Linksprogressieve inhoud notitie VVD-D66: embryowet moderniseren, levenseinde promoten… En dus geen ChristenUnie

De pers heeft dan eindelijk wat inhoud in handen van de beleidsnotitie die VVD en D66 samen hebben geschreven. De inhoud is ronduit schokkend als je bedenkt dat de ChristenUnie zogenaamd kandidaat is om mee te doen.Want er staan allerlei progressief-linkse zaken in het plan van VVD en D66, zoals het promoten van levenseinde, het “moderniseren” van de embryowet, en ga zo maar door. Zeg maar dat met je handje tegen een coalitie met de CU!

Het heeft lang geduurd, maar er is zowaar inhoud gelekt uit de notitie die Sigrid Kaag en Mark Rutte samen hebben geschreven over hoe het in een nieuw kabinet moet. Nou, laat er geen misverstand over bestaan: de notitie is uiterst links. Het is de natte droom van alle D66’ers, en dus ook van PvdA’ers en GroenLinksers.

Zoals Auke van Eijsden samenvat:

Dat zijn stuk voor stuk onderwerpen waar de ChristenUnie zich normaal gesproken natuurlijk nooit achter kan zetten. Geen wonder dat CU-leider Gert-Jan Segers vorige week met een simpele “Het is duidelijk door twee liberale partijen geschreven,” reageerde. Dit terwijl Lilianne Ploumen van de PvdA en Jesse Klaver van GroenLinks juist wél weer heel positief waren.

Want ja, die clubs vinden het natuurlijk geweldig om een voortijdig “levenseinde” te promoten, lekker te rommelen met ongeboren leven, en – oh ja – om de onderwijsvrijheid met voeten te treden. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de Woke LHBTIQ-hobby, die VVD en D66 blijkbaar ook omarmen.

Het is dus één grote progressieve bende. Het is werkelijk een links document. Nu is dat niet eens zo verrassend gezien het feit dat Rutte en Kaag natuurlijk ook knetterlinks zijn. Maar toch. Als je dacht dat het afgelopen kabinet een drama was voor Nederland, nou, wacht dan maar tot je ziet wat Rutte en Kaag nu voor ons in petto hebben.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

VVD en D66 gaan de embryowet aanpassen, ze levenseinde invoeren in de hoop dat zoveel mogelijk mensen hun leven beëindigen, onderwijsvrijheid wordt afgeschaft… kortom, de komende jaren wordt de natte droom van de neocommunisten.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

43 reacties

 1. Monty

  Formatie loopt stuk.
  Tijd voor nieuwe verkiezingen.

  Kan de oppositie eindelijk doorpakken.
  Of laten ze het wederom aan zich voorbij gaan.

 2. Harry Haller2

  Dat mensen zelf de regie moeten krijgen over hun levenseinde en artikel 23 (onderwijsvrijheid) op de schop gaat, zijn twee zaken die mij wel aanspreken.

  1. Albert Egberts

   Het blijft echter een beetje onduidelijk wat er moet veranderen aan artikel 23.

   1. Albert Egberts

    Het is ook zeer de vraag of daar wat van terecht komt:

    “Nu meer bekend is over de inhoud van het stuk is de reactie van Wopke Hoekstra opmerkelijk. Hij zei zich „constructief” te willen opstellen. Van de CDA-leider is bekend dat hij ook vindt dat artikel 23 moet worden gemoderniseerd. Toen hij in december halsoverkop partijleider werd, nadat de eerder door de leden gekozen Hugo de Jonge zich had terug getrokken, poogde hij met amendementen het verkiezingsprogramma van het CDA meer naar zijn hand te zetten. Een van zijn voorgestelde aanpassingen gaat over de vrijheid van onderwijs. Hoekstra wilde een zin schrappen waarin stond dat het CDA „de ruimte voor bijzondere scholen om zelf invulling te geven aan het onderwijs op basis van godsdienst of levensovertuiging” wil beschermen. Na ledenoproer werd de wijziging teruggedraaid. Leden werd verzekerd dat het CDA niet wil morrelen aan de vrijheid van onderwijs en scholen geen acceptatieplicht hoeven in te voeren en een identiteitsverklaring mogen vragen aan leerlingen.”

    h.tps://www.nrc.nl/nieuws/2021/08/25/vvd-d66-notitie-minder-markt-meer-overheid-a4056091

    1. Cootje

     Was toch al bekend dat onze gehandicapte mongool het hoogste woord zal hebben zijn dag is nu echt begonnen , constructief te willen opstellen is dat hij luid en duidelijk heeft gezegd niet met alle twee die linkse malloten in een regering te stappen , dat betekend namelijk de totale ondergang CDA , terwijl hij met 14 zetels nog een beetje leeft zijn de linkse klappers in de fusie / in de regeringsonderhandelingen / samen nog maar 17 zetels groot en hun ondergang komt met maart in de gemeentelijke verkiezingen , dus Hoekstra blijft heerlijk de luis in de pels

    2. vlekkenoplosser

     wat een gewauwel strónt vlé®k

     CU stapt uit , wat zal het CDA doen. Nog meer zetels verliezen aan de CU ?
     strónt vlé®k had kunnen weten dat de ingeslagen weg een doodlopende is. Zelfs na de tweede keer inslaan begrijpt men niet dat de weg doodlopend is

     hoe dom kan je ze vinden ? niet veel dommer dan de strónt vlé®k in al zijn decadentie, arrogantie en hypocriet gedrag.

     1. Klaas de Witt

      Simpel, irrelevant en eenzaam kneusje plaats z’n kinderlijk geleuter maar op dds. Wat een aanwinst voor het land. Toch wel jammer dat ze je niet gewoon geaborteerd hebben.

   2. Harry Haller2

    Dat is inderdaad onduidelijk. Het is echter te hopen dat christelijk lezen, islamitisch rekenen en gereformeerde gymnastiek nu eindelijk opgedoekt worden: weg met het speciaal onderwijs!

    1. Albert Egberts

     Ik zou afschaffing van het bijzonder onderwijs (met enige mitsen en maren) wel toejuichen maar verwacht dat dit grondrecht, zolang het CDA in de regering zit, niet zal verdwijnen.

  2. LifeBuddy

   Alleen voor zaadproleet engbert moet tbs toegepast worden.

 3. roodkapjelusttaart

  VVD-D66, zijn de knechten van Satan, om de mensheid naar de afgrond te brengen.

 4. usb3.0

  Als je gewoon even nuchter nadenkt en het even op een afstandje bekijkt dan zie dat deze mensen echt gewoon gek zijn, gestoord, ze willen mensen dood hebben, dan ben je gewoon niet goed bij je hoofd.

  17.927

  Dat is, volgens officiële cijfers, het aantal mensen dat sinds maart 2020 aan corona is overleden in Nederland.

  61.873

  Dat is, gerekend met officiële cijfers, het aantal mensen dat sinds maart 2020 aan abortus provocatus is overleden.

  Hoeveel krantenartikelen zijn hier over geschreven? Een handvol.

  Hoeveel Kamervragen zijn hier over gesteld? Enkele.

  Hoeveel opiniemakers zijn in de talkshows geweest om dit aan te klagen? Geen.

  Terwijl corona alle kranten en televisieprogramma’s domineert, heerst er een groot stilzwijgen over abortus provocatus.

  Terwijl abortus nog erger is, want daarbij worden ongeboren kinderen die aan het begin van hun leven staan, willens en wetens van dat leven beroofd.

 5. Albert Egberts

  Ja, dit was te voorspellen en dat voorspelde ik dus ook. Segers zal deze meloen niet meer kunnen doorslikken. Het is wel irritant dat de draaikont zich niet helder terugtrekt uit de formatie.

  Het wordt voor Rutte nu wel lastig vol te houden dat GL en PvdA niet mogen meedoen; die zien wel inhoudelijke aanknopingspunten in het formatiestuk. Rutte zal de ledenraadpleging van de PvdA even willen afwachten maar kan daarna, na groen licht voor Ploumen, weinig anders dan de blokkade tegen deze partijen opheffen.

 6. Bunky01

  Als dit stuk de blauwdruk moet worden voor onze samenleving zal er niet veel meer overschieten.
  Het voorkomt al dat je wordt geboren en als je er bent doorgeglipt staat mw Kaag op het eind te wachten met de botte bijl, geweldig! De beperking van de vrijheid van onderwijs zal er in de tussentijd voor zorgen dat alles en iedereen wordt opgevoed met de doctrines van de overheid, geleid door extreem links. Kom mensen, niet mopperen, de zon gaat dagen ons wacht een fantastische toekomst. Eindelijk weer eens perspectief, maar dan wel regelrecht de afgrond in. Wanneer komt de dag dat Kaag haar leven als voltooid ziet? Ik hoop vandaag nog.

 7. HD

  Levensbeëindiging, misschien een delegatie van D66 eerst??

  1. Bunky01

   Het liefst vandaag nog.

 8. Meriadoc Brandebok

  Het formatiestuk was een buffer om de formatie weer op gang te krijgen. In de kern had het echter weinig waarde omdat de VVD aan het CDA zit vastgeklonken. Daarom het de VVD het ook nooit een status toegekend. Zonder het CDA (per definitie tegenstander van dit akkoord) wilde de VVD immers niet. Overigens blijft het dan ook raadselachtig waarom Hamer met alle geweld op zo’n stuk aandrong.

  Dinsdag hebben de leiders van VVD en CDA de informateur nog eens verteld dat zij “voet bij stuk houden”. Derhalve is het lastig om te zien hoe er nu nog een meerderheidskabinet kan worden geformeerd. Wellicht stevenen we af op een minderheidskabinet.

  Op zichzelf zou dat wel komisch zijn. Als D66 zich gesteld ziet tegenover een rechtse kamermeerderheid, dan zal het zich de haren uit het hoofd trekken dat zij toch niet voor een coalitie met de CU is gegaan.

  h**ps://www.ad.nl/politiek/christenunie-leider-segers-dan-maar-een-minderheidskabinet~a9be5625/

  “Dinsdag hebben die twee linkse partijen in een gesprek met Hamer nogmaals te horen gekregen dat VVD en CDA voet bij stuk houden. D66 lijkt echter evenmin van plan toe te geven. En zo duurt de patstelling voort.”

  1. Albert Egberts

   “dan zal het zich de haren uit het hoofd trekken dat zij toch niet voor een coalitie met de CU is gegaan”

   Een coalitie met de CU zou voor D66 een electorale ramp hebben betekend. Gelukkig is die optie nu definitief van tafel.

   1. usb3.0

    Het is een absolute schande dat ze niet gaan voor wat Nederland heeft gekozen en rechts heeft gewonnen niet links, heks en islamitische terroristenlover kaag moet gewoon even haar mondje houden verder, wat een arrogantie..

   2. Meriadoc Brandebok

    De optie is niet definitief van tafel, Albert. De ChristenUnie is nog in het spel. En een electorale ramp voor D66 is meer toe te juichen dan te vrezen, gezien de morbide plannen met betrekking tot bijvoorbeeld de EU.

    Een minderheidscoalitie zou overigens een grotere electorale ramp betekenen voor D66.

    1. Albert Egberts

     “Een minderheidscoalitie zou overigens een grotere electorale ramp betekenen voor D66.”

     Dat valt te betwijfelen. D66 kan dan een helder links profiel nemen in de coalitie, een profiel waar de VVD in mee moet gaan. Met een aangeslagen Rutte en een Parlementaire Enquête op de rol kan Kaag de rol van staatsvrouw pakken.

     1. Cootje

      Ha ha ha ha

     2. Meriadoc Brandebok

      De VVD zal bij voorbaat natuurlijk zo goochem zijn om het advies van Tjeenk Willink te volgen een regeerakkoord op hoofdlijnen neer te zetten. En dan kan de VVD met rechts meestemmen (even los van de kwestie of het CDA niet deelneemt aan een kabinet).

      Dan is Kaag komende jaren hetzelfde lot beschoren als Pechtold, helemaal na het Afghanistan-debacle dat haar positie ernstig heeft verzwakt.

     3. Albert Egberts

      “De VVD zal bij voorbaat natuurlijk zo goochem zijn om het advies van Tjeenk Willink te volgen een regeerakkoord op hoofdlijnen neer te zetten.”

      De VVD zal in dat geval lastig afstand kunnen nemen van het formatiestuk. Dat moet dan de basis zijn voor het regeerakkoord van dit minderheidskabinet.

      Hoe het zij: ik verwacht dat Ploumen zaterdag groenlicht krijgt en Rutte daarna zijn blokkade zal opheffen.

      Laten we maar zien hoe het loopt. Vroeger of later zal er toch een kabinet moeten komen.

     4. vlekkenoplosser

      wat een dom gewauwel strónt vlé®k

     5. Meriadoc Brandebok

      Waarom zouden Rutte en Hoekstra hun mening veranderen? De blokvorming was hen juist niet genoeg (en Hoekstra duidelijk een gruwel).

     6. Albert Egberts

      “Waarom zouden Rutte en Hoekstra hun mening veranderen?”

      Rutte staat als leider van de grootste partij onder zware druk om zijn verantwoordelijkheid te nemen en Hoekstra heeft aangegeven inhoudelijk goede aanknopingspunten te zien in het formatiestuk.

