12260343885 1b82d0c919 c

SGP krijgt VVD, D66 en GroenLinks aan het huilen met treffende zin: 'Van der Wal is boodschappenmeisje van kabinet'

Politiekjul 05 2022, 19:00
SGP-Kamerlid Roelof Bisschop krijgt bij BNR uitgebreid de gelegenheid om zijn kijk op de boerenprotestacties en het stikstofdossier uit te leggen. Daarbij noemt hij stikstofminister Christianne van der Wal 'het boodschappenmeisje van het kabinet'. Een uitgelezen kans voor VVD-, D66- en GroenLinks-Kamerleden om het over vrouwenhaat te hebben en de inhoud weer eens te negeren.
Hier (link) valt de heldere en genuanceerde kijk van Bisschop op de boerenprotestacties en het stikstofbeleid te lezen. Een betoog met afwisselend lof en terechte kritiek. Hartstikke fijn voor iedereen die snel op de hoogte wil worden gebracht over de hele situatie rondom stikstof. Maar als je ook maar íéts zegt wat niet zo lief is over een vrouwelijke minister, dan zijn de rapen gaar!
Hier gaat het namelijk om: "Bisschop zegt alle waardering te hebben voor Van der Wals inzet, 'maar haar inzet was wel: ik moet het kabinetsbeleid uitvoeren, dit is nou eenmaal zo afgesproken, dan ben je het boodschappenmeisje van het kabinet'."

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

Alleen al op basis van het bovenstaande fragment is 'boodschappenmeisje van het kabinet' een prima typering van haar rol als stikstofminister. Maar daar komt de deugpolitie, die al een hekel aan de SGP heeft:
Bij MeToo66 weten ze tenminste hoe ze met vrouwen om moeten gaan, maar die sneer van Paternotte is natuurlijk veel te lang. GroenLinks-Kamerlid Laura Bromet heeft aan één woord genoeg om de discussie te vermijden:
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
VVD-minister Yesilgöz (Justitie en Veiligheid) is gelukkig wat milder, maar doet eigenlijk natuurlijk gewoon hetzelfde:
Allemaal lopen ze met een grote boog om het feit heen dat Van der Wal er alleen maar voor de uitvoering zit. Ze kende het dossier niet, heeft geen achtergrond in ook maar iets wat met stikstof te maken heeft en heeft laten weten niet te willen meebewegen. 'Dit is mijn opdracht en die ga ik uitvoeren', is haar boodschap. Boeren kunnen lullen wat ze willen, zij kan alleen zeggen dat ze snapt dat het vervelend voor ze is. Wellicht dat dit ook de reden is dat Johan Remkes nu als bemiddelaar wordt ingevlogen. Of je het er nou mee eens bent of niet dat de VVD'er als 'onafhankelijk bemiddelaar' aan komt schuiven, de man heeft duidelijk meer verstand van het dossier én heeft de nodige bestuurlijke ervaring.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten