Nieuwe maatregelen ‘avondlockdown’ uitgelekt: Vanaf zondag praktisch alles om 17:00 uur dicht, op supermarkten en scholen na

Lockdown Nederland

De coronamaatregelen voor de ‘avondlockdown’ die het demissionaire kabinet vanavond tijdens de persconferentie aan gaat kondigen, zijn weer eens uitgelekt. Het lijkt erop dat het kabinet forse maatregelen gaat nemen in een poging het aantal dagelijkse besmettingen met maar liefst 25 procent te verminderen. En fors zijn ze zeker!

Horeca, niet-essentiële winkels, kappers, sportscholen en theaters moeten om 17:00 uur dicht. Supermarkten kunnen wel tot 20:00 uur openblijven. De ‘avondlockdown’, zoals deze versie van de lockdown is komen te heten, gaat vanaf zondag in en moet voor maar liefst drie weken gelden. Dat melden bronnen aan RTL Nieuws. Verder roept het demissionaire kabinet zeventigplussers op om zo min mogelijk contact met kleinkinderen te hebben en worden mondkapjes voor leerlingen vanaf groep zes verplicht om te dragen in de schoolgangen.

Het wonderbaarlijke aan dit beleid is dat de basisscholen, de hoofdbron van alle besmettingen, dus wél openblijven. Kennelijk is er een afweging gemaakt tussen het welzijn van de kinderen en de andere beschikbare maatregelen. Het idiote is alleen dat, hoe jammerlijk ook, het aantal besmettingen nooit op tijd zal worden teruggedrongen als kinderen gewoon naar school blijven gaan.

Sterker nog, door deze maatregelen voor de ‘avondlockdown‘ is de kans eigenlijk alleen maar groter dat we eerst een nog veel hogere piek in het aantal besmettingen krijgen, voordat het überhaupt omlaag gaat. Iedereen met kinderen wordt nu praktisch verplicht om thuis te blijven, waardoor kans op besmetting alleen maar toeneemt. Nou is de hoop dat die ouders niet naar vrienden en familie gaan. Uiteindelijk zal dat het aantal besmettingen kúnnen dempen. Alleen raken ouders dus waarschijnlijk straks wel eerder besmet.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Op de korte termijn betekenen deze maatregelen voor de ‘avondlockdown’ dus dat ‘code zwart‘ een realiteit wordt en het aantal ziekenhuisopnamen nog veel erger zal worden. Mensen die daardoor niet meer kunnen worden geholpen, moeten thuisblijven (waar óók kinderen kunnen wonen). Als die drie weken voorbij zijn en we een reductie van 25 procent in het dagelijkse aantal besmettingen hebben, dan hebben we het nog steeds over iets van 15.000 besmettingen per dag. Het is dus too little, too late. Maar vooral too late.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

135 reacties

 1. dumbfarmer

  “uitgelekt”.. is gewoon een eufemisme voor “even kijken hoeveel gedonderjaag het opleverd.. valt dat mee, dan voeren we het door”.
  In plaats van een beleid te voeren van lange termijn kiezen die faalhazen hiervoor.. kunnen ze ook weer elke verantwoordelijkheid van zich afschuiven.

  1. Trithing

   Precies, sterker nog, in 1999 zei juncker in der spiegel hetzelfde,

   “In een artikel van Der Spiegel in 1999 beschreef Juncker eens zijn visie op hoe de Europese worst (lees coronabeleid) gemaakt wordt. ‘We beslissen iets,’ legde Juncker uit. ‘Dan maken we het bekend, we wachten een tijdje om te zien wat er gebeurt.
   Wanneer er geen geschreeuw komt en geen opstand, omdat de meeste mensen toch geen idee hebben van wat er is besloten, dan gaan we door – stap voor stap tot er geen weg meer terug is.’

   1. dumbfarmer

    precies dat… kikker in een pan water koken principe. Voer je de temperatuur te snel op, dan springt die er uit.. doe je dat telkens een beetje, dan is het uiteindelijk te laat voor de kikker en is ie gaar.

 2. Piet Paaltjens

  Wout meent dat we de scholen ook moeten sluiten. Hij drong al eerder aan op nog zwaardere maatregelen.

  Andere redacteuren van DDS menen dat Corona een onschuldige griep is.

  Pluriforme meningen, zullen we maar zeggen.

