Kabinet voert totale oorlog tegen onze boeren: ‘Veel strengere nitraataanpak komt eraan’

We wisten al dat het kabinet Rutte III boeren de oorlog heeft verklaard, maar VVD, CDA, D66 en de ChristenUnie doen daar nu nog even een schepje bovenop. Want opeens wordt er ook gekeken naar “nitraat” als middel om het boerenbedrijf om zeep te helpen. Het is ronduit misdadig, wat er gebeurt.

Het was al vreselijk voor boeren, de afgelopen tijd. Ze worden systematisch kapotgemaakt met allerlei belachelijke “stikstofregels.” Er wordt zelfs gesproken over het onteigenen van onze boeren. En de veestapel moet gedwongen ingekrimpt worden. Boeren worden écht onder vuur genomen. Daarbij worden ze ook nog eens verraden door hun oude bondgenoot, het CDA. Het is verschrikkelijk.

Hoewel al die zaken al erg genoeg zijn is het kabinet nog niet eens klaar. Want De Telegraaf bericht nu dat er ook een strengere nitraataanpak op handen is. Het zogenaamde doel is om de ‘waterkwaliteit rond landbouwgronden te verbeteren.’ Maar iedereen weet waar het ’t kabinet écht om gaat: het vernietigen van de boeren.

Actieprogramma Nitraatrichtlijn

“In het zogeheten ’actieprogramma Nitraatrichtlijn’ is bepaald dat Nederlandse boeren vanaf volgend jaar veel meer moeten doen om het grond- en oppervlaktewater schoon te houden,” aldus de krant voor wakker Nederland. Zo moeten boeren gewassen telen die voorkomen dat meststoffen in grond- en oppervlaktewater terecht komen.

Maar ook dat is niet alles. Oh nee. Het gaat veel verder. “Daarnaast komen er dwingende verplichtingen voor boeren om zogeheten ’bufferzones’ langs hun akkers en sloten te maken. Dat zijn stroken van twee tot vijf meter breed die niet bemest mogen worden of besproeid met bestrijdingsmiddelen.”

Logischerwijze is boerenorganisatie LTO woedend. “Het zijn zware maatregelen waarvan de economische impact nog niet is onderzocht,” stelt een woordvoerder. En dat vinden ze dus niet fijn.

Oorlog tegen boeren

Als je alles van de afgelopen tijd met elkaar combineert – stikstof, onteigening, krimp veestapel, nitraat – dan kan je maar tot één conclusie komen: het kabinet voert een ongelooflijk harde oorlog tegen de boeren in ons land. Het is een atoomoorlog, eentje die gaat over het voortbestaan van de boerenstand of de totale vernietiging ervan.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Dit is een absolute oorlog. En het wordt tijd dat Nederlanders het beseffen – en het opnemen voor de boeren die onze hulp zo duidelijk nodig hebben.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

35 reacties

 1. Paardenmiddel

  Gewoon schijt hebben aan de regels.

  Gelukkig worden ze (de corrupte regering) binnenkort aangeklaagd, vanwege de schade die de vaccins hebben aangericht.

 2. Lampall

  Kijk wat het Plan is
  Doet mij denken aan de tijd dat men bv. Binnensteden wilde Afbreken ,en er Autosnelwegen wilde Aanleggen , want Vooruitgang
  tristatecity nederland wereldstad
  nederland is een wereldstad meest duurzame megacity ter wereld

  tristatecity.nl

 3. Albert Egberts

  Een van de manieren waarop de bio-industrie (het woord landbouw is wat mij betreft niet meer een correcte term) het milieu vervuilt is de uitspoeling van nitraat die leidt tot een ernstige aantasting van de waterkwaliteit. In de Nitraatrichtlijn, waar Nederland zich aan verbonden heeft, is bepaald dat met name de nitraatverontreiniging van zandgronden in Nederland dient te worden teruggedrongen. De Overheid staat nu voor het probleem dat de nitraatuitstoot de afgelopen jaren flink toeneemt. Het is onvermijdelijk dat de boeren hierop dienen te worden aangesproken.
  In dit verband spreken over een oorlog tegen boeren is wonderlijke demagogie.

  ht.ps://www.h2owaternetwerk.nl/h2o-actueel/rivm-meer-nitraat-in-water-op-landbouwbedrijven
  ht.ps://www.waterforum.net/rivm-hoeveelheid-nitraat-in-water-op-landbouwbedrijven-neemt-toe/

  1. Poemien Noegien

   Aldus de D66-nicht en forumdebiel.

