[Filmpje] BBB-leider Van der Plas bezorgd over plaatsing windturbines: ‘Veel geld en subsidie gaat naar het buitenland en in hoeverre profiteren wij ervan?’

Het rappe tempo waarin de overheid windmolenparken en zonneweides plaatst maakt BBB-leider Caroline van der Plas bezorgd. Er wordt nauwelijks met de burgers zelf overlegd en veel te veel geld en subsidie verdwijnt in de zakken van buitenlandse investeerders. Dit zou volgens haar absoluut niet de bedoeling moeten zijn. 

Van der Plas sprak over het klimaatbeleid bij WNL op Zaterdag, waar ze kritische kanttekeningen plaatste bij het soms ondoordachte klimaatbeleid van de overheid. “De groene ruimte wordt volgeplemd met datacenters en mega zonneparken.” aldus de BBB-leider.

Van der Plas hekelt het gebrek aan overleg en transparantie bij het Nederlandse klimaatbeleid. Burgers worden vaak totaal niet geïnformeerd, wat tot veel irritaties leidt. Bij WNL zei ze dat de overheid nog flink wat vragen heeft te beantwoorden hierover:

“Wij maken ons zorgen over in hoeverre de burger daarbij wordt betrokken. En in hoeverre profiteren zij ervan? Heel veel geld en subsidies verdwijnen in de zakken van grote buitenlandse investeerders.”

Ook kan ze boeren geen ongelijk geven die stukken grond verhuren of verkopen voor de plaatsing van zonneweides of windturbines. Nederlandse boeren worden al genoeg uitgeknepen en een extra zakcentje is wel welkom voor hen:

“Ik kan me voorstellen dat boeren hun grond verhuren om er windmolens of zonneparken op te zetten. Het is extra inkomen voor een boer, maar een boer moet zijn inkomen kunnen halen uit voedselproductie. Een ambtenaar heeft ook geen krantenwijk erbij.”

Van der Plas kaartte meerdere terechte punten aan, de participatie vanuit de overheid met burger is nagenoeg nul. Nederlandse burgers krijgen alleen informatie over klimaatprojecten, maar instemmen of meedenken, ho maar. Daar moet volgens Van der Plas verandering in komen. Het huidige beleid, waar burgers in feite langs de zijlijn staan, is op deze manier niet houdbaar.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

22 reacties

 1. Max Aue

  Hendrika Koekoek is inmiddels wereldberoemd op DDS.

  1. Jack Flash

   Groeten uut Grunningen Caroline.
   We weten er alles van.

  2. Edjan

   Max Aue heeft weer eens niks te melden op DDS.

  3. RobVerhoeven

   Maxi Mafklapper heeft ook niets te melden!

  4. usb3.0

   maxje eudecologne merkt dat mevrouw van der Plas een punt heeft..

 2. Gebande_3

  Lientje is duidelijk een praktische vrouw met de laarzen in de agrarische klei.
  Haar voorstel om de landbouwgebieden met 80cm te verhogen om zodoende het bukken en de daarmee samenhangende rugklachten bij de zwoegende boeren te verminderen, kan op ruime steun rekenen.

  1. Stanly2000

   Daar is hij weer, de Eindhovense clown!

  2. Rien E

   je bent niet voor niets 3x geband, ik heb zelden zoveel flauwekul horen opboeren als hier

 3. rutte leugenaar

  De subsidies laten de geldrondpomp machine in het old boys netwerk onverminderd hard draaien terwijl de molens bij gebrek aan een briesje stil staan.

  1. Jack Flash

   Nog geen 15 jaar en die kl*tedingen zijn verrot. Wie betaalt het opruimen?

   1. M. Brandenburg

    NIet alleen het opruimen, want die kosten zijn in tegenstelling tot Kernenergie niet in de prijs verwerkt, maar het velies dat op die krengen geleden word, immers de gecommuniceerde levensduur van die dingen is 25 jaar maar in de praktijk heeft men moeite om 15 jaar te laten produceren, en bij produceren op volledige capaciteit verdienen die dingen zichzelf zzogenaamd in 15 jaar terug, maar geen enkele windmolen haalt die capaciteit in geen enkele week van hun bestaan.

    1. Max Aue

     Wiki: “ Wat is de levensduur van een windmolen?
     Voor oude windturbines ligt de levensduur tussen de 20 en 25 jaar en nieuwe turbines kunnen na 25 jaar nog steeds mee. De energie die het kost om een windturbine te produceren is binnen 3 tot 6 maanden terugverdiend, afhankelijk van het soort turbine.“

     Brandenburg weet nergens van.

  2. STOP FVD

   Dus, nogmaals hier dan even, omdat je nu zo stil bent, volgens de door jou genoemde meneer van Pfizer, stelt het volgende (en dit is NIET zoals jij beweert dat HIJ zegt), dus nee ik denk dat het geen geintje is, JE VERTELT EEN LEUGEN! :

   Bedoel je deze CEO? Hij zeg volgens mij dat het mogelijk is dat je een 3e vaccin moet krijgen binnen 12 maanden na volledig gevaccineerd te zijn. Dus wie is er nu eigenlijk op de hoogte (het bericht is van 15.4.2021). Ik hoor graag je reactie.

   h**ps://www.cnbc.com/2021/04/15/pfizer-ceo-says-third-covid-vaccine-dose-likely-needed-within-12-months.html

   Reageer anders even, je hebt constant een grote bek dat JIJ alles weet, maar ik haal je “feiten” onderuit. Je stilzwijgen zegt eigenlijk alles. STOP LEUGENS TE VERSPREIDEN!

   1. Harry Haller

    Zwamneus.

 4. Spoetnick

  Vertrouwelijke info bij kabinetsformatie is wederom uitgelekt.
  – Omtzigt, functie elders.
  – Van der Plas, functie elders.
  Rutte, rot nou maar op anders wordt deze lijst nog veel langer.

 5. usb3.0

  Zij slaat de spijker dubbel en dwars op z’n kop..

  1. AS210854

   +++++++

 6. sonny

  “Veel geld gaat naar buitenland”
  Jazeker, en als de vruchtbare weide en landbouwgronden zijn volgezet met windmolens en zonnecollectoren, gaat nog meer geld naar het buitenland om, vlees, groenten, landbouwproducten te importeren!
  De handelsbalans is dan vernield, en de burger moet diep in de buidel tasten om de primaire levensbehoeften te bekostigen!
  Sociaal economische zelfmoord ?

 7. right

  Eens was de kracht van Nederland, de handelsgeest, scheepsbouw, scheepvaart, waterbouw, landbouw/veeteelt en tuinbouw!
  Overgebleven is enkel de superieure landbouw, veeteelt, en tuinbouw, maar niet meer voor lang!
  Het doel is bijna bereikt, Nederland een armoedig ontwikkelingsland, volgestuwd met gierende windmolens en milieu onvriendelijke zonnepanelen.

  1. Harry Haller

   Voor het linkse geteisem is dat juist een verheugend vooruitzicht. ‘Nivelleren is een feest’ oreerde de Grote Socialistische voorman Hans Speknek eens.

 8. Edjan

  Voor het linkse geteisem is het helemaal niet erg als er veel subsidie naar het buitenland verdwijnt. Zij beleggen in internationale aandelen. Als het maar geld oplevert, de rest zal ze worst wezen.

 9. roderick

  Wel gek dat jullie altijd de meerderheid in jullie onderzoeken hebben en altijd in het voordeel van Rutte en consorten, ik hoor ook mensen aan het woordt die zijn er ook voorstander van maar alleen als het niet in hun achtertuin is en de dierlijke fauna interesseert ze geen reet alles draait om de rijken want die worden er uiteindelijk beter van, kijk maar naar de AZC voorstander maar wel niet in hun omgeving .

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.