Geert Wilders reageert op “verraderlijke oproep” Ferd Grapperhaus voor meer opvangplekken: ‘Burgemeesters pleeg verzet tegen het Rijk’

PVV-leider Geert Wilders is niet te spreken over de oproep van demissionair minister Ferdinand Grapperhaus. De CDA-minister deed gisteren een noodoproep aan Nederlandse burgemeesters om zo snel mogelijk 800 opvangplekken voor asielzoekers te regelen. Wilders roept juist de burgemeesters op om deze boodschap te negeren en ‘verzet te plegen tegen het Rijk’. 

Terwijl het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers al meerdere malen aan de bel heeft getrokken de afgelopen weken blijven onze grenzen wagenwijd openstaan. Terwijl de Nederlandse asielopvang propvol zit blijft men in Den Haag grote groepen mensen naar Nederland halen.

De oproep van demissionair minister Ferdinand Grapperhaus valt dan ook verkeerd bij PVV-voorman Geert Wilders. “Ons land is vol”, aldus de PVV’er. Terwijl de woningnood in Nederland met de week erger wordt denkt Grapperhaus serieus dat burgemeesters wel even een kleine 1000 slaapplekken weten realiseren.

Vandaar dat Wilders de oproep doet aan Nederlandse burgemeesters om juist geen actie te ondernemen. Burgemeesters kunnen beter hun tijd en energie aan andere problemen besteden. De asielcrisis in Nederland wordt veroorzaakt door mismanagement vanuit het Rijk, die vervolgens verwacht dat lokale gemeenten het maar oplossen. Maar zoals we de afgelopen weken hebben gezien valt er niks meer op te lossen. We vangen nu al asielzoekers op in tentenkampen en andere erbarmelijke omstandigheden.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

De overheid kan beter haar tijd besteden aan goede opvang in de regio dan mensen halsoverkop ons land binnen te loodsen om ze vervolgens in een tentenkamp te stoppen zonder enig perspectief.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

37 reacties

 1. Albert Egberts

  Zou Wilders nog hebben nagedacht waar die Afghanen naar toe moeten als de burgemeesters verzet hebben gepleegd?

  1. albertliegt

   ja dat heeft ie SV. Die “zielige ” Afghanen zijn tientallen veilige landen gepasseerd. Hoeveel heeft S.A er op gevangen SV ?

   300.000 woningen te weinig en de gelukszoekers blijven binnen stromen !!

   Waar komen ze vandaan zonder reispapieren ? Hoe kunnen ze al die grenzen passeren ?

   Overigens zitten er in de opvang heel noord-afrikaanse criminelen die geen recht kunnen ontlenen aan een verblijfsstatus maar ze blijven komen

   Wat klopt er niet SV ?

   1. Albert Egberts

    Albertliegt heeft ook geen antwoord op de vraag.

    Het is ergens wel geestig. Eerst werd hier moord en brand gegild over Kaag die er niet in slaagde alle collaborerende Afghanen tijdig op het vliegtuig te krijgen en niet wordt er moord en brand gegild over de Afghanen die het wel gered hebben.

    1. albertliegt

     Domme SV ziet de stromen van duizenden gelukszoekers gelijk aan handje vol tolken.

     SV denkt dat Nederland tien duizenden tolken in dienst had. Hoe aandoenlijk !

    2. Cootje

     Leuk die moord en brand , die werd gegild door de linkse kerk en die doen dat nog . Maar de rechterkant heeft altijd gezegd laat ze daar maar zitten .en die rechte kant heeft de boel zo vertraagt dat we een echt ongeluk hier hebben weten te voorkomen .maar elke ongeluk is er een te veel .

     1. por favor no borres

      Maar de rechterkant heeft altijd gezegd laat ze daar maar zitten .en die rechte kant heeft de boel zo vertraagdtdtdt dat we een echt ongeluk hier hebben weten te voorkomen .

      Ik kan mij nog uw lovende woorden voor Kaag haar trage optreden herinneren

  2. Cootje

   Naar Afghanistan daar horen ze

  3. por favor no borres

   Zou Wilders nog hebben nagedacht

   De rest kunt u in het vervolg achterwege laten.

  4. Cootje

   Naar huis. En ze mogen met speciaal vervoer jou meenemen . Moet je je wel liggend staande houden

   1. Albert Egberts

    Vertel ons nog eens over luiers, oude Co.

    😎

    1. albertliegt

     SV is inhoudelijk al uitgekakt bij reactie 7 . Bijna je record verbeterd SV,

     Aandoenlijk

    2. Cootje

     We kunnen het ook hebben over je persoonsgebonden budget je maandelijkse uitkering waar je als zwaar invalide recht op hebt . Maar waar je geen nuttige dingen met doet . Een kleine wereld achter je laptop elke dag 14/15 uur .

     1. Albert Egberts

      Ik rende vanochtend nog in het bos, oude Co. Mijn Garmin Vivoactive tikte bijna 10 km aan maar mijn tempo kan nog wat verbeteren.

      Best knap in de rolstoel, is het niet?

      Hoe gaat het met Cootje? Kun je je ’s nachts nog makkelijk omdraaien in je ledikant?

     2. AS210854

      A E, je was aan het dromen, A E .

