Filmpje! Caroline van der Plas (BBB) gaat protesteren met vissers: “Tegen windparken op zee!”

Caroline van der Plas en maar liefst 1.000 vissers protesteren vandaag tegen het wanbeleid van het kabinet. Want, zeggen de vissers en de BBB-leider, windparken op zee brengen de veiligheid van de vissers in gevaar. Dat moet stoppen!

De manier waarop het kabinet omgaat met onze vissers is volstrekt bezopen. Den Haag maakt vissers het werken onmogelijk. Dat vindt ook BoerBurgerBeweging-leider Caroline van der Plas. Daarom trekt ze er vandaag samen met 1.000 vissers op uit.

Op Twitter legt ze uit waar het protest om draait. In het Friese Stavoren stapte ze vanmorgen vroeg op een boot. Vanmiddag protesteren de vissers en Van der Plas vervolgens bij de Afsluitdijk.

“Ongeveer 1.000 vissers gaan protesteren bij de Afsluitdijk,” aldus Van der Plas. Ze doen dit “tegen alle maatregelen die worden genomen en vooral alle windparken op zee, en het langzaam maar zeker decimeren van ook deze sector.”

Ze vaart niet op eigen initiatief mee, maar op uitnodiging van de vissers. De rest van de dag houdt ze haar volgers op Twitter op de hoogte van wat er gebeurt. Er komen dus ongetwijfeld mooie vissersbeelden onze kant op.

De jacht op vissers

De visserij heeft het ontzettend moeilijk in Nederland. Het kabinet neemt maatregelen die vissers het werken onmogelijk maakt, en ook de Europese Unie doet steeds een duit in het zakje. Zo moeten Nederlandse garnalenvissers het ontgelden. “We jagen ze de bijstand in,” is een accurate beschrijving van wat er gebeurt met deze trotse vissersfamilies.

Dat is allemaal al erg genoeg, maar daar komt nog eens bij dat organisaties als Greenpeace de jacht geopend hebben op vissers. Die radicaal-linkse organisatie gooit regelmatig grote rotsblokken op de bodem van de zee. Deze acties zorgen voor een onveilige werksituatie voor vissers. Het is niets meer of minder dan spelen met mensenlevens.

Toch doet de politiek daar niets tegen. Een paar volksvertegenwoordigers roepen dat het te ver gaat, maar daar laten ze het bij. Greenpeace als organisatie wordt met rust gelaten, terwijl ze overduidelijk levensgevaarlijk bezig is.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Prima dus dat vissers voor zichzelf opkomen. Als de rest van Nederland ook zo voor zichzelf opkwam zou het er heel anders uitzien in dit land.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

21 reacties

 1. por favor no borres

  Cariolientje in navolging van andere wereldsterren met een no-makeup face, zo uit bed foto
  Snel maar terug naar je schildersspullen.

  1. ElGuapo

   De nutteloze bijdrage van de kroketkoning.

   1. september

    Hij is hier pas kort en weer 1 met een spaanse naam.Zal niet veel worden met hem.

  2. usb3.0

   Maar porfafor, Caroline slaat wel de spijker op z’n kop, dat is natuurlijk vervelend voor simpele typetjes als jij

   1. Flengan

    BAM!

 2. DubbelZout

  De dagelijkse trippel B

  1. ElGuapo

   Dubbeldrank l*lt dommer dan je lief is!

  2. Flengan

   DubbelDebiel inderdaad.

 3. Freba

  Welke debiel bouwt windmolens op Zee? Zout en elektriciteit verdraagt elkaar niet. Nogmaals: Markerwaard inpolderen; volproppen met windmolens, Zonnepanelen, opvoedingskamp voor snuivende en pillen verslindende klo******en aanleggen en als er nog ruimte is ; Schiphol verplaatsen. Schijnt niet te kunnen. De vogeltjes in nood?????hebben voorrang. Dit stelde ik 15 jaar geleden voor aan het ex-PVV lid Louis Bontes. Toen al geen visie en idee. Alleen Arabieren afze***n

  1. september

   Er zijn al heel veel windmolens op zee.En als er toch windmolens op land komen,dan maar ver van huizen.

   1. ElGuapo

    “En als er toch windmolens op land komen,dan maar ver van huizen”

    Leef je onder een steen of mag je niet van de zolderkamer af van schlemiel?
    Het is een van de twee.

 4. Emile Takma

  Hendrika is ook geweldig goed in het voeren van achterhoedegevechten.

  1. ElGuapo

   Weer last van dat jeukende gevoel schlemieltje?
   Gebruik je lucovitaal gewoon!

  2. Cootje

   Wat ze ook doet , ze zit niet gehandicapt huis met een uitkering.

   1. Cootje

    Thuis

  3. Cootje

   Onze vriend is er weer vroeg bij voor zijn dagelijkse dagtaak in een rolstoel vanaf zijn zolderkamer ,zal wel weer de gehele dag in de ether wezen.

   1. ElGuapo

    Als aanvulling ….op zijn troon gemaakt van jonge immigranten van het mannelijke geslacht met een bloemetje in zijn hand en een windmolentje in z’n regenboog sterretje.

  4. usb3.0

   tamil is heel erg bang voor Caroline, tamil’s idiote klimaatterrorisme neemt steeds dramatischere vormen aan

 5. Monty

  ”Vanmiddag protesteren de vissers en Van der Plas vervolgens bij de Afsluitdijk”

  Eigenlijk heeft het toch helemaal geen zin de wereld zal weldra overgaan in een ‘neocommunistische samenleving’.

  Beter dat een ieder hier massaal tegen gaat demonstreren.

 6. dumbfarmer

  wat nou ‘kabinet’…
  clubje afgetreden faalhazen zul je bedoelen. Die horen geen beleid te voeren als demissionair iets, maar de lopende zaken te behartigen en op te donderen zodra er een nieuw kabinet is en niet meer dan dat.
  Dat ze toch allerlei zaken doordrukken is gewoon crimineel gedrag, net als het aanstellen van staatssecretarissen die ook kamerlid blijven. Die hele muppetshow is van boven tot onder gewoon door en door verrot en corrupt.

 7. Paardenmiddel

  Boeren en vissers weg..mede mogelijk gemaakt door de VN en soros. En het kabinet doet mee..

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.