BREEK! FVD bestuur: ‘Er komt een bindend ledenreferendum over partijleiderschap Thierry Baudet’

Het bestuur van Forum voor Democratie kondigt aan met een oplossing te zijn gekomen voor de interne strijd: er wordt een bindend ledenreferendum georganiseerd over de vraag of Thierry Baudet partijleider moet zijn of niet.

“De vraag die deze ledenraadpleging wordt voorgelegd,” aldus het bestuur, is “Wilt u dat Thierry Baudet de partijleider blijft van FVD? Ja of Nee?” Het gaat dus om het partijvoorzitterschap, niet zo zeer om het lijsttrekkerschap.

“Het partijbestuur zal daarnaast zo snel mogelijk een formele algemene ledenvergadering uitschrijven. Daar wordt de toekomstige samenstelling van FVD op de agenda gezet. De nadere invulling van de agenda van die algemene ledenvergadering volgt zo spoedig mogelijk ná de uitslag van het bindend referendum. Omdat de uitslag van het referendum daarvoor vanzelfsprekend van belang is.”

“De komende dagen treffen we de voorbereidingen om dit bindend referendum ordentelijk en eerlijk te laten verlopen. Onze leden kunnen de uitnodiging binnenkort tegemoet zien.”

“We betreuren de hele gang van zaken van de afgelopen dagen zeer,” gaat het bestuur verder. “We zien een bindend referendum waarbij de leden zich kunnen uitspreken over de toekomst van onze partij momenteel als de enige juiste stap voorwaarts. Geheel ook in lijn met de filosofie en het gedachtegoed van Forum voor Democratie.”

Zo is het. Laten we niet vergeten dat Forum voor Democratie niet van Annabel Nanninga is, of van Kevin Kreuger, of van Eva Vlaardingerbroek, of van Nicki Pouw-Verweij, Van Lennart van der Linden, Rob Rooken, Olaf Ephraim of zelfs maar van Thierry Baudet. Nee, Forum voor Democratie is van haar léden.

Dit is wat mij betreft dan ook de enige juiste manier om de interne strijd definitief te beslissen. Gezien de populariteit van Baudet onder FVD-kiezers is de kans groot dat hij het referendum wint, maar dat is geen automatisme. Als leden anders wíllen dan kunnen ze dat besluit nemen. Dat is aan hen. Niet aan welke ‘prominent’ dan ook.

Een elegante oplossing voor een vreselijk probleem.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

67 reacties

 1. Vriend

  Een week te laat. Het Renaissanceschip ligt al op de bodem.

  1. lucinde

   Daar had het moeten blijven.
   Maar ze baggeren het nog even naar boven.

   1. vandaag

    je kan een schip niet naar boven baggeren mad lola

    onzin , ENZ !

    1. LifeBuddy

     HaHaHa, lucinde kan ook omhoog schijten als een mad lolala.

   2. Steven Opti

    Hoeveel hersencellen heb jij?? 3 of 4? Baggeren is verdiepen van bijvoorbeeld een rivier of kanaal. En geen zorgen
    Forum overleefd dit. Het kaf wordt van het koren gescheiden. De partij komt hier sterker uit.

    1. Ernest Stern

     overleeft

     1. vandaag

      Hopelijk jij niet !

     2. Fascal

      Leugenaar en taalnazi!

    2. lucinde

     Gisteren nog geteld…7 hele hersencellen.

  2. ZWEEDSE K0K

   Een vlaggenschip waarvan de stuurman Hiddema en loods Cliteur als eerste het schip bij averij verlaten, dient op de bodem te blijven rotten.

  3. Augustus

   Voor de publieke opinie misschien ja, en laat dat maar een reminder zijn hoe machtig de media (gesponsord door de staatskas) daadwerkelijk is. Hoe zij een paar Whatsapp berichtjes kunnen uitvergroten en alle PvdA en VVD miljoenen graaiers in de doofpot kunnen gooien. Niets meer dan de waakhond voor de pro-hilversum partijen die geld in hun laatje brengt.

 2. vandaag

  We gaan het zien.
  op de PVV na is er links en rechts van het midden geen enkele partij beschikbaar en een enorm kiezers potentiaal te behalen

 3. lucinde

  De fanaten zullen de fascist Baudet aanwijzen.

