WhatsApp Image 2022 07 04 at 12420 PM 1

Alle boerenblokkades van distributiecentra opgeheven, handhaving hoefde niet in te grijpen

Binnenlandjul 05 2022, 20:00
De boerenblokkades van distributiecentra van supermarkten zijn voorbij. Gemeenten hebben niet in hoeven grijpen en blokkeerboeren verlieten de centra tot zover bekend overal rustig.
Supermarktkoepel CBL schat de schade als gevolg van de boerenblokkades op tientallen miljoenen euro's, vooral door het noodgedwongen weggooien van versproducten, meldt de NOS. De boodschap die de boeren wilden geven lijkt dus goed te zijn overgekomen.
De boeren lijken ook precies op het juiste moment te blokkades te hebben opgeheven, omdat gemeenten op het punt stonden om in te grijpen. Als ze dat hadden gedaan dan was het waarschijnlijk snel klaar met de sympathie, want dan zat er vast wel ergens een boer tussen die terug zou vechten. En beeldvorming is alles, dus kunt u wel raden welke beelden er dan online zouden komen te staan.
Ook laten de boeren nu zien dat ze nog steeds bereid zijn om te praten. Het kabinet heeft Johan Remkes als onafhankelijk bemiddelaar (lol) aangesteld. En hoewel boerenorganisaties (terecht) niet veel vertrouwen lijken te hebben in deze ontwikkeling, schieten ze zichzelf nu in ieder geval niet in de voet door de gesprekken bij voorbaat moeilijker te maken dan nodig.
Maar goed, als Remkes straks ook aangeeft dat hij niet veel speelruimte heeft, en het kabinet nog steeds vast blijft houden aan de stikstofplannen, dan staan die boeren zo weer distributiecentra te blokkeren. Of misschien gaan ze dan wel daadwerkelijk massaal naar Schiphol of een ander groot vervuilend bedrijf.
Het vervelende voor de boeren is dat ze nog maar weinig opties overhebben om te demonstreren waarbij ze de sympathie van de burger niet kwijtraken. Als het kabinet voet bij stuk houdt dan kan het haast niet anders dan dat de boeren verder zullen escaleren. Het gaat hier namelijk om een groep die nog maar weinig te verliezen heeft als dat de vooruitzichten zijn. En aangezien het kabinet de boeren toch al weg wil hebben, is een escalatie een perfect excuus om dat proces te versnellen.
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
Het wordt dus nogal een gegoochel voor de boeren om de sympathie te behouden én ervoor te zorgen dat het kabinet nou eindelijk eens gaat luisteren. Ze hebben dat besef in ieder geval zelf wel, zo blijkt wel uit hun acties tot nu toe.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten