Joe Biden eist vaccinatiecensuur van Facebook: “Ze vermoorden mensen!”

De Amerikaanse president Joe Biden heeft Facebook en andere sociale mediaplatformen die critici van de coronavaccins niet bannen er van beschuldigd dat ze mensen “vermoorden.” 

Zoals wij eerder vandaag berichtten is het Witte Huis critici van coronavaccins actief aan het volgen (lees: bespioneren) op sociale media. En dat is niet alles. Oh nee. De regering-Biden eist ook dat sociale media als Facebook en Twitter mensen die zogenaamde “desinformatie” delen over vaccins bannen… en dan niet alleen maar op hun eigen platform. Oh nee. Dat moet dan overal gebeuren, zodat deze mensen feitelijk monddood gemaakt worden.

Nou heb ik mezelf laten vaccineren. Maar dit gaat daar niet om. Nee, dit gaat om de vrijheid van meningsuiting die overduidelijk zwaar onder vuur komt te liggen door een samenwerkingsverband tussen Big Tech én de Amerikaanse overheid.

President Joe Biden zelf heeft daar nog even een schepje bovenop gedaan door sociale media als Facebook ervan te beschuldigen dat ze mensen “vermoorden.” Hoe? Door mensen in staat te stellen informatie te delen die de regering bestempelt als “nepnieuws.”

Het is een ongekend harde aanval op sociale media; en natuurlijk is het niets meer of minder dan een tactiek om sociale media te dwingen nóg harder in te grijpen tegen critici van de vaccins.

“Wat is uw boodschap voor platformen als Facebook,” aldus een nepjournalist die in het verleden pal had gestaan voor de vrijheid van meningsuiting, maar die nu meer, meer, meer censuur wil van onwelgevallige meningen.

Ze vermoorden mensen,” aldus Biden. “De enige pandemie die we hebben is onder ongevaccineerden. Ze vermoorden mensen!”

Als je dit combineert met de uitspraak van persvoorlichter Jen Psaki -die letterlijk zei dat als je van één platform geband wordt vanwege het verspreiden van wat zij “desinformatie” over vaccins noemt, dat hetzelfde dan zou moeten gebeuren op ándere plaforms – kom je uit bij een heel duidelijke conclusie: het Witte Huis gaat vol voor censuur.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

In naam van de volksgezondheid wordt de aanval ingezet op de vrijheid van meningsuiting – en dus op onze belangrijkste grondrecht; hét grondrecht dat een vrije, democratische samenleving onderscheidt van een fascistische dictatuur.

Het verspreiden van nepnieuws en desinformatie is onprettig en erger. Maar het afschaffen van grondrechten is nog véél problematischer.

Volg mij op het nieuwe sociale media-platform opgezet door Team Trump: GETTR.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

49 reacties

 1. Monty

  ”De regering-Biden eist ook dat sociale media als Facebook en Twitter mensen die zogenaamde “desinformatie” delen over vaccins bannen”

  Gelukkig kunnen mensen in alle eerlijkheid nu de app van Trump gebruiken.
  Zonder gecensureerd of gebaned te worden.

  1. Nostradamus

   Goed opgemerkt. Inderdaad kan je Michael nu ook volgen op h**ps://gettr.com/user/michaelvdgalien

   1. Monty

    Maar natuurlijk Trump.

    Of was je die vergeten. Veel van zijn achterban hangt aan zijn lippen en is in afwachting wat hij hen zal opdragen om Amerika weer ‘Great’ te krijgen.

    Dat was hem niet gelukt in die 4 jaar zoals hij had beloofd.

 2. Gebande K0K

  Het zomerse herhalingenseizoen is begonnen.
  dagelijksestandaard.nl/2021/07/witte-huis-er-moet-gecensureerd-worden-op-sociale-media-omdat-mensen-nu-sterven-door-nepnieuws/

  1. Nostradamus

   Goed om te zien dat jij geen artikel mist. DDS verdient goed aan jou 🙂

 3. leukeditter

  trump kom gauw terug aub , deze imbeciel heeft verregaande korzakov

  1. Monty

   Dan kan hij zijn achterban oproepen om zich te laten vaccineren met het vaccin wat eigenlijk naar hem vernoemd had moeten worden.

