‘Wetenschappers geloofden dat Covid gelekt was uit lab Wuhan, maar wilden niet voor onrust zorgen’

Het is ongelooflijk. Tijdenlang werden mensen die opperden dat het nieuwe coronavirus mogelijk gelekt was uit laboratorium in Wuhan weggezet als complotgekken. Wappies. Overal werden ze geband. En ‘wetenschappers’ vertelden die mensen én fact-checkers dat het onzin was. Maar wat blijkt? Diezelfde wetenschappers hadden al heel vroeg in de pandemie geconcludeerd dat het inderdaad een lek was… maar ze wilden dat niet hardop zeggen “omdat dat slecht zou zijn voor de wetenschap in China.”

Vrijgekomen emails die gestuurd waren aan Dr. Anthony Fauci (inderdaad, de Anthony Fauci die er door Majoor Murphy van beschuldigd wordt het ontstaan van SARS-CoV2 te hebben betaald) bewijzen dat heel veel wetenschappers al vroeg in de pandemie geloofden dat het nieuwe coronavirus “gelekt” of “ontsnapt” was uit het veelbesproken laboratorium in Wuhan. Maar, blijkt uit de emails, ze waren bang dat dit hardop zeggen voor “onrust” zou zorgen en “slecht” zou zijn “voor de wetenschap in China.”

Lab-lek

“Een waarschijnlijke verklaring” voor Covid is, aldus Sir Jeremy Farrar van Wellcome Trust in een email aan Fauci in februari 2020, dat het voortgekomen is uit een Sars-achtig virus in menselijk tissue in het laboratorium. Zo’n virus, ging hij verder “kan per ongeluk gecreëerd zijn voor snelle transmissie tussen mensen.”

Sir Jeremy citeerde ook andere wetenschappers die allemaal geloofden dat het virus niet natuurlijk was. Eén zo’n wetenschapper was professor Mike Farzan van Scripps Research. Dat is de expert die ontdekte hoe het originele SARS-virus zich aan menselijke cellen hechtte. Die Farzan geloofde er niets van dat het nieuwe coronavirus zich buiten het lab had kunnen ontwikkelen. “In theorie is het mogelijk, maar extreem onwaarschijnlijk.”

Professor Andrew Rambaut, van de University of Edinburgh, dacht daar net zo over. “Ik zie niet hoe dit ontwikkeld kan zijn in de natuur,” schreef hij. “Ik denk dat de enige mensen met voldoende informatie of toegang tot monsters om dit aan te pakken de teams zijn die in Wuhan werken.”

Harmonie

De wetenschappers hielden er allemaal ernstig rekening mee dat dit klopte, maar er was een probleem. “Verder debat [hierover] zal onnodige schade berokkenen aan de wetenschap in het algemeen, en in China in het bijzonder,” reageerde de “gerenommeerde wetenschapper Dr. Collins voormalig directeur van het US National Institutes of Health daarop.

Oh ja, schreef Collins, dat kon zelfs “de internationale harmonie” beschadigen. En dat moest ten koste van alles voorkomen worden. F*ck de waarheid, bewaar de lieve vrede. Ja, ook als dit betekent dat je moet liegen en bedriegen, en mensen die de waarheid wél durven te opperen overal moet bannen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Dit is natuurlijk precies wat Majoor Murphy zegt in een nieuwe gelekte geheime Pentagon-rapport. Alleen voegt hij daar nog aan toe dat dit onderzoek gesponsord werd door Anthony Fauci en zijn NAIAD én het NIH. Als dat klopt is het logisch dat ze deze informatie verborgen wilden houden, en zelfs mede-wetenschappers opriepen er niets mee te doen. Zij kwamen dan immers zélf in de problemen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

43 reacties

 1. Nostradamus

  BAM!!! De geest komt uit de fles!
  Bedankt Michael!

  1. Nostradamus

   Nu nog de linken vinden naar het WEF en Epsteins ‘feest’ resorts.

 2. Robert van der Noordaa

  Twijfelachtig verhaal.

  1. Nostradamus

   Want?
   Leven we in een regenboogwereld?

   h**ps://rumble.com/vrv7k1-dr.-robert-malone-on-joe-rogans-podcast.html

   1. Rudolf Born

    Robert Malone is evenzeer een weinig betrouwbare bron.