  Heel democratisch allemaal, maar deze idioot is dat dus niet.

  1. vandaag

   fascisme is een zuivere linkse aangelegenheid onwetende muts

   onzin dus

   ENZ !

   1. lucinde

    Prima, dan stem jij dus links.

    1. homefront

     precies wat vandaag zegt onwetend maar wel bewust..

  2. Steven Opti

   Heb je enig idee wat fascisme is?? En hoe noem je Jesse klaver dan eigenlijk? Waarschijnlijk ben jij ook zo’n BLM zeurpiet. Schelden zonder feiten.

   1. Loelap

    Het eerste woord dat me opkomt bij Klaver is, dom.
    Ik vraag me wel eens af wat voor een IQ hij heeft.

  3. Edjan

   Dat uitschelden voor fascist zou een keer moeten stoppen. Het is pure laster. Het zou beantwoord moeten worden met een aanklacht wegens smaad, als je niet een zo waardeloos figuur was. Je bent een achterlijke trut, lucinde.

  4. Augustus

   Om fascist te zijn moet je per definitie pro-overheid zijn. Je moet wel een hele slechte fascist zijn als je begint met het uitdunnen van de overheid, het verlagen van belasting en het niet strafbaar willen maken van fout gedachtegoed.

 4. halo1

  Gezien die 94 % vanmiddag lijkt me dat geen probnleem worden voor Thierry… net als ik zullen de meesten denken dat iemands prive-opvattingen geen rol spelen bij de strijd tegen (dit) Europa, (massa)-immigratie en linkse verloedering. Het is eigenlijk een soort factor van 1-5 voor Thierry..en een protest tegen dat linkse frame. Hij krijgt van mij card blanche…

  1. Magalaan

   Meteen ook over het bestuur zelf stemmen. Ze willen toch niet blijven zitten hoop ik om nog meer ontboezemingen te doen voor de verkiezingen?

 5. Steven Opti

  Ik stem zeker op Forum. Maar niet meer op Joost of Eva, ze hebben Thierry via de media zwart gemaakt. Zo triest en zegt veel over hun caracter. Hopelijk staat Thierry op de lijst want deze man heeft iets groots gepresteerd met forum, alleen is hij veel te intelligent voor de politiek waar het gemiddelde niveau lbo/mbo is..

  1. Thant dolph

   Klinkt een beetje alsof jij drie universitaire studies hebt afgerond…

   1. vandaag

    We zijn niet allemaal blijven plakken op het mbo I strónt vlé®k II

    1. Thant dolph

     Maar jij toch zeker wél met je geestelijk onvolgroeide reacties..

     1. vandaag

      ONZIN

      ENZ !

     2. Thant dolph

      Kun je niet beter dan dat?

     3. homefront

      michel adolfje bloemkist

     4. Thant dolph

      Adolfje Willem Bever, joehoe!!

     5. Thant dolph

      Daar daar hebben we ons fantaserend acolietje ook weer…

  2. Jannes-46

   Als u een exponent bent van het gemiddelde FvD-lid dan is die partij helaas behoorlijk elitair.

 6. Beukman

  Merkwaardig dat de leden niet uit meerdere personen kunnen kiezen. Met deze vraagstelling zal Baudet geheid Partijleider blijven/worden. Van een failliete boedel wel te verstaan.

  Wat gaan de opgestapten doen? Er bestaat inmiddels een – nog leeg – domein:

  lijstnanninga.nl/

  Ik lees verder dat FvD “van de leden” is.
  Dat waag ik te betwijfelen. FvD is de enige ledenpartij waarbij de leden keurig buitenspel zijn gezet, en bijvoorbeeld geen rechtstreekse invloed hebben op de samenstelling van het Bestuur.

  1. vandaag

   onzin

   ENZ !

   1. Thant dolph

    Weer een sterke inhoudelijke bijdrage!

    1. vandaag

     ONZIN

     ENZ !

     1. Thant dolph

      Praat eens wat duidelijker, je bent niet te verstaan

     2. vandaag

      KMA

    2. homefront

     michel bloemkool transdolfje

 7. Rene van der Grijp

  Aangezien op Baudet na de complete top 5 is vertrokken ligt het voor de hand dat het resultaat een massief “ja” zal zijn. Er zijn geen tegenkandidaten meer.

