Caroline van der Plas (BBB) pakt over Afghanistan liegend kabinet snoeihard aan: “Klaar met pappen en nathouden!”

Caroline van der Plas is woedend dat het kabinet gelogen heeft over de gang van zaken in Afghanistan. Ze eist dat de formatie wordt stopgezet en dat er een spoeddebat wordt gehouden. “Klaar met pappen en nathouden,” laat ze luid en duidelijk weten op Twitter.

Dat Nederland op epische schaal gefaald heeft in Afghanistan weten we al een paar dagen. Andere landen waren al lange tijd bezig met het evacueren van hun mensen, maar de onzen stonden erbij en keken ernaar. Daardoor zijn er talloze levens in gevaar.

Maar nu komt De Telegraaf ook nog met het nieuws dat Nederlandse diplomaten “tegen alle instructies in” stiekem de Nederlandse ambassade in Afghanistan verlieten. Ze lieten willens en wetens tolken en ander Afghaans ambassadepersoneel achter.

“De opmars van de radicaalislamitische Taliban werd de tijdelijke zaakgelastigde Cees Roels te gortig, en hij besloot met zijn team de benen te nemen,” aldus de krant voor wakker Nederland. Vervolgens kregen hij en zijn collega’s een dag later te horen dat ze mee konden op een Amerikaanse evacuatievlucht. “Afghaans personeel en tolken en hun gezinnen bleven in ontreddering achter. De vluchtactie ging lijnrecht in tegen instructies vanuit Den Haag, zeggen ingewijden.”

Van der Plas is woest

BoerBurgerBeweging-leider Caroline van der Plas is woest en concludeert dat het kabinet gelogen heeft over de gang van zaken in Afghanistan. En ja, ze eist actie; van zichzelf én van haar mede-Kamerleden.

Het is een beetje een kromme zin, maar wat Van der Plas bedoelt is dat het niet-demissionaire kabinet de Tweede Kamer keihard voorliegt over wat er gebeurt in Afghanistan. Maar ondertussen wordt er wel lekker door geformeerd.

Wat de BoerBurgerBeweging-leider betreft is dat onacceptabel. “Formatie stopzetten en zo snel mogelijk spoeddebat [wat mij betreft],” eist Van der Plas dan ook. “Klaar met pappen en nathouden.”

Luis

Aangezien dit ook weer op rekening komt van minister van Buitenlandse Zaken Sigrid Kaag kun je wel stellen dat Van der Plas razendsnel dé luis in de pels van de D66’er geworden is. Want in het debat pakte ze Kaag ook al aan vanwege diens gebruik van Engels jargon, in plaats van ons aller moerstaal.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Pak ze maar aan, Caroline!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. Eindbaas

  Een artikel over Caroline vd Plas. Hoelang zal het duren voordat die kluizenaar van een EmileTakma weer met zijn uitgekauwde zouteloze Hendrika-reacties op de proppen komt?

  1. Emile Takma

   We wachten nog meer met smart op je eerste inhoudelijke bijdrage, Eindbaas.

   1. Eindbaas

    Die zal uitblijven, Emile. Dat weet je best. Ik kom hier alleen om jou te tr0llen, eenzame klaploper.

    1. Emile Takma

     Je bent ook niet tot meer in staat, trieste loser.

     1. Eindbaas

      Blijf dat maar geloven, sneue idioot.

   2. ElGuapo

    Wie is “we” zolderkamerimam x?
    Je bent alleen.

 2. J. Punt

  Geen andere keuze dan met de staart tussen de benen weg te sneaken. Kunnen ze verderop weer gewoon doorgaan met hun geweldige werk! Luxepaardjes slaan doodsbenauwd op de vlucht.

 3. Monty

  Wil Caroline vd Plas nu minder of meer Afghanen in ons land?

  1. Joko

    ‘De opmars van de radicaalislamitische Taliban werd de tijdelijke zaakgelastigde Cees Roels te gortig, en hij besloot met zijn team de benen te nemen.’ Zij vertegenwoordigen een land van lafbekken. Kotsmodus!

 4. Monty

  ”Andere landen waren al lange tijd bezig met het evacueren van hun mensen”’

  Eigenlijk is Nederland nog het enige land dat zijn mensen uit Afghanistan moet halen.
  Gezien het aantal mensen op het vliegveld is Nederland heel ruimhartig.
  Zelfs buitenlandse vliegtuigen helpen nu om Afghanen naar Nederland te krijgen.

  En niemand doet hier iets tegen.

 5. ikweetwatikwil

  Zit ook niet te wachten op Afghanen. Hoe komt ons land er uit te zien.

 6. Branzino

  “Want in het debat pakte ze Kaag ook al aan vanwege diens gebruik van Engels jargon, in plaats van ons aller moerstaal.”

  Toch wel weer grappig! Laat nu precies die Engelse taal de taal van haar Ierse moeder te zijn, haar moerstaal dus.

 7. Pieter48

  Momenteel is het demissionair kabinet meer bezig met het vormen van een links georiënteerde bestuurders club en het verdoezelen van hun falen in het Afghanistan debacle dan met het landsbelang. Aangezien het geen problemen geeft als er gelogen of gefaald word door het demissionaire kabinet is er voor mevrouw van der Plas nog veel werk aan de winkel. Wat een top kamerlid.

 8. HD

  We worden geregeerd door randfiguren met dubbele paspoorten, en waarvan hun belangen niet die van de Nederlanders zijn.

 9. Pieter48

  In het verleden had ik de Nederlandse ambassade nodig in een ver buitenland.Weinig tot geen hulp. Meer aandacht voor cocktail party’s dan belangen van eigen van eigen volk behartigen. Nu met spoed een ander soort feest baantje opgezocht voor deze angsthazen.

 10. Bo Wegter

  “Het is een beetje een kromme zin, maar wat Van der Plas bedoelt is dat het niet-demissionaire kabinet de Tweede Kamer keihard voorliegt”.

  Caroline stelt dat de niet demissionaire kamer wordt voorgelogen door de wel demissionaire regering . Dat is dus precies andersom !!

 11. Vrijedenkert

  Het compleet ineenstorten van de Afgaanse overheid en regering inclusief leger en politie zag zelfs een blinde weken geleden al aankomen, nergens werd weerstand van betekenis geboden en dat inname van Kabul iets sneller is verlopen dan verwacht had men rekening mee moeten houden!
  Ambassade en regering inclusief Kaag allen zijn verantwoordelijk en alles wat naar buiten wordt gebracht zijn slappe excuus, wordt eigen falen opzettelijk verzwegen of verdraaid of op anderen afgeschoven.

  Het liegen, verdraaien, verzwijgen, wegkijken, doofpotten en wegstoppen in diepe landen van deze regering zijn we zo langzamerhand wel gewend.

 12. RS

  Het is de grootste tijd dat iemand Kaag aanpakt met haar LEUGENS.Caroline doet dat. Zet m’ op Caroline.Die andere grijze muizen durven het niet………….Ja, die Caroline komt er wel………..

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.