  1. Trithing

   pietje meent op basis van leugenachtige waarnemingen en propaganda dat er een pandemie heerst, onethische hond.

   1. Krasvast

    @Trithing: Als je die hond te pakken wil nemen moet je hem negeren, 100% succes verzekerd!

  2. Augustus

   Mooi toch, een organisatie waarbij journalisten andere meningen mogen hebben? Bij de linkse eenheidsworst van de NOS zal je dat niet zien.

   1. por favor no borres

    Gebeurtenissen met Tim Engelbart geven weinig hoop voor de toekomst

    1. Woordkunst

     Timmetje jengelthard was een zeikerd met TDS, toen hij eens zo lui was dat hij de tekst van een downie als werk in leverde is hij vlak daarna weggegaan.

     Niet het soort diversiteit waar je naar wil streven…

  3. september

   Er zijn hier op dit forum ook die blijven beweren dat Corona maar een griep is en er geen Pandemie Heerst.zoals Trithing en Krasvast.Maar dat blijven hele domme mensen.

   1. Marcoweer

    Ja mensen die kijken naar de symptomen en sterftecijfer ipv blind de media en regering te volgen zijn niet heel slim.

   2. Trithing

    Als je dit een pandemie vind september ben je gewoon dom, overigens zeg ik nergens dat corona een griep is, het is te vergelijken met een stevige griep dat is net even iets anders, mensen met griep kunnen namelijk ook op de ic’s terecht komen.
    Je schrijft corona met een hoofdletter en griep niet, dat zegt natuurlijk genoeg ouwe coronafetisjistische prikfascist

    1. september

     Die vondt dat corona,een griep is was trouwens de Vlekkenwasser,die mischien een andere nick heeft of niet.En het is zeker een epidemie en c.met een hoofdletter zal Ik dan alleen Schrijven als het het eerste woord is.Licht ook aan het toetsenbord van mijn iPad die vaak een hoofdletter schrijft.

     1. Woordkunst

      Wel
      niet
      ja
      nee
      misschien?
      , wat is het nou?
      Met dit soort warrige stukjes zou ik een ander geen idioterie verwijten.

      Iets met geen stenen willen gooien in een glazenhuis…

     2. september

      Ik vind dat corona in ieder geval een Epidemie is.En die vondt dat corona alleen een griep is was o.a. de Vlekkenwasser die hier mogelijk met een andere nick is.En er zijn er ook die vinden dat het geen Pandemie is. Maar een Pandemie komt toch over de hele wereld.voor. En dit was gericht tegen Triting. Zo bedoel ik het Woordkunst.

  4. Xyz1234

   Pluriforme meningen passen niet in uw wereldbeeld waarin alles en iedereen is gelijkgeschakeld. U toont maar weer eens dat u een griezelige collectivist bent.

   1. Piet Paaltjens

    @Xyz,
    Het ging me hier om het feit dat redacteuren op DDS niet alleen elkaar maar net zo vaak zichzelf tegenspreken als het over Corona gaat.

    Tegen pluriformiteit heb ik geen enkel bezwaar, als er maar met rede over kan worden getwist.

 3. Monty

  ”Het is dus too little, too late. Maar vooral too late.”

  Moeten er dan nog drastischere maatregelen genomen worden?

  1. Trithing

   Ja monty, wat dacht monty van het opschalen van de zorg! en kom niet met er zijn geen mensen te krijgen, die zijn er wel degelijk

   1. Monty

    ”opschalen van de zorg!”

    Denkt usbtje dat als de zorg wordt opgeschaald het aantal corona besmettingen afneemt?

    En waarom opschalen usbtje? We weten toch allemaal welke mensen er opgenomen worden in het ziekenhuis.

    1. Trithing

     Jij bent gewoon te dom voor een goeie inhoudelijke discussie

  2. Piet Paaltjens

   Trithing meent dat Corona een onschuldige griep is maar eist wel van de regering dat ze voor Corona de zorg opschalen.

   Apart.

   1. Trithing

    Nee pietje je bent een fantast en jij liegt, zware griep bij iemand met onderliggende aandoeningen of ouderen waarvan de weerstand laag is niet onschuldig.

    1. Piet Paaltjens

     Thrithing neemt Corona wel degelijk serieus en daarom was hij ook zo verstandig zich te laten vaccineren.

