shutterstock 1288224418

FVD en PVV woest op Raad van State die Kamerlidmaatschap & kabinetspost goedkeurt: 'D66'ers!'

Politieksep 02 2021, 12:00
Nadat de Raad van State besloten heeft dat Kamerleden tegelijkertijd ook best zitting mogen hebben in het kabinet, hebben FVD én de PVV furieus gereageerd. Geert Wilders kaart de hypocrisie en baantjesjagerij aan van D66'ers die de beslissing genomen hebben. En FVD'er Pepijn van Houwelingen concludeert dat de Raad van State niet de burger beschermt, maar de staat. Inderdaad!
Gisteren besloot de Raad van State dat de grondwet niet zegt wat ze zegt, en dat Kamerleden best tegelijkertijd zitting mogen hebben in het kabinet. Dit komt er dus op neer dat ze als Kamerleden zichzelf (als kabinetsleden) moeten "controleren." Een achterlijke mongool met een hondenkop begrijpt nog dat dit niet kan, maar daar denkt de Raad dus heel anders over.

D66'ers onder elkaar

Zowel FVD als de PVV hebben nu woedend gereageerd op deze belachelijke beslissing van de Raad van State. Te beginnen met PVV-leider Geert Wilders die de hypocrisie aankaart dat hier sprake zou zijn geweest van een objectief oordeel:
https://twitter.com/geertwilderspvv/status/1433152866202574848
"Dus na een adviesaanvraag van de D66-Kamervoorzitter zegt de D66-vice president van de Raad van State dat een D66-Kamerlid ook D66-Staatssecretaris mag zijn," schrijft Wilders. En ja, dat is precies wat er gebeurd is. De Kamervoorzitter is D66'er Vera Bergkamp, de vice-president van de RvS is Thom de Graaf, en het D66-Kamerlid/Staatssecretaris is Steven van Weyenberg.
Als je denkt dat dit ook maar een beetje objectief is ben je niet goed bij je hoofd. Dat is hard gesteld, maar daarom niet minder waar.

De Raad van State dient de staat

Natuurlijk is dat gebrek aan objectiviteit en neutraliteit van de Raad van State geen verrassing. Op 11 februari van dit jaar schreef FVD-Tweede Kamerlid Pepijn van Houwelingen daar al een veelzeggend en hard stuk over.
"De Raad van State heeft zich de afgelopen decennia een enorm belangrijke positie aangemeten als opperrechter in ons bestuursrecht," schreef Van Houwelingen toen. "Tegelijkertijd weigert de hoogste bestuursrechter recht te spreken en heeft die zich, vaak door de wetgever zelf gedwongen, min of meer vereenzelvigd met de positie van de overheid."
Vandaar ook dat hij nu dit tweet:
https://twitter.com/PvanHouwelingen/status/1433165848106123269

Bananenmonarchie

Zoals Van Houwelingen stelt is er maar één conclusie mogelijk: de Raad van State beschermt niet de burger, maar de staat.
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Beter bewijs dat Nederland een bananenmonarchie is geworden is niet denkbaar. De rechtsstaat bestaat niet meer, de Grondwet is een wassen neus, en de democratie bestaat alleen nog maar in naam.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten