GroenLinks krijgt veeg uit pan voor aanprijzen CO2-vrije productie Engeland: ‘Het kan alleen door een combinatie mét kernenergie’

GroenLinks-Kamerlid Tom van der Lee wil dat Nederland in navolging van het Verenigd Koninkrijk ook komt met CO2-vrije productie van energie. Het Kamerlid zegt dat zijn partij dit ook voor ons land wil, echter kan men dit in het VK realiseren door het gebruik van kernenergie. Iets waar GroenLinks nu juist fel op tegen is. 

GroenLinks wordt terecht berispt door CDA-Kamerlid Henri Bontenbal. De groene drammers willen dat Nederland streeft naar een CO2-vrije productie van energie, maar, zoals Bontenbal terecht stelt, kan dat in het VK alleen worden bereikt door de hulp van kernenergie in combinatie met duurzame alternatieven. Met alleen een windmolen kom je er niet.

Terecht stelt Bontenbal dat als we naar een CO2-vrije energieproductie willen streven we niet zoals GroenLinks de ogen moeten sluiten voor kernenergie. Maar laat dat nu net het grote probleem zijn met klimaatdrammende partijen zoals GL. Ze willen zo snel mogelijk de CO2-uitstoot in Nederland uitbannen en vervangen met alternatieve opties, maar de meest rendabele alternatieve optie, kernenergie, wordt nooit door die partijen geopperd.

Een realistisch klimaatplan zal gewoon het gebruik van kernenergie moeten bevatten. Maar als het aan GroenLinks ligt gaan we ons hele land volplempen met windmolens, die helft van de tijd niet draaien, of zonneparken.

Terecht roept CDA’er Bontenbal de groene drammers op het matje. Wil men naar een schonere maatschappij, dan moet zij wel naar het hele plaatje kijken. Het Verenigd Koninkrijk loopt enkele stappen voor op Nederland, mede dankzij het gebruik van kernenergie en niet omdat zij nu het ene windpark na het andere uit de grond stampen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Voor een realistisch klimaatbeleid, waar kernenergie een prominente plek krijgt, moeten we niet bij GroenLinks zijn.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

22 reacties

 1. Albert Egberts

  “Een realistisch klimaatplan zal gewoon het gebruik van kernenergie moeten bevatten. ”

  Het zou mooi zijn als dat kon maar kernenergie is echt veel te duur. Dat gaat hem niet meer worden.

  1. vlekkenoplosser

   de strónt vlé®k is er weer vroeg bij met zijn verbale diarree

   de strónt vlé®k snapt nog steeds niet dat de gevraagde louter en alleen geleverd kunnen worden door kernenergie. Dat is een feit !

   de strónt vlé®k snapt nog steeds dat kernenergie veruit de goedkoopste manier van energie produceren is indien je de subsidies en andere voordelen voor windmolens en zonnepanlen eraf trekt

   het gewauwel van de strónt vlé®k is weer tenen krommende onzin

   1. Albert Egberts

    ht.ps://www.technischweekblad.nl/artikelen/tech-achtergrond/westerse-kerncentrales-te-duur-om-te-bouwen

    1. vlekkenoplosser

     strónt vlé®k kan zijn leugens blijven herhalen maar gesubsidieerde windmolen energie is niet te vergelijken met kernenergie zonder subsidies strónt vlé®k. Eerlijke berekeningen strónt vlé®k zoals op climategate.nl

     Wat begrijp je daar niet aan strónt vlé®k ? domme hufter !

     Dan komen we terug op de gevraagde vermogens. Het nu geleverde vermogen moet een factor 4 tot 5 omhoog door de energie transitie. Windmolens en zonnepanelen leveren nu minder dan 10 % van het totaal gevraagde vermogen. Als het vermogen 4 x stijgt leveren alle geplaatste ” groene ” energie slechts 2,5 % van het totale vermogen.

     We zoeken dus nog een bron voor ruim 90% van de energie strónt vlé®k en die gaan we niet vinden met zonnepanelen en windmolens domme jongen.

     Vooral je onzin blijven herhalen strónt vlé®k. Ik laat je graag zien wat een dom decadent adept je bent strónt vlé®k.

     De omslag in de maatschappij dat windmolens en zonnepanelen een dood lopende weg is vind langzaam plaats strónt vlé®k ondanks jouw domme gewauwel !

     1. Albert Egberts

      Op strónt kunnen we bezwaarlijk inhoudelijk reageren.

     2. vlekkenoplosser

      dat probeerde je anders met die stomme link van je wel strónt vlé®k

      erg consequent ben je niet strónt vlé®k maar het is duidelijk dat je weer schaakmat staat strónt vllé®k

      game – set – match hufter

      reageer maar even bezwaarlijk strónt vlé®k , wat een quatsch

  2. Albert Egberts

   ht.ps://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/5219286/kerncentrale-verkiezingen-kernenergie-vvd-cda

   1. Chris Schoneveld

    Je moet wat over hebben voor de CO2 vrije energieopwekking om de planeet te redden. (sarcasme!)

    1. Albert Egberts

     Volgens sommige deskundigen zal een CO2-vrije energievoorziening niet mogelijk zijn zonder kernenergie. Ik ben een voorstander van kernenergie maar we moeten dan wel rekening gaan houden met veel hogere energieprijzen.

     1. vlekkenoplosser

      CO2 vrije energievoorziening bestaat niet strónt vl®k of je moet een planeet gevonden hebben waar windmolens groeien in de grond

      je stomme gewauwel is de grootst mogelijke quatsch strónt vlé®k

     2. Echtepleb

      tja, en ze waren net zo laag

    2. Gerda2

     Kamerleden met weinig kennis betreft kernenergie, werken wel mee aan de besluitvorming wat betreft het energievraagstuk.
     Zie onderstaand filmpje met een bedroevend optreden van Rob Jetten.
     Aan het eind zie je nog even Jesse Klaver. Hopelijk heeft hij iets meer kennis in huis, maar ik vraag het me af.

     Rob Jetten: “Ik probeer ondertussen te bedenken hoe je een huis verwarmt met kernenergie maar het lukt me niet”

     twitter.com/klimatheist/status/1441093938459279378

  3. leukeditter

   dat gaat hem het wel worden stinkerd..kernenergie is veruit de beste oplossing

   1. Albert Egberts

    Ik ben niet tegen kernenergie, ditter, maar lees dit eens:

    ht.ps://www.technischweekblad.nl/artikelen/tech-achtergrond/westerse-kerncentrales-te-duur-om-te-bouwen

    1. Augustus

     Ja ja, waarom zou een energielobby zoals het IEA nou geen kernenergie willen? Vraag het nu eens aan fatsoenlijke wetenschappers.

     1. vlekkenoplosser

      BAM !!

      BULLS EYE Augustus

 2. palko

  De eerste Groen Linkser met een beetje herseninhoud moet nog geboren worden. Tom van der Lee zou dat moeten weten als hij in de spiegel kijkt.

  1. Albert Egberts

   Heb je ook nog iets inhoudelijks te melden, palko?

   1. vlekkenoplosser

    Er staat iets inhoudelijks strónt vlé®k namelijk dat het gl volk geen herseninhoud heeft. Net zoals jij overigens strónt vlé®k

    1. palko

     Deze onbenullige/leeghoofdige (doorhalen wat niet van toepassing is) non-valeur moet niet de illusie hebben dat ik op zijn onzinnige bijdragen ga reageren. Ik kan mijn schaarse tijd wel beter besteden. Hopenlijk krijgt hij binnenkort last van een onomkeerbare vorm van vergeetachtigheid. En vergeet hij wakker te worden.

     1. Albert Egberts

      Dank voor je uitvoerige reactie, palko.

      🤓

 3. RvdBe

  Groen linksers hebben over het algemeen niks met techniek of wetenschap, graag willen ze dat hun ideaalbeeld de werkelijkheid is, verdiepen in de materie doen ze niet omdat hun ideaalbeeld dan verstoord word.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.