  2. leukeditter

   pleur toch op man..enige waarom de boeren wegmoeten is om er opvang te creeeren voor die smerige moslimfanaten

   1. Jack Flash

    Nitraat zit van nature in groente en fruit.
    Enkel toevoeging van deze stof om groente & fruit langer houdbaar te houden kan schadelijke gevolgen hebben.
    Het gaat dus weer nergens over.
    De neocommunisten willen gewoon die boeren weghebben, om100.000 vreemdelingen jaarlijks te huisvesten.

   2. Poemien Noegien

    Hear, hear

   3. Pauline Kummer

    Zou het? Niet voor starters en ouderen die kleiner willen gaan wonen?

    1. Jack Flash

     Vreemdelingen krijgen voorrang kummer.
     Alom bekend.
     Plus 22000 “tolken” extra.
     Wordt er eindelijk engels & nederlands op straat gesproken.

     Sarcasme uiteraard.

    2. usb3.0

     Ouderen willen niet kleiner wonen paulientje

     1. Albert Egberts

      h.tps://www.ad.nl/alphen/senior-wil-wel-kleiner-wonen-maar-verhuizen-is-zo-makkelijk-nog-niet~a6fbbdcd/

     2. Albert Egberts

      ht.ps://www.gelderlander.nl/wonen/ouderen-verruilen-huis-graag-voor-appartement-maar-eerste-stap-is-lastig-nachten-wakker-gelegen~ac0b8ec8/

     3. usb3.0

      Neee tamil, wat ze willen is ouderen opjagen..

     4. Emma Louise

      “Dat Wil (83) en Jan (84) Tuinenburg na 33 jaar hun (inmiddels te grote) eengezinswoning zouden verlaten, hadden ze nooit gedacht. Nu zijn ze maar wat blij dat ze de stap naar een kleinere huurwoning hebben gemaakt.”

      Veel geluk, Wil en Jan, op jullie nieuwe plek.

   4. Bunky01

    En dat is het enig juiste antwoord.

  3. vlekkenoplosser

   de strónt vlé®k van dds is voorstander van het ombrengen van de agrarische sector en de landbouw. De strónt vlé®k is volledig wereldvreemd en heeft kennelijk geen idee dat er nu al een groot gebrek aan voedsel is wereldwijd

   De strónt vlé®k sluit graag de ogen zoals hij ook de ogen sluit voor het inkopen van energie buiten de grenzen. Volgens de strónt vlé®k is de CO2 uitstoot afgenomen dan !

   De strónt vlé®k is derhalve een volidioot en een kortzichtige brul@@p waarvan het gewauwel het niveau kleuterschool niet overstijgt. De strónt vlé®k had graag hand in hand gelopen met de asperger idioot thunberg.

  4. Winfrida

   @Albert Egberts

   Alsof mensen, die een woning nodig hebben, geen milieubelasting opleveren. Er worden huizen gebouwd, met de nodige uitstoot. Mensen hebben milieubelastende aanpassingen nodig. Water, w.c.’s, t.v.’s, verwarming, elektra, auto’s, brommers, nieuwe wegen, etc., etc., dat jaren lang. Dus minder bouwen en meer groen, dieren en rust. Dan wordt Nederland nog mooier.

   1. Albert Egberts

    Dit is een correcte opmerking, ook de bouw van huizen veroorzaakt een stikstofuitstoot en omdat we op dat punt het toegelaten emissieniveau hebben bereikt wordt er niet gebouwd. Die ruimte ontstaat pas als, met name, de bio-industrie tot een verminderde emissie kan worden gebracht.

