D66’er Sidney Smeets moet mogelijk nieuw advocatenkantoor zoeken. Spong: ‘Mijn reputatie staat op het spel’

De controversiële D66’er Sidney Smeets dacht ongetwijfeld dat hij probleemloos terug kon keren bij het advocatenkantoor van Gerard Spong als hij zijn zetel ter beschikking stelde en de politiek dus verliet. Maar dat kon weleens lastig worden. Want Spong heeft daar zo zijn twijfels bij. “Er zijn zwaarwegende belangen,” aldus de bekende strafpleiter. Daarom gaat hij er de komende tijd “op broeden.”

We weten ondertussen allemaal dat Darth Sidney, zoals hij al langer bekend stond op De Dagelijkse Standaard, heel wat op zijn kerfstok heeft. Een tiental jongens en jongemannen – volwassenen en ook minderjarigen – hebben verteld dat hij hen op een bijzonder kwalijke manier benaderde, en dat ze zich daardoor nog steeds vies voelen. Niet zo gek natuurlijk, want de man die hen tot allerlei handelingen probeerde te ‘motiveren’ had hun vader kunnen zijn. De getuigenissen lopen uiteen van “voetjevrijen in een restaurant” tot, aldus het Parool, zich laten pijpen door 16-jarigen. De jongens geven allemaal aan dat ze door Smeets benaderd werden op een moment dat ze nog jong waren, vaak net uit de kast waren gekomen, en dus gemakkelijk te beïnvloeden waren. Zéker door iemand zoals Smeets: een succesvol advocaat die ook te zien was op tv.

Dit gedrag ging zelfs de totaal losgeslagen, principeloze, en amorele bende van D66 te ver. Jawel, de nepdemocraten hebben deze man uit de partij geknikkerd. Sorry, ik bedoel: hem ervan overtuigd geheel vrijwillig op te stappen als Kamerlid én zijn zetel ook meteen even terug te geven aan de partij. 

Maar dan is de vraag natuurlijk: wat kan hij nu nog doen? Als het goed is heeft hij recht op een maandje of zes wachtgeld. Maar daarna kan hij natuurlijk gewoon weer aan de slag als advocaat van allerlei soorten criminelen. Mogelijk zelfs bij Spong Advocaten.

Nou, zegt de grote man van dat kantoor – Gerard Spong himself – dat weet hij zo net nog niet. Want al die verhalen die nu in omloop zijn zorgen ervoor dat als Sidney terugkomt bij zijn kantoor, dat nou niet meteen heel goed is voor het imago ervan.

“Dat [een mogelijke terugkeer van Smeets, red.] is onderwerp van beraad,” vertelt Spong in het ND, “ook omdat hij al per 1 mei heeft opgezegd.” Dat is voor Spong natuurlijk geweldig goed nieuws: hij hoeft hem niet te ontslaan. Per 1 mei is er al opgezegd. Spong kan gewoon zeggen: dat hebben wij geaccepteerd, en dus is het klaar. Over en uit. Klaar. Dikke doei. Dahaag!

“Er zijn heel zwaarwegende belangen,” gaat Spong verder. “Mijn reputatie en de reputatie van het kantoor staan op het spel, dus ik ga er de komende tijd op broeden.”

Erop broeden? Waarom moet je hierop “broeden,” Gerard? Moet je misschien de getuigenissen van de jongens en jongemannen nog een keer lezen? Nou dat kan. Begin hier maar. Vervolgens kun je hier verder gaan. En hier. Gelezen? Prima, ga dan hier verder. En als je écht veel tijd om handen hebt, ga dan even hier koekeloeren.

Ja, genoeg gebroed? Mooi.

Wat het wangedrag van Smeets betreft zegt Spong dat het voor hem echt als een enorme verrassing kwam. “Het is buitengewoon onverkwikkelijk. Ik heb er op kantoor nooit iets van gemerkt. Maar ik weet niet wat mensen in hun privéleven doen.”

Twee dagen geleden liet Spong op Twitter al weten, “het als advocaat zonder zakelijke reden contact leggen met minderjarigen keur ik af. Of de aantijgingen, die ik niet kende, waar zijn wordt onderzocht. Vanwege zijn vertrek naar de Tweede Kamer, verlaat Sidney Smeets per 1 mei a.s. mijn kantoor.”

Volg mij op Twitter-alternatief Gab én word gratis en voor niets lid van mijn Telegram-kanaal!

Nou, dan lijkt me dit een zaak van appeltje-eitje, Gerard. Waarom moet hier lastig over worden gedaan? Sidney moet de politiek uit, en nu ook de advocatuur. Regel dat!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. Monty

  Puberliefhebber Sidney Smeets is zeker niet de eerste politicus die zich hier mee bezigt houd.
  Spijtig genoeg zal hij ook niet de laatste zijn die zijn politieke macht hiermee misbruikt op onschuldigen.