      Beiden gruwen van een minderheidskabinet. Dus er is eigenlijk geen alternatief.

     7. Vlekkenoploser

      Poep, strónt, schijt, drollen, kak en diarree, Albert.

     8. Meriadoc Brandebok

      Zeker wel, men zal volhouden tot Kaag over haar schaduw heenspringt en hen tegemoet komt. De doorstart van de huidige coalitie is immers mogelijk.

     9. Meriadoc Brandebok

      Zeker wel, men zal volhouden tot Kaag over haar schaduw heenspringt en hen tegemoet komt. De doorstart van de huidige coalitie is immers mogelijk.

     10. Albert Egberts

      “men zal volhouden tot Kaag over haar schaduw heenspringt en hen tegemoet komt.”

      Het valt niet goed in te zien waarom Kaag de GL/PvdA-partner moet laten vallen, terwijl Rutte blijft vasthouden aan het CDA.

      Als Rutte GL/PvdA niet accepteert zal hij het CDA ook moeten loslaten en met D66 een minderheidsregering moeten vormen, een optie die voor hem zeer onaantrekkelijk is.

      Het is duidelijk hoe dit afloopt.

     11. Meriadoc Brandebok

      Albert, ik denk dat we er vandaag samen niet uitkomen, maar ik ben er wel van overtuigd dat VVD en CDA na de PvdA-ledenraad niet van gedachten zullen veranderen. Een en ander zal ook te maken hebben met het gebrek aan vertrouwen tussen alle partijleiders. In vrijwel alle partijen is frustratie over elkaar ontstaan (niet in het minst tussen Rutte en Kaag), en, welk kabinet er ook komt, zal daar enorme last van gaan ondervinden.

   3. Cootje

    En met twee linkse partijen een electorale ramp voor het CDA. Dus telkens zegelingen ,

  2. Harry Haller2

   “En zo duurt de patstelling voort.”

   Geert Dales noemde het al ‘een verkapte staatsgreep’.

   1. Meriadoc Brandebok

    Wat bedoel je precies, Harry?

    1. Albert Egberts

     Harry doelde wellicht op dit artikel van Dales.

     h.tps://www.geertdales.com/actueel

     1. Harry Haller2

      Het artikel is correct, ik had het echter gelezen op Wynia’s Week.

   2. Meriadoc Brandebok

    Ah, bedankt Albert.

    Nee, hier lijkt me geen sprake van een staatsgreep. Alle kabinetsleden die op de kieslijst zijn verkozen zijn automatisch kamerlid als het kabinet demissionair is. Zo is dat afgesproken. Om dat te veranderen is er een grondwetswijziging nodig, maar dan moet je wel duiden waar je heen wilt?

    Wat mij betreft trekt de ministerraad haar ontslag voorlopig in totdat er een nieuw kabinet is geformeerd.

 9. RvdBe

  Regie over eigen levenseinde vind ik ok.
  Ik heb geen gristen nodig die mij verteld dat ik nog een half jaar met een uitzichtloze ziekte moet rond strompelen, dat mag je zelf bepalen.

  1. Albert Egberts

   Dat is ook de inzet van D66, RvdBe.

 10. Albert Egberts

  “Nou, laat er geen misverstand over bestaan: de notitie is uiterst links. Het is de natte droom van alle D66’ers, en dus ook van PvdA’ers en GroenLinksers.”

  Dit is dus ook de inhoudelijke koers die de VVD kiest. We krijgen dus in elk geval een links kabinet.

 11. AS210854

  Laat het nu maar notariaat vast leggen dat ik NOOIT mijn huis uit wil en nooit geen kunstmatig levenseinde wil hebben.

 12. GewoonJohan

  Quote :”het promoten van levenseinde”

  Oftewel héél fraudegevoelig wanneer er geen deskundige meer aan te pas hoeft te komen.

  Quote : “Minder markt, méér overheid”
  Welkom in het “nieuwe normale” systeem van sociaal corporatisme.
  De definitie van het woord “Burgerservicenummer” krijgt een nieuwe dimensie.

  Quote :”..het moderniseren van de embryowet”
  Babies is big business. Dood of levend.

  Quote :”voorstellen voor verdere emancipatie van lhbti’ers”
  Natuurlijk ! We moeten een verdere afbraak van de openbare ruimte normaliseren zodat ze ons nóg beter kunnen verdelen.
  Een dictatuur is makkelijk in stand te houden zolang je als eenheid maar genoeg verdeeldheid kan zaaien.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.