Alleen VVD-kiezers hebben nog vertrouwen in nieuwe kabinet, kiezers van andere coalitiepartijen zien het somber in

Het zojuist aangetreden kabinet heeft niet alleen in het algemeen maar ook bij de eigen kiezers nu al last van wantrouwen. VVD-stemmers blijken volgens I&O Research nog wel steeds vertrouwen in het kabinet en premier Rutte te zien, maar daar is dan ook alles mee gezegd. D66-, CDA- en ChristenUnie-stemmers zien het somber in.

Slechts drie op de tien kiezers hebben nog vertrouwen in het gloednieuwe kabinet Rutte IV. Maar liefst 40 procent heeft “niet zo veel” vertrouwen en 25 procent heeft helemáál geen vertrouwen in de nieuwe regeringsploeg, meldt de NOS.

Nou is het logisch dat kiezers van andere partijen het vertrouwen in dit kabinet volledig kwijt zijn. Het is namelijk een voortzetting van het oude kabinet en op wat nieuwe gezichten na zijn het gewoon dezelfde figuren op andere posten. Bijna niemand heeft ervaring of een achtergrond in het beleidsterrein waarvoor ze zijn geselecteerd.

Maar opvallend is dat ook kiezers die zelf voor de coalitiepartijen hebben gestemd, om exact dezelfde reden weinig vertrouwen hebben in dit kabinet. En hoewel mensen overwegend positief zijn over het aanstellen van aparte ministers voor grote vraagstukken, is er geen enkel onderwerp waarbij men denkt dat Rutte IV het probleem écht aan zal gaan pakken.

De coalitiepartijen mogen zich eigenlijk wel af gaan vragen of ze hier überhaupt aan moeten beginnen. Het vertrouwen bij mensen met een minimuminkomen, ongevaccineerden, arbeidsongeschikten, werklozen en Nederlanders met een migratieachtergrond is vrijwel non-existent. En de hoger opgeleiden en middeninkomens hebben er dus ook niet veel vertrouwen meer in. Dan bestaat de kans dat je, vooral na een paar missers, al gezien wordt als een politieke elite die koste wat het kost vast probeert te houden aan de macht.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

En aangezien die kluns van een Hugo de Jonge nu minister is geworden voor het beleidsterrein dat iedereen als het meest urgent beschouwt (Volkshuisvesting), is de kans zeer groot dat het wantrouwen in rap tempo alleen maar toeneemt.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

22 reacties

 1. leukeditter

  verkiezingen ..en opsluiten rutte en kornuiten

  1. Nostradamus

   Juist. Verantwoordelijk houden voor hun criminele gekonkel in alle affaires van de afgelopen decennia. Ja, ook voor Pinokkio ging het vaak fout.

 2. Vrijedenkert

  Het klootjesvolk heeft het zittend plucheplak gespuis gewoon weer doodleuk in meerderheid herkozen dus het volk krijgt de leider (in dit geval rariteitenkabinet) die het verdiend!

  Ook de burgers in dit land zijn nogal kort van geheugen en zijn alle miskleunen doofpotten misstappen en intriges van kabinetten Pinokkio allang weer vergeten en blijven braaf bij hetzelfde kruisje tekenen.

  1. Pauline Kummer

   Ik ben er niet somber onder. Gegeven het feit dat het ook de oppositie met de aanpak van het Corona hoofdstuk serieus was, wat bleek uit de mondkapjes van Baudet, zou ik niet weten wie het beter gedaan zou hebben. Het blaasvoetbal van Wilders heeft ook weinig voorgesteld.

   1. Gregorius van Dubbeldam

    “ Het blaasvoetbal van Wilders heeft ook weinig voorgesteld.”

    😂

    1. Dubblecheck

     Het nalaten van anderen kan je echt heel goed man. Complimenten.

  2. Shooter

   Als je gelooft in eerlijke verkiezingen wel ja.

 3. Vanduinen

  Ik heb er alle vertrouwen in.

