Peiling Maurice de Hond: D66 knalt in elkaar met verlies van 6 zetels

Volgens de nieuwste peiling van Maurice de Hond is D66 helemaal in elkaar geklapt. Waar de partij bij de verkiezingen van 17 maart nog 24 zetels kreeg blijven daar er nu virtueel nog maar 18 van over. Zelfs ten opzichte van zijn peiling van zes weken is het verlies fors, want toen stond D66 nog op 22 virtuele zetels. Sigrid Kaag maakt haar partij langzamerhand dus kapot. Heel goed!

D66 stort in elkaar

Het gaat de goede kant op met het progressieve clubje van Sigrid ‘altijd leuk om te praten met de Taliban’ Kaag. Want uit de nieuwe peiling van Maurice de Hond blijkt dat D66 ten opzichte van de verkiezingen van maart op maar liefst zes zetels verlies staat. Jawel, toen zette de partij hoegenaamd een historisch resultaat neer met 24 zetels. Nou, daar zijn er nu nog maar 18 van over. Het gevolg is dat D66 nu een titanenstrijd levert met de PVV om de titel ‘tweede partij van Nederland.’

Peiling Maurice de Hond: D66 verliest flink

De enige partij die nog meer zetels verliest dan D66 is – hoe kan het ook anders – de ex-club van Pieter Omtzigt. In juni bleek dit ook al uit een peiling van De Hond, maar dat beeld wordt nu dus bevestigd. En hoe. Want het CDA verliest maar lieft 8 virtuele zetels. Daardoor houdt de partij er nog maar zeven over. Dat zijn er net zoveel als de BoerBurgerBeweging van Caroline van der Plas er momenteel heeft.

VVD groeit

Je zou natuurlijk kunnen denken dat D66 flink verliest omdat het met Rutte in zee wil gaan. Maar dat is dan weer niet waar. Want de VVD is er juist twee zetels op vooruit gegaan. Ja, dat lees je goed. De leugenaarsclub van Mark Rutte zou nu uitkomen op 37 zetels, in plaats van de 35 die de partij in maart ‘verdiende.’

Ongelooflijk. Ze zeggen dat een ezel zich niet twee keer aan dezelfde steen stoot, maar blijkbaar geldt dat echt niet voor mensen. Of in ieder geval niet voor de Néderlander.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

19 reacties

 1. WWW

  Logisch wanneer je leugens verteld tijdens de campagne. Helaas zijn de domme nederlanders er weer ingetuind.

  1. halo1

   Je kan de tegenstander natuurlijk wel dom noemen, maar het lijkt me toch uiteindelijk een kwestie van plussen en minnen..

   1. Albert Egbert

    Dat is juist, Halo.
    Het is één van de klassieke kenmerken van een veel bestudeerd fenomeen, genaamd groepsdenken, dat de politieke tegenstrever/vijand vaak als een coherent, uniform dom pak mensen beschouwd wordt en de eigen groep daarentegen als een lichtend voorbeeld voor de mensheid gezien wordt.

    Een zekere Irvin Janis heeft daar een heel boek over geschreven.

    1. sonny

     Ernst,
     Inderdaad, ‘groepsdenken’ is een structureel kenmerk van de linkse kudde!
     Samen multicultureel knuffelend, met kokervisie richting afgrond draven!

   2. WWW

    Noem dan eens een aantal plussen. Ik ken ze niet.

 2. Cootje

  Waar is onze gehandicapte mongool. Paar dagen weggeweest en hij is toch niet overleden ?

  1. ElGuapo

   Die had volle luiers dus de alterego’s nemen z’n taken even over.

 3. Vanduinen

  In elkaar klappen = imploderen ?

 4. JoopvdJoop

  Simpel,de Kaagfactor.
  Kaagfactor = 0.75
  24 zetels keer de Kaagfactor kom je uit op 18.
  Geen vrouw van/voor het Nederland.

 5. Pieter48

  Mevrouw Kaag samen met mevrouw Ollengren functie elders . Laten we het hopen.Maar net wat Jules de Korte altijd zei. Eerst zien en dan pas geloven.

 6. Pieter48

  Mevrouw Kaag samen met mevrouw Ollengren functie elders . Laten we het hopen.Maar net wat Jules de Korte altijd zei. Eerst zien en dan pas geloven.

 7. Aborifa

  Vrouwen in de politiek draait meestal uit op een ramp. Ze worden gekozen omdat ze vrouw zijn, niet omdat ze bekwaam zijn. In een functie elders doen ze het meestal veelbeter.

 8. vlekkenoplosser

  maar hoe kan de grootste leugenaar uit het partijkartel nu profiteren ?

  wat een volk !

 9. Rieks

  Ben werkelijk benieuwd waar al die CDA kiezers zijn. Goed, is hun probleem. Het zijn maar peilingen maar die kunnen – mits er voldoende publiciteit aan wordt gegeven – toch van invloed zijn ingeval van nieuwe vervroegde verkiezingen. Kiezers die zweven willen nou eenmaal niet graag bij een partij horen die aan de verliezende hand is.

 10. J. Punt

  Al die betweterige “hoog” opgeleide kwallen ( Niemand weet waarin) springen van het zinkende schip af?

 11. sonny

  Die islamitische, blank- hatende, kween, verdiend niet anders!
  Wat een gore lef om echte Nederlanders, continue de les te willen lezen!

 12. Chris Schoneveld

  Van de zes zetels die D66 verloren heeft, gingen er drie naar Volt en drie naar VVD. Dus geen wezenlijke verandering.

  1. Albert Egberts

   Juist, en daarom hebben nieuwe verkiezingen ook geen enkele zin.

 13. bandini

  Tja, waarom zou ze anders die twee linkse kutpartijtjes zo hard pushen om mee te regeren. Dat is nou niet echt een politiek vanuit eigen kracht!! Er zit wel een visie achter: eentje van losers!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.