Vrijheidskaravaan FVD blijft groot succes: opnieuw honderden mensen aanwezig bij Baudets anti-coronamanifestaties

Over tien dagen zijn de Tweede Kamerverkiezingen en 2021 is nu al een uniek verkiezingsjaar. Vanwege de coronacrisis zijn veel partijen nagenoeg onzichtbaar op de Nederlandse straten. Naast het flyeren kan men nauwelijks spreken van een actieve fysieke campagnesfeer in het land. Behalve bij Forum voor Democratie, waar men het hele land doortrekt met hun zelfbenoemde ‘Vrijheidskaravaan.’ De boodschap is ook dit weekend duidelijk: ‘Nederland weer vrij!’

De laatste weken is Forum weer aan het stijgen in de peilingen. Het geluid van Forum, om Nederland weer te openen, lijkt steeds meer aan te slaan bij veel Nederlanders. De bijeenkomsten van de partij worden druk bezocht, zo druk zelfs dat sommige bijeenkomsten vroegtijdig worden afgelast.

Het is niet heel verwonderlijk dat mensen massaal komen kijken bij de bijeenkomsten van Forum. Voor veel Nederlanders is de rek er wel uit, het draagvlak voor de coronamaatregelen lijkt met de week af te nemen. Dit komt voornamelijk omdat het kabinet floreert in het invoeren van inconsistent beleid en belabberd maatwerk. Dit weekend werd bekend dat de avondklok mogelijk wordt verlengd tot eind maart. Terwijl het kabinet nog had beloofd om zo snel mogelijk deze zeer beperkende maatregel af te schaffen.

Voor veel Nederlanders is het een onzekere tijd, en het geluid van Forum om het land te openen, en daarmee de economie weer een impuls te geven slaat aan. Op 15, 16 en 17 maart wordt daardoor definitief duidelijk hoeveel Nederlanders klaar zijn met het huidige beleid.

De fysieke campagne lijkt vooralsnog goed uit te pakken voor Forum voor Democratie, met veel bekijks voor Thierry Baudet, op plekken die niet meteen zullen opvallen als FVD-bolwerken. Zoals Helmond, waar het plein van de karavaan desalniettemin volstond met belangstellenden.

Maar ook in Eindhoven stond Thierry Baudet een toespraak te houden voor een enorme menigte:

Waar de FVD Vrijheidskaravaan nog meer langsrijdt tijdens de campagne mag de partij helaas pas kort van tevoren bekendmaken, om al te grote mensenmassa’s te voorkomen in verband met corona. Hoe dan ook lijkt het onwaarschijnlijk dat de aandacht voor Baudet en zijn team nog zal verslappen in de aankomende anderhalve week.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

24 reacties

 1. halo1

  Tijdje gekeken vanmiddag.. wel veel publiek.. maar reacties meestal toch tamelijk lauw.. hoop wel op 10 zetels..

 2. liefdevol rechts

  Hoe dan ook FVD gaat in ieder geval als grote winnaar uit de bus komen en als ze slim zijn moeten ze samen met PVV de handen in elkaar slaan en als ze dat doen zal er altijd wel een derde of zelfs een vierde partij zich aansluiten en dan kunnen ze het land regeren en terug op de rails zetten en het normale leven terug geven.

  1. Monty

   Met 29 virtuele zetels moet er wel iets meer bij komen dan een derde of vierde partij.

   En welke partijen zouden Wilders en Baudet er graag bij hebben om Nederland te de-islamiseren.
   Of zou Wilders opeens dit breekpunt laten vallen?

   1. werikke

    zelfde riedel zelfde tr0l. rot toch op

 3. Heras

  Het succes van fvd komt doordat nederlanders jarenlang achteraan moeten sluiten . Geen woningen , hoge belastingen, hoge criminaliteitcijfers, het jarenlange bedrog door dit kabinet, enz enz. De lijst is eindeloos.
  En Baudet laat een frisse wind waaien. Dat hebben we nodig.

  1. Franz Biberkopf

   Het succes van het FvD is 5 zetels in de peilingen. Tel uit je winst.

 4. sonny

  Trump weet het ook, ‘links’ bespeelt de media, de rechtspraak en de hoge ambtenarij!

  1. Linksbuster

   En helaas zijn nog te veel 60 + ers voor hun
   “nieuws” afhankelijk van de linkse deug npo!
   Op de sociale media wordt rutte uitgescheten…!

 5. gustav

  Baudet spreekt soms te vlug en zegt vaker het verkeerde, maar niettemin heeft hij mijn voorkeur boven Rutte!
  Rutte zegt pas écht stomme dingen, zoals: “de Groningers willen een kerncentrale”, dat was een supermiskleun die “links” logisch minder aandacht kreeg dan de foutjes van Baudet, diens foutjes worden uitvergroot tot het onmetelijke!

 6. gustav

  het vrouwelijke electoraat kiest bij electorale twijfel hoogstwaarschijnlijk voor Baudet, het is een goeduitziende kerel, intelligent, heeft goede smaak, is boreaal!
  Enfin, Rutte daarentegen heeft de uitstraling en status van een niet uit de kast durvende tweeslachtige, arrogante, liegende, tja, wat is ie eigenlijk?
  Dat is voor weldenkenden kiezers, reden genoeg om niet op de heer Rutte te stemmen, niemand weet wat hij écht is en waarvoor hij écht staat, daarbij weet iedereen wél, dat hij ernstig is aangestast door het “Eurofiel virus”.

 7. LifeBuddy

  Gisteravond om 22.00 uur vallen er ineens folders van de arische sLinkse vvd en cda op de mat. Hoe Asociaal naar het Volk kan je zijn. Alleen maar roeptoeteren en oplichting naar het Volk toe en voor de rest je Bek houden.kots

 8. gargamel

  Ik vraag me af wat het punt is om te stemmen, terwijl we al weten dat de wil van de normale mensen nooit gewonnen heeft, althans in de afgelopen 100 jaar.

 9. gargamel

  Het uitgangspunt bij de keuze is voor of tegen de EU. Voor de EU betekent het verlies van soevereiniteit, het tegen zijn is tot het op zekere hoogte verzachten van de gevolgen van slavernij, volgens dat criterium zouden normale burgers beslissen , maar ja, normal????

 10. JoopvdJoop

  Links is deugen voor de bühne.
  Eerder de maat voor andere nemen,zie die Kok en Frans huppeldepup.
  FVD is een weerspiegeling van de normale burger.
  Gun ze een hoog zetelaantal.

  1. Jack Flash

   Hij zat gisteren zo’n beetje in mijn achtertuin, 15 minuten lopen in mijn woonplaats. Hoge opkomst.Veel PVV’rs ook aanwezig.In ons stadje was het reuze ouderwets gezellig gister.
   Stem PVV/FVD.

 11. Yoyo

  Ik vind het bewonderenswaardig wat deze Thierry Baudet en FVD doen.
  Ze blijken een goede snaar te raken bij zowel links als rechts.
  Een vrijheidsboodschap is ook universeel, natuurlijk.
  En alle ZZP ers en MKB mensen zijn allang klaar met Rutte en Kaag en Wobke.
  Peilingen kloppen niet, kan ook niet met een “game- changer-parameter ” als Corona, en de disproportionele en inconsistente maatregelen.
  Er zijn nog nooit deze omstandigheden geweest voorafgaand aan verkiezingen.
  Het worden sowieso interessante en cruciale verkiezingen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.