Geert Wilders is wóést op ‘foute’ EU-vlagpartij CDA: ‘Zes zetels is nog teveel voor die club’

Bij het CDA zitten ze ernstig in de problemen. Volgens Maurice de Hond zou de partij, als er vandaag verkiezingen waren, genoegen moeten nemen met slechts zes zeteltjes; een uitzonderlijk magere score voor dé machtspartij van ons land. Maar volgens Geert Wilders zijn dat nog altijd véél te veel. Want het CDA stemde voor een motie om de vlag van de EU op te hangen in ónze Tweede Kamer. Zóveel Europees imperialisme pikt Wilders niet.

Gisteren kwam dé eurofiele partij van Nederland – ik heb het dus over Volt, ondanks hevige concurrentie van met name D66 en GroenLinks – met een nieuwe motie. Want, stelde Volt in een motie, eigenlijk zou er in de Tweede Kamer een vlag bij gehangen moeten worden. Niet die van Friesland of van Noord-Holland of van Brabant of Drenthe. Nee. Die van de Europese Unie.

Dat voorstel werd geheel terecht afgeschoten door de rest van de Kamer. Nou ja, er waren wel een paar partijen voor. Dan heb ik het over de usual suspects van D66, GroenLinks, Denk (?), fractie-Den Haan en de PvdA. Belachelijk natuurlijk. In de Nederlandse Tweede Kamer horen alleen Néderlandse vlaggen thuis. Punt. Maar goed, van deze partijen verwacht je niet beter.

Maar wacht! Er was nóg een partij die voor de motie stemde. Namelijk het CDA. Jawel, de zogenaamde christendemocraten, die er een hobby van hebben gemaakt om kritische Kamerleden op buitengewoon onchristelijke manier te behandelen, vinden het een ge-wel-dig idee om trots te zwaaien met de vlag van de EU. Eurofieler dan dat wordt het niet.

Geert Wilders is dan ook witheet van woede. Want het CDA presenteert zich in verkiezingstijd immers als een partij die toch nog wat kritisch is op de EU, of die in ieder geval niet meegaat in de publieke, uitgesproken eurofilie van de weg-met-ons-partijen op links.

“Gelukkig GEEN EU-vlag in de Tweede Kamer,” schrijft Wilders op Twitter over de uitslag van de stemming over de bizarre Volt-motie. “Maar het CDA stemde wel voor. Vergeet dat nooit.”

Hard, maar terecht. En Wilders was nog niet klaar. “Zo fout,” voegde hij daar aan toe, om vervolgens keihard te concluderen: “Zes zetels is nog teveel voor die club.”

Zoals altijd gaat Wilders er met gestrekt been in, maar geef hem eens ongelijk. Hoeveel CDA-stemmers, met name op het platteland en in de dorpen, zijn eurofiel, denk je? Dat zullen nooit grote aantallen zijn. Wat plattelanders (hallo, hier spreekt iemand uit Friesland) zijn juist bijzonder kritisch op overheden in het algemeen, en al helemaal op overheden die ver van hen af staan.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

We kunnen dus maar één conclusie trekken: zes zetels is inderdaad “teveel” voor het eurofiele CDA van Wopke Hoekstra.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

44 reacties

 1. Emile Takma

  Geert is weer WOEST!

  😂

  1. nexit nu aub

   inhoudelijk weer niets te melden strónt vlé®k ? beter je achterlijke reacties naar je ouwe moer whatsappen. Niemand heeft interesse in je gewauwel.

   😂

   1. Ad Fundum

    Oeff…

  2. Harry Haller

   En TERECHT!

   1. Emile Takma

    Haller is ook bijna altijd WOEST, dus dat schept een band.

  3. Steiner

   Echt waar??? Wilders plaats gewoon een reactie op Twitter,vreemd genoeg verzinnen die rare snuiters van DDS constant deze mallotige teksten.
   Je zit 24/7 op DDS,dat moet zelfs jij toch onderhand wel weten.

 2. Gebande K0K

  Een uitstekend gekozen en zeer kenmerkend foto.
  Handen in de zakken en zeiken.
  Mijn complimenten.

  1. nexit nu aub

   micro zwetscockje heeft ook zijn ochtend drolletje achter gelaten ! nu bukhol nog even dan hebben we de tróllen brigade weer gehad

   1. Gebande K0K

    Had ik met de luieremmer gerammeld of met incontinentiemateriaal naar u gezwaaid?

