Oepsie! Niet een miljoen maar ‘ruim 500.000’ eerste vaccins in januari

Het ministerie van Volkgezondheid, Welzijn en Sport zwakt de optimistische schatting van minister De Jonge íétsjes af. In december krijgen we namelijk naar verwachting niet een miljoen vaccins, maar “ruim vijfhonderdduizend“. En niet in december maar pas in januari. Oh, en die gaan eerst naar het zorgpersoneel en niet naar de ouderen en zwakkeren in de samenleving.

In het eerste kwartaal van volgend jaar gaat het dan echt gebeuren jongens! Dan krijgen we eindelijk vaccins. Niet zoveel als we (door De Jonge) hadden gehoopt én niet op het moment als we (door De Jonge) hadden verwacht, maar we krijgen ze wel.

Minister De Jonge heeft wederom weer eens hoog van de toren lopen blazen met z’n Yes we can‘-houding, zonder daadwerkelijk naar de realiteit van de situatie te kijken. Vlak na zijn aankondiging van de vaccins gingen er al snel geluiden op dat dit allemaal véél te optimistisch was en dat er nog bijna helemaal niets echt goed geregeld was. Dat blijkt dus wederom gewoon te kloppen.

De wanprestaties van Hugo de Jonge zijn eigenlijk exemplarisch voor zo’n beetje al het gestuntel van het kabinet, of eigenlijk de hele Nederlandse overheid, rondom de coronacrisis. Weet u nog het begin van dit jaar? Het coronavirus kwam waarschijnlijk niet naar Nederland. Het virus was maar een griepje. Zelfs als zou het virus hierheen komen dan was Nederland goed voorbereid. Toen ineens was het er maar ach, “carnaval vier je toch voornamelijk in klein gezelschap”, zei Jaap van Dissel toen nog.

En vanaf dat moment werd het drama pijnlijk duidelijk. De Jonge zet die lijn van incompetentie nu gewoon vrolijk door. Zul je straks zien dat we de vaccins wel hebben maar dat de helft niet voldoende gekoeld kan blijven en meneer er flink veel bij moet bestellen, alleen zijn ze dan tien keer zo duur geworden.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. ropart

  wir schaffen nichts.

 2. Monty

  Misschien kan Baudet nog iets regelen met de mondkapjes kon hij het ook.

  1. corenona

   mondkapjes doen niets anders dan dan de openbare ruimte vervuilen en dieren vermoorden. Probeer die stikkende eend met dat touwtje om zijn nek maar te pakken te krijgen !

   1. Robin Hoed

    Doe jij dan nog een mondkapje op in de ‘Openbare ruimte’?
    Ik heb filmpjes gezien waar de ‘rechtshandhavers’ mensen zonder mondkapje geboeid werden, en hardhandig afgevoerd werden als afschrikwekkend voorbeeld.

 3. homefront

  Het fascistisch vaccinatieprogramma moet en zal er doorgedrukt worden, nu nog even de boel goed afknijpen door de heren bewindslieden door de kerst en vooral de mensen als honden te behandelen…

 4. corenona

  Een vaccin ,
  * waar tegen het beschermt weten we niet
  * hoe lang het beschermt weten we dan ook niet
  * de bijwerkingen zijn volledig onbekend
  * het virus muteert
  * we spreken nu al over 3 injecties p.p

  Je bent een wappie als je denkt dat deze sponsering van de farmaceutische industrie je beschermt tegen de hoax corona !

  1. knabbel-001

   Je loopt achter; we spreken niet over 3 injecties p.p, maar over 4 en 3 weken later weer 4.
   update….

 5. Fascal

  Het is geen vaccin maar genetische modificatie d.m.v. een experimentele vloeistof die onmogelijk lang genoeg getest kan zien, vooral niet als het aankomt op de lange termijn!

 6. Fascal

  Er wordt opzettelijk aangestuurd op een economische ineenstorting!

  ht*ps://youtu.be/Z1Y_RUJHw8s?t=643

 7. Robin Hoed

  Als je roept zonder eerst de instructies van Bill (Overpopulation Reduction) Gates af te wachten, dan lijkt het alsof je niet weet wat je doet.

 8. gargamel

  Algemene aanbevelingen Zoals bij alle injecteerbare vaccins, dienen gepaste medische behandeling en toezicht altijd direct beschikbaar te zijn in het geval van een zeldzame anafylactische gebeurtenis na toediening van het vaccin. De toediening van COVID-19 mRNA-vaccin BNT162b2 moet worden uitgesteld bij personen die lijden aan een acute ernstige ziekte met koorts. Personen die anticoagulantia krijgen of personen met een bloedingsstoornis die een contra-indicatie vormt voor intramusculaire injectie, mogen het vaccin niet krijgen tenzij het mogelijke voordeel duidelijk opweegt tegen het risico van toediening. Immuungecompromitteerde personen, inclusief personen die immunosuppressieve therapie krijgen, kunnen een verminderde immuunrespons op het vaccin hebben. Er zijn geen gegevens beschikbaar over gelijktijdig gebruik van immunosuppressiva. Zoals bij elk vaccin, beschermt vaccinatie met COVID-19 mRNA-vaccin BNT162b2 mogelijk niet alle vaccinontvangers. Er zijn geen gegevens beschikbaar over het gebruik van COVID-19 mRNA-vaccin BNT162b2 bij personen die eerder een volledige of gedeeltelijke vaccinreeks met een ander COVID-19-vaccin hebben gekregen.