  Degenen die op Baudet zijn afgeknapt zullen echter met hun voeten stemmen en er zal weinig van FvD overblijven.

  Dat is op zich jammer, maar de oprichter heeft zijn eigen bouwsel ook weer eigenhandig afgebroken. Hier een prominent lid die beeldend beschrijft waarom hij het voor gezien hield: ht*ps://opiniez.com/2020/11/29/mijn-ervaringen-met-thierry-baudet-en-forum/rutgervandennoort/

  Baudet heeft in feite alle fouten gemaakt die een jonge rechtse partij maar kan maken. De grootste fout was natuurlijk dat hij meerdere keren weigerde af te rekenen met de bruine vleugel. Dat is absoluut dodelijk. In dit geval hoefde de MSM niet eens zelf de trekker over te halen: het verzet kwam van binnenuit.

  Dat worden dan backstabbers of coupplegers genoemd. Zou het?

  Ik denk het niet. Ze wilden niet langer deel uitmaken van een partij die bruin gedoogt en zelfs op de kieslijst zet (zwarte Freek). En, secundair, waren ze de zonnekoning met z’n solisme en vedettegedrag spuugzat.

  1. Beukman

   Uit jouw link:

   Ik besefte na de zomervakantie van 2020 dat in de partijtop de checks en balances afwezig waren en dat FvD geen gezonde politieke partij meer was qua functioneren, omdat Baudet een zonnekoning was geworden met een aanbiddende hofhouding.

   Opmerkelijk dat in het overigens zeer leesbare verhaal de naam Otten niet 1 keer wordt genoemd. Terwijl die man nu juist het broodnodige tegenwicht vormde tegen Thierry’s narcisme en megalomanie; zonder een “nieuwe” Otten wordt het niets meer met Forum. Otten is ook volledig weggeretoucheerd uit het boek over de geschiedfenis van FvD, geschreven door Baudet zelf. Dat geeft nog meer te denken.

   De reacties onder het stuk, vaak van leden, zijn ook de moeite waard.

   1. vandaag

    ONZIN

    ENZ !

   2. Rene van der Grijp

    Er is niemand die dergelijke megalomane persoonlijkheden kan beteugelen, dat werkt hooguit tijdelijk. Het is Hiddema ook niet gelukt.

    Ik heb diverse van zulke persoonlijkheden IRL meegemaakt en ik herken het zó duidelijk. Het patroon is steeds hetzelfde. Er is zelfs iemand aan wie ik de laatste week steeds heb moeten terugdenken. Dat was in m’n studententijd. De man gedroeg zich ongeveer hetzelfde als Baudet nu als voorzitter van de studentenvereninging en maakte zich gehaat. Terzijde: FvD doet mij ook vaak aan een studentenvereniging denken.

    1. Magalaan

     Baudet is honderd keer de man die jij bent
     Ga ook positief ijveren voor je eigen idealen
     Dat omlaag willen halen is toch minderwaardig

  2. Thant dolph

   Adequaat verwoord!

   1. vandaag

    Alles wat je tikt is onzin , dus snel klaar strónt vlé®k II

    ENZ !

    1. Thant dolph

     Nog kleinzeriger dan een kleuter, zo’n reactie…

     1. vandaag

      ONZIN

      ENZ !

  3. Ernest Stern

   “Baudet heeft in feite alle fouten gemaakt die een jonge rechtse partij maar kan maken.”

   Dat is juist, maar hij maakte ook de fouten die alle rechts-populistische partijtjes tot nu toe maakten. Je zou bijna denken dat het iets met de ideologie te maken heeft.

   1. homefront

    Uiteraard vind leugenaar ernestje dat alle “linkse” partijtjes geen fouten maken, hè

   2. vandaag

    strónt vlé®k is pas echt fout met zijn pedó wensen. Strónt vlé®k is niet bij machte anderen de maat te nemen

    ENZ !

   3. Jannes-46

    En wat is dan de juiste ideologie? Die van het verderfelijke en moorddadige islamo-fascisme? Rechts-populistische partijtjes? U doelt zeker alleen op FvD? Nee he, toch niet op de PVV toch? De 2e partij in de peilingen? Want de PVV is helemaal niet rechts doch eerder gewoon sociaal bewogen door het eigen volk de prioriteit te geven, en ja dat is dus ook inclusief allen die daadwerkelijk willen integreren dan wel geïntegreerd zijn.