     1. Trithing

      pietje blijft in zijn onethische asociale gedragscirkel hangen.

      Fijne avond verder

     2. leukeditter

      lees dit maar eens ff door op je gemakje pietertje , ruim een half jaar oud en klopt als een bus……htt*s://www.bd.nl/brabant/pleidooi-beter-niet-iedereen-vaccineren-het-coronavirus-verdwijnt-namelijk-toch-niet~ad9fbcb5/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.nl%2F

     3. Piet Paaltjens

      Trithing is ontmaskerd en baalt daar van.

      Dat is niet nodig, hij blijkt verstandiger dan we dachten.

     4. Trithing

      Onethische narcist pietje denkt dit echt, tja simpeler hebben wij ze niet hier

   2. Krasvast

    Wat wel werkt? Compleet negeren!

    1. Mr.blauw.sky

     Stop maar Poemien , Johnno luistert toch niet.

   3. Mistgabel

    Griep is ook niet onschuldig.
    Bijvoorbeeld in 2018 overleden er rond de 9000 mensen in 1 jaar…
    Tekorten in ziekenhuis.

    In 2017 moesten ze zelfs door tekorten kiezen tussen kanker of leverpatiënten.
    Al jaren kommer en kwel in die ziekenhuizen, maar ze verdommen op te schalen.

    Geld voor de Afghaanse zorg hebben ze wel binnen een dag geregeld.

 4. Augustus

  Waarom wordt er nog steeds selectief naar cijfers gekeken? De gemiddelde persoon (ook voor vaccinaties) die aan corona overlijdt is stokbejaard, n.l. tussen 80 en 85 jaar. Deze cijfers zijn makkelijk terug te vinden bij het CBS. Het verschil is dat we nu elke bejaarde met een griep in ziekenhuizen en ICs zetten, in plaats van het de natuurlijke verloop laten gaan.

 5. Mistgabel

  h*tps://www.trouw.nl/buitenland/voor-de-zomervakantie-wordt-de-derde-prik-verplicht~b0b1b6b4/

  1. por favor no borres

   Mooi.

   1. Mistgabel

    Wat is er nou mooi aan?

    De eerste waren waardeloos en de derde ook.
    Waarom wilt u nou toch dat iedereen zich prikt?

    Misschien jaagt u wel met uw drang mensen levenslange bijwerkingen of zelfs de dood in. Of a la China.
    Uw kinderen/kleinkinderen denken dan nog in ieder geval wel aan hun pa/opa.

    Amerikanen met verzwakt immuunsysteem kunnen vierde prik …
    h*tps://www.rtlnieuws.nl/nieuws/buitenland/artikel/5263362/booster…

    h*tps://www.telegraaf.nl/nieuws/1302385088/amerikanen-met-verzwakt-immuunsysteem-mogen-vierde-prik-halen

    1. por favor no borres

     Mistgabel
     De eerste waren waardeloos en de derde ook.

     U zult het vast en zeker beter weten dan de medische specialisten op deze wereld.

     Een prettige voortzetting van uw leven.

     1. Mistgabel

      Die derde prik had ik al veel eerder voorspelt.

      VS/Israël is niet voor niets aan de vierde begonnen toch?
      Zelfde riedeltje bij de eerste 2, daarna bij de 3eprik/booster.

      De vierde, vijfde, zesde, …, …, …, …

      Hoeveel zou uw lichaam of van uw kinderen/kleinkinderen aankunnen denkt u?

      Let wel, uw kleinkinderen hebben meer tijd dan u.

     2. Mistgabel

      Maar die nemen hem om u te redden, zelf hebben ze er amper last van.

     3. por favor no borres

      Mistgabel
      U zult het vast en zeker beter weten dan de medische specialisten op deze wereld.

      Een prettige voortzetting van uw leven.

     4. Mistgabel

      Geef zelf is antwoord dan alleen maar op dat te wijzen of wat u van dat kassie vernomen heeft.

      Heeft u geen eigen mening?

     5. Mistgabel

      Zoals Ab “waar is de whiskeyfles en 5,6 miljoen aan vaccins verdienen” Osterhaus bedoelt u?

      Nee die zeker niet, die liep gisteren in een praatprogramma de vaccins aan te prijzen voor kinderen vanaf 5 jaar zonder ook maar 1 kritische vraag te krijgen.