    1. usb3.0

     Je bent een smerige leugenaar, klootzak

    2. vlekkenoplosser

     wat een dom gewauwel strónt vlé®k

     bio – industrie heeft niets te maken met huizen bouwen domme jongen.

     hou je adem in , help jij tenminste mee om te besparen strónt vlé®k

  5. usb3.0

   tamil liegt natuurlijk en weil elke boer in een kwaad daglicht zetten door de term “bio-industrie” te gebruiken terwijl het gewoon landbouw is natuurlijk.
   Het zou mij wel leuk lijken om tamil eens voor een boer te zetten die huis en hard moet afstaan vanwege dictatoriaal en communistisch beleid, en hem dan dit allemaal laten uitbraken….

 4. Appelstroop

  ondertussen:
  h*tps://yewtu.be/watch?v=67wePX2mTCg

  1. vlekkenoplosser

   zie ze maar wakker te schudden ! strónt vlé®k zwijgt in ieder geval dat is gunstig

 5. rafi

  Deze overheid met ambtenarenkorps is nu, na dat psychisch enorm schokkende nieuws over die plannen voor diefstal van boerengrond en van productierechten, nu ze al een dag, of twee dagen, later weer met die nitraatverhaal komt, natuurlijk niet meer serieus te nemen door burgers en boeren. De overheid zou er ons ten goede moeten zijn. Dit is wel zo absurd dat het belachelijk is, als het niet zo in en in triest en gespeend van elk menselijk gevoel is. We hebben het hier dus over de beste (en schoonste, voor wie dat belangrijk vindt) boeren ter wereld, die VOEDSEL maken om te kunnen LEVEN, voor ons en de hongerlijdende en almaar toenemende wereldbevolking. De duivel regeert hier.

  1. Jack Flash

   Rafi+++

  2. Human Beast

   @rafi ,++++++++++++++++++++

 6. Human Beast

  Veel strengere nitraat aanpak.
  Gvd , ik heb nog kartonnen vol met deze Poolse nitraten😇

  1. vlekkenoplosser

   😂🤣😂🤣😂🤣

  2. vlekkenoplosser

   😂🤣😂🤣😂🤣

 7. GewoonJohan

  Natuurlijk. De boeren zijn het laatste onafhankelijke machtsblok in Nederland.
  Het mooiste scenario (voor hun) is dat boeren straks niet meer bestaan in Nederland.
  Voedsel wordt straks alleen nog maar geleverd door een aantal grote bedrijven die de privelege hebben gekregen van de overheid.

 8. Vrijedenkert

  Massa-immigratie de import van vluchtelingen, migranten en illegalen stopzetten kan men veel uitstoot mee besparen en kunnen de boeren blijven boeren en hoeft er minder gebouwd worden!

 9. right

  Wat denkt de roverheid te doen met nitraten en stikstof die de mensheid achterlaat in het toilet!
  Temeer diarree/darmproblematiek extreem veel voorkomt, tgv het ongenoegen, veroorzaakt door het ‘beleid’ van een demissionair kabinet Rutte!

  1. sonny

   Right,
   Wil je de ‘mensstapel’ verkleinen?
   Misschien een zeer goed idee, ‘links’ zwalkend vee ten overvloede!
   Een “endlosung” a la Adolf, identificatie van de doelgroep dmv bijvoorbeeld de communistische sikkel ipv een ster!

 10. RvdBe

  De woningnood is nijpend dus na de veeteelt en melksector wordt nu ook de landbouw aangepakt.
  Degene die niet vrijwillig land afstaan aan de staat zullen worden aangewezen als schuldige aan de woningnood, een groot deel van de bevolking laat dit zich wijsmaken en zal boeren wegzetten als a socialen.
  Verdeel en heers, de staat hoeft niets te doen, dan te aanschouwen hoe deze 2 elkaar afmaken.

  1. usb3.0

   precies, zet ze in een kwaad daglicht en hop de afgunst is geboren, hïtler begon slechts met het plaatsen van berichten over joden in kranten

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.