    1. Xyz1234

     Zegt 1 van uw fact checkers zoals Snoped? 🙂

     1. Jorgen Hofmeester

      Ik herinner me niet Snoped ooit als factchecker te hebben geciteerd. Je bedoelt overigens waarschijnlijk Snopes.

    2. Xyz1234

     Zegt 1 van uw fact checkers zoals Snoped? 🙂

    3. Xyz1234

     Zegt 1 van uw fact checkers zoals Snoped? 🙂

     1. Xyz1234

      Snoped = Snopes

  2. Jorgen Hofmeester

   Ja, er is in de serieuze pers weinig bevestiging van te vinden en wel ontkrachting. Het Project Veritas is bovendien een uiterst twijfelachtig achtige bron.

   Dit verhaal lijkt voorlopig op drijfzand te berusten.

   1. Magyar

    Heb je weer een nieuwe nick pisnicht?

    1. Koolvis

     Het gaat om de boodschap. Niet het etiket garandeert de inhoud van een fles.

   2. Arbeider65

    Ach de rest wacht op een factcheck van de NRC. Als dat klopt dan klopt alles. Ik vind dit wel schokkend.

    1. Jorgen Hofmeester

     “Ach de rest wacht op een factcheck van de NRC.”

     Dat lijkt me ook verstandiger.

     1. janszm

      Uw naïviteit is grenzeloos.
      Zalig zijn de armen van geest.

    2. Nikita

     Je staat dubbeldom te faciliteren dat je het even weet aan Michael de schone taak om hem direct weer te verwijderen hier.

   3. janszm

    “Serieuze pers”. Wat en wie bedoelt u daarmee?

    1. Jorgen Hofmeester

     wikipedia.org/wiki/Kwaliteitskrant

  3. Koolvis

   Bijzonder geschikt om er een beeldverhaal van te maken.

 3. Kokkie_2

  Goed nieuws Michael.
  Volgende week het wetenschappelijk bewijs dat de aarde plat is, de maanlanding uit de Disney studio kwam of dat Elvis nog springlevend is?
  Het duistere club “Illuminatie” lijkt mij ook een geweldig onderwerp.

  1. Jack Flash

   “Het duistere club”
   😂

  2. Piepertje

   Heb je nu echt niets anders te melden, dan elke keer weer deze site aan te vallen vet ruimende, niet in Spanje wonende leugenaar met een klein cockje. Ga eens wat nuttigs doen, in plaats van jezelf hier als een groot cockje te gedragen.

 4. Bunky01

  Alle twijfels ten spijt we moeten ons 1 ding goed realiseren. Dat is daar waar geld en macht bijeenkomen er altijd dingen gebeuren die voor de buitenwereld verborgen moeten blijven. Voor een stel wetenschappers of militaristen is niets te gek om uit te proberen.
  Je hebt maar 3 of 4 van deze figuren nodig om iets ontwikkelen wat totaal fout is en wat door welke machthebber dan ook kan worden misbruikt. Dat is reeds eeuwenlang het geval, er is niks onder de zon. En weten allemaal dat er machtshebbers of figuren die de macht willen hebben tot alles in staat zijn. Zie Nero, die zijn eigen stad in brand liet steken. Zie Hitler die zijn eigen bevolking opofferde aan zijn machtsdenken. Zie Stalin, zie Napoleon, zie Mao etc etc. Het interesseert ze niets zo lang zij maar macht hebben, ook al kost het miljoenen doden. Dus verbaas u nergens over, neem niet alles voor zoete koek aan. Trek niet meteen de wappie-kaart of die van complottheorie of de alles gelovende kaart. Ik denk dat de waarheid nooit boven tafel komt, die zou wel eens te pijnlijk kunnen zijn.

 5. Onslow

  Ik overweeg een proefabonnement op Elsevier’s Weekblad voor het echte wetenschappelijk nieuws. Toch een beetje huiverig geworden.

 6. Monty

  Krijgt Baudet toch nog gelijk.

 7. tim p

  dus gregorius en branzino zijn de echte wappies?

  wisten we ook al lang.