     6. por favor no borres

      Ik realiseer mij dat u, Mistgabel, niemand napraat en uw mening baseert op eigen wetenschappelijk onderzoek, waarvoor u uiteraard gekwalificeerd bent.
      Ik baseer mijn mening op de kennis/ervaring van mij bevriende medici, welke helaas niet kunnen tippen aan uw kennis/kunde/inzichten/ervaring.

      Een prettige voortzetting van uw leven.

     7. Mistgabel

      Humor heb je wel.

     8. Mistgabel

      op de kennis/ervaring van mij bevriende medici

      😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

     9. Mistgabel

      Ab?

      😂

  2. Mistgabel

   Om een geldige QR-code in de coronacheck-app te krijgen, is het binnenkort niet meer genoeg om 2 doses van het coronavaccin te hebben gehad. Wie komende zomer naar een ander Europees land wil, moet ook een booster hebben. Dat voorstel deed Europees commissaris Didier Reynders donderdag aan de lidstaten.

   Rot op met die kut EU.
   Gaat gewoon om die QR code.
   Nexit

   1. Krasvast

    @Mist: Voor de pro-vaxxers kan het niet op joh, die stoppen nog niet bij 10 liter!

    🙂

 6. Krasvast

  Naar verwachten duren de maatregelen drie weken.

  Whahahahahah hahahaha whahaha, en die prikken? helpen die een beetje?

  🙂

  1. Trithing

   Nee die werken niet natuurlijk

  2. Krasvast

   Nou ja zeg, hoe ver moet het dan gaan? vier, vijf, zes prikken? 10 liter?

   🙂

   1. Piet Paaltjens

    Krasvast heeft zich laten vaccineren, dat is wel slim.

 7. StemPzeweg

  Wat een wanbeleid. Denken ze echt het virus te stoppen door enkel de openingstijden te beperken? Alsof het virus alleen besmettelijk is vanaf 17:00

 8. StemPzeweg

  Wat een wanbeleid. Denken ze echt het virus te stoppen door enkel de openingstijden te beperken? Alsof het virus alleen besmettelijk is vanaf 17:00

 9. Mistgabel

  Haha Rutte: die prikkies werken echt.

  Maar ze raken uitgewerkt en u moet dan een oppepper, en oppepper en oppepper, oppepper, oppepper…

  fantastisch.

  1. Mistgabel

   Maar ze raken uitgewerkt en u moet dan een oppepper, en oppepper en oppepper, oppepper, oppepper…

   Dit zeg ik, niet Rutte.

 10. Mar

  De scholen blijven open, want dat is beter voor de kinderen. Ze lopen anders de kans een jaar leerachterstand op te lopen en dat is erg.

  Ik ben het kwijt. Vindt men dat werkelijk erger dan dat er mensen komen te overlijden omdat hun o zo nodige operatie steeds wordt uitgesteld? Stop dan ook maar met al die bevolkingsonderzoeken. Die hebben toch geen nut meer, want als er iets uitkomt word je toch niet geholpen.

  Mijn inziens lopen kinderen meer schade op door ze nu al strak langs een meetlat te leggen en ze af te schrijven zodra ze maar een beetje afwijken.

  Ze hebben te snel vrijwel alle maatregelen overboord gegooid in plaats van ze langzaam af te bouwen.

  Als je een been hebt gebroken en je mag weer uit het gips, ga je toch ook niet gelijk hardlopen.

 11. tim p

  het is een pandemie van de gevaccineerden

  deze maatregelen hebben geen zin, kosten alleen maar geld en qualis

  het is alsof ze de griep willen tegenhouden mafklappers.

  iedereen die de leugens van de overheid nu nog gelooft is ook een mafklapper

  1. Piet Paaltjens

   Natuurlijk Pim, en 80% van de patiënten op de IC betreft gevaccineerden.

   Toch?

   🙄

   1. tim p

    inderdaad piet meer zelfs, kijk naar de cijfers in groot brittanie en andere landen, maar dat wist jij wel… leugenpiet

    je weet wel de cijfers die het regime in nederland NIET wil geven..

    kijk ook naar andere landen zoals litouwen zweden en gibraltar wat vind je dan?

    de pandemie van de gevaccineerden!

    1. Piet Paaltjens

     Je bent dom of leugenachtig, Tim.