  Het is dus zaak deze personen zo spoedig mogelijk op te sporen en te straffen.

  1. Winfrida

   @Monty

   Zou Gerard Spong hier ook niet meer van weten? Dat lijkt mij toch verdacht.

  2. hans-e-pans

   Politiek is sowieso politieke machtsmisbruik op onschuldigen.

 2. yellow thread street

  Als er idd hard bewijs komt dat hij met welk lichaamsdeel dan ook in contact gekomen is met minderjarige jongens om onzedelijke handelingen te laten plaatsvinden is het vrij simpel.
  Zijn nieuwe werkplek zal dan de bajes worden waar hij zeepje in mag gaan pakken.
  En met een strafblad krijg je als volwassene nooit meer een VOG.

 3. Max Aue

  Het volk eist openbare executie op het Binnenhof, uiteraard na ferme martelingen in de Gevangenpoort.

  1. Bunky01

   Dat wordt nog druk dan op het binnenhof. Gezien de coronamaatregelen maximaal 30 toeschouwers en anderhalve meter uit elkaar.
   De martelingen geschieden door de beul getooid met mondkapje. Who’s next?

 4. Max Aue

  Interessant is hoe DDS de wandaden van Dion Graus, in vergelijking waarmee het grensoverschrijdende gedrag van Smeets toch wel heel klein bier is, met nuance en slagen om de arm benaderde. In de kop wordt de schuld al direct bij anderen gelegd: de smerige kartelpers die de aanval opent op een Kamerlid:

  “Kijk. Als de beschuldigingen kloppen dan is het walgelijk allemaal, zeker als het niet “aanmoediging” was maar “dwang.” Als dat laatste vervolgens bewezen kan worden zal hij daar strafrechtelijk voor vervolgd moeten worden. Maar dat is wel ‘als, als, als.’ Het is immers aan de autoriteiten om dit te onderzoeken en te bekijken of er inderdaad strafbare feiten zijn gepleegd. Dat is niet aan een krant of zelfs maar aan de publieke opinie.”

  h*tps://www.dagelijksestandaard.nl/2021/02/een-nieuw-doelwit-nrc-en-kartelmedia-openen-aanval-op-pvv-dion-graus-dwong-zijn-vrouw-tot-seks-met-beveiligers/

  1. Dirk Jansen

   Limburger.nl

   “Op 17 oktober vorig jaar deed ze daarom aangifte gedaan tegen Graus. Maar op 6 februari deed hij weer ‘tegenaangifte’. ,,Recent hebben beide partijen om hun moverende redenen aan het Openbaar Ministerie kenbaar gemaakt de aangiften te laten rusten”, laat justitie weten. ,,Het Openbaar Ministerie respecteert dat standpunt. Het onderzoek is dan ook gesloten.”

   De hele casus is vreemd, en Dion is nooit veroordeeld. Zelf heb ik het idee dat Joyce het op de vermeende momenten niet zo erg vond, of er zelfs in meeging… Toen het mevrouw uitkwam gebruikte ze dit tegen hem. Een typische Metoo.

   Derhalve wel 2 zieke hoofden bij elkaar

   1. Max Aue

    Dit is een bericht uit 2019, nadien is de zaak verder geëscaleerd en zijn veel ranzige details naar buiten gekomen. Bovendien kwam de omvangrijke fraude van Graus aan het licht.

    1. Dirk Jansen

     Klopt, maar laten we het belangrijkste niet vergeten, Joyce is al een tijdje ‘volwassen’. En net zoals iedere volwassene verantwoordelijk voor haar eigen daden. Wederom een walgelijke zaak, maar waar er 2 vechten…

  2. ikweetwatikwil

   Is dat verhaal over Graus al bewezen of was het laster.

 5. NO8DO

  Als Pim nog geleefd had, was er geen vuiltje aan de lucht geweest en had Sidney goede ministeriële adviezen over Marokkaanse broodpootjes gehad.

 6. StemPzeweg

  Dit walgelijke smaad en laster campagne waar ook door DDS volop aan meedoet moet echt ophouden. Kap hier mee!

  En nogmaals, de heer Smeets heeft gewoon jongens benaderd die volgens de wet gewoon meerderjarig zijn. Waar hebben we het dus over? Wat een achterlijk, preuts en dom gezwets dat totaal over niks gaat.

  En ik verwijt D66 dat ze hieraan toegeven

 7. Rieks

  En wanneer horen we eens van het geheime leven van Gerard Spong? Ik denk dat deze slimme man zijn geheimen zal meenemen in zijn graf.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.