   1. Nostradamus

    Weer goed opgemerkt. Trump heeft het vaccin, wat voornamelijk bedoeld is voor kwetsbaren in recordtempo laten ontwikkelen. Dit was op zich goed. Nu wil seniele Biden dit vaccin eventueel met geweld forceren aan kleine kinderen waarmee hij ze eerder vergiftigd dan dat ze er beter van worden.

    Nou, kom maar weer met ononderbouwde stompzinnige argumentaties waarom mensen tot ver onder de 70 wel gevaccineerd moeten worden. En nee, niet om anderen te beschermen. Je beschermt alleen jezelf met een vaccinatie.

    1. Beukman

     Je zou je eens kunnen afvragen waarom corona in de VS op het moment geldt als “a decease of the unvaccinated”, en waarom de coronacijfers in de Republikeinse staten veel hoger zijn dan in de Democratische.

     En oja, Biden is allesbehalve seniel.

     1. usb4.0

      Beukman verkracht baby’s en drinkt hun bloed.

      Dat doen trouwens heel veel linkse godloogenaars.

     2. Beukman

      Beukman verkracht baby’s en drinkt hun bloed.

      Maar wel altijd on the rocks.

     3. usb3.0

      Als ze je nicknaam gaan kopiëren betekent dat je onder hun huid zit…

     4. Mr.blauw.sky

      Als ze je nicknaam gaan kopiëren betekent dat je onder hun huid zit…

      Yep, vraag maar aan je vriendje Emiie…

     5. RvdBe

      Omdat deze berichten verspreid worden door de ovetheidsgezinde pers die uiteraard geen gelegenheid voorbij laten gaan om de republikeinen een loer te kunnen draaien (andersom uiteraard ook)
      Heeft Biden die zuidgrens nu al dicht gekregen of wandelen die ongevaccineerde immigranten nog steeds de zuidelijke staten in?

     6. vlekkenoplosser

      onzin bukhol

      zie grafiek domme jongen
      h**p://www.hetnieuwsmaardananders.nl/hnmda/geen-invloed-van-de-deltavariant-in-amerikaanse-staten-met-lage-vaccinatiegraad/

      leugenaar en fake nieuws verspreider bukhol, biden is wel degelijk seniel net zoals jij

    2. Monty

     ”mensen tot ver onder de 70 wel gevaccineerd moeten worden”

     Eigenlijk overlijden er alleen maar mensen boven de 70.

    3. Branzino

     @Nostradamus
     Even voor de duidelijkheid, van een corona-vaccin wordt je niet beter, ook kinderen niet. Van een corona-vaccin wordt je niet (zo) ziek. En dat verschil maakt nogal wat uit.

     Verder bescherm je ook anderen met je vaccinatie. In welke mate besmettelijkheid vermindert is nog niet zo duidelijk. Maar wel duidelijk is het feit, dat in een goed gevaccineerde omgeving virussen niet of nauwelijks muteren en dus ook niet muteren naar varianten waartegen een vaccin minder of niet werkt. In die zin is de bescherming wel wat breder dan alleen je eigen gezondheid.

 4. usb3.0

  Dan moeten ze het beestje ook bij naam noemen, het vaccin is namelijk niet correct, het is een mRNA dit betekent gen-therapie op experimentele basis…

  1. usb3.0

   het woord

  2. Emile Takma

   Gerrit is al honderd keer uitgelegd, ondersteund met links naar wetenschappelijke artikelen, dat de bewering dat mRna vaccinatie gentherapie is absolute onzin is.

   Hij blijft het stug volhouden, de simpele ziel.

   1. usb3.0

    Dat liegt tamil natuurlijk, tamil zelf kent de feiten niet, tamil probeert zich in allerlei bochten te wringen en haalt fakenews aan om zijn complotpuntje, over de “betrouwbaarheid” te drukken, het is en blijft een mRNA experimentele gen-therapie die aan de man worden gebracht onder misleidende en eufemistische aanduiding vaccinatie of prik waarbij de bijwerkingen op langer termmijn dat word erkent totaal niet bekend zijn.

   2. september

    Die Gerrit toch,je hebt het toch niet usb4.0 die hier sinds gisteren komt die usb3.0 gaat Nadoen.