     Meer smaken kan ik niet ontwaren.

     1. Marcoweer

      Het zal vast niet de pandemie van gevaccineerde zijn maar dat er weinig meer dan er mee leren te leven aan te doen valt dat lijkt me wel steeds duidelijker worden.

     2. Piet Paaltjens

      Als de ongevaccineerden zich morgen allemaal laten vaccineren is het probleem opgelost.

      Mooier kan ik het niet maken.

     3. Marcoweer

      Denkt u dat echt?

     4. Piet Paaltjens

      Ja, bij volledige vaccinatie gaat het virus nauwelijks nog rond en lopen de IC’s voor 60% leeg zodat ruimte ontstaat voor hart- en kankerpatiënten en de mensen die doodziek zijn van een andere ziekte.

     5. Marcoweer

      Dus dan komen er ook geen varianten meer uit verre landen? Dat u zo heerlijk naïef bent te geloven het dan allemaal over is vind ik wel iets heel liefs hebben , dat u er dan weer andere ziektes bij moet noemen om ongevaccineerden een soort van schuldgevoel van aan te praten is dan weer wat minder , maar goed misschien doet u dat om een paar weigeraars zo toch over de streep te trekken.

     6. tim p

      the mirror techniek LMAO leugenpiet zwak hoor..

      heb geen enkele wetenschappelijke rebuttal gezien alleen maar kinderlijke shite.

      cijfers h**ps://dailyexpose.uk/2021/11/25/pandemic-of-fully-vaccinated-89-percent-covid-deaths-vaccinated/

     7. tim p

      de leugenpiet liegt weer leugenpiet schrijft “Als de ongevaccineerden zich morgen allemaal laten vaccineren is het probleem opgelost.

      Mooier kan ik het niet maken.”

      je lijkt die serieleugenaar hugo de jonge wel leugenpiet!

      gibraltar is voor 1oo procent gevaccineerd en heeft nu ook een grote uitbraak.

      leugenpiet zal hier niet op ingaan maar verder gaan met liegen net zoals sociopaat hugo

      mooier kan ik het niet maken

     8. Woordkunst

      Omdat je de benodigde denkkracht mist…

    2. Piet Paaltjens

     Dit is de troebele bron waaruit tim p zijn leugens opdregt:

     ht*ps://mediabiasfactcheck.com/the-daily-expose/

     1. Piet Paaltjens

      Overall, we rate The Daily Expose a Tin-Foil Hat Conspiracy and Quackery level Pseudoscience website based on promoting false and misleading information regarding Covid-19.

     2. Piet Paaltjens

      En toen koos tim p alsnog het hazenpad.

      Vergis je niet, dit soort zieke leugenaars bestaan gewoon.

     3. Krasvast

      @Tim P: Negeren werkt 100% 😉

     4. Piet Paaltjens

      Ik denk dat tim dan vanaf nu wel gaat doen, kraslot.

      😂

     5. HenC

      Gelukkig leest Piet Paaltjens De Volkskrant…..

   2. leukeditter

    piet je word met de dag lomper (kan eigenlijk niet) ik kan zo 20 landen opnoemen waar de gevaccineerden de boosdoeners zijn en rijkelijk de ziekenhuizen bezetten..
    ik zou zeggen blijf je volspuiten tot je omflikkert dan spuit ik mn wijf wel vol..idioot

    1. Piet Paaltjens

     Je negeert de feiten, shitter, en die zijn dat het overgrote deel van de patiënten op de IC ongevaccineerden betreft.

     Je liegt dus bewust.

     1. tim p

      leugenpiet gebruikt de mirror techniek om zijn leugens te spugen

      89 procent van de mensen in ziekenhuizen groot brittannie waar ze wel de cijfers geven is gevaccineerd.

      piet weet dit en liegt bewust..

     2. Piet Paaltjens

      “89 procent van de mensen in ziekenhuizen groot brittannie waar ze wel de cijfers geven is gevaccineerd.”

      Bron?

     3. tim p

      heb ik net gegeven leugenpiet, scroll up

      jouw bron is serieleugenaar/psychopaat hugo de jonge

      dan weet ik voldoende…

     4. leukeditter

      ik hou er over op zulke blinde varkens moet je eigenlijk slachten

     5. Piet Paaltjens

      Tim koos het hazenpad toen ik hem om een bron vroeg.

     6. Mistgabel

      Vanwege een toename in het aantal besmettingen, kondigde Costa donderdagavond nieuwe maatregelen vanaf 1 december aan.

      h*tps://www.nrc.nl/nieuws/2021/11/26/portugal-scherpt-coronamaatregelen-na-de-feestdagenperiode-aan-a4066954

      Nou, daar kunnen ze ondanks de hele hoge vaccinatiegraad ook niet meer op wijzen.
      Blijft nog weinig over zo.

    2. por favor no borres

     Mistgabel: Vanwege een toename in het aantal besmettingen, kondigde Costa donderdagavond nieuwe maatregelen vanaf 1 december aan.

     NRC: Portugal komt in de eerste week van het nieuwe jaar met aangescherpte coronamaatregelen.

     Als zelfs overtypen te moeilijk is …

     1. Mistgabel

      Vanwege een toename in het aantal besmettingen, kondigde Costa donderdagavond nieuwe maatregelen vanaf 1 december aan.

      Staat er toch echt in de 2e alinea.

      Vanwege een toename in het aantal besmettingen, kondigde Costa donderdagavond nieuwe maatregelen vanaf 1 december aan. Zo moet iedereen een negatief testbewijs tonen voor toegang tot Portugal, horeca, grote evenementen en verzorgingshuizen. Ook geldt een mondkapjesplicht in binnenruimten.

      Lezen is schijnbaar al te moeilijk voor u.

      98% gevaccineerd en moet negatief testbewijs…
      Ligt aan die 2% 😂🤣🤡😜

     2. Mistgabel

      Maar leuke afleiding van het bericht dar er ondanks de hoge vaccinatiegraad toch wel besmettingen zijn.

      Maar dat ligt aan die 2%🤡.
      Gibraltar 100% gevaccineerd, ligt aan die 0%🤡

   3. Trithing

    Maar pietje liegt hier ook de boel bij elkaar, er is wel degelijk een pandemie gaande van gevaccineerden immers sinds de invoering van medisch discriminerende coronapas waarbij de niet gevaccineerden werden buiten gesloten knallen de “besmettingen” door het dak.
    pietje plempt hier de hele dag zijn npo riedeltje…
    De leugen die pietje hier rondbazuint dat als iedereen is gevaccineerd er dan niets meer aan de hand is, hoe ongelofelijk ben je dan als je dit denkt!!!!
    Als de gevaccineerden zich nou eens aan de regeltjes houden is de kans dat anderen besmet raken vele maken kleiner en is er ruimte voor hart en kankerpatiënten en andere spoedeisende opties…

    1. Trithing

     Ongelofelijk dom

    2. Piet Paaltjens

     Trithing heeft kennelijk niet naar de persconferentie van het Kabinet durf en te kijken. Daar werden heldere cijfers gemeld: het overgrote deel van de corona-patienten op de IC betreft ongevaccineerden.

     De Jonge meldde ook dat vast staat dat alle ongevaccineerden vroeger of later besmet zullen worden. Liever later dan vroeger maar Trithing zal op enig moment de lül zijn.

     1. Piet Paaltjens

      durf en = durven

     2. Trithing

      Je herhaalt je npo riedeltje, jij denkt echt dat diegene die een persconferentie houden de waarheid vertellen, gevaccineerden zijn het echt grote probleem, sinds de introductie van de coronapas, door de leugenaars rutte en liego de jonge, knallen de “besmettingen” door het dak, dat komt door typetjes als pietje omdat zij juist denken dat ze het alleen recht hebben op vrijheden, dus vrij de horeca in, stadions, feesten dit gaat ten koste van de zorg die kapot gemaakt is door rutte 1,2,3

     3. Trithing

      In tegenstelling tot jou pietje, ben ik niet bang of angstig, 99,8% van bevolking heeft nergens last van, jij poept werkelijk angstströnt

     4. Krasvast

      Negeren werkt 100%, het mooiste is dat hij gaat smeken, bedelen en schreeuwen om reacties!

     5. Piet Paaltjens

      “In tegenstelling tot jou pietje, ben ik niet bang of angstig”

      Dat is dan wel een beetje dom, je bent namelijk een ongevaccineerde. Die zullen de komende maanden zonder twijfel besmet raken.