    1. DubbelZout

     De PVV is socialistisch en nationalistisch en heeft een ongenaakbare leider, een wel beproeft concept

 8. DubbelZout

  Ja, ja en als ie verliest gaat ie een Trumpje doen zeker

  1. vandaag

   NEE hij doet een beukholletje

   ENZ !

   1. Loelap

    Hahaha

 9. SubTec

  Ik ga zeker stemmen en ik weet al op wie.
  De naam beging met een “T” en eindigt op “hierry Baudet”

  1. DubbelZout

   He pssst, u hoeft slechts ja of nee te zeggen, er valt verder niets te kiezen

 10. Kleurloze Politiek

  Baudet kan zich beter afzijdig houden..
  Er is nu zoveel stuk.
  Dit getouwtrek kan de FvD zeker er niet bij hebben.
  En daarbij is de geloofwaardigheid van hem zo gezakt dat er geen enkele partij nog open staat om met hem mee ter regeren.
  Zelf de PVV zal drie keer na denken voor ze met Baudet in zee gaan..
  De PVV staat bekend als een pro Israëlische partij
  En laat dat nou juist het probleem zijn bij Baudet die antisemitische uitingen toe staat en banden heeft met dubieuze rechtse organisaties.

  1. homefront

   “De PVV staat bekend als een pro Israëlische partij”

   Zeker weten en terecht…

 11. Jannes-46

  De staatsgreep wordt uiteindelijk beslecht via een waardige duellen op het pistool, en anders te paard met de lans.

 12. Fascal

  Appeltje eitje…

 13. Meriadoc Brandebok

  De enige manier waarop FvD nog een beetje serieus kan worden genomen, is als de top har partij rigoreus gaat denazificeren. Baudet moet per direct worden geroyeerd en het Openbaar Ministerie moet bij de rechter afdwingen deze man een verbod op te leggen zich te kandideren voor een politieke functie. Ten tweede moet Freek Jansen uit de partij. Ten derde moet de JFVD worden ontmanteld en een ieder die daarvan een positie bij de moederpartij heeft gekregen, worden ontslagen.

  1. homefront

   mongolen als occultje en co demoniseren iedereen die in hun ogen anders denkt en zetten ze weg als nazi en fascist, jullie zijn die fascisten en nazi’s, jullie zijn het type “weg met ons”

 14. Lex

  1+1=2

  Natuurlijk kiezen de leden weer voor Thierry Baudet.

  Tijd dat het oproer schorem”tuig” de partij uit word getrapt. Aan oproerkraaiers binnen de partij daar zit geen enkele partij op te wachten en is als een blok aan je been.

  Wat heeft dat oproer tuig nu bereikt dat vraag ik mij af. Dat de partij veel schade heeft opgelopen dat FVD 17 maart waarschijnlijk weer op 2 zetels zal uitkomen.

  Wat heeft dat oproer tuig bereikt.

  Dat veel mensen op de lijst van FVD zijn opgestapt waaronder belangrijke mensen zoals oud advocaat Theo Hiddema.

  Wat wel bereikt is, is dat de rotte appels uit de boom zijn gevallen en opgestapt of nog worden geroyeerd. Echte LPF tafelen met enig verschil dat partijleider niet dood is maar juist actief was.

  Kan Thierry Baudet de partij weer op de rails krijgen en heeft hij nu geleerd om mensen te gezond te wantrouwen? dat mensen het vertrouwen moeten verdienen.

  Ik vind dat Thierry Baudet hier iemand voor moet hebben een loyaliteit commissie die de loyaliteit van de bestuurders onderzoekt een gevoelige antenne binnen de partij.

  Dergelijke muiterij coup is onacceptabele Voorkomen is beter dan blussen.

  Laten ze Beukman aanstellen dan komt het helemaal goed met de partij.

  Woehahahahahahaha. Grapje.

 15. Filthje

  Dus de leden van FvD hebben nu al meer te vertellen in de politiek dan de rest van Nederland………. Hmmm….. Misschien toch maar lid worden van Forum.

  1. Thant dolph

   “meer te vertellen in de politiek dan de rest van Nederland”

   ?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.