  3. Monty

   ”het is een mRNA dit betekent gen-therapie op experimentele basis…’

   Trump heeft dus helemaal geen vaccin ontwikkeld maar een gen-therapie op experimentele basis die hij op zijn bevolking heeft verspreid en waarop hij reuze trots is dat hij dit in snel tempo heeft laten ontwikkelen.
   Het had zijn naam moeten dragen vond hij.

   Hier in Nederland willen mensen Rutte en de Jonge hier juist om vervolgen.

 5. Beukman

  Als het gaat om zaken die de volksgezondheid treffen, geeft het geen pas om principieel te lopen doen over individuele vrijheid. Het is immers deze vrijheid die door desinformatieverspreiders wordt misbruikt om de gezondheid van het volk te ondermijnen.

  Sociale media zijn kapitalistische private instellingen, en die zijn in de VS heilig verklaard. Toch zullen ook zij hun verantwoordelijkheid moeten nemen. Mocht er wetgeving nodig zijn om hun intrinsieke gewetenloosheid aan banden te leggen en aldus de maatschappij te beschermen, dan moet dat maar. De vrijheid van meningsuiting is niet onbegrensd.

  1. usb3.0

   “geeft het geen pas om principieel te lopen doen over individuele vrijheid.”

   Dat bepaal jij niet natuurlijk, jij bent het type fascist die mensen hun vrijheden af wil nemen, dus medisch wil discrimineren

   1. Beukman

    Ik wil mensen hun vrijheid teruggeven, Busman. En verder zijn sociale media-bedrijven gewoon kapitalistisch van opzet, en vallen zij dan ook niet onder de constitutionele wetgeving tav de vrijheid van meningsuiting.

    1. usb3.0

     Nee beukho*r jij wil mensen knechten omwille van hun individuele vrijheid/keuzemogelijkheid

     1. Beukman

      Als mensen nepnieuws willen lezen dan doen ze dat maar ergens anders dan op algemene sociale media, universele souteneur. Die vrijheid hebben ze en die ga ik hen niet afpakken.

     2. usb3.0

      beukho*r weet zelf ook wel dat het niet om het lezen gaat maar om de waarheid

    2. Wally

     Je weet trouwens wel dat de rijkste mensen in deugheilstaten zoals communistisch China en zo altijd een heel klein groepje baasjes zijn? Die hebben echt wel de kapitalistische insteek. Maar vreemd genoeg reikt de kennis van de volgers nooit zover. Heel raar.

  2. ElGuapo

   Domme praat.

  3. Wally

   Das vreemd. Jij zou juist moeten toejuichen dat mensen WEL hun mening mogen verkondigen. Mag dat fijne antifa toch ook altijd? Maar nu komt ineens de donkere kant van je deugheilstaat naar voren, want hee….. nu mag er ineens WEL gekeken worden naar de meningen. En raad eens? Toevallig de meningen die de deugers niet willen, die moeten geband worden. Goh…. waar in de geschiedenis gebeurden dergelijke zaken eerder? Eerst hoog van elke toren blazen dat alle meningen tellen, dat overigens ook ALLEEN zwarte levens ertoe doen….. racisme en discriminatie….. en vervolgens onwelgevallige meningen willen bannen….. opnieuw discriminatie. Leuke mensen zeg.

 6. LifeBuddy

  Een sLinkse krant ”wat-gaan-we-doen-aan-klimaatverandering-het-is-een-grote-atoombom~a24520f9/”Die bom hebben de democraten laten vallen. De ene na de andere KO. krijgt wereld bevolking te verduren. Zelfs greenpease vult zijn zakken over de rug van….

 7. Xyz1234

  Allemaal precies zoals afgesproken tijdens bijeenkomsten zoals event 201, waarbij media, politiek, big tech en big farma de lijnen hebben uitgezet voor de pandemie die kort daarop zou volgen. Volledig in lijn der verwachting dus. Los daarvan hoort iemand als Joke Biden in een zorginstelling te zitten of onder behandeling van een neuroloog te staan, in plaats van aan het roer van een land zoals de VS.

 8. Robert75

  Beukman 2 minuten geleden

  En wie bepaald eigenlijk wat nepnieuws is? Al doe zogenaamde coronaheisa dat vind ik nepnieuws. Dus wie bepaald wat nepnieuws is en wat is eigenlijk de norm van nieuws wat niet nep is?