     6. Trithing

      Dat weet jij dus niet pietje, wel of niet gevaccineerd, ik ben niet zo’n angstig bang ventje als jij, jij poept in je tenalady.

     7. Piet Paaltjens

      “Dat weet jij dus niet pietje, wel of niet gevaccineerd”

      Ach, de aäp komt uit de mouw: Trithing heeft zich inmiddels laten vaccineren.

      Ik snap dat je dan niet meer zo bang bent.

     8. Trithing

      Dat weet jij dus niet, overigens ben je een onethische hond die gist naar medisch geheime gegevens.

     9. Marcoweer

      Bang zijn voor een bewuste keuze die je hebt gemaakt is verspilde energie. Angst is zowiezo in de meeste gevallen een slechte raadgever.

     10. Piet Paaltjens

      Trithing versprak zich.

      Het bevestigde wat ik al dacht.

     11. Trithing

      Nee pietje, geenszins versprak ik mij natuurlijk.
      Wat wel een absoluut feit is is dat jij een onethische hond bent die gist naar medisch geheime gegevens.

     12. Piet Paaltjens

      Niet zo boos, Thrithing, je bent verstandiger dan ik dacht.

      Vat het op als een compliment.

     13. Marcoweer

      Wat maakt het uit? Ook meneer Trithing heeft de vrije keus zich te vaccineren of niet. Net als hij de keuze heeft dit met u en anderen te delen of niet. Laten we hopen dat dit een keuze blijft voor ieder mens.

     14. Trithing

      Nee hoor, ben niet boos, ik benoem enkel een absoluut feit dat jij onethische hond bent die gist naar medisch geheime gegevens, dat is abnormaal en tevens achterlijk gedrag

     15. Piet Paaltjens

      Het maakt veel uit. Het vaccin weigeren is asociale stupiditeit.

      Gelukkig blijkt Thrithing niet zo dom en asociaal.

     16. Marcoweer

      Ok dom en asociaal, ik heb altijd al geweten dat ik anders was dan anderen. Bedankt ik weet nu eindelijk wat het is. Dom en asociaal. Ik denk dat ik daar prima mee kan leven.

     17. Trithing

      Pietje blijft onethisch asociaal gedrag vertonen, en plempt er een meninkje omheen

     18. Piet Paaltjens

      Marcoweer heeft geweigerd zich te laten vaccineren. Als hij straks ziek wordt zal hij mogelijk twee weken een IC-bed blokkeren voor een kanker- of hartpatiënt.

      Zit hem dat niet dwars?

     19. Trithing

      Pietjes doemdenken neemt ernstige vormen aan, er zijn namelijk ver-schrik-kelijk mensen die hé-le-maal nergens last van hebben en krijgen.
      Marcoweer zal niet ziek worden

     20. Marcoweer

      Nee meneer Piet. En u zult mij vast een afschuwelijk mens vinden en me niet op woord geloven. Ik zal nooit een ic bed in beslag nemen en mocht de corona komen voor 100% de gevolgen daarvan ondergaan en in alle vrede accepteren.

     21. Krasvast

      @Trithing: Hij smikkelt en smult van jouw aandacht en reacties, zo zorg jij ervoor dat hij mooie dagen heeft! Het maakt vetvuns daarbij niet uit wat je schrijft, zolang je hem maar aandacht geeft.

      Jammer!

    3. Piet Paaltjens

     “ .En u zult mij vast een afschuwelijk mens vinden en me niet op woord geloven. “

     Dat kost me inderdaad moeite. Als coronapatiënten naar adem beginnen te hopen krijgen ze hulp en voorrang in de zorg.

     1. Piet Paaltjens

      hopen = happen

     2. Marcoweer

      Ik beloof u dat ik geen aanspraak zal maken op die zorg. Meer dan mijn woord kan ik u niet geven dus wat dat voor u waard is , is niet in mijn handen.

     3. Piet Paaltjens

      Mogelijk lukt je dat maar dat geldt niet voor nagenoeg alle andere ongevaccineerden: die blokkeren nu de IC-zorg in Nederland.

     4. Trithing

      Wat pietje doet is bewust medisch discrimineren terwijl iedereen, dus ook ongevaccineerden, verplicht premie betalen dus kan de zorg nooit worden ontzegt…

     5. Marcoweer

      Ja maar ik heb natuurlijk niks met andere ongevaccineerden te maken.ik gaf u mijn woord niet dat van hun.