    3. september

     En jij kan wel 10 kilometer Rennen,dus die cootje moet maar ophouden Met die Leugens over jou te vertellen dat je in een rolstoel zit.Cootje Leugenaar!!!

  5. Word lid

   Ja daar heeft Wilders over nagedacht en dat zegt Wilders ook, maar jij hebt je oren vol zitten met Afghaanse deugströnt albertje

  6. Duckday

   Ja hoor gewoon terug alleen die echt zijn tijdelijk een plaats en is het veilig direct terug.
   De asiel centra zitten vol met geluks zoekers die alleen al binnen komen voor een dik gevulde Hand uitkering huis zorg en wat nog meer.

  7. Jannes46

   Terug naar hun islamo-fascistische heilstaat misschien?

 2. albertliegt

  VOL = VOL , SV , wir schaffen das nicht !!

  MINDER , MINDER , MINDER , MINDER , MINDER , MINDER

  1. Cootje

   Hans Janmaat keert zich om in zijn graf

   1. por favor no borres

    Mooi, liggen zijn voeten op een kussen.

 3. Cootje

  Twee vliegen in één klap , bij de natura2000 gebieden varkens boeren voor goed geld uitkopen, en de stallen inrichten voor een ontvangst op maat . Kunnen ze langzaam integreren in het Hollandse klimaat en cultuur .

  1. por favor no borres

   Wat aardig, cootje wil zijn eigen huis afstaan voor deze buitenlandse defensie ZZers.

   1. albertliegt

    in jouw frituurstal wil nog geen kakkerlak wonen !

    1. por favor no borres

     Jij liegt!

     1. albertliegt

      nee albert liegt

 4. Drostemannetje

  Wat mij opvalt is dat er bij praatprogramma’s zoals WNL wat een rechtse club zou moeten zijn, geen bijna tegengeluid meer te horen is. Enkel alleen gasten worden er uitgenodigd die mee praten met het huidige asielbeleid. Vaak enkel politici van de bekende kartelpartijen. Ook met andere onderwerpen zoals huizentekort, Polen enz. Op die manier krijg je een eenzijdig beeld en geen discussies. Dat is dus het nieuwe normaal.

 5. Cootje

  Wat is het verschil vroeger tussen een NSBer en een Afghaanse tolk ? Arabische lente Egypte , heel de westerse wereld in vreugde , democratische verkiezingen gewonnen door de moslimbroederschap , dat was niet in het straatje van het westen , maar welke groepering leeft onder de bevolking van Egypte ? . Ik denk dat in het midden oosten de bevolking nog menigmaal met heimwee terug denkt aan hun dictators .

 6. Pieter48

  Gelukkig is het referendum om zeep geholpen in ons land. Ben er zeker van als er nu een referendum gehouden zou worden hoe de bevolking van ons land denkt over de massale instroom van gelukzoekers nu en in het verleden deze waanzin zou stoppen.Ook zou er met spoed begonnen worden met het uitzetten van kansloze gelukzoekers.Helaas blijft deze waanzin nog vele jaren doorgaan. Dankzij de Rutte en trawanten.

  1. sonny

   Pieter,
   Een bindend referendum hebben we nooit gehad!
   We hadden een soort van niet bindende volksbevraging, een machteloze enquete!
   Denk maar eens aan het Marrakesh pact!

 7. sonny

  Grapperhaus is er de man/transgender niet naar, om te vertrouwen, dan wel serieus te nemen, hij straalt slapheid en lafheid uit!
  Ik zou in elk geval geen gehoor geven aan zijn oproep, hij zet ze maar in eigen achtertuin (landgoed).

  1. AS210854

   Bij Terlouw en marcel van Dam enz enz. zou het ook kunnen. Problemen gelijk opgelost .

 8. Ritter

  Mits het asielbeleid niet grondig veranderd is het dweilen met de kraan open.

  De instroom van illegale migranten is alleen te stoppen als het geen financiële/economische voordelen oplevert voor de illegale migranten om naar Noord/West Europa te reizen.

  Maar zolang de illegale migrant die onder het mom van “vluchteling” naar Nederland reist
  en hier rijkelijk word beloond met een levenslange uitkering, gratis gezondheidszorg, een huis, enzovoorts niet word stopgezet zal de instroom blijven.

  Neem een voorbeeld aan b.v Denemarken.

  ht*ps://www.ewmagazine.nl/opinie/achtergrond/2021/09/wat-nederland-van-deens-asiel-en-migratiebeleid-kan-leren-846423/

  Het veranderen van het asielbeleid kan dus wel als er maar een politieke wil voor is. En helaas is die politieke wil er niet bij de meeste partijen.

  1. Albert Egberts

   wordt

 9. Vanduinen

  Ik zal aan zo’n referendum niet deelnemen. Zolang men landen als Hongarije, Polen nog prijst om hun houding t.a.v. de vluchtelingen zal ik mij niet uitspreken.

  1. Klaus Schwab

   Prima van Duinen. Maar ga jij er dan een paar huisvesten ? Zolang deze instroom blijft, maken mijn kinderen weinig of geen kans op een sociale huurwoning. Blijven ze tot hun 35 ste bij mijn vrouw en mij wonen. WAARDELOOS ASIELBELEID 👎

 10. Mikwa

  Als Wilders niet te spreken is, dan moet hij zijn mond dicht houden.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.