 8. kattekop

  Het is helemaal niet belangrijk of dit virus gemaakt is, uit lab. gelekt is of wat dan ook.
  Punt is dat de epidemie vanaf mei 2020 verdwenen was.
  In ieder geval waren de besmettingen ver onder de epidemische grens van 58 gevallen per 100.000.
  Vanaf Mei 2020 waren alle regeringsmatregelen onwettig/illegaal.
  Het toppunt was dat de 2de kamer er ook nog mee instemde dat het een A-virus was.
  Ongelooflijk wat een dombo’s daar in de 2de slaapkamer.

 9. werkloze generaal

  Een verhaal dat weleens waar zou kunnen zijn , of in elk geval een groot gedeelte ervan. Niets voor niets legt Amerika China economische sancties op , dat heeft ook betrekking op de rol van de spleetogen in de pandemie. Kwestie van iets verder denken dan wat de NPO als feit presenteert. Als zelfs Biden de economische sancties voor China steunt dan zet hij de lijn van Trump door , en we weten wat die beweerde. Dat ik jullie dit nog moet voorkauwen , verbaast me niets trouwens. Linkse sukkeltjesbende 😉

  1. Jorgen Hofmeester

   “Een verhaal dat weleens waar zou kunnen zijn”

   In theorie zou het waar kunnen zijn, met gezond verstand lijkt dat uiterst onwaarschijnlijk.

   1. Jack Flash

    Ach gut, daar issie weer, de huistr*l.
    😊

 10. Nikita

  jorgen hofmeester die je plicht Michael wij hier weten het al

 11. werkloze generaal

  ” In theorie zou het waar kunnen zijn, met gezond verstand lijkt dat uiterst waarschijnlijk”

  Precies wat ik al zei , je hoeft me niet als een mongool na te praten hoor want dat doen er al heel veel. Je mag mijn visie wel delen , zeg dan gewoon : ‘ helemaal eens generaal , Amerika legt niet voor niets China sancties op daar zit ook een ( flinke) portie in voor het veroorzaken van de pandemie ‘

  Dan hebben we een heel verstandig gesprek , gebaseerd op feiten. Niet gebaseerd op wat oa de NPO en andere Rutte gezinde bronnen jou al tijden wijsmaken. Laat zien dat je zelfstandig kan denken knul !

 12. Re-al

  Wuhan, Moderna, Pfizer, BioNTech, Pentagon, EcoHealthAlliance, NIAID, CDC,
  maar ook Erasmus U,
  allerlei laboratoria, enz.
  Overal werd ‘gain of function’-onderzoek gedaan.

  De ‘virus’- fraude valt uit elkaar.

 13. Branzino

  Ik heb nu wel behoefte aan bronnen. Ik heb geprobeerd de uitspraken van de genoemde wetenschappers te verifiëren, maar heb geen recente kunnen vinden die de hier gegeven tekst bevestigt.

  * Het bericht over de emails aan dr. Fauci heb ik eerder al bekritiseerd.

  * Dr. Collins voormalig directeur van het US National Institutes of Health (0kt. 2021):
  The scientific evidence to date indicates that the virus is likely the result of viral evolution in nature, potentially jumping directly to humans or through an unidentified intermediary animal host. Historically, many viruses have emerged from animals to cause epidemics and pandemics, including influenza, Ebola, Zika, West Nile fever, SARS, and more. Importantly, after an intensive investigation, agencies in the U.S Intelligence Community agreed that the virus was not developed as a biological weapon and most agencies assessed that SARS-CoV-2 most likely was not genetically engineered.

  * Sir Jeremy Farrar van Wellcome Trust eergisteren: “Dr Jeremy Farrar, Director of Wellcome, said:
  “It is important that we understand how all pathogens emerge so that we can prevent future pandemics. In my view, the scientific evidence continues to point to SARS-CoV-2 crossing from animals to humans as the most likely scenario. ”

  * “Professor Andrew Rambaut, van de University of Edinburgh, dacht daar net zo over. “Ik zie niet hoe dit ontwikkeld kan zijn in de natuur,”
  Ik heb aleen publicaties van prof. Rambaut gevonden, waarin hij juist het tegenbdeel uitspreekt, namelijk, dat lab-ontwikkeling juist onwaarschijnlij is: “Professor Andrew Rambaut, van de University of Edinburgh, dacht daar net zo over. “Ik zie niet hoe dit ontwikkeld kan zijn in de natuur, …”

