en hoogleraren hebben veelal een zeer interessant verhaal maar de voorkeur is steeds dezelfde gasten met steeds hetzelfde verhaal. Het is jammer dat de media niet kritisch is, geen vragen stelt en volhoudt dat we te maken hebben met een zeer zeer gevaarlijk virus. Inmiddels weten mensen die nadenken wel beter, het gros niet en loopt als een idiote gemuilkorfde over straat en denkt hier goed mee te doen. DDS met een belang in muilkorven is niet veel beter. Ook jammer. Nu eens horen of deze Famke evengoed kan zingen als ze eruit ziet, want mooi is ze. Welterusten allemaal uit Zwinderen.

  1. hans-e-pans

   Een uitmuntend wetenschapper, een van de velen, die van de hoed en de rand weet en ook van de binnenkant van de hoed, is immunoloog emeritus Hoogleraar Pierre Capel.

   Als men deze man zou uitnodigen in een van de vele, misschien wel te vele praat/kletsprogramma’s dan kan hij zo’n programma in zijn eentje volpraten, en de mensen voorlichten over het wat en hoe betreffende virussen.

   ‘Het vaccin een utopie’.

   De bijbehorende YouTubefilm is, https://www.youtube.com/watch?v=-6cNY2UugHg

   Een YouTubefilm die het bekijken zeer zeker waard is.

 2. Ernest Stern

  De roem is onze Gommers inmiddels een beetje naar het hoofd gestegen.

  Jammer, de man zou nuttig werk kunnen doen op de IC.

  1. Vriend

   Ernest Stern heeft zijn dagelijkse fles azijn weer verorberd. Extra smaakmaker was een portie jaloezie – de jankerd kan het simpelweg niet hebben als iemand succes heeft.

   1. Gebande_3

    RPML 3 weken geleden Beantwoorden

    Wiegel zei het al: links maakt zich continu druk om andermans problemen, rechts drinkt een goed glas wijn en geniet samen met zijn vrinden van het leven

  2. Aborifa

   Jammer dat een man van zijn niveau zich inlaat met een straatschoffie.

 3. RPML

  Gommers doet wat de meesten niet doen: tegenstanders serieus nemen, luisteren naar hun bezwaren, zich verdiepen in hun wereld om de ander tegelijkertijd ook toegang te geven tot zijn eigen wereld om daar uitleg aan te kunnen geven. Gommers was ook de eerste die toen de NPO al aan het paniekzaaien was zei dat als je meer meet, je ook meer zult vinden maar nog geen reden tot paniek is. Ook nu geeft Gommers aan dat de NPO-paniek ongegrond is, maar wel reden tot zorgen kan zijn in de toekomst.

  Het laatste optreden van Gommers bij de NPO verwacht ik a.s. maandag.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.