    1. nexit nu aub

     die luieremmer van jouw kan je niet mee rammelen die zit nokkie vol domme jongen.

     1. Emma Louise

      De luieremmer zit vol met jouw materiaal, poepie. Wanneer word jij nu eens een grote jongen?

      😁😂😂😁

     2. nexit nu aub

      strónt vlé®k met account 210 ! weinig inhoud , grootse stank !

 3. Edjan

  Het CDA is dermate hol en principevrij dat dit te verwachten viel.
  Vóór de verkiezingen bellen ze met hun PR bureau en krijgen te horen dat ze meer stemmen krijgen als ze mild tegen de EU zijn. Na de verkiezingen, als het CDA de burger al lang vergeten is, denken ze alleen nog maar aan hun kans op mooie baantjes en worden dus stevig vóór de EU.

 4. Beukman

  Kan de eerste die van zijn razernij is bekomen me uitleggen wat er eigenlijk is tegen het plaatsen van de EU-vlag naast de fiere driekleur?

  1. nexit nu aub

   zoals voorspelt , daar is tról 3 met zijn voorkeur voor het vierde rijk ! Nederland heeft een Nederlands parlement met een Nederlandse vlag bukhol. Brussel heeft een EU parlement en een EU vlag domme jongen.

   Straks komt de rascist SS zeuren om de surinaamse vlag op te hangen en azarkan voor de marokkaanse vlag domme jongen. bukhol wil het allemaal weer niet begrijpen de inhoudsloze tról !

   1. Beukman

    Kan je niet lezen, Rennie?
    Kan de eerste die van zijn razernij is bekomen…

    1. nexit nu aub

     inhoudelijk niets te melden bukhol ? fijn dat we het op inhoud eens zijn domme jongen !

     1. Edjan

      nexit 👍

     2. Emma Louise

      Klein jongetje nexit heeft geen inhoud. Hij schijt elk uur een luier vol.

      😁😁

     3. nexit nu aub

      de strónt vlé®k weer met account 210 ! stakker verzuipt in de aliassen

   2. Monty

    ”Nederland heeft een Nederlands parlement met een Nederlandse vlag”

    Maar waarom gebruikt Wilders dan buitenlandsgeld om in ons land politiek mee te bedrijven?

    1. Emile Takma

     Goede vraag, Monty.

     1. september

      Ook goede vraag Monty

    2. Harry Haller

     Debiele vraag, Monty.

     1. Emile Takma

      Heer Haller ziet er geen been in dat Wilders zich laat financieren door buitenlandse rechtse clubjes.

     2. Monty

      @Emile Takma
      ”’door buitenlandse rechtse clubjes.”

      Ook al waren het linkse clubjes.
      Het is een zeer kwalijke zaak dat Wilders met buitenlands geld Nederlandse politiek bedrijft.

     3. nexit nu aub

      de debielen vergeten voor het gemak dat alle partijen hetzelfde doen zoals al duidelijk werd bij gl en onlangs bij cda

      krokodillen tranen en framing van een stel leeghoofden dus

  2. Emile Takma

   Gelet op het feit dat het overgrote deel van ons volk het lidmaatschap van de EU toejuicht zou het heel logisch zijn de Europese vlag in de Tweede kamer te plaatsen.

   Volt zal de komende jaren groeien door toenemende steun van de jongere generatie. Die vlag komt er wel.

   1. nexit nu aub

    als volt groeit zal d66 krimpen strónt vlé®k ! 2 clonen van elkaar.

    hoe meer mensen gaan beseffen dat we wekelijks 200 miljoen moeten betalen voor die vlag hoe meer mensen de vlag van het vierde rijk liever zien branden strónt vlé®k

   2. Edjan

    Je liegt, Takma. Het is het Nederlandse volk maar één keer gevraagd en toen stemde 61% tegen dat fascistische gedrocht.

   3. Duckday

    Waarom is het refferendum eigelijk verdwenen
    Angst om het wegstemmen van de EU en EURO dat door onze strot is geslagen.
    Maar wat voor voordeel het dit monsterverbond nu voor wevaart gebracht voor de normale man/vrouw in NEDERLAND.WE raken alles kwijt

   4. chavera

    Iedereen lijkt verontwaardigd, maar vooralsnog rijden we allemaal al met die vlag. Het zit namelijk al een poosje op onze kentekenplaten. Geen ontkomen meer aan. 🤡

 5. Pieter48

  In ons land is er jaren lang onder het Rutte regime weg bezuinigd gesaneerd en de dames en heren die daar verantwoordelijk voor waren en nog zijn zullen niet rusten voor dat Brussel hier de baas is. Toen op alle belangrijke maatschappelijke voorzieningen zwaar bezuinigd werd in de Rutte regeringen dachten ze niet na wat hun beslissingen zouden veroorzaken. Toen er op de gezondheidszorg zwaar bezuinigd werd keken ze zoals gewoonlijk de andere kant op.Toen de Corona crisis uitbrak bleek dat we op wat teveel bezuinigd hadden want de ziekenhuis bedden en de ic bedden waren er niet voldoende.Nog altijd gaat er te veel aandacht van de politiek uit naar onderwerpen waar de burgers in dit land niets mee vooruitgaan. Dat Wilders reageert op een vlag is te begrijpen. Deze vlag staat voor een geld verkwistend beleid waar wij ook zonder zouden kunnen. Toch gaan we langzaam de richting op dat Brussel hier het beleid gaat bepalen. Onder leiding van mevrouw Kaag.

 6. Emile Takma

  “Zoals altijd gaat Wilders er met gestrekt been in”

  Hij kan niet anders, hij kan zijn knieën niet meer buigen.

  1. nexit nu aub

   wederom een top reactie van de strónt vlé®k ! Tegen zoveel argumentatie kan niemand op.

 7. Duckday

  Wat voor voordeel voorspoed heeft de normale man/vrouw in Nederland nu van het hoogmoed project de eu en euro nu gekregen. De EU is geen eenheid is louter uit op macht en eigen belang aan de kiezer heeft men lak.Het geld de EURO is niks meer waard het zijn waardeloze papiertjes waar je strak niet meer mag mee betalen De doorgedraaide bestuurders zijn uit op een derde wereld oorlog in gedagten willen zei een super staat ontplooien.We moeten snel van die EU malloten af en zorgen dat we weer baas in eigenland zijn Laten we UK volgen daar draait het super ondanks dat de media hier steeds maar negatief moet schrijven

  1. september

   Het voordeel van de Euro is dat Je overal in de E.U met een munt kan betalen.En wat er dan naar de Euro zou moeten komen..In ieder geval wil Ik niet terug naar de gulden.

   1. Stanly2000

    Niet overal kunt u betalen met de Euro. Er zijn 8 EU-landen die hun nationale munt nog hebben.

    1. Vanduinen

     De Hongaarse Florint is aan de Euro gekoppeld. Zoveel vertrouwen hebben ze in die munt.

  2. Niet L niet R

   Perfect verwoordt!!!

  3. Mr.blauw.sky

   “”De doorgedraaide bestuurders zijn uit op een derde wereld oorlog in gedagten willen zei een super staat ontplooien””

   Als je al zover ( heen ) bent geradicaliseerd dat je denkt dat de bestuurlijke elite alleen maar uit is op een een derde wereldoorlog ben je zelfs het stadium van “doorgedraaid” al voorbij…

 8. Ad Fundum

  Een regenboogvlag zou gepaster zijn.

 9. Pieter48

  Gestrekt been van Wilders komt volgens een figuur hier om dat hij zijn knieën niet kan buigen. Dat klopt. Wilders is niet van de buigers in de kamer die bijna overal voor buigen. Speciaal voor beslissingen waar de gewone burger geen belang bij heeft.Zoals de klimaat en asiel en Europa hier de baas beslissingen.

 10. Niet L niet R

  CD heeft door voor te stemmen, om een EU vlag aanwezig te laten zijn in de tweede kamer een brevet van onvermogen afgegeven!
  Dat uiterst linkse partijen die Nederland willen uitleveren aan de EU voor zijn, kan ik nog begrijpen, maar het CDA voor, geeft aan dat er iets goed fout zit binnen het CDA!!
  Dhr. Pieter Omtzicht heeft al eerder met bewijzen aangegeven, dat het CDA niet spoort, een drankje of een injectie zal de partij niet meer helpen!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.