  1. Beukman

   Het gaat om contrоleerbare feiten en argumenten, Robert, met minimaal twee bronnen die onafhankelijk van elkaar zijn. Heel ingewikkeld is het niet.

   1. Harry Haller2

    Alle mainstream media schrijven klakkeloos het nieuws, de feiten en argumenten over die aangeleverd worden door de centrale bronnen/persbureaus die het nieuws beheren, dirigeren en distribueren: Reuters, AP, AFP en Tass. Het Nederlandse bureautje ANP neemt alles gewillig over.

    Veel artikelen worden persklaar aangeleverd, inclusief beeldmateriaal. Het is dus geen wonder dat ‘twee bronnen die onafhankelijk van elkaar zijn’ dezelfde feiten en argumenten aanleveren: ze komen uit dezelfde bron.

   2. usb3.0

    beukho*r gebruikt slechts 1 van die 2 bronnen de andere bron betiteld beukho*r als complot, wappie, anti etc etc

    1. Emile Takma

     betitelt

     1. Harry Haller2

      Wanneer word je volwassen en houd je eens op met dat kinderachtige gedoe, Takma?

     2. Emile Takma

      Ook Haller verbetert vaak taalfouten. Ik vind dat een goede zaak.

     3. usb3.0

      taalautist tamil raakt in de warretje als iemand die sporadisch een taalfout verbetert eerder is dan tamil

  2. Beukman

   Tussen haakjes Robert, het is wel aardig om deze draad van kort na de Americaanse verkiezingen nog eens door te vlooien:

   dagelijksestandaard.nl/2020/11/donald-trump-geeft-nog-steeds-niet-op-hertelling-in-georgia-is-om-verdachtmakingen-van-fraude-te-tackelen/

   Keer op keer vertelde je daar dingen die later niet bleken te kloppen. Zo meende je dat Sidney Powell nooit onzin de wereld in kon brengen, het was immers een gerenomeerde advocate.
   Je wilde ook niet geloven dat Biden 80 miljoen stemmen had gehaald. Er kwamen immers maar 30 mensen op die rallies af.
   Je kon je niet voorstellen dat duizenden mensen valse verklaringen zouden afleggen mbt zogenaamde verkiezingsfraude.

   Enzovoort enzovoort. Achteraf bleek dat je er steeds naast had gezeten terwijl mijn beweringen wél iedere keer klopten. Hoe kan dat?

   Misschien moet je er gewoon eens voor gaan zitten, die draad nalezen, en een lijstje maken van de beginnersfouten die je hebt gemaakt bij het bepalen wat echt nieuws is en wat nepnieuws. Het lijkt me een leerzame oefening.

   1. Harry Haller2

    De Asperger Beuktr0l zit nog steeds muurvast in zijn Trump-obsessie. De oorlog is voorbij Beukhol, leg je wapens neer.

    1. Emile Takma

     Harry Haller had er ook voor kunnen kiezen het inhoudelijke betoog van Beukman te ontkrachten.
     Mogelijk besefte hij dat dit geen sinecure is.

     1. ElGuapo

      Dat doe jij toch ook altijd?….oh wacht…

   2. Wally

    Ik snap dit verhaal niet zo goed. Je overduidelijke favoriet is toch aan de macht nu? Dus alles is nu toch geweldig en super en vooral deugend? Dus geniet ervan, want nu is de hemel bereikt, de democraten zijn aan de macht, en dus is het fantastisch!

 9. Wally

  Ik ben ingeënt, omdat ik dat zelf belangrijk acht. Dat iemand anders dat niet wil is volgens mij niet handig, maar dat moet men zelf weten. En dan is het hartstikke mooi om weer te zien dat juist die groep die altijd van de daken schreeuwt over vrijheid van mening elke mening die ZIJ niet willen horen willen bannen. Al-tijd hetzelfde.

 10. Rieks

  Poetin is een moordenaar volgens Biden en nu Facebook ook al. We hebben weer eens een zwakke president van deze wereldmogendheid gekozen. Biden is gekozen omdat men Trump niet wilde net zoals Trump werd gekozen men anti-Hilary was. En nu zitten we opgescheept met deze brekebeen. Dat de VS al decennia met zulke zwakke kandidaten komen is beangstigend en veelzeggend voor de kwaliteit van de democratie aldaar.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.