Broekers-Knol heeft keihard gelogen: ‘aanwijzing’ voor gemeenten om asielzoekers op te vangen blijkt bluf

De inmiddels vertrokken staatssecretaris Ankie Broekers-Knol (VVD, Asiel) blijkt keihard te hebben gelogen. Zij kon gemeenten helemaal niet dwingen om asielzoekers op te vangen, maar wekte die indruk wel door haar verzoek een ‘aanwijzing’ te noemen. Enschede, Gorinchem, Venray en de regio Rotterdam zijn er dus gewoon ingeluisd.

Het kabinet zat met de handen in het haar toen er op stel en sprong 2000 asielzoekers ergens moesten worden ondergebracht. Bijna geen enkele gemeente ging in op de oproep om ze te huisvesten, want dat levert alleen maar gedonder op. Broekers-Knol blijkt nu te hebben geweten dat ze gemeenten niet kon dwingen om asielzoekers op te vangen, omdat er geen wettelijke grondslag voor een zogeheten ‘aanwijzing’ was. Maar door gewoon keihard te bluffen deed ze alsof haar verzoek wél een aanwijzing was en gaven gemeenten, met uitzondering van Venray, gehoor aan deze ‘eis’ (via Trouw).

Het nieuwe kabinet is nog maar net aangetreden en er zijn alleen vandaag al twee redenen te noemen voor wantrouwen. De eerste is de walgelijke gang van zaken in Groningen en de tweede is dit bedrog van Broekers-Knol.

Dit levert direct een zware klus op voor het nieuwe kabinet. Het vertrouwen van gemeenten is beschaamd en ze kijken nu wel twee keer uit voor het kabinet met een nieuw verzoek komt. En reken maar dat er nieuwe verzoeken zullen komen, want er wordt nog altijd niets gedaan aan de asielinstroom. De asielzoekerscentra puilen nog steeds uit en langetermijnoplossingen daar doet het kabinet niet aan.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

De kans zit er eigenlijk wel dik in dat dit kabinet de asielproblematiek juist actief gaat verergeren. Oud-VVD-wethouder van Amsterdam Eric van der Burg is nu de nieuwe staatssecretaris van Asiel en Migratie geworden. Hij ziet het liefst juist méér migratie. Dat wordt één grote bende, want na deze stunt zal hij gemeenten asielzoekers praktisch door de strot moeten drukken. Op vrijwillige basis zal er weinig meer gebeuren, vooral met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen in maart.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

30 reacties

 1. tim p

  beetje zoals biden’s ‘mandate’

  bel de krant een vvd’er die heeft gelogen? ..

 2. Magyar

  Kan dit veenlijk omwille van dit feit nog tot de orde worden geroepen of komt opoe Herfst er gewoon mee weg?

  1. Harry Haller2

   De rummikub-opoe heeft haar ammoniakgleuf definitief aan de wilgen gehangen en is er tussenuit gepiept: de Tena-lady is nergens meer verantwoordelijk voor.

   1. Gregorius van Dubbeldam

    Harry probeert Magyar in ranzigheid te overstijgen.

    Een deerniswekkend beeld.

    1. Harry Haller2

     Ach Greg, jij houdt toch in je eentje moeiteloos het niveau van DDS hoog? Een doorgewinterde overheidsminnende, oerconservatieve en door-en-door linkse smurf als jij staat voor niets. Iedereen houd van jou!

     1. Gregorius van Dubbeldam

      houdt

     2. Harry Haller2

      Hahaha… hij tuint erin! Je bent zo voorspelbaar, rigide tuinkabouter.

     3. Gregorius van Dubbeldam

      Natuurlijk, Haller.

      😎

     4. Mr.blauw.sky

      De valstrik was wel erg nadrukkelijk aanwezig inderdaad.🤓

     5. Harry Haller2

      Blauwe, ik ben niet de enige en eerste met een bewust gemaakte taalfout: vele anderen gingen mij voor, vaak met driedubbele onzinfouten die zelfs de grootste idioot niet maakt.

      En altijd weer slaat Dubbeldam aan: als geboren taalnazi kan hij zijn Pavlov-reactie gewoon niet binnen houden. Ik wilde ook een keer die lol. En het was niet de laatste keer: het is altijd leuk om met een simpele trigger een reactie op te roepen. Probeer het ook maar eens.

     6. Gregorius van Dubbeldam

      Haller maakte een onnozele taalfout en probeert zich er nu uit te praten.

      Overigens corrigeert hij anderen ook regelmatig op taalfouten, dus deze projectie komt aandoenlijk over.

    2. Human Beast

     @zak lucht, over ranzigheid gesproken.
     Smerige kinderlokker dat je er bent met je gore gedachten.

     1. Gregorius van Dubbeldam

      Welke ‘gore gedachten’ heb je bij menen aan te treffen, Human Beast?

    3. Joko

     Van een taalnazi stoort het me dat Dubbel het presteert om tussen twee werkswoordvormen, waar nodig geen kommas plaatst. Foei!

  2. Mr.blauw.sky

   Ha!
   Als MSM- en kartelkrant Trouw eraan te pas moet komen om een ” misstand ” aan de kaak te te stellen weet elke rechtsgeaarde DDS-er natuurlijk meteen dat het allemaal uit de duim gezogen is.

   Trap er niet in, mensen!

   1. Woordkunst

    Sorry, zei je wat?

 3. Response

  Als dit zo is verrast het mij niet want VVD. Wat dan net zo erg zo niet erger is, is dat die gemeenten kennelijk niet zo slim zijn en het voor zoete koek slikken.