 4. kattekop

  Na een jaar [2020-2021] corona-terreur door regering, media-virus, omt en rivm stemde het grootste gedeelte van het stemvee toch weer op degenen die hun dat aangedaan hebben.
  Hoe noemt met dat ook alweer?….juist ja masochisme.
  Dacht dat masochisme alleen een onderdeel van de s.m. scene was maar nee dus.

  1. Henrique Villiers

   U zegt het zelf. “Dacht dat” Vaak betreft het een verkeerde inschatting meen ik te mogen opmerken.

 5. Duckday

  Gewoon nieuwe verkiezingen .De angst om de macht te verliezen is groot.Dit land staat op de afgrond.En het smoesje wie moet er anders gaan regeren is gewoon fake.Kijk nu eens wat er in de regering zit. Dus geef die andere nu eens de kans slechter zou niet kunnen dan nu maar we schien zijn we dan leugens bedrog hoogmoed en het steeds ontkennen kwijt.

 6. Joko

  Duitsland raakt in paniek en raadt de mensen aan om voorraden aan te legen. Stroom zou binnenkort niet meer voorradig kunnen zijn. Erneuerbare Energie leidt tot een rampenscenario. Links zal gelyncht worden.

 7. Monty

  Waarom wachten journalisten met het naar buiten brengen van informatie dat het nieuwe kabinet laat vallen?

  Of zijn alle schandalen al ontmaskerd door Baudet.

  1. Baco

   wat denkt monty zelf?

 8. Emmanuel Goldstein

  RTL Nieuws 9 jan.: Kaag, beoogd minister van Financiën, kan morgen niet fysiek
  aanwezig zijn bij beëdiging kabinet.
  Alternatieve kop: Kaag, (D66, voorstander 2G, volledig gevaccineerd), heeft corona.

  1. goedisfout

   Is Qakmadam toch een keer positief in het nieuws hoewel ik er niets van geloof. Ze zal de Rutte variant wel hebben, paling in een emmer snot en daar heeft het virus geen vat op.

 9. Bes Tolen

  Welke partij heeft de domste kiezers? De VVD? Waar komt die aanhang wel vandaan? Van Saturnus. Bij de Romeinen gold dat Saturnus bloei en geluk bracht als schepper van de landbouw inclusief de wijnteelt. Alleen ja, de Romeinen waren heel slecht in de landbouw. Hun productiviteit was maar een fractie van die elders in West Europa.
  [Romeinen gingen liever op roof uit]. Kijk, daar lijkt de VVD van nu op en hun aanhang denkt dat de VVD voor een goeie economie zorgt. De VVD kan helemaal niks.

 10. Shooter

  Opdonderen met dit kabinet. Het is gewoonweg één grote schande, een leugen, een farce, een speelbal van de wereld-elite.de Rothschilds zitten met ons gewoon spelletjes te doen, monopolie, risk, zeeslag, etc. Dit kabinet zit er niet voor de bevolking maar puur om het kapitaal te pleasen. Er gaat gewoon flink gedonder van komen, maar dan ook echt flink

 11. Joko

  Gelezen:
  “En hoewel het bos slonk, bleven de bomen op de bijl stemmen, want de bijl was slim en overtuigde de bomen ervan dat hij, aangezien zijn handvat van hout was, een van hen was.”

  1. Gregorius van Dubbeldam

   e.j.bron.wordpress.com/2022/01/11/cartoon-1231/

 12. Re-al

  En die paar vvd-kiezers zijn afgekocht met baantjes, subsidies en lobby-invloed.

  Tja. Shithole country.

 13. Heineken

  Achteraf zeuren!! we hebben in maart hier zelf voor gekozen.
  En in de voorgaande Rutte kabinetten speelde hetzelfde.
  Dus ga niet zeggen we zijn weer door verkiezingsbeloften bedrogen.
  Blijken toch nog erg veel mensen die Rutten op zijn glimlach vertrouwen.
  Dat zijn de dezelfde mensen die graag naar tandpasta reclames kijken.