     6. Mistgabel

      Ben al zo’n 10 jaar niet in ziekenhuis geweest, betaal me maandelijks blauw en mag van u dan niet naar een ziekenhuis?

     7. Mistgabel

      Denk dat ik in al die jaren uw steunkousen, rolstoel/driepoot, medicijnen, ziekenhuis/dokter bezoekjes heb betaald.

     8. Piet Paaltjens

      Laat je vaccineren, mestvork, en zeik niet.

     9. Mistgabel

      Maak ik zelf wel uit.

 12. Piet Paaltjens

  twitter.com/StefanPaas/status/1464137917434060816/photo/1

  1. Marcoweer

   Ja als bron StefanPaas dat is natuurlijk niet meer serieus te nemen.

   1. Piet Paaltjens

    Wat is er mis met Stefan Paas?

    1. Marcoweer

     Een godsdienstleraar als die zich ook al gaat bemoeien met corona dan zijn we allemaal expert.

     1. Piet Paaltjens

      Hij is hoogleraar missiologie en interculturele theologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam en hoogleraar missiologie aan de Theologische Universiteit Kampen.

      Dan mag je wat mij betreft best ergens wat van vinden.

     2. Mistgabel

      🤣

     3. Marcoweer

      Ja u mag van mij ook wat vinden en de bakker op de hoek ook maar om nu elke pottenbakker serieus te nemen gaat me wat ver. Je kunt onze Stefan allerlij titels geven het blijft maar gewoon een godsdienst leraar.

     4. Mr.blauw.sky

      Als dat voor al voor Paas geldt, wat dan te zeggen van Willem engel?…

     5. Marcoweer

      Die neem ik ook niet serieus, sterker nog ik zou nog eerder iets van onze Stefan aannemen dan van jullie Willem.

     6. Mr.blauw.sky

      Dank u.

     7. Marcoweer

      Graag gedaan maar het lijkt mij dat ieder weldenkend mens bij de verschijning van een blanke volwassen man met dreadlocks al zijn bedenkingen heeft. En natuurlijk klinkt dat heel generaliserend en zullen er vast blanke volwassen mannen zijn die dit doen omdat ze het mooi vinden ik ga toch wel vaak af op een eerste indruk die iemand op me maakt.

     8. Branzino

      @Marcoweer en Mistgabel
      Het gaat in deze reactie natuurlijk niet om de boodschapper Stefan Paas, maar om de boodschap waarop hij wijst. En die boodschap staat uitgebeeld in de dagelijkse Trouw-strip “Anton Dingeman” van Pieter Geenen. Misschien dat beter daarop gereageerd kan worden.

  2. Woordkunst

   Neem vooral nog een spuitje extra en hou op met zeiken…

 13. Uwehetgeweten

  De scholen open????
  Waar er een brand is moet je blussen niet bij de buren .

 14. Piet Paaltjens

  “Het grootste probleem waar wij in Nederland mee zitten, is dat iets meer dan 10 procent van de bevolking, namelijk de niet-gevaccineerden, verantwoordelijk is voor 70 procent van de IC-patiënten en de helft – terwijl het toch maar iets meer dan 10 procent van de bevolking is – van de normale covid-patiënten. Deze hele toestand hebben wij te danken aan de niet-gevaccineerden. Wat ook de reden van het niet vaccineren moge zijn, dat is de primaire oorzaak van dit probleem.”

  ht*ps://joop.bnnvara.nl/videos/maarten-van-rossem-maakt-gehakt-van-corona-onzin-pvver-fleur-agema

  BAM!

  1. HenC

   Een video van Maarten v Rossum aanvoeren als bewijs is wel heel erg van de zotte.
   Het niet aanwijzen van de tien jaar beknibbelen op de ziekenhuiszorg als de schuldige oorzaak van het probleem is de blinde vlek in de gedachtegang.
   Niet de ongevaccineerden maar alle mensen die tien jaar lang het beleid van beknibbelen op alle zorg hebben gesteund zijn de schuldigen.
   Je zult als 60jarige VVD stemmer op je 70ste verjaardag plotseling zorg nodig hebben. Dan heb je jezelf wel een zuur cadeautje gegeven….

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.