 4. MM

  Dit is geen wanbeleid meer; geplande destructie!

  1. Mr.blauw.sky

   Bill Gates

 5. Xenon

  Er moeten nog veeeeeel meer asielzoekers hier
  naar toe komen.
  Minstens een miljoen.
  Misschien dat al dat idiote volk dat maar vvd en d66
  blijft stemmen dan een keer op pvv,ja21 of fvd gaat
  stemmen.
  En als ze dan nog vvd en d66 blijven stemmen dan
  nog graag 3 miljoen erbij.

 6. Vrijedenkert

  Nog meer migratie en dit land gaat kapot!
  Ook ouwe leghen Broekers-Knollenland heeft niks bereikt op asiel en migratie.

 7. Vrijedenkert

  Ook in de jaren “60 wilden voornamelijk de rechtse partijen VVD en voorgangers CDA graag goedkope arbeidskrachten van buiten Europa massaal hierheen slepen om zo de loonkosten flink te kunnen drukken!
  Vervolgens wilde voornamelijk links gezinshereniging en verblijfsvergunning.

  Nu is men helemaal doorgedraaid en wil men de gehele wereld hierheen slepen en permanent laten verblijven…

  West-Europa wordt door dit soort beleid ten grave gedragen.

  1. september

   Er zullen heus nog wel asielzoekers hier heen komen maar zeker geen 1.000.000

   1. Baco

    Je bent nogal dom spetember, dit hoef je niet steeds te laten zien hoor…

 8. Pieter48

  Mevrouw Ankie komt goed weg met haar leugens. Aangezien zij tot de firma list bedrog en andere maffia praktijken behoorde is hier niets nieuws te melden. Zij behoort eigenlijk voor een rechtbank te verschijnen.Als je jaren een op alle fronten falend beleid voert en leugen op leugen stapelt zou je daarvoor toch verantwoording voor af horen te leggen? Intussen is Ons land onterecht volgestroomd met lieden die hier niet thuis horen. Dit alles door een mevrouw die de regie nooit heeft gehad. Maar haar politiek leider is ook niet vies van een miskleun meer of minder. Daarom straalt dat af op de lagere ambtenaren. In Groningen worden de bewoners van huizen die door zakkenvullers uit Den Haag door hun aardgas honger gedupeerd zijn al jaren belogen en aan het lijntje gehouden. Zo is er ook nog een toeslagen affaire waar mijnheer Rutte weinig herinnering aan zou hebben. Kortom als je lid ben van de faal club voorheen VVD kom je altijd goed weg . Wat hebben wij als burgers van Ons land toch veel te danken aan mijnheer Rutte.De na elke blunder altijd weer lachende glibberige politicus. Hoe komt het toch dat het vertrouwen in de politiek zo laag is.Laten we over drie jaar onze stem vooral weer aan de VVD schenken.

  1. Mr.blauw.sky

   Als MSM- en kartelkrant Trouw eraan te pas moet komen om iemand van de regeringsskliek aan de schandpaal te nagelen weet elke rechtsgeaarde DDS-er natuurlijk meteen dat het tegenovergestelde waar is.

   Trap er niet in, mensen!

 9. Bes Tolen

  Sinds de jaren tachtig kennen veel politieke partijen uitsluitend vertegenwoordigers, die massa immigratie politiek correct zijn. Uit kandidaatstelling bleek een duidelijke verschuiving en daarmee was het begin van de ondergang van echte democratie bezegeld. Al gauw bleek oppositie in de Tweede Kamer grof de mond te worden gesnoerd. Veel mocht niet meer gezegd worden. Dat was dus het criterium bij uitstek om nog op de verkiezingslijsten te kunnen komen.
  De gevolgen zijn desastreus en enige verbetering zit er niet in. Je ziet overal in de westerse landen diezelfde vernietigende ontwikkeling. De politici, die het nu voor het zeggen hebben, zorgen er wel voor.

 10. Bes Tolen

  Vrijedenkert. Ik ben het vaak met u eens maar nu eens niet. De VVD heeft juist in de zestiger jaren er voor gezorgd, dat de lonen omhoog gingen. Het was de KVP, die altijd de lonen laag wilde houden (wat bijvoorbeeld de PvdA onder Drees onvoldoende tot niet kon verhinderen) en stiekem contacten heeft gelegd om buitenlandse arbeiders naar hier te halen. Zuid Europeanen wel te verstaan. Dat heeft Rome ook elders geflikt. De CPN had ook haar eigen gedachten op dit punt. Ondermijning namelijk. Dat heet dan solidariteit. In andere partijen had je ook wel dergelijke figuren. De vroegere Rooms katholieken stemden voor dik in de negentig procent op de RKSP of later de KVP. Discriminatie in de R.k.politiek was regel. Of het nu om industriepolitiek ging of om ziekenhuizen of wat anders. Emancipatie van Rooms katholieken moet in de eerste plaats worden gezien als emancipatie door onder het juk van de kerk uit te komen.

 11. Bes Tolen

  september bedoelt zeker, dat er al veel meer dan een miljoen asielzoekers in Nederland verblijven. Goed dat u er op wijst, september, het zijn er inmiddels veel en veel meer. Nederland moet nu eenmaal kapot. Het kan ook maar één maal en uw god verblijdt zich daarover. Zijn feestjes zijn eeuwig. Hij drinkt azijn.

 12. Shooter

  Broekers-Snol, daaaar moet een… piemel in.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.