Magistrale Max Verstappen winst Grand Prix van Monaco, leidt in wereldkampioenschap Formule 1

Voor de race was Max Verstappen misschien wel dé grote favoriet om vandaag de Grand Prix van Monaco te winnen. Hij zette tijdens de kwalificatie weliswaar “slechts” de tweede tijd neer, maar dat kwam door pure pech – toen hij bezig was met een superronde crashte een andere coureur waardoor hij moest stoppen.

De man die dat kwalificatiefeestje voor Verstappen verstoorde was Charles Leclerc van Ferrari. Ironisch genoeg had die op dat moment zelf de snelste tijd, en dus mocht hij vandaag als polezitter van start. Maar dat viel tegen. Tijdens de warming up had namelijk een technisch probleem met zijn bolide. Zijn team keek ernaar en kwam tot de moeilijke conclusie dat hij helemaal niet eens aan de race kon beginnen.

Daardoor startte Verstappen alsnog helemaal vooraan. Hij gaf die positie tijdens de race niet meer weg. Langzaam maar zeker reed hij weg bij de rest van het veld. Alleen Valtteri Bottas van Mercedes kon nog ietwat bij hem in de buurt blijven. Maar toen Bottas problemen kreeg bij zijn pitstop was Verstappen écht in zijn eentje vooraan.

Op een gegeven moment kwam de tweede rijder van Ferrari, Carlos Sainz, nog op zo’n drie seconden. Maar dat kwam vooral doordat Verstappen er met de handrem op reed. Hij zette aan, waarna het alsnog einde oefening was voor Sainz. Uiteindelijk eindigde de Spanjaard op zo’n 10 seconden afstand van Verstappen.

Het podium werd volledig gemaakt door Lando Norris van McLaren. Een schitterend podium eigenlijk: drie verschillende teams. Dat zien we tegenwoordig niet zo vaak meer in de Formule 1.

De grootste verrassing van de dag was natuurlijk Lewis Hamilton. De wereldkampioen werd slechts zevende. Tijdens de race probeerde hij via pitstops wat plekken te winnen, maar dat pakte helemaal verkeerd uit; hij verloor zelfs twee plekken; eentje aan Sergio Perez van Red Bull, die vierde werd, en eentje aan Sebastian Vettel van Aston Martin – die vijfde werd.

Door dit resultaat is Max Verstappen nu voor het eerst in zijn carriere leider in het wereldkampioenschap van de Formule 1. Nooit eerder ging een Nederlander aan kop in het wereldkampioenschap Formule 1.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

3 reacties

 1. Niet L niet R

  Geweldige vent, met beide benen op de grond!
  Alles zonder te veel opsmuk!
  Gefeliciteerd!

  1. Monty

   ”met beide benen op de grond!”

   Vier banden op het asfalt.
   Hopelijk trekt hij dit door, kan een mooi seizoen worden.
   Mooie prestatie.

 2. Robert75

  Max is nu al de beste coureur die er is. En is nog maar pas 23. Die is nu al beter dan Hamilton. Zet Max in een Mercedes en hij rijd Hamilton helemaal in puin. Alleen die Mercedes zal Hamilton hoogstwaarschijnlijk uiteindelijk toch nog wereldkampioen maken.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.