Freek Jansen (FVD) is kláár met Sigrid Kaag: ‘Ik heb geen enkel vertrouwen in deze vrouw’

Forum voor Democratie-Tweede Kamerlid Freek Jansen heeft “geen enkel vertrouwen” in Sigrid Kaag. “Ze is niet bezig met de belangen van Nederland maar een abstract idee van het ‘wereldbelang’,” zegt Jansen uit tegen De Dagelijkse Standaard. En daarom is ze de verkeerde vrouw op de verkeerde plek.

Tijdens het debat over Afghanistan gisteravond was er één man die de moed had het héle Afghaanse project aan te kaarten: Freek Jansen van Forum voor Democratie. In zijn inbreng legde Jansen uit dat het een fout was om aan “democratisering” te doen in dat land. Zoiets kun je niet opleggen aan een volk. Zoals Jansen zei:

Een volstrekt bezopen wereldbeeld

Vanmorgen sprak De Dagelijkse Standaard met Jansen over de positie van Kaag. En hij liet er wederom geen misverstand over bestaan wat hij van haar vindt én wat hij als het échte probleem beschouwt. Het gaat namelijk niet alleen om een mislukte evacuatie, maar om een wereldbeeld dat van geen kant klopt.

“Terwijl de Kamer twaalf uur over Kaag heen viel over allerlei details met betrekking tot de evacuatie ging het belangrijkste punt aan haast iedereen voorbij: we hadden nooit in Afghanistan moeten zitten,” zegt Jansen. “Geleid door een blind geloof in de wereldvrede en ‘democratisering’ zijn we een oorlog in gestapt die niets heeft gebracht dan dood en verderf in Afghanistan en verzwakking van ons eigen land.”

Natuurlijk is dat al erg genoeg, maar wacht, het wordt nóg zorgwekkender. Want, gaat Jansen verder, “alsof de afgelopen twintig jaar niet zijn gebeurt, gelooft Sigrid Kaag nog steeds in hetzelfde wereldbeeld dat ons ooit tot deze vergissing dreef. Exemplarisch hiervoor was haar oproep aan de Taliban om een ‘inclusieve regering’ te vormen.”

“Dát is de echte reden dat ik geen enkel vertrouwen heb in deze vrouw als Minister van Buitenlandse Zaken: ze is niet bezig met de belangen van Nederland maar een abstract idee van het ‘wereldbelang’,” concludeert de FVD’er vervolgens.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Zo, die kan Kaag in haar zak steken. Dan gaan we later vandaag zien hoeveel partijen er net zo over denken en de motie van wantrouwen tegen deze kille, arrogante en hautaine vrouw steunen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. Oepsie

  Vol verwagting klopd ons hard, wat speklapje hiervan weer gaad pruttelen. Wand speklapje heefd geen bort voor de kop, maar de gehele Chiseese muur! Maar dan wel in de lengte. Kom er maar in speklap!

  1. LifeBuddy

   Mooi gesproken en volledig juist.++++++++++++++

 2. Nostradamus

  Mooi gesproken en volledig juist.

 3. Albert Egberts

  Maar hoeveel mensen hebben vertrouwen in Freek Jansen?

  1. leukeditter

   veeeel meer dan jij denkt ouwe zak… geweldiggg betoog!!!

   1. Oepsie

    denkd. geweldichchch betooch

  2. Louise

   Thierry ? Van de gemiddelde DDS’er verwacht ik meer verstand. Tenzij zij dit tegenspreken.

  3. usb3.0

   We weten iig dat steeds meer mensen kaag al qaq willen zien vertrekken

 4. Louise

  Zou Jansen echt gezegd hebben “alsof de afgelopen twintig jaar niet zijn gebeurt, gelooft Sigrid Kaag nog steeds in” Dat is toch slecht taalgebruik?

 5. Cootje

  Je lach je te pletter als de christen unie haar de zegen geeft voor het voltooide leven .als ze van de bezem valt laat haar man haar gewoon liggen , Arabieren bukken niet voor vrouwen het is toch prachtig die humane cultuur . Mij kinderen mochten er niet met omgaan , een gedwongen cultuur verrijking opgedrongen door de thee partijen was mij een brug te ver. Toen is het wegkijken begonnen en dat heeft zich uitbetaald in de zwarte scholen waar zelfs Halsema haar kinderen van af haalde , later bleek dat die er toch nog wat geleerd hadden

 6. EvertB

  De Amerikanen lieten voor 85 miljard aan wapentuig achter in Afghanistan. Dat is een doordachte strategie: bewapenen van de Taliban in hun strijd tegen terreurgroepen als Isis-K.

  1. ElGuapo

   Stond dat in de Fabeltjeskrant?

 7. por favor no borres

  Tijdens het debat over Afghanistan gisteravond was er één man die de moed had het héle Afghaanse project aan te kaarten: Freek Jansen van Forum voor Democratie.

  Nieuw in de FvD webshop:
  Oogkleppen met FvD logo, met verstelbare riempjes om een strakke visie te verkrijgen.
  Verzonnenbrillen, onder diverse D66 omstandigheden te gebruiken.

  Gratis verzending binnen Nederland en Turkije.

  1. ElGuapo

   Last van je bitterballetjes weer?

 8. ElGuapo

  Freek heeft helemaal gelijk. De desinteresse van het faaltrio wat nog even in beeld komt geeft goed aan dat ze alleen met zichzelf bezig zijn en schijt hebben aan de bevolking.

 9. sonny

  Kaag is horig aan haar man, zij aanbidt hem en deelt zijn conservatieve islamitische denkbeelden !
  Kaag denkt en is islamitisch in haar denken en doen, immers ze is fanatiek voorstandser van massale islamitische import!
  Het slapende electoraat gedraagt zich als het veelbesproken struisvogels gezegde, wat ik niet zie, is er niet!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.