  4.5 Interacties met andere geneesmiddelen en andere vormen van interactie Er is geen onderzoek naar interacties uitgevoerd.
  Gelijktijdige toediening van COVID-19 mRNA-vaccin BNT162b2 met andere vaccins is niet onderzocht (zie rubriek 5.1). Meng COVID-19 mRNA Vaccine BNT162b2 niet met andere vaccins / producten in dezelfde spuit.

  4.6 Vruchtbaarheid, zwangerschap en borstvoeding Zwangerschap
  Er zijn geen of een beperkte hoeveelheid gegevens over het gebruik van COVID-19 mRNA-vaccin BNT162b2. Reproductietoxiciteitsstudies bij dieren zijn niet voltooid. COVID-19 mRNA-vaccin BNT162b2 wordt niet aanbevolen tijdens de zwangerschap. Bij vrouwen in de vruchtbare leeftijd dient zwangerschap vóór vaccinatie te worden uitgesloten. Bovendien moeten vrouwen in de vruchtbare leeftijd worden geadviseerd zwangerschap te vermijden gedurende ten minste 2 maanden na hun tweede dosis.

  Vruchtbaarheid

  Het is niet bekend of COVID-19 mRNA-vaccin BNT162b2 invloed heeft op de vruchtbaarheid.

  4.8 Bijwerkingen Samenvatting van het veiligheidsprofiel De veiligheid van COVID-19 mRNA-vaccin BNT162b2 werd geëvalueerd bij deelnemers van 16 jaar en ouder in twee klinische onderzoeken uitgevoerd in de Verenigde Staten, Europa, Turkije, Zuid-Afrika en Zuid-Amerika. In onderzoek BNT162-01 (onderzoek 1) namen 60 deelnemers deel, van 18 tot 55 jaar oud. Aan onderzoek C4591001 (onderzoek 2) namen ongeveer 44.000 deelnemers deel van 12 jaar of ouder. In onderzoek 2 ontvingen in totaal 21.720 deelnemers van 16 jaar of ouder ten minste één dosis COVID19 mRNA-vaccin BNT162b en 21.728 deelnemers van 16 jaar of ouder kregen een placebo. Hiervan werden ten tijde van de analyse 19.067 (9531 COVID-19 mRNA-vaccin BNT162b2 en 9536 placebo) beoordeeld op veiligheid 2 maanden na de tweede dosis COVID-19 mRNA-vaccin BNT162b2.

  De meest voorkomende bijwerkingen bij deelnemers van 16 jaar en ouder waren pijn op de injectieplaats (> 80%), vermoeidheid (> 60%), hoofdpijn (> 50%), spierpijn (> 30%), koude rillingen (> 30%) %), artralgie (> 20%) en pyrexie (> 10%) en waren gewoonlijk licht of matig van aard en verdwenen binnen enkele dagen na vaccinatie. Indien nodig kan symptomatische behandeling met pijnstillende en / of koortswerende geneesmiddelen (bijv. Paracetamol-bevattende producten) worden gebruikt.

  Bijwerkingen uit klinische onderzoeken Bloed- en lymfestelselaandoeningen Soms: Lymfadenopathie
  Zenuwstelselaandoeningen Zeer vaak: hoofdpijn
  Skeletspierstelsel- en bindweefselaandoeningen Zeer vaak: artralgie; spierpijn
  Algemene aandoeningen en toedieningsplaatsstoornissen Zeer vaak: pijn op de injectieplaats; vermoeidheid; rillingen; pyrexie 7
  Vaak: roodheid op de injectieplaats; zwelling op de injectieplaats
  Soms: malaise
  Maagdarmstelselaandoeningen Vaak Misselijkheid

 9. Janndeman

  Dus ‘maar’ 500.000 proefkonijnen voor het vaccin? Ik neem mijn kansen wel met het virus met de 99,96% overlevingskans.

 10. werikke

  Hugo de jonge is de clown waarbij Rutte aan de touwtjes trekt en Rutte uit de wind houd. Hugo verteld sprookjes en Rutte kan later altijd zeggen dat hij zich niets meer herinnerd.
  Deze dictators hebben meerdere agenda’s en alles kan als je maar corona zegt.

 11. Drollevanger

  Dan vaag ik me af waarom Engeland en Rusland al wel vaccineren.
  Oh. Ik weet het al. Die zitten niet in de EU.

 12. Drollevanger

  Ik zag een plaatselijk filmpje waarop overgevlogen protesteerders uit verre regio,s geboeid werden afgevoerd.
  Persoonlijk vind ik dat de Randstad in hun eigen regio moet protesteren.
  Wij redden ons hier zonder geschreeuw van buiten uitstekend.
  Is demonstrant een erkend beroep.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.