  * “Als dat klopt is het logisch dat ze deze informatie verborgen wilden houden, en zelfs mede-wetenschappers opriepen er niets mee te doen. Zij kwamen dan immers zélf in de problemen.”
  Wederom dezelfde redenering als eerder. Het feit, dat een relevante individu informatie voor zich houdt wordt als bewijs gezien, dat die info (mogelijk) waar is. Een redenering die typisch is voor complotdenkers, zoals ook Cees Zweistra in zijn recente boek, De Waarheidszoekers, laat zien.

  1. Jorgen Hofmeester

   Knap werk, Branzino, je prikt het complotverhaal volledig door.

   1. Branzino

    @Jorgen Hofmeester
    Dank voor je compliment. Maar het is m.i. schandalig dat zo’n artikel gewoon wordt geplaatst zonder eerst even de citaten te verifiëren. Het is bij lange na niet de eerste keer, dat dit nepinfo oplevert.

    Ik moet ter verdediging van de schrijver wel opmerken, dat de geciteerde uitspraken ooit wel door die wetenschappers zijn gedaan, begin 2020, maar inmiddels de afgelopen maanden door diezelfde wetenschappers weer zijn herroepen. De schrijver heeft al te gemakkelijk uit erkende nieuwsbronnen geciteerd, maar kennelijk gemist dat het “oude” info is uit een razendsnel veranderend werkveld.

    1. Branzino

     @Jorgen Hofmeester
     Je komt me bekend voor. Heet je dochter niet Tirza? Leuke meid.

  2. tim p

   als zelfs branzino om is dan kunnen we volgende week weer open, lekker shoppen en trainen plus bioscoopje

   1. Branzino

    @tim p
    Je hebt het hele artikel niet begrepen. Heb je het wel gelezen. Voor de pandemie maakt het niet zoveel uit waar het virus is ontstaan. Het is er en dat is een feit.

    1. Jorgen Hofmeester

     Voor de pandemie en zijn uitwerking maakt het inderdaad weinig uit waar het virus is ontstaan maar de doorgeslagen complotdenkers op dit blog beweren dat het virus bewust is gecreëerd door de V.S. en/of China met gruwelijk maar niet nader toegelicht oogmerk. Dat verhaal lijkt nergens op de slaan maar als het waar zou zijn is dit natuurlijk vermelding waard.

     1. september

      Dat virus is dus wel in China ontstaan,en je komt er ieder geval nog lang niet van af.Dat is wel zeker.

 14. Ali Yas

  “Maar wat blijkt?”

  Luister eens: het was al in het allerprilste begin duidelijk dat er haast wel een verband móest zijn tussen het (corona-) viruslaboratorium in Wuhan en het begin in precies die plaats van een opvallende nieuwe corona-variant. Het is ook al heel lang bekend dat Anthony Fauci “gain of function”-onderzoek met coronavirussen financierde, en toen dat in de VS niet meer mocht het werk verhuisde naar China.

  De reden waarom deze feiten en voor de hand liggende vermoedens onderdrukt moesten worden had niets te maken met de kwaliteit daarvan, maar alles met de politieke consequenties. Het zou niet voor het eerst zijn dat politici zich bij hun besluiten niet laten leiden door de juiste motieven.

  Op c19early (dot) com vind je een overzicht van de meestbelovende medicijnen die in allerlei studies zijn uitgeprobeerd om covid te bestrijden. Onder “all studies combined (pooled effects, all stages)” zie je tientallen middelen, aflopend gesorteerd op effectiviteit, met onzekerheidsbalkjes en prijzen per behandeling. Nu wil het geval dat uitgerekend de (peper-) dure middelen door overheden worden aanbevolen, en de (spot-) goedkope niet, om nog maar te zwijgen van het regelrecht verbieden van bewezen onschuldige én effectieve middelen zoals ivermectine.

  Die gang van zaken is natuurlijk niet in het belang van de maatschappij, wat de vraag oproept wiens belangen hierbij dan wél gediend zijn. Met een klein beetje fantasie is wel te bedenken wat hier aan de